29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

RADAR: ODS nás zbavuje cti

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pája45 12.4.2008 21:24

Re: Ó jak mourdý článek. Například Německo, Francie, Británie či USA natolik nevolí mezi Západem a Východem

Dej si bacha, aby tě ten "západní politický proud" nebacil, "Davide".

A. 12.4.2008 15:14

abcd v politice

Lubomír Zaorálek by měl být novým ministrem zahraničí. Ví, kam ČR patří, že by si mělo zachovat svou svébytnost a hrdost. Není holý a zbytečný amerikanista. Politika ODS je plná fanatismu a je hrozbou pro ČR, navíc ODS neposlouchá co si myslí lidé a co chtějí. 

12.4.2008 15:22

Re: abcd v politice

Pan Zaorálek by především měl studovat, studovat a studovat a ne bezmyšlenkovitě papouškovat, co kde zaslechne. Nyní například je velmi dobře znát, jak se vyškolil mezi teroristy na studijním pobytu s panem Paroubkem. Pan Zaorálek je neštěstím nejen ČSSD, většího ... plácalitu blbostí aby člověk pohledal. To musí být pro takového Vondru nebo jiného opravdového profíka na zahraniční politiku utrpením vést dialog s tímto "odborníkem".

jerry, bat -also angel mouse 12.4.2008 15:35

To se mýlíte, Zaorálek plácá pořád totéž,

ať argumentujete jakýmkoliv způsobem. Není to těžký s ním diskutovat,spíš zbytečný.:-)

pierino 12.4.2008 19:22

Re: Re: abcd v politice

Tandem hospodskyho hochstaplera Paroubka a Zaoralka  dovede jednou CSSD k zaorani a nebo, ze by bylo v Cesku tolik naivnich tupcu...? No zatim to zacina mezi poslanci... dva se nejak vymkli a zbytek je jasne ceskej ....zbabelej ... to co kdyby... 

David 12.4.2008 16:00

Ano pan Zaorálek opravdu není holý amerikanista - to je totiž neslučitelní s tím, že je holý promoskevský vlezdoprde1ista.

Historik 12.4.2008 15:04

A co za to, Ameriko? Kolik bude dostávat ČR miliard dolarů, když pronajme své území Spojeným státům americkým k vojenskému využití pro US Army s radarem?

Vláda ČR v zastoupení ODS, Strana zelených a KDU-ČSL dosud neřekla, kolik miliard dolarů bude dostávat Česká republika za povolení svého území k pronájmu za to, že US Army bude vojensky využívat území České republiky. Víza do USA snad ani nejde počítat jako odplatu za povolení americké vojenské přítomnosti v ČR, to už by měla být samozřejmost. Přece když USA mají k ČR takovou důvěru, že chtějí v ČR umístit svou US Army s radarem, pak se USA jistě nebudou bát pouštět do USA bez víza občany ČR. Vláda ČR zastoupená ODS, Stranou zelených a KDU-ČSL ještě neřekla, kolik budou USA platit do ČR miliard dolarů za umístění své armády v ČR. Nejlepší by bylo, kdyby vláda ČR dohodla raději pravidelnou platbu v Euro, protože USD jde rapidně dolů, nebo kdyby byla dohodnuta nějaká dolarová valorizace, kdyby to USA platily v dolarech. Třeba se to všechno dovíme, až vláda ODS, Strany zelených a KDU-ČSL zveřejní smlouvu s USA o vojenské přítomnosti USA v ČR, kterou tak tajuplně drží pod pokličkou a dosud jen víme, že tomu říkají tajemně SOFA a dělají s tím před občany ČR drahoty.

Tak tedy, co za to Ameriko?

A. 12.4.2008 15:16

Re: A co za to, Ameriko? Kolik bude dostávat ČR miliard dolarů, když pronajme své území Spojeným státům americkým k vojenskému využití pro US Army s radarem?

 co za to? Prý smlouvy o spolupráci na poli vědy, p. Topolánek má foto do alba, kde si potřásá rukou s nejmocnějším mužem světa....zda se, že to bude vše?.....

Skepti/cus Maxim/us 12.4.2008 17:14

Nedostaneme ani ň a ještě budeme platit, škody za američany a vybudujeme infrastrukturu.

Martin II 12.4.2008 17:18

Re: A co za to, Ameriko? Kolik bude dostávat ČR miliard dolarů, když pronajme své území Spojeným státům americkým k vojenskému využití pro US Army s radarem?

No,já myslím,že páni Vondra,Topolánek a celá ta vlastizrádná banda i s naší krasavicí z obrany,vědí dobře co za to - ne nám,ale jim . Zadarmo to nedělají,proto ten spěch  - co je doma,to se počítá....;-D

I-Worm 12.4.2008 15:00

Je to těžký, socani si dohodnou kšeft s radarem

a ODSáci jim ho vyfouknou, koho by to nenakakalo?

jasan 12.4.2008 13:54

no jo

Lisabonska sra,ka  se socanum libi...

franta 12.4.2008 16:06

Re: no jo

Jasane, jsi úplně mimo. Pokud si pamatuji tak lisabonskou smlouvu domluvil Topolánek a vydával ji za velký diplomatický úspěch. A teď nám ODS vyhrožuje že pro ni nebude hlasovat ? Někdo tady asi patří do blázince ! Řekl bych, že Paroubek to není. 

Jerry 12.4.2008 16:11

Re: Re: no jo

Paroubek tam už evidentně je,bohužel mu ještě nezatrhli časté vycházky.

Ludva 12.4.2008 13:54

Potřebují Američani naši pomoc ?

Jeden z častých argumentů pro radar je oplátka za pomoc Američanů v I. a II. světové válce. Ano pomohli nám, ovšem nejenom oni. My zase "pomáháme" v jejich dobrodružné politice v Kosovu, Afghánistánu a Íráku a stojí nás to lidské životy a nemalé peníze. Je to málo ? Málo diskutovaná otázka je, jak je vlastně radar vojensky a tzv. deštník vojensky přínosný a nutný. Už nyní provozují USA na územích v cizích zemích asi 750 vojenských základen. Ty "naše" a v Polsku nic významného v poměru sil nezmění. Podle "oficiálních" propagačních vyjádření bude radar hlídat odpálené balistické rakety odněkud z Íránu (pro fantasty i ze Severní Koreji). Kolik těch raket bude ? Velmi pravděpodobně ani jedna. Takže proč ? Přece pro kšeft. Než se rozhoupá Evropa (a proč by měla, když nic nehrozí), vyfoukneme obchod. Obchod to bude, jenže ne pro nás. My splníme jako obvykle svou roli užitečného idiota.

P 12.4.2008 13:59

Re: Potřebují Američani naši pomoc ?

Jen bych připomenul, že radar nevidí za roh, tedy za obzor. A otázka, co s lidmi, kteří říkají zjevné nesmysly? Přísloví říká, kdo se hádá s bláznem, je větší blázen, než on.

čtenář 12.4.2008 14:56

Re: Potřebují Američani naši pomoc ?

Mýlíte se, naše základna a doufejme, že i její budoucí sestřičky něco podstatného změní. Budou stát v cestě Rusákům, až by je zase napadlo nám poskytovat bratrskou pomoc. Těch 750 ostatních jí v cestě nestálo.

Yarda 12.4.2008 15:15

Re: Re: Potřebují Američani naši pomoc ?

Pokud tomu lze věřit (mám to z filmu "Mráz přichází z Kremlu") SSSR svůj vojenský zásah proti nám v roce 1968 předem s USA konzultoval. Dostal odpověď že USA budou protestovat ale budou respektovat Jaltskou dohodu.

ferdinandeste 12.4.2008 16:45

Re: Re: Re: Potřebují Američani naši pomoc ?

Už je to téměř 40 let a spousta detailů upadla v zapomnění, ale snad někdo neočekával, že kvůli ČSSR budou USA riskovat rozpoutání III. světové války?

Skepti/cus Maxim/us 12.4.2008 17:17

Takový věrný spojenec, že by nás poněkolikáté hodil přes palubu? Neměl byste jít na školení k Vondrovi? :-)))

Skepti/cus Maxim/us 12.4.2008 17:15

Nechcete už s tou neexistující hrozbou přestat. Slyšel jste vůbec, že jsme už pár let v NATO a EU?

jirka.s. 12.4.2008 18:18

Re: "Už nyní provozují USA na územích v cizích zemích asi 750 vojenských základen."

Kurňa, to jsou ale machři, ty Amerikáni! Ještě minulý týden tady jeden odborník tvrdil, že těch základen mají po světe 52! Nu a podívejme se, do týdne jich už mají 750! Že by měl Ludva informace přímo z Langley? ;-D

Pája45 12.4.2008 21:41

Re: Re: "Už nyní provozují USA na územích v cizích zemích asi 750 vojenských základen."

Nehraj tady machra "jirko.s.", předpokládám, že někteří neví, že v Langley je centrum CIA (americká zpravodajská služba), ale myslím si, že na rozdíl od tebe většina ví, že základny CIA (máli je CIA) se v počtech určitě neuvádí.  Základny USA, jejichž počet je zde uváděn okolo 715, patří Pentagonu.

jirka.s. 13.4.2008 9:12

Re: Re: Re: "Už nyní provozují USA na územích v cizích zemích asi 750 vojenských základen."

Ano, správně, pájo, předpokládáš, že někteří machři, co tady tak rádi hauzírojou s numerama, skutečně ani netuší, co to je Langley. Za to ty jsi evidentně natolik zkušený demagog, že tady naprosto záměrně zaměňuješ VOJENSKÉ základny USA za expozitury CIA !

Mimochodem, těch pentagonských "okolo 715" sis vycucal odkud? ;-D

Pete Brich 12.4.2008 13:52

"A způsob, jakým tento člen nejužšího grémia ODS Lisabonskou smlouvu zpochybňuje, zbavuje Českou republiku cti."

Zato způsob vedení zahraniční politiky stíny z Lihového domu nám ke cti slouží, že soudruhu ministře (Čína, Syrie, Rusko). Přeji vám dlouhá léta ve stínu, soudruhu ministře!(Y)

Kromě domečku s bílou kupolí, jehož celá posádka se vejde do jednoho dopravního letadla, tu pořádně velkou základnu armády USA potřebujeme jako sůl!!

PB

PB

Skepti/cus Maxim/us 12.4.2008 17:18

US Army tu potřebují jen cizáci a rozkradači národního majetku, pro ostatní lidi je to jen sůl do rány.

pane 12.4.2008 17:38

Re: US Army tu potřebují jen cizáci a rozkradači národního majetku, pro ostatní lidi je to jen sůl do rány.

Kdyby tady byly americké základny už před rokem 1938 a 1948 tak by jsme tady neměli ani nacismus ani komunismus a ani jejich pohrobky. Radarem proti totalitě!!

Skepti/cus Maxim/us 12.4.2008 17:48

Neplácejte kraviny a dovzdělejte se.

naples 13.4.2008 9:05

Re: Neplácejte kraviny a dovzdělejte se.

Tak si otevri s  pajou neco jako vuml a muzete vpolitrkovani pokracovat! take prestan lhat o vyprseni smlouvy ohledne guatanamo! doufam, ze tu tvoji spinu ocenuje alespon "Rudy burt";-D

Pája45 12.4.2008 21:32

Re: "A způsob, jakým tento člen nejužšího grémia ODS Lisabonskou smlouvu zpochybňuje, zbavuje Českou republiku cti."

Nesoudruhu "Pete Brichu", oni mají Tupohlávci z vlády zakázáno jezdit do, cituji vás:  (Čína, Syrie, Rusko) a já dodávám: a do dalších zemí,  uzavírat zde obchodní, kulturní,a jiné dohody? Jak jste na tu blbost přišel. Oni tam jezdí a plní své povinnosti podle úkolů jednotlivých resortů, často i s papá Klausem. Tak co tady zase zvracíš.