29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mrazivý dech 3.4.2009 15:51

Re: Radar

vy nemáte technické vzdělání, na 30MW nepotřebuješ atomovou elektrárnu šmudlo, to predikuje všechny tvé bláboly jako nesmyslené, a nevymýšlíš si, si pouze hloupí

Rivkele 3.4.2009 15:38

Re: Pitomí Rusáci a radar

R^ Dobré! R^

Pasáček koz ve Vermontu 3.4.2009 15:32

Re: Zrada USA

Pane Jaroslave, nevědeli jsme, že žijete v Papui. To musí být hezké. A na ta cizí slova se podívám do slovníku.

Pasáček koz ve Vermontu 3.4.2009 15:26

Pitomí Rusáci a radar

Ti smradlaví mužici v láptích vedení zlým Medvěděvem jsou známí svojí notorickou tupostí. Přesto jim však, kupodivu, neuniklo, že USA má ve světě stovky vojenských základen (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_United_States_military_bases) a další přibývají. V posledních letech v Kosovu, Iráku a Afganistánu, další se připravují v Bulharsku, Rumunsku, Gruzii a Ukrajině, (http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=12400), České republice a Polsku. Americké vojenské základny se stále přiblížují k ruským hranicím. Samozřejmě nejde o zlý úmysl, je to jen náhoda.

Americká zahraniční politika je snadno předvídatelná. Řídí se doktrinou Mr. Bushe: Zdemokratizujeme bombami každý stát, o kterém prohlásíme že ohrožuje USA (http://en.wikipedia.org/wiki/Bush_Doctrine). Jestliže má tento nepřátelský stát nějaké užitečné přírodní zdroje, tím lépe. V poslední době to byl Afganistán a Irák, který, jak každý pokrokový demokrat ví, ohrožoval USA a celý svět svými zbraněmi hromadného ničení. (http://www.msnbc.msn.com/id/7634313/ ). Názor Mr. Alana Greenspana, bývalého hlavního ekonoma USA, že v Iráku jde hlavně o ropu je hodný opovržení. Na řadě je ted´ Irán a Pakistán.

A ti pitomí Rusáci stále odmítají věřit, že americké vojenské základny v Čechách a Polsku nejsou proti nim. Zřejmě proto, že jeden blitzkrieg (bleskovou válku) dost nedávno zažili a o další příliš nestojí. A také ví, že vítězů ve válce se nikdo nesmí ptát, jestli byli v právu, nebo mluvili pravdu. Proč se ti zaostalí mužici tolik bojí demokratizace ?  Vždyt´ občané Iráku i Afganistánu si americkou demokratizaci velice pochvalují.

David 3.4.2009 15:05

Re: Ochrana Evropy?

Nevim proti komu je to namířený, ale nás to nemá chránit. V případě jaderné války za použití tisíců hlavic by to k ničemu nebylo, spíš se Rusům nelíbí, že ten radar může monitorovat i dění na území Ruska :-)

mmmmm 3.4.2009 14:57

NE radaru

Radar je pouze na ochranu USA.  S obranou Evropy nemá nic společného.

Ludva 3.4.2009 14:57

Re: Ochrana Evropy?

Samozřejmě, jedná se o součást "Národní" protiraketové obrany USA, jiné státy možná budou chránit maximálně před útoky na jejich zařízení. Třeba na nás už by ty rakety asi padaly, to je sestupná část letu. Ovšem proč by na nás někdo střílel, když by tu radar nebyl ? Je to jasný pokus obklíčit Rusko a zamezit mu možnost protiúderu. Bohužel to může vést až třeba k rozmístění jejich zbraní na oběžné dráze. A my to aktivně podporujeme.

David 3.4.2009 14:47

Ochrana Evropy?

Nechápu proč autor píše něco o pokrytí celé Evropy, když protiraketový systém dokáže (teoreticky) ničit pouze rakety ve vzestupné fázi letu, nikoliv v sestupné, když už se blíží k cíli. Jinak by si Američani celý systém postavili na svém území. Systém by měl chránit pouze území Spojených států, nikoliv území Evropy. Kdo tvrdí něco jiného, buď lže nebo nemá o systému přesné informace.

Libor 3.4.2009 14:46

Radar

 má výkon 30 MW, je napájen malou atomovou elektrárnou v podzemí a  když  skoncentruje paprsek, tak  balistickou střelu zaměří a sundá, tím zářením. Proto rakety v Polsku nebudou a ani být neměly, leda Patriot pro sundání střel krátkého a středního doletu z Ruska, které radar budou chránit. Ty radar nezničí protože neletí vysoko. Proto když se bude na zkoušku zapínat, nesmí v dráze paprsku prolétat letadla. Pravda je v tom, že paprsek míří asi pod  20° k obloze a lidem v okolí škodit nemůže. Otázkou je, jestli nepojede i ve sledovacím režimu, to by škodil, ale jen směrem na východ, protože se netočí, jako na Marschalových ostrovech míří jen na oceán. Japonci za války takový radar vyvinuli a říkali mu paprsek smrti. Fungoval jen na pár metrů, protože neměli silné napájení. Rozh;-Podovali se jestli vyvíjet atomovku nebo ty paprsky smrti. Víc se jím líbily ty papsky hlavně proti lodím. Pak je to mrzelo, že nevyvíjeli atomovku. Teď si vyslechnu, že kecám a vymýšlím si.:-D

Harry 3.4.2009 14:44

Re: musím se smát

Inu mate pravdu, ale ti strejcove a tetky na obou stranch zivi ty sve parazity (chte nechte) proto, ze kdyby jich nebylo (tech parazitu) tak by je uz davno sezrali zcela jini dravecci a to uplne. Rozumny parazit totiz sveho hostitele nezabije, ale jen mu trosku odcerpa zivin. Spolecnost, ktera rezignuje na svoji obranu to ma spocitano.

pepašachista 3.4.2009 14:37

Re: Někdo chce, jiný nechce

Zapoměl jsi napsat proti drtivé většině /slovník KSČ/, jen nechápu kde jsi to spočítal.

vita 3.4.2009 14:37

Re: STEM

30 MW v pulsu, ty fyziku! Nesestřeluje výkon, ale energie - a ta je tam no, ne zrovna nula nula prd, ale nízká...

Zopakovat si jednotky!

Takový "radar" je třeba mikrovlna - a je to skutečně "paprsek smrti". Morče zahubí velkem spolehlivě. Ale jen když je uvnitř. Nebo když se odblokuje dveřní vypínač a posadí se těsně před to.

Ach bože, některá podpora je snad horší než odpor...

vita 3.4.2009 14:32

Krok stranou,

blbe?

Pája 3.4.2009 14:31

Re: očekávaní odpůrců jsou marná

jste to Vy pane Šedivý???

Harry 3.4.2009 14:31

Re: Už jste silně únavný ve svých blábolech astále se opakujete......Re: Inu pane generále , je vidět že nejste politik

Inu referendum je jiste vec optimalni v takovem pripade, kdy kazdy referendujici 1/ tomu rozumi 2/ ponese nasledky sveho hlasovani. Cili v nasi obci Dolni Lhota: Ma se postavit chodnik z nadrazi do vsi nebo 2/ opravit cesta z navsi na hrbitov? Tam opravdu obcan Josef Novak je tim pravym, na rozdil od urednika v Praze, ktery si Dolní Lhotu musí najít na GoogleEarth. V pripade potencialniho ohrozeni raketou z Iranu (drive Persie) ci S.Korei - si nejsem tak uplne jisty zda obcan J.N. ci ja mame prislusne informace jak je na tom Iran s uranem ci raketami......Ty by tak mohl mit nas ministr obrany, pokud mu je CIA poskytne.  PS: Pracujici, druzstevnici, ba i skolni deti zadali smrt pro M.Horakovou a jeji bandu spionu, pro R.Slanskeho a jeho bandu zradcu lidu.... take svym zpusobem referendum o veci o ktere nemeli poneti.

Jaroslav 3.4.2009 14:31

Re: Ano pane generále,

Pěkně se s tim bolševikem paktuješ rudochu

pepašachista 3.4.2009 14:30

Re: STEM

Proboha, naučte se číst o čem je řeč!

Pražák 3.4.2009 14:26

Ano pane generále,

řekl jste to přesně! Ale myslíte, že je možné, aby tento příslovečně zbabělý národ změnil své obavy, jednou je to záření, podruké lidé v uniformě USA atd, ale když by bylo potřeba, tak by to za nás zase mohli jít vybojovat,že ano? Že by se na nás nevybodli!!

ps 3.4.2009 14:25

Re: CVíte ´že mě je to vaše tvrzení jedno..?Re: ksčm má s demokracií

Nemusíš zatloukat. Stejně ti nikdo nevěří.

pepašachista 3.4.2009 14:24

Re: STEM

Moje šachové zdatnosti nech na posouzení jiných. Já nepíši o vlastnostech radaru. Upozorňuji pouze na to, jak je možné zmanipulovat veřejné mínění a to pouze tím, jak formuluji otázku na dané téma. Paroubek na př. několikrát řekl, že nevěří průzkumu /medium/ a že si nechal udělat VLASTNÍ průzkum a byl prý opačný. To jsou problémy  p r ů z k u m ů .

Pája 3.4.2009 14:20

Plány teroristů zhatí čeští vepři boubelatí

je hezké když generálové začínající svou kariéru v dobách normalizace a okupace sověty, kteří se připravovali na boj s imeriality z USA nás dnes poučují o naší postradatelnosti a nutnosti pozvat k nám tentokrát už tuto správnou spřátelenou armádu. Jejich jediné životní krédo je držet hubu a krok..a být v silném houfu..legionáři se v hrobech převalují

gerontusinza 3.4.2009 14:19

CVíte ´že mě je to vaše tvrzení jedno..?Re: ksčm má s demokracií

nejsem volič KSˇCM ani jsem na rozdíl od vás nevolil před r.89nikdy poslance NF nejlepší  z vás..... to je vaše parketa a proto tady tak pořád kvákáte.....;-D lituji nikdo mě nezastřelil a žijí..... překvapivé, že?;-(

Vašek 3.4.2009 14:12

Re: Odpůrci radaru naivně

a kdo tady chce sjednocovat Evropu???

ps 3.4.2009 13:59

Re: Pan generál by asi nejraději vyměnil lid

Je to spíš vo tom, že ty a tobě podobní by to neměli přehánět s halucinogenními látkami.

Libir 3.4.2009 13:59

Re: STEM

Budeš se divit, ale ten radar má výkon 30 MW, je napájen malou atomovou elektrárnou v podzemí a opravdu, když  skoncentruje paprsek, tak tu balistickou střelu sundá, tím zářením. Proto rakety v Polsku nebudou a ani být neměly, leda Patriot pro sundání střel krátkého a středního doletu z Ruska, které radar budou chránit. Ty radar nezničí protože neletí vysoko. Proto když se bude na zkoušku zapínat, nesmí v dráze paprsku prolétat letadla. Pravda je v tom, že paprsek míř asi pod  20° k obloze a lidem v okolí škodit nemůže. Otázkou je, jestli nepojede i ve sledovacím režimu, to by škodil, ale jen směrem na východ, protože se netočí, jako na Marschalových ostrovech míří jen na oceán. Japonci za války takový radar vyvinuli a říkali mu paprsek smrti. Fungoval jen na pár metrů, protože neměli silné napájení. Teď si vyslechnu, že kecám a vymýšlím si.

ps 3.4.2009 13:57

ksčm má s demokracií

společného asi tolik, jako by mělo společné neodsouzení mnohonásobného vraha  pro nedostatek důkazů, s právem.

gerontusinza 3.4.2009 13:47

i to je demo´kracie oni idiote......Re: Už jste silně únavný ve svých blábolech astále se opakujete......Re: Inu pane generále , je vidět že nejste politik

;-D;-D 

j 3.4.2009 13:36

Re: Už jste silně únavný ve svých blábolech astále se opakujete......Re: Inu pane generále , je vidět že nejste politik

Volič KSČM se ohání demokracií a referendem;-D(Y)

j 3.4.2009 13:34

Re: očekávaní odpůrců jsou marná

Za to ty jsi nezradil, komoušu. Já neměl svobodnou volbu přísahat nebo nepřísahat

gerontusinza 3.4.2009 13:32

Už jste silně únavný ve svých blábolech astále se opakujete......Re: Inu pane generále , je vidět že nejste politik

pokud jste vyčetl z mého tvrzení že kdo je pro radar není demokrat, tak je to o něčem jiném..... ten kdo se bojí referenda a brání se mu, není demokrat, ať to máte polopatě.....8-o;-D