26.5.2024 | Svátek má Filip


Diskuse k článku

RADAR: Pacifismus v nás

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Cruton 16.7.2007 21:47

Re: Re: Hloupá jednostranná propaganda

Kde jsem napsal, že autorka lže nebo nemluví pravdu?

Jarda 16.7.2007 21:44

Re: Hloupá jednostranná propaganda

A v čem konkrrétně ted autorka lže nebo nemluví pravdu?

Něco konkrétního nebo jenom zoufalý výkřik do tmy? :-)

kotrbofil 16.7.2007 21:26

Re: Re: Jen tak popřemýšlejte:

V Cechach bylo vzdycky sto chytrejch na jednoho blbyho .... tak radsi budme blby!

Ti chytri uz to zpizdi stejne jako v minulosti! Servus at zije obec Baracnicka zitra sousede vsichni v krojich!

Jarda 16.7.2007 21:21

Re: Jen tak popřemýšlejte:

To mi trochu připomíná dilema kanonýra protiletadlové přehradné palby z WW2: střílet na přilétající bombardéry a riskovat to, že dostane rakovinu vdechnutím zplodin vznikajících při spalování střelného prachu nebo na sebe radši nechat sypat pozdravy od Göringa a přitom salutovat. :-)

starý poctivý dělník 16.7.2007 21:01

soudruzi my nepřipustíme

americké žoldáky v našich Brdech!  Posilme mír opřeni o naše ruské bratry, ještě není všem dnům konec! Kupředu levá!

David 16.7.2007 20:43

Radary protivzdušné obrany

http://www.bvrpz.army.cz/

Formol 16.7.2007 20:32

Re: ak můžete vědět, že obyvatelstvo následky netrpí? Nastudujte si laskavě metodologii epidemiologie,

Epidemiologie studuje jakékoliv faktory, nejen infekční. Pro představu - právě epidemiologicky se konečně nade vší pochybnosti prokázala škodlivost kouření. Správná studie by statisticky hodnotila výskyt chorob a úmrtí v okolí radaru a srovnat získaná data s podobnou populací. Pokud by byl zaznamenán zvýšený výskyt nějaké choroby nebo častější úmrtí, bylo by třeba pátrat, zda náhodou není příčinou radar.

 To jen k tomu pokusu o vtip.

Houmr 16.7.2007 20:21

Jen tak popřemýšlejte:

Radar ve chvíli, kdy je detekován start rakety pomocí družic, se rozdovádí na plný výkon do doby, než bude raketa sestřelena (samozřejmě, pokud se to povede) a bude jaksi škodit zdraví. A nebo si vyberete: nespusit radar a počkat jaký vliv na lidské zdraví bude mít raketa po dosažení cíle. A nebo na chvíli přeci jen raději ten radar....  :-)))

Cruton 16.7.2007 20:21

Hloupá jednostranná propaganda

1) Autorka nabízí informace o radaru převážně z webových stránek AČR. Je však zapotřebí připomenout, že ministryně obrany americký radar zcela nepokrytě prosazuje a že při příležitosti návštěvy amerického prezidenta se dokonce podlézavě snížila k trapné oslavné písni o radaru. Pro kriticky uvažujícího člověka je takováto "ministryně" zcela něvěrohodnou osobou - u takovéto osoby totiž není jisté zda hájí zájmy ČR nebo zájmy USA. K údajům uváděným na webu AČR je tak zapotřebí přistupovat jako k jednostranné propagandě.

2) Autorka vůbec nezmínila další zdroje informací, které však již nejsou tak jednostranně pro radar. Jedná se například o Britské listy, které uvádějí spoustu informací nejen o radaru, protiraketovém systému ale i o mezinárodních souvislostech. Dalším dobrým zdrojem zaměřeným spíše na technické aspekty je atmonline.

3) Autorka se snaží diskusi o protiraketovém systému zúžit jen na technické a zdravotní aspekty radaru. Problém radaru v ČR má však mnohem důležitější POLITICKÝ aspekt. Jedná se o to zda občané ČR umožní potenciálně nejagresivnější velmoci světa někdy v budoucnosti vést raketovou válku z území ČR. Zda občané ČR budou ochotni se stát potenciálním cílem v této válce. Problém radaru tak není primárně odborný. Tento problém je navýsost politický a proto jej musí rozhodnout občané v referendu.

Šumavák 16.7.2007 20:13

ak můžete vědět, že obyvatelstvo následky netrpí? Nastudujte si laskavě metodologii epidemiologie,

Jsemť jen blbý sedlák a proto mi dovolte otázku:

Jakou epidemii způsobuje ten radar ?

Salmonely? Nějakou streptokokovou? či dokonce viru H5n1 ? španělské chřipky?

rafp 16.7.2007 20:06

Re: Pokusím se taky, VLKU, polepšit. Už nebudu psát o Zuzce, že je KRÁVA.

ale obranného systému usa

rafp 16.7.2007 20:02

Re: Vody kalení...

opovězte mě na mou otázku.viz výše.

rafp 16.7.2007 20:01

autorce

protože se pasujete do role odbornice,tak se vás ptám.vy píšete,že radar bude většinou vypnutý a tak lidské zdraví neohrozí.to tedy znamená,že když bude zapnutý tak zdraví ohrožovat bude?

Blabol 16.7.2007 19:27

Kolik stál tenhle panflet vládu USA?

Proč není od zmocněnce vlády? Proč není uveden obsah odpovědi naší vlády vládě USA? Předložené argumenty jsou stejně věrohodné, jako bylo ujišťování politiků, že Irák má zbraně hromadného ničení.

Formol 16.7.2007 18:59

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vody kalení...

 Tak přesně o tuto poznámku mi jde. Riziko bývá obvykle tak nízké, že pokud se po něm cíleně nepátrá, nenajde se. Velice bych vám doporučoval si najít něco o Conterganu - také se nepředpokládalo riziko, navíc ono není tak vysoké, takže velmi dlouho trvalo, než si někdo všiml souvislosti.

 Tedy pokud neproběhla studie, je to pochybení (neexistují zaručené informace o neškodnosti neionizujícího záření). A pokud se hygienik nepozastavuje nad tím, že studie vlivu radaru na zdravotní stav populace neproběhla, je to hrubé pochybení. Vágní tvrzení, že "jsou tam školy....." je subjektivní a nevypovídá naprosto o ničem (pominu-li odborné kvality kolegy Berenčíka).

Z.Ch. 16.7.2007 18:50

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vody kalení...

A k tomu i poznámky MUDr. Peter Bednarčíka, Fakulta vojenského zdravotnictví Univerzity obrany: -------------------- Když jsme se ptali přímo amerických představitelů na to, zda například dělali zdravotní studii působení tohoto radiolokátoru přímo na těch ostrovech, kde je v současné době instalován, tak ta odpověď byla spíš taková, jakože se spíš divil, proč by jsme to chtěli, protože dvacet let to tam je, když to zjednoduším, cirka čtyřicet tisíc lidí se tam za těch dvacet let v různě dlouhých dobách jaksi pohybuje, žije, existuje, studuje, tam jsou běžně školy, všechno možné, nad kterými jde ten paprsek, a nikdy nikdo nějakým způsobem nedokumentoval, že by došlo k zdravotnímu poškození.

HP 16.7.2007 18:37

diky za info,

zejmena o tom ze radar ma byt v provozu jen pri testech a v ostrem jen po detekci startu rakety. Tuhle informaci jsem dosud nikde z debat ani z jedne strany nezaslechl. Tedy, z te jedne bych ji ani neocekaval, ale ze si ji nechava i druha strana pro sebe se mi zda dost diletantni :-(

Formol 16.7.2007 18:32

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vody kalení...

 Vy jste ignorant! Jak můžete vědět, že obyvatelstvo následky netrpí? Nastudujte si laskavě metodologii epidemiologie, než zase vypustíte takovou hloupost.

 Mimochodem, tvrdím, že MUDr. Berenčík hrubě pochybil, když tvrdil, že studie neproběhla, protože se to americkým vojákům zdá zbytečné. Tím, že z toho vyvozuje neškodnost radaru, se dopustil lži. Takže argumentujete špatným směrem.

Z.Ch. 16.7.2007 18:23

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vody kalení...

Formole, když Vám nestačí, že nikde, kde je umístěn US radar obyvatelstvo následky netrpí .... máte tři možnosti: 1.Studii udělat sám, 2. Bojovat za to, aby taková studie vznikla, 3. Nadále říkat, že je to hloupost.

gerontusinza 16.7.2007 18:19

Neodvažuji se nabídnout diagnozu. Re: Re: Re: Re: Poskozeni zdravi

Radar vyhlazuje zvrásnění šedé kůry mozkové. Prostě naprostá eliminace rozumu jedince bez možnosti srovnání s okolím. Typické prý pro vojáky z povolání.;-)Hezký den a dobrou noc.

gerontusinza 16.7.2007 18:13

Nikoli, jen v intencích vašich výroků ze kterých je zákonitě Re: Re: Ale geront chápe laloky, jen nechápe Re: Re: Re: Re: Jeníku ale výkon zůstává výkonem. Re: Re: Re: Re: Neco je trochu spatne, bud jsou radarovi odbornici cs army mimo nebo lzou

znát vaše názory a víra. A ť vše zařve pro velkého bratra. Po nás potopa. To už tu sakra bylo. Trhněte si.

gerontusinza 16.7.2007 18:06

Páťáku, nepleťte si výkon s prací el. energie.. Re: umíš počítat

Ten příkon bude vyšší a to značně, neboť nenapájíte jen anténu. Nemyslíte? Hezký den.Ale to berte jen jako poznámku.

Formol 16.7.2007 17:58

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vody kalení...

V každé učebnici epidemiologie!! Nelze tvrdit, že něco je v pořádku, přestože se nedělala stude o dlouhodobém vlivu. A to, že to jakýkoliv expert pokládal za zbytečné, není rozhodně omluvou toho, že se studie neprováděla.

Možná je vám bližší filozofie - MUDr.Bendarčík předvedl přímo ukázkový argument ad ignorantiam.

gerontusinza 16.7.2007 17:57

Vy jste asi hlupák s rozhledem chrousta.Re: Re: Víte pane, nechci vám dělat průvodce dějinami, ale když vám tak málo stačí k tomu že chcete či necháte zařvat někoho z blízkých Re: Re: Zuzka správně pochopila.

Nemám nic proti američanům. Mám mezi nimi i své přátele. Ale proti USA administrativě a vládě strašně moc. Totéž říkají američani o našich lidech. Naše vlády jim připadají velice vlezlé nedůrazné a hloupé, a nedovedou pochopit, že se nedokáží starat o občany své země. Tak jak se naše zastupitelství venku chovají k našim občanům, by pro ně bylo nemyslitelné.

Takže nechci opakovat historické mezníky jaltu, Postupim, naše ztráty území i vlivem USA a ponechání volné ruky rusům i v případě polska, kvůli kterému fakticky začala 2.světová válka.

Jen mám někdy interní otázku. Kdyby Hitler nezblbnul a nevyhlásil USA válku, jak by to asi všechno dopadlo. Jen pro zajímavost, všichni prvotní aktéři války byli zcela ožebračeni až právě na USA. Takže ač člověk mající rád ameriku a pár američanů, nemám rád jejich současnou politiku a nechci zde jejich radar. Prostě jejich politice nevěřím. A to není moje chyba, je to chyba jejich podtrhů i vyložených  lží. No a současné vlády naše i jejich mě utvrzují v tom, že tohle nechci ani náhodou.

Sundejte růžové brýle a račte čumět. Konečně.

Z.Ch. 16.7.2007 17:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vody kalení...

Důkaz, prosím.

VLK 16.7.2007 17:50

Re: Máš pravdu, ten článek nemůže ani přesvědčit.

Dobre, cekam na clanek od Vas. Tu na Psu. Uz jsem tu cetl celou radu clanku proti radaru. Nepresvedcily mne. Neuvedly ani ty technicke data. Nedokazaly si srovnat zatez z tohoto radaru se zatezi z jinych. Nemam data ani pro ani proti. Jsme na te urovni, ze jeden rekne neco o navodu na vejce na tvrdo a druhy rekne, ze to nefunguje. Takze mi zbyva jen to me presvedceni. Ovsem kdyz ho zde vyjadrim na plnou hubu, dychne na Vas Rude pravo, jak jste napsal nize. Stejne jako kdyz Vam reknu, ze kdyz se rekne Chomsky otvira se mi kudla v kapse.

Neverim tomu, ze by nase media cilene opomijela nejake nazory. Toto je zhave tema a oni se snazi na tom vydelat. Proste ohledne tech technickych parametru nikdo neni schopen dat dohromady cisla tak, aby potvrdily potencialni skodlivost. Dodejte vypocet a jste hvezdou zprav.

Ale to se tu bavime o technicke strance veci. O te, ktera je obsazena v clanku. A o ktere se zhodnem, ze nas clanek posunul trochu kupredu, ale jen trochu. Domnivam se, ze hlavni rozdil je v tom, jak bereme tu druhou stranku, moralni a politickou. A v te se hlavne neshodnem.

Formol 16.7.2007 17:49

Re: Re: Re: Re: Re: Vody kalení...

Tak znova - zřejmě nemáte čas pročíst celou diskuzi. Výrok MUDr. Berenčíka je odborně více než pochybný.

Z.Ch. 16.7.2007 17:45

Re: Re: Re: Re: Vody kalení...

Formole stačí najít, ukázat, zveřejnit ....jinak je diskuse pouhé plkání, i když si tu budeme demokraticky spílat...:)

Hans z dědiny 16.7.2007 17:43

Re: Modlete se k radaru jak chcete ale sami za sebe.Re: Re: Nikoli, zde skutečně nejde o technický problém. Re: Re: Ale berete Jerníku berete, a chcete abych dokonce zařval s vámi pro vaši vypatlanost. Re: Re: Copak došly argumenty? Re: Re: Mildo ab

Blbce je nutno eliminovat? Tak začni u sebe!