28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

RADAR: Nic nám nehrozí ...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
aljav 21.5.2009 10:39

Re: Upozornění pro diskutující

název jeho choroby bude asi hodně dlouhý :-)

j 21.5.2009 10:42

Re: Upozornění pro diskutující

A co  jeho výroky o Židech, tam přímo perlí

:-) 21.5.2009 10:44

Chudák Prorok, voni ho vyhodili z blázince ....

„Vopravdu nevím, proč se ti blázni zlobějí, když je tam drží. Člověk tam může lézt nahej po podlaze, vejt jako šakal, zuřit a kousat. Jestli by to člověk udělal někde na promenádě, tak by se lidi divili, ale tam to patří k něčemu prachvobyčejnýmu. Je tam taková svoboda, vo kterej se ani socialistům nikdy nezdálo. Člověk se tam může vydávat za pánaboha nebo za panenku Marii, nebo za papeže, nebo za anglickýho krále, nebo za císaře pána, nebo za sv. Václava, ačkoliv ten poslední byl pořád svázanej a nahej a ležel v isolaci. Byl tam taky jeden, kterej křičel, že je arcibiskupem, ale ten nic jiného nedělal, než jen žral a ještě něco dělal, s odpuštěním, víte, jak se to může rýmovat, ale tam se žádnej za to nestydí. Jeden se tam dokonce vydával za svatýho Cyrila a Metoděje, aby dostával dvě porce. A jeden pán tam byl těhotnej a zval každýho na křtiny. Moc tam bylo zavřenejch šachistů, politiků, rybářů a skautů, sběratelů známek a fotografů amatérů. Jeden tam byl kvůli nějakým starým hrncům, kterým říkal popelnice. Jeden byl pořád ve svěrací kazajce, aby nemohl vypočítat, kdy bude konec světa. Taky jsem se tam sešel s několika profesory. Jeden s nich pořád chodil za mnou a vykládal, že kolíbka cikánů byla v Krkonoších, a ten druhý mně vysvětloval, že uvnitř zeměkoule je ještě jedna mnohem větší než ta vrchní. ...

Harpyje 21.5.2009 12:10

Re: Upozornění pro diskutující

Prorok není nikdo jiný, než starý známý Skeptikus Maximus.

Dr. Chocholoušek 21.5.2009 12:25

Re: Upozornění pro diskutující

Je to opravdu tak? Tak to by mnohé vysvětlovalo...;-), kdysi tady opruzoval a pak se ztratil...

Ivan 21.5.2009 10:11

Další radarový propagandista?

Jen totálně zabedněný jedinec nebo placený propagandista a lhář může tvrdit, že vojenská základna USA na českém území by byla nějakým přínosem pro bezpečnost ČR nebo Evropy. Pravý opak je pravdou.

Největším nebezpečím pro současný svět je snaha USA "stát se nezranitelným". Copak si nějaký hlupák myslí, že to ostatní mocnosti mohou připustit? Pokud by skutečně hrozilo, že USA vybudují spolehlivý obranný štít, pak jedinou logickou reakcí ostatních států cenících si svou nezávislost by bylo zaútočit na USA ještě dříve, než se vybudování takového štítu provede. I za cenu spáchání této sebevraždy. Svoboda má přece větší cenu než život, alespoň to tady hlásají ti skalní pravičáci, není-liž pravda? A svoboda je  nebýt vasalem USA.

Naštěstí je technologický vývoj takový, že útočné prostředky jsou mnohem levnější než obranné  a zatím se vždy našla cesta, jak se účinně vypořádat s jakoukoliv obranou. Protože současný relativní mír na zeměkouli je důsledkem právě toho, že agresor USA by sice nebyl poražen, ale byl by zasažen tak citelnou odvetou, že by si útok rozmyslel. Jen se zvyšuje pravděpodobnost toho, že nějaký zdrogovaný seržant US army udělá průser.

Maverick 21.5.2009 10:21

Re: Další radarový propagandista?

Zas jeden chytrej, ten asi nakládá uzenáče nebo co...:-/

MLOK 21.5.2009 10:24

Re: Další radarový propagandista?

BĚŽ DOMŮ IVANE - a odmontuj si zámek ve svých dveřích. Zatím tě přece ještě nikdo nevykradl - tak nač ho tam máš???

       Pokud nemají Rusové žádné postranní úmysly (jako v roce 1968!!!), pak vůbec nechápu jejich zděšený kvikot kvůli OBRANNÉMU!!! SYSTEMU.

       Chápu ale naštvanost zloděje, když ti chce vykrást byt a zjistí, že se do něj nedostane.

:-) 21.5.2009 10:26

Další propagandista?

Pokud by skutečně hrozilo, že USA vybudují spolehlivý obranný štít, pak jedinou logickou reakcí ostatních států cenících si svou nezávislost by bylo zaútočit na USA ještě dříve, než se vybudování takového štítu provede.

Naštěstí je technologický vývoj takový, že útočné prostředky jsou mnohem levnější než obranné a zatím se vždy našla cesta, jak se účinně vypořádat s jakoukoliv obranou.

Žeby zdrogovaný ivan ivánovič bolševik?

j 21.5.2009 10:29

Re: Další radarový propagandista?

Ivan je náš totálně zabedněný jedinec a placený propagandista a lhář tak se nedivte. To Vito je slabej čajíček proti němu

Ajax 21.5.2009 10:55

Analytikové v Pentagonu tohle dobře chápou

Právě kvůli obavě z ruského preventivního útoku je třeba umístit co největší část tohoto obranného štítu na území, které je pro Američany zcela postradatelné. V případě zničení radaru  a základny totiž Západ neodpoví, proč také, když neutrpí žádnou vážnou škodu. Obětováno bude pouze místní obyvatelstvo, které nikoho nezajímá.

j 21.5.2009 11:10

Re: Analytikové v Pentagonu tohle dobře chápou

A on , kromě vás rusifilů, tvrdí, že radar je tu proti ruskému napadení?

Ajax 21.5.2009 11:58

Nejsem rusofil

Radar tu má jako hrozba a provokoce vůči Rusům. To tvrdí každý, kdo tomu trochu rozumí.

Kuchl 21.5.2009 12:06

Re: Nejsem rusofil

Radar tu má být JEN proti extrémní závislosti na Rusku , potažmo státech EU  /kteří nás vždy pošlou kamsi / . S válkou to nemá nic společného !8-o

Ajax 21.5.2009 12:15

Radar nemá s válkou nic společného

Na to jste přišel sám?

Kuchl 21.5.2009 12:17

Re: Radar nemá s válkou nic společného

Ne . Ptal jsem se Hitlera a Stalina .:-)

j 21.5.2009 12:41

Re: Radar nemá s válkou nic společného

Další expert na rakety. Ajax sloužil s Vitem v rozvědce?

MLOK 21.5.2009 12:39

Re: Nejsem rusofil

A kdo tomu trochu rozumí Ajaxi? Ale jmenovitě!

Öman 21.5.2009 13:31

Re: Nejsem rusofil

Ajax už se projevil. Rozumí tomu! Jako koza petrželi ;-P

?GB 21.5.2009 12:25

Re: Další radarový propagandista?

Spravne soudruhu, tak se to dela. Navrhnu ti zvyseni platu ! VV

ciric 21.5.2009 9:55

Nepravdy

Pan Tůma nám říká nepravdu, protože nikde v uvedených  článcích na iHned nebo iDnes není ani zmíňka o tom, že ruské rakety jsou k ničemu. Zřejmě pan Tůma neumí číst nebo je dobře placen za propagandu radaru.

Pasáček koz ve Vermontu 21.5.2009 9:47

Pitomí Rusáci a radar

Ti smradlaví mužici v láptích vedení zlým Medvěděvem jsou známí svojí notorickou tupostí. Přesto jim však, kupodivu, neuniklo, že USA má ve světě stovky vojenských základen (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_United_States_military_bases) a další přibývají. V posledních letech v Kosovu, Iráku a Afganistánu, další se připravují v Bulharsku, Rumunsku, Gruzii a Ukrajině, (http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=12400), České republice a Polsku. Americké vojenské základny se stále přiblížují k ruským hranicím. Jistě nejde o zlý úmysl, je to jen náhoda.

Americká zahraniční politika je snadno předvídatelná. Řídí se doktrinou Mr. Bushe: Zdemokratizujeme bombami každý stát, o kterém prohlásíme že ohrožuje USA (http://en.wikipedia.org/wiki/Bush_Doctrine). Fakta nás nepopletou. Jestliže má tento nepřátelský stát nějaké užitečné přírodní zdroje, tím lépe. V poslední době to byl Afganistán a Irák, který, jak každý pokrokový demokrat ví, bezprostředně ohrožoval USA a celý svět svými zbraněmi hromadného ničení. (http://www.msnbc.msn.com/id/7634313/ ). Na řadě je ted´ Irán a Pakistán.

A ti pitomí Rusáci stále odmítají věřit, že americké vojenské základny v Čechách a Polsku nejsou proti nim. Zřejmě proto, že jeden blitzkrieg (bleskovou válku) dost nedávno zažili a o další příliš nestojí. A také ví, že vítězů ve válce se nikdo nesmí ptát, jestli byli v právu, nebo mluvili pravdu. Proč se ti zaostalí mužici tolik bojí demokratizace ?  Vždyt´ občané Iráku i Afganistánu si americkou demokratizaci velice pochvalují. (http://www.msnbc.msn.com/id/30647107/)

David 21.5.2009 9:38

Je zajímavé, jak málo lidí si všimlo zmíněné obří logické chyby v oné expertize

    Systém je příliš slabý na to, aby se vypořádal s jednotkami kusů iránských raket, budou-li vystřeleny spolu s klamnými cíly; systém je zlotřile mocný na anulování ruské jaderné síly s tisícovkami raket a dávno zvládnutou technologií nejen klamných cílů a násobných hlavic, ale dokonce i manévrujících hlavic.

    Účelovost toho článku je evidentní. To ovšem nebrání antiradaristům radostně onanovat, jak skvělou expertizní zprávu získali.

a 21.5.2009 10:41

Re: Je zajímavé, jak málo lidí si všimlo zmíněné obří logické chyby v oné expertize

Myslí, že každý odborník potvrdí, že nejdůležitější je dobrá hypotéza, přesvědčení a profinancování. Důkazů se najde vždycky dost.

Lotras 21.5.2009 10:45

Re: Je zajímavé, jak málo lidí si všimlo zmíněné obří logické chyby v oné expertize

no jo ale pomůže proti zbytkovému úderu proti tomu co Rusku zbyde pokud by USA soupli salvu jako první...proto se to Rusům nelíbí.....

 

R. 21.5.2009 11:27

Re: Je zajímavé, jak málo lidí si všimlo zmíněné obří logické chyby v oné expertize

To neni zajimave, ale zakonite! Vetsina lidi tu "expertizu" vubec necetla, spokojila se s nepresnym vycucem v novinach. Uplne stejne si delaji zeleni "expertizy" v energetice. Dva studenti filozofie napisou ucelovy blabol, ktery se potom v mediich vesele papouskuje jako "vedecka stuide."

vita 21.5.2009 9:31

Tak trochu kecáte, autore.

U posledního testu neselhalo vypouštění klamných cílů - bylo odvoláno. Raytheon a Boeing nehodlaly riskovat neúspěch. Je to veřejně známo a bylo to publikováno - dokonce i u nás. A to je dost co říct, při známé tendenci našich sdělovacích prostředků.

Už byste se mohli shodnout, jestli Íránu jde o výrobu plutoniové bomby, k čemuž nemá žádné zdroje - nebo o uranovou, pro kterou ale obohacuje uran málo. Skeptici nemluví o 8 letech do bomby, ale o 8 letech pokud by Írán začal bombu vyvíjet. Zatím není jediný doklad, že by tak činil. Neskeptici si mohu plácat co chtějí, z palce se dá vycucat jakákoli "informace".

:-) 21.5.2009 10:12

Re: Tak trochu kecáte, autore.

Přestaň si cucat palce.

R. 21.5.2009 11:32

Panenkomariosvatoboricka, blahoslaveni chudi duchem, nebot jejich jest kralovstvi nebeske.

"Skeptici nemluví o 8 letech do bomby, ale o 8 letech pokud by Írán začal bombu vyvíjet. Zatím není jediný doklad, že by tak činil."

Pokud tak Iran necini, pak muze smele otevrit sva zarizeni dukladnym inspekcim MAAE a elegantne se behem jedineho mesice zbavit nalepky statu usilujiciho o jadernou zbran. Delate z nas vetsi pitom.ce, nez skutecne jsme, Vito.

hafusak2 21.5.2009 9:12

To přece nejde,

aby se lidi ničeho nebáli. Vždycky musí cítit nějaké ohrožení, když není skutečné, tak musí vláda nějaké dodat. Protože pak jde lidi něčím omezit a vláda se má na co vymlouvat, když se něco nepovede. Komu to není jasné, ať si přečte Orwella.