29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vita 3.4.2009 11:03

že já nejsem terorista...

zrovna mě napadla iniciace pomocí GPS. Ve chvíli, kdy bomba zjistí, že je kde má  být - bum. A stačí s přesností na stovky metrů, takže klidně i při rozmazaném civilním signálu.

Jediná obrana - práskač na druhé straně.

Ludva 3.4.2009 11:02

Re: Ta veřejnost

Těch válečníků, tady na Psu najdete habaděj. Hlavně, že mají za sebe žoldáky, aby jim chránili jejich (Y).

Ludva 3.4.2009 11:00

Někdo chce, jiný nechce

Někdo chce být součástí planetárního amerického impéria, někdo nechce. Demokratické je v takovém sporu referendum. Pokud si většina občanů bude přát radar, tak prosím, ať ho má. Ale prosadit si tady cizí základnu proti vůli většiny a ještě k tomu podezřelými hlasy pár poslanců přeběhlíků  -děkuji, nechci. Voliči jsou dospělí a mohou se rozhodnout po svém. Anebo počkat na volby a mít tu základnu ve volebním programu.

vita 3.4.2009 10:59

Re: Před dvaceti lety se jednalo

Ti můžou dopravit jadernou bombu do jakéhokoli přístavu nebo vůbec k pobřežnímu městu jednodušším způsobem. Kontejner se stěnami vyloženými olovem se mezi stovkami jiných ztratí. Obětují-li loď i s posádkou (to mohou být nic netušící nevěřící) a jednoho pozorovatele, který bombu iniciuje před příchodem celníků, neriskují nic. A zařízení může být mnohatunové - nejste omezen nosností rakety, nemusí se miniaturizovat.

Ostatně ani jaderná bomba není nutná. Loď naložená složkami binárního nervového plynu by byly skvělá zbraň. Počasí se dá odhadnout, šíření taky.

Nebo co taková loď s LNG? Kalifornie staví další terminály, aby utáhla plynové elektrárny. Jeden sebevrah s RPG - a výbuch zvíci menší jaderné bomby je tu. Ani nemusí na tu loď proniknout.

berg 3.4.2009 10:59

Re: Rovnováha sil

to je dobře, že se ti to nelíbí, protože to je potvrzení, že šedivý má pravdu, a ty "strategické" úvahy? blb zaorálek má asi z takových radost

Pava 3.4.2009 10:55

Ta veřejnost

Ano v zastupitelské demokracii politici dělají to, co si veřejnost přeje. Otázka nemusí stát zda chceme radar, ale zda chceme studenou válku.

Midori 3.4.2009 10:52

Re: Rovnováha sil

Díky, Ludvo, jsem rád, že aspoň jeden rozumný člověk se ještě dá najít.

Hezký den přeje J.Midori.

Jenda 3.4.2009 10:51

Co na nás sálá-ty mobily???? ostínění radaru je velmi jednoduché.

A jinak-satelity má již hodně lidí na domech i na ppanelovách věžácích.:-D:-D:-D

masi 3.4.2009 10:50

Obama se v Praze

s českými politiky nebude vůbec bavit a nezbytné obrázky do novin nafotí s Havlem. Generál má naprostou pravdu, že žádný pohřeb nebude. Nebude na to totiž čas :-D

http://hn.ihned.cz/c1-36606340-obama-zkratil-jednani-s-cechy-na-minimum

Jenda 3.4.2009 10:49

generál má vždy pravdu-to je z vojny-ale Honzo:jakou ty máš pravdu:

-svět může být beze zbraní,že není třeba se chránit. tzv."Honzíkova cesta"?

hobis 3.4.2009 10:40

Re: mirne streleny pasak

Antiradaristi by měli jasně a zřetelně prohlásit,aby místo radaru byla co nejrychleji zavedena povinná vojenská služba.Nebo jsme opravdu jen národem slouhů a pokojskéjch?

ZocelenyDrapalik 3.4.2009 10:39

Re: Radar je smrt, rakety jsou život !!!

:-D:-D  Clovece vy uz neco pamatujete, ze jo. Ja uz tedy taky neco pamatuju a diky tomu si uz moc nepamatuju.   Kazdopadne gratuluji. Dneska se tomu muzeme jeste zasmat. Po volbach nas smich prejde.  Ale co. Svych pravidelnych 20 let svobody jsme si jiz uzili . Uz je zase cas, aby i dnesni mladi na vlastni kuzi zazili zazili vysledek sveho lajdactvi pri studiu dejepisu. 

Vašek 3.4.2009 10:35

Re: Lžete, ex-generále!

Honzo lehni a lež, pan generál dí pravdu

Vašek 3.4.2009 10:32

Re: Před dvaceti lety se jednalo

s tím naprosto souhlasím, ovšem s vyjímkou útoku z území muslimských fundamentalistů

vita 3.4.2009 10:26

Před dvaceti lety se jednalo

o nejúčinnější obranu - jedinou účinnou obranu proti masivnímu jadernému útoku - a sice zabránění takovému útoku.

Zabránění jistotou "Zaručeného vzájemného zničení". MAD.

A to bez ohledu na to, koho považujete za potenciálního útočníka. Mimochodem - SS-20 (RSD-10 Pioněr) stejně jako Pershing II nebyly součástí MAD.

vita 3.4.2009 10:20

Neumíte číst?

Píšu, že americký protiraketový deštník sleduju už od doby, kdy naši politici ještě o nějakém radaru u nás drželi hubu jak Fučík v Pečkárně. Pochopitelně znám publikované výsledky uskutečněných testů.

Pan Šedivý ale píše, že ten deštník má solidní účinnost - takže nepochybně musí vědět o něčem, co jsem v otevřených zdrojích nenašel. Protože tam nebylo ani o jednom testu v reálných podmínkách, tedy bez radiového nebo GPS naváděče na cíkové hlavici, při letu po běžné dráze ICBM, při použití více hlavic a zejména klamných cílů a maskování atd.

Honza 3.4.2009 10:18

Lžete, ex-generále!

Bzum 3.4.2009 10:10

Re: Je mi jasné, že pan Šedivý reakce nečte,

Zkuste použít kouzelné slůvko: google...

Bzum 3.4.2009 10:09

Re: Odpůrci radaru naivně

Mám humanitní vzdělání. Ale nemíchejte mě mezi ty poblázněné puberťáky a strouchnivělé bolševiky.

Pam 3.4.2009 10:09

Re: musím se smát

R^

ALE K SMÍCHU TO NENÍ. Nejsou to "jen" tupci s dohledem sotva na špičku svého nosu, ale někteří "bojovníci" jsou zřejmě i agenti páté kolony nepřítele a tito budou rozhodovat o osudu státu a národa. U těch tupců z Brd je třeba se jednoduše ptát, kde byli protestovat, když tam měli 20 let okupanty? Odpověď je známá: na družbě s nimi. Dnes mě chtějí bránit před Američany.... Doufám ovšem, že toto není český národ. Já naštěstí znám vesměs spoluobčany, kteří si myslí něco jiného. Jen nejsou jako tito tupí tajtrlíci ochotni jít dělat na písknutí kravál někam na náměstí......

Raff 3.4.2009 10:08

Re: Odpůrci radaru naivně

a) je správně!

Vašek 3.4.2009 10:01

Re: Odpůrci radaru naivně

maminko a tatínku, já se bojím peršinků, jen se neboj milé dítě ss20 ochrání tě. Tak to bylo před 20ti lety. Zatím, co před dvaceti lety se jednalo o protiútok, dnes se jedná o obranu. V tom je veliký pokrok. Bránit tomuto pokroku by bylo velice zhoubné. Rusko nás je schopno zasypat raketami v takovém množství, že by byl tento brdský radar skutečně málo platný. Z toho vyplývá, že se asi bude jednat spíše o rozšíření vlivu USA na východ od Německa a navíc skutečnou obranu břed jednotlivými raketami z Iránu či Pakistánu. Odpůrci radaru musí být buďto úplní volové,, nebo mají humanitní vzdělání.

Raff 3.4.2009 9:59

Re: STB

Ha, ha, ha.

pepašachista 3.4.2009 9:55

STEM

STEM nás neustále bombarduje výzkumem veřejného mínění. Předklá nám "objektivní" výsledky. Co je zajímavé, že  JEŠTĚ NIKDY neuveřejnil jaké otázky byly položeny. Takže položím otázky k radaru. 1. chcete radar, který bude sálat rakovitvorné záření, které bude ohrožovat především vaše děti  ? nebo      2. Chcete radar, který vás ochrání před útoky teroristů, ochrání vaše město, vaši rodinu, vaše děti? Najděte si sami odpověd´.                                                                                                               

Raff 3.4.2009 9:53

Re: nejde o radar, jde o zakladnu...

Ýčko, ty si vůl.

Jirka 3.4.2009 9:33

Odpůrci radaru naivně

očekávají přehodnocení nutnosti stavby radarové základny 50 km od Prahy, to mně připomíná, jak před 20 lety odpůrci režimu naivně očekávali, že Gorbačov umravní tehdejší husákův establishment. Podobnost čistě náhodná.

vita 3.4.2009 9:29

Myslíte tu dálnici, která by podle izraelských plánů

už rok fungovala a jejíž skutečné dokončení je v nedohlednu?

To, že si Šedivý plácá játra ohledně radaru, nemusí znamenat, že všechno, co prosazoval je špatné.

vita 3.4.2009 9:25

Je mi jasné, že pan Šedivý reakce nečte,

ale stejně by mě zajímal odkaz na JEDINÝ úspěšný test jaderného deštníku jehož součást má stát v Brdech, který byl proveden v REÁLNÝCH podmínkách.

Sleduju to několik let, už v době, kdy naši politici odleva doprava a zpět zapírali jak Clinton Moniku - a nenašel jsem takový test. Myslím test, který byl skutečně úspěšný, ne který byl prohlášen za úspěšný. Virtuální sestřelení virtuální raketou, nad čímž si pustila do gatěk Radarová Pěnice, to opravdu není.

president Beneš 3.4.2009 9:25

Re: Obama v Praze radar nepohřbí / projev z Londýna 1941

Dr. E. Beneš uvedl v projevu 24.června 1941 (kniha - Šest let exilu a druhé světové války):

Co se stalo od Mnichova. Měli jsme smlouvu s Francií, s malou dohodou a Sovětským svazem. Velká Britannie byla spojena s Francií. Polsko mělo smlovu s Francií, ale její smysl a význam zničil Beck r. 1934 dohodou s Hitlerovým Německem. Byl jsem přesvědčen, že válka se blíží.

Katastrofa ne naše, ale celé Evropy přišla, a jeden pod druhém, kdo nezůstali na linii našeho odporu, začali od roku 1939 padat:

Nejdříve Polsko, pak Francie, pak Norsko, Belgie, Holandsko;pak bylo podrobeno za své vlastní spoluúčasti Maďarsko a Bulharsko, pak padlo Rumunsko, pak Jugoslávie a konečně se bránící Řecko. Velká Britannie byla téměř isolována a ubránila se jen s největším vypětím všech sil. A nyní konečně došlo na Ameriku a Sovětský svaz.

Dobře to řekl Winston Churchil v neděli, když zdůraznil, jak v Evropa lehkomyslně a bázlivě dovolila zbrojení a válečný rozmach nacistických zločinců a násilníků, aby pak jeden stát po druhém byl jimi rozdrcen.  

vita 3.4.2009 9:21

Parazitující politici radar tajili.

A to až do voleb - jen aby je pracující tetky a strejdové zvolili a už neměli do jejich machlů co kecat.

A to se v případě radaru na utajování úřed plebsem vzácně shodli "demokrati" občanští, křesťanští i sociální. Zelení si nechali vyměnit názory - korýtka táhla.