22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Karel 11.7.2007 14:30

Re: zamenme rusko na usa

Fakt jde zaměnit Rusko za USA? Takovou nízkou rozlišovací úroveň snad ani nemůžete mít...

Martin 11.7.2007 14:32

Re: Re: zamenme rusko na usa

jde to velmi dobre

jen nekteri lide ziji v iluzi, ze velmoc at se jmenuje jakkoliv pracuje pro nejake globalni idealy ci dobro ruznych trpasliku a ne pro svoji pozici

Karel 11.7.2007 14:36

Re: Re: Re: zamenme rusko na usa

Takovou iluzi taky nemám, ale vím moc dobře, jak vypadá život pod nadvládou Ruska. Dokud mám na výběr, tak volím USA.

Martin 11.7.2007 14:36

Re: Re: Re: Re: zamenme rusko na usa

ja zas vybiram zivot bez nadvlady

halt kazdy podle sveho gusta

11.7.2007 14:39

Re: Re: Re: Re: Re: zamenme rusko na usa

není co dodat R^

Karel 11.7.2007 14:59

Re: Re: Re: Re: Re: Re: zamenme rusko na usa

No, pánové, byl bych zvědavý, jak dlouho by Vám taková svoboda vydržela. Jistě sledujete, co podniká ve světě islamofašismus.

Krom toho, za USA by se nám úpělo docela snesitelně. Vlastně mě nenapadá nic, oč by to bylo horší než teď.

11.7.2007 15:16

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: zamenme rusko na usa

kdo financoval islamofašismus a používal ho na prosazování svých zájmů ve světě? Důsledky sklízíme všichni.

Navíc, o islamofašismus zde nejde. To je snad po těch měsících jasné.

Karel 11.7.2007 15:37

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: zamenme rusko na usa

To je různý - jednou to byla Amerika, jednou Rusko, jednou je to EU... a tomu EU dáváme daně i my diskutující.

Možná, že jde výhradně o sféru vlivu USA na úkor Ruska. Ale i v tom případě jsem pro radar, dokonce možná tím víc. Ohledně vztahu k Rusku a USA bych spolu s příspěvkem tady poblíž poukázal na rozdíl mezi okupací a spoluprácí. Pokud je Vám ten rozdíl malý, tak se vrátím ke svému tvrzení, že za USA se nám bude úpět podstatně lépe než za Ruska.

11.7.2007 17:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: zamenme rusko na usa

víte dobře, že Rusko NIKDY nefinancovalo islámský fundamentalismus. Bylo by proti sobě. Naopak islámským fundamentalismem měl být rozbit SSSR. Prosím, neblufovat !:-)

Rozdíl mezi okupací a spoluprácí je. Pokud někdo jiné zemi diktuje, že si tam něco postaví a napíše jí i odpověď, není to spolupráce, nýbrž diktát. Pokud narážíte, že nás někdy Rusko okupovalo, je to demagogie. Okupoval nás komunistický SSSR. Ten už neexistuje. Rusko po rozpadu SSSR neokupovalo žádnou zemi. Naopak, posledních 20 let má mnoho jiných zemí nepříjemnou zkušenost s okupací od jiné mocnosti. Zkuste odhadnout, jak se ti lidé cítí, zabitým už nikdo životy nevrátí. Omlouvat to, že okupuje ta "naše správná" strana, je alibismus.

Buďte pro radar do libosti. Co se týče vaší osoby, máte na to právo. Ale nemáte právo nutit, ani obětovat, kvůli své ideologické zaslepenosti svou vlast a své spoluobčany v konfliktu, který není v jejich zájmu a který nemohou ovlivnit. Takhle uvažují mimo jiné právě islámští fundamentalisté...

Je dobře, že zaznělo, že důvody, kterými byl radar obhajován, tj. boj proti islamismu, jsou bez skrupulí od našich koupených propagandistů vylhané, což bylo jasné od začátku. Každá velmoc hájí především své zájmy a je nesmyslné a hloupé podlézat někomu, pro koho máme cenu jen jako předpolí, které bez mrknutí oka obětují. Pokud myslíte, že nějaká mocnost myslí na dobro ČR a jejích obyvatel, a neupřednostňuje své zájmy nad zájmy ostatních zemí, že americká finanční oligarchie je lepší, než býlalá sovětská, je to vaše věc. Naštěstí většina lidí neuvažuje podle ideologického měřítka :-)

vobora 11.7.2007 15:16

Re: Re: Re: Re: Re: zamenme rusko na usa

obavam se, ze si nevybirate nic, lepe receno, musite zit, co vam vybrali jini a jinak to nikdy nebude

ps 11.7.2007 15:05

Re: Re: zamenme rusko na usa

To víte když má někdo 8 dioptrií tak je sto zaměnit i nadvládu se spoluprací.

jirka.s. 11.7.2007 16:11

Re: Re: Re: zamenme rusko na usa

No, ono je pak velmi jednoduché se tou spoluprací podílet na nadvládě! Naše bolševické sv/ině nám to tady snad už dostatečně předvedli!

11.7.2007 14:04

hm

Myslel jsem, že nás okupoval SSSR, ale asi to tak nebylo. tak Rusko o nás usiluje... Nevydělá na nás víc, když mu budeme platit za suroviny? :-) Rusko je imperiální. Nedovolilo privatizaci svého nerostného bohatství US firmám za extrémně nevýhodných podmínek... Jaká zlotřilost ! Saddám, plynující Kurdy, byl náš spojenec. Začalo nám to vadit, až když začal ropu prodávat za eura.

Hodně slov, a kromě vágní manipulace vyvolávání pocitu ohrožení nic. Ani slovo o tom, kdo vypovídá smlouvy o odzbrojení, staví všude po světě základny, financuje revoluce, nemá skrupule. Asi proto, že ta správná velmoc prostě nemůže být imperiální... Neohrožuje nás spíš rozpoutávání nového kola zbrojení? To, že radar má být v hustě osídlené oblasti - USA mají své radary v Grónsku a na Aljašce... že máme být obětováni při střetu o nerostné bohatství Sibiře první? Že tato oběť bude pro konflikt, který ani nebude náš? Že ropu stejně budeme muset kupovat, ať už bude patřit komukoliv?

Proč základny, když jsou tak výhodné, nechtějí západní země, které neprošly komunismem? Nejde spíš o to, že USA se snaží vložit klín mezi evropské země, a využívá k rozkolu jako trojského koně reminiscence zemí kdysi komunistických, a úplatnost a bezpáteřnost jejich zástupců? Kdyby došlo k propojení západní a střední Evropy s energetickými centry na východě.Toto propojení je v zájmu Evropy a lidí zde žijícíchm ne USA:pokud by se uskutečnilo, byly by rázem na druhé koleji, a nikdy by se už nevzpamatovaly. Proto prebendy poskytované těm, hájícím jejich zájmy a přinášejícím rozkol mezi zeměmi Evropy, které základnu nechtějí, jsou jistě tučné.

Demokracie je pluralita názorů, a jejich střetávání ve svobodné soutěži. Tento článek je svou jednostrannou rétorikou jako z dob totality. Idejí skutečné pravice je osud v rukou jednotlivce, nespoléhání na stát, občanská společnost. Proč tedy tak brání referendu důvody, které jakoby vypadly z dob totality, kdy občan neznamenal proti jasnozřivosti Vůdců a Státostraně nic?

ps 11.7.2007 15:19

Re: hm

"Rusko .... nedovolilo privatizaci svého nerostného bohatství US firmám za extrémně nevýhodných podmínek." Rusko dovolilo zprivatizovat většinu svého  nerostného bohatsví za pakatel ruským oligarchům (tj. bývalým komoušům a papalášům),  které jim navíc dosud patří. Tedy kromě těch, kteří projevili politické ambice. Ti skončili v gulagu na Sibiři. Rusko dovolilo západu nalít do něj miliardy marek a dolarů půjček, ovšem jaksi si samo sobě nedovolilo je splácet. Rusko dovolilo západním firmám, díky přímým investicím,  postavit svou ekonomiku na nohy a alespoň částečně ji zmodernizovat. A za to, že to vše dovolilo teď  Rusko očekává, že se bývalé kolonie vrátí tam kam patří.

11.7.2007 15:25

Re: Re: hm

jediné Rusko se zemí bývalého SSSR poctivě splácí.

Rusko nedovolilo ukradení majetku oligarchům. To dovolil ožrala Jelcin, podporovaný USA.

Rád vám to o návratu kolonií budu věřit. Ale svá tvrzení musíte doložit. Věřte, že nechci, aby se ČR stala nesvéprávnou koloníí jakékoliv země. :-)

Von 11.7.2007 16:30

Re: Re: Re: hm

Každý jen to SVÉ má za JEDINÉ! Aneb - s "poctivostí" nejdál dojdeš! A do třetice- není "kolonie" jako "kolonie"!

11.7.2007 19:38

Re: Re: Re: Re: hm

okupované země a kolonie toho "správného" hegemona jaksi nejsou jako (případné) kolonie a okupované země toho nesprávného hegemona. Agrese toho "správného" hegemona je nějak jiná, než (případná) agrese nesprávného hegemona. Lidé civilní, zabití při dobyvačných taženích toho "správného" hegemona nejsou jako lidé civilní zabití při (případných) taženích toho nesprávného hegemona.

To, co je na "správné" straně bílá, je na druhé černá. Tak to bylo myšleno ? 8-o

Auiam 11.7.2007 13:13

Svata pravda.

Obzvlaste, kdyz za Cesko vyjednava Putin a nikdo se tomu ani nedivi.

zbinova 11.7.2007 12:37

Pane Bárta, jak je úlevné

přečíst článek od měkoho, kdo to má v hlavě srovnané a umí to napsat.

darny 11.7.2007 15:43

Re: Pane Bárta, jak je úlevné

O tom, kdo to má v hlavě srovnané, bych si s dovolil s úspěchem pochybovat.

vi 11.7.2007 12:19

Některé pozitivní důsledky vybudování amerických základen v Polsku a Čechách pro staré země Unie, v případě eskalace napětí mezi USA a Ruskem.

Důsledky mohou být vojenské,politické a hospodářské. 1) Politické a)Zahraničněpolitické:Lze očekávat výrazné zesílení integračního procesu u starých zemí a jejich odpor proti zatažení do Americko-Ruské války.Důsledkem bude nemožnost Ameriky angažovat se ve středoevropském prostoru kvůli marginální základně a posílení tendencí přijmout tuto akci, jako preventivní a pochopitelnou, neohrožující přímo USA a staré země.b)Vnitropolitické: Protože tyto země uzavírají samostatně bilaterární smlouvy, bez ohledu na NATO a staré země EU, nelze na ně pohlížet jako na plnoprávné členy spojené vírou v prověřené hodnoty, jako je tomu u starých členských zemí. Staré země, proto nejsou povinny cítit se vázány stejným stupněm solidarity, jako mezi sebou navzájem.V případě preventivního úderu ,dojde k eliminaci problémových zemí(Polsko ,Čechy)jakožto politických entit. Zasažená území mohou být dána pod správu zvláštního komisaře EU. Druhotným kladným účinkem, bude výrazné posílení vnitřní bezpečnosti EU, zavedením mimořádných bezpečnostních opatření. 2)Vojenské:V případě růstu eskalace mezi Ruskem a USA, může dojít k eliminaci těchto základen, což nemusí být z výše uvedených politických důvodů považováno za přímý útok na NATO a EU. Proto nebude nutno nepřiměřeně vojensky reagovat,nedojde k přímému ohrožení starých členských zemí ani území USA. 3)Hospodářské: V případě úderu, lze předpokládat jistý rozptyl účinků a tedy zasažení části obyvatelstva. Důsledkem vypuknuvších epidemií a hospodářského a politického chaosu bude nutnost okamžitého vytvoření nepropustného sanitárního kordonu. Tím okamžitě klesne tlak imigrantů z východu, který bude možno velmi účinně kontrolovat a pravděpodobně dojde k značnému poklesu obyvatelstva zasažených zemí. Všeobecná mobilizace odsaje přebytečné pracovní síly a vojenské požadavky podpoří rozvoj domácího průmyslu. Shrnutí: Americký radar by v případě sporu USA-Rusko, mohl sloužit jako hromosvod a v dlouhodobé perpektivě posloužit zájmům EU.

ps 11.7.2007 12:36

Re: Některé pozitivní důsledky vybudování amerických základen v Polsku a Čechách pro staré země Unie, v případě eskalace napětí mezi USA a Ruskem.

Politické důsledky instalace radaru budou takové, že to nebude nikoho zajímat, kromě bandy anarchistů a zelených (ať už domácích nebo rakouských či německých), kteří budou blokovat hranice případně se přivazovat k bráně. Vojenské důsledky (ze strany Ruska) nebudou žádné, jelikož rusové se na nic jiného než na harašení zbraněmi nezmůžou, a jakmile vše skončí (ať už jakkoli) tak bude ticho po pěšině. Jediný vojenský důsledek může být ten že by skutčně došlo k raketovému útoku ze strany nebezpečných zemí, pak pomůže radar značně omezit škody takového útoku. Hospodářské důsledky budou takové, že pří vývoji protiraketového štítu byly a ještě budou vyvinuty nové technologie, které budou postupně uvolňovány pro civilní účely a podobně jako program Apollo neskutečně urychlí hospodářský rozvoj.

qwe 11.7.2007 13:18

Re: Re: Některé pozitivní důsledky vybudování amerických základen v Polsku a Čechách pro staré země Unie, v případě eskalace napětí mezi USA a Ruskem.

stejně jako s autorem článku souhlasím i s vámi

Sch.glosátor 11.7.2007 13:30

Ano.

protože kdyby něco, tak to sem Rusko práskne, radar neradar. Cílem jsme tak jako tak. O jednu raketu míň nebo víc, na tom v naší kotlince změněné v radioaktivní poušť nesejde.

Žulový Aston 11.7.2007 12:11

Median: Čunkův Topolánek vítězí na všech frontách....

oakman 11.7.2007 11:56

Čeští komouši a radarobijci

by si měli uvědomit, že CCCP byl vlídný jen, když se mu to hodilo, když ne nechal soudruhy "ostudně na holičkách" jako Gorbačev. Lehce a s úsměvem poslal Gorbi své satelitní slouhy do penze (či na šibenici - dle národního mravu) a neměl žádné skrupule.

Český komouš svému sovětskému vzoru udělal, co mu na očích viděl, nicméně Brežněv nejdříve nechal Dubčeka je znemožnit a až potom jim milostivě sám vrátil opratě. A to musel Husák v Moskvě 75 pěkně poprosit a zbavit se Svobody.

To je ta projekce o lezení do zadku. Vy jste jiný než anální druh komunikace nemohli praktikovat - Mongol v Moskvě to nikdy nepřipustil, ani žádný z místních tajtrdlíků po Jendovi Masaryků, ten měl možná zbytky sebeúcty.

Teď tenhle druh politiky směřuje do Brusele. Styl levice se nezapře - my rozhodneme komu vy nastavíte na naše rozkazy svou řiť!

Komnetare 11.7.2007 11:51

Stačí nám to jen vysvětlit

Stejně jako Rusko i Čína  odmítá tvrzení USA že raketový systém ve střední Evropě má sloužit obraně proti Íránu a Severní Koreji. I podle nich je namířen přímo a úplně proti Rusku, stejně jako obdobný systém v Asii (Japonsko-Austrálie) se připravuje proti Číně. Čína říká, že US akce připomínají "zákony džungle", kde velí ten, kdo je silnější a má ostřejší drápy. Washington šikanuje ty slabší, bojuje za sféry vlivu, beztrestně zasahuje do vnitřních záležitostí jiných zemí; uchyluje se k unilateralismu. USA samolibě věří tomu, že kdo je dostatečně silný, může dělat co se mu zachce, cokoliv dělá je racionální a v souladu s pravidly, zatím co ti, kteří oponují a odporují prostě věci nerozumí a je třeba jim to jen vysvětlit. Více viz http://www.atimes.com/atimes/central_asia/if07ag01.html

oakman 11.7.2007 11:57

Stejně jako Rusko je Čína bolševický chlív - názory hovězího jsou lidem irelevantní!!!

Komnetare 11.7.2007 12:37

Re: Stejně jako Rusko je Čína bolševický chlív - názory hovězího jsou lidem irelevantní!!!

Díky za vysvětlení

Sch.glosátor 11.7.2007 13:32

Tady pozor !

Oni z toho chlíva utíkají jak jen jim berle stačí. Reexportu komunismu od nich se neobávám. Zato EU začíná rudnout. A zelenat. Když se tyhle dvě barvy smíchají dohromady....;-€