28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

RADAR: Nic nám nehrozí ...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
gerontusinza 21.5.2009 15:56

Už neví jaké další pitomosti si vymyslet.......Re: Vojenské zařízení USA

R^R^R^ ;-) já už od dobKlvani, kteý byl jen pitomec, musím ty nové tzvagitátory hodnotit daleko výrazněji...excelentní pitomci..... už očekávám jen letákovou akci za radar náš vezdejší.....;-)

Ludva 21.5.2009 12:13

Radar jedině s referendem

Nemám zájem, aby skupina zkorumpovaných politiků mi zase něco vnutila. Pokud si to lidi budou přát v referendu, tak prosím. Příjemné mi to nebude, ale bude to regulérní. Jsem zvědavý zda si ODS, lidovci a zelení zahrnou radar do volebního programu.

ladik53 21.5.2009 12:39

Re: Radar jedině s referendem

I já!

Öman 21.5.2009 13:47

Re: Radar jedině s referendem

Nikdo vám nic nevnucuje. Nebo vám snad radar staví za vaše peníze na vašem pozemku před barákem? Referendum k obraně je pitomost. To už bysme rovnou mohli zrušit třeba daně, armádu, silniční policii, parlament...

gerontusinza 21.5.2009 15:42

Tak to já pane jsem i pro referendum k obrně......Re: Radar jedině s referendem

jak se vám líbí referendum proti cizím armádám na území našeho státu....? inu švýcaři  se ho nebojí jen blbečkové vašeho typu.... důvod furt si myslíte že někdo bude za vás něco vybojovávat a vy jen polezete buďvdo východní či západní zadele......   ale sám nemáknete hrdiný američane z ománu........ nebo vysočan.?

Ludva 21.5.2009 16:30

Re: Radar jedině s referendem

Referendum ke vlastní obraně, ano to je pitomost. Ale k cizí ?

Ajax 21.5.2009 12:10

Srovnejme si příspěvky

Viktora a Ivana s reakcemi jejich "oponentů". Na jedné straně inteligence, promyšlené názory, brilantní vyjadřování. Ti druzí, no to snad každý vidí sám. Hloupá banda nevychovaných vzteklých trotlíků.

j 21.5.2009 12:29

Re: Srovnejme si příspěvky

To jste vy co nechcete dát synovi v dědictví svůj majetek? Pokud ano tak se vůbec nedivím co jste napsal. Stojíte na správné straně chytrých , vychovaných vzdělanců(Y)

Ajax 21.5.2009 13:04

Mlč, prasečí vřede

 

j 21.5.2009 13:12

Re: Mlč, prasečí vřede

Vychovaný vzdělanec se projevil. (vždy mě potěší když nějakou bolševickou svini vytočím)

Ajax 21.5.2009 13:32

No pro tebe je to snadné

To dá rozum.

j 21.5.2009 13:38

Re: No pro tebe je to snadné

Dík za uznání. Že pozdravuji syna co dostal vzdělání od tatínka

jan 21.5.2009 12:07

vědecké studie

připomíná mi to vědecké studie tvrdící že cigarety nepůsobí rakovinu vypracované vědci na objednávku tabákových firem či studie o popření vlivu znečištění vzduchu na zdraví obyvatel automobilky atp . jejich vypovídací hodnota je v podstatě nulová

viktor 21.5.2009 10:50

Přínos nebo hrozba?

Jak známo radar není prioritou, ale není zrušen. Nutno si připomenout nezodpovězené otázky pro i proti které pan Topolánek dodnes ignoruje a dluží vežejnosti. Že je radar strategický cíl primární důležitosti a tudíž předmětem i primárního zničení uznávají i ti nejzarytější propagandisté. Pouze tento fakt zlehčují. Jeho základní smysl je zpravodajský, umožnit navádění raket při možném primárním úderu.  Když už by plnil funkci na likvidaci iránských raket bůhví proč křižujících Evropu cestou do ameriky, nikdo se nevyjádřil dodnes co se stane s radioaktivním spadem se shořelých hlavic nad našimi hlavami? Jak tento systém ochrání Evropu v případě exploze hlavice ve stratosféře nad Evropou po jejím ataku antiraketou? Jak bude ochráněno obyvatelstvo ve velmi silně obydlené středočeské kotlině při likvidaci radaru taktickými jadernými hlavicemi ohrožených mocností v případě vyhodnocení akutního nebezpečí napadení či války?  Jak bude chráněn nezávislý energetický nukleární zdroj radaru?  Otázek je hodně ale odpověďí ne-zodpovědných politiků je minimum a na ožehavá témata pak žádná.  Která strana ve volbách použije téma radaru jako volební tahák? Předpokládal bych že ODS bude v kampani pokračovat a využije příležitosti zabít dvě mouchy jednou ranou a sice přesvědčit voliče o prospěchu radaru pro českou národní bezpečnost  a díky tomu i zvítězit ve volbách. Dodatečné prosazování témat jež ve volbách nebudou nosná by byl jen další volební podvod na voliče a tvrdý úder demokracii.

j 21.5.2009 11:14

Re: Přínos nebo hrozba?

Asi se budete divit jak zničeho nic bude radar prosazovat Paroubek až bude u vesla. Je otázka jaké k tomu použije argumenty aby jste rychle obrátili

ladik53 21.5.2009 12:42

Re: Přínos nebo hrozba?

Ale Paroubek přece není proti. On jenom chce, aby si ho lidé schválili v referendu, protože nebyl ani v jednom volebním programu. Pokud si ho některá strana dá do programu pro předčasné volby, a pak ty volby vyhraje, není co řešit a referendum pak být nemusí.

j 21.5.2009 13:14

Re: Přínos nebo hrozba?

Vy ty předvolební tlachy posloucháte? já ne

:-) 21.5.2009 11:15

Re: Přínos nebo hrozba?

Ktrej pak ty seš? Májíček (obdivovatel Hizballáhu) nebo agent Tamáš?

viktor 21.5.2009 12:07

Re: Přínos nebo hrozba?

Nepochopil jsem jak souvisí libabonští šítové (organizace Hizb alláh) s danou problematikou. Proč by měl být každý kdo položí legitimní otázky týkající se národních zájmů označen za agenta Klvaňu. Podobná paranoia zde fungovala v obráceném smyslu za minulého režimu. Smyslem není konstruktivní dialog a odpověď. Smyslem bylo vždy podle jednoho scénáře nepohodlné ocejchovat, pokud možno zlehčit nebo znemožnit a hlavně nic neříci k ožehavému tématu.

 

:-) 21.5.2009 14:09

Re: Ty toho nechápeš víc.

Ti dva výše jmenovaní blábolí stejně jako ty, blekoto Viktore.

1.)Jeho základní smysl je zpravodajský. Podívej se na globus a zjistíš, že paprsek radaru je několik desítek kilometrů nad obzorem, kde by podle tebe měl provádět špionáž. Na monitorování informací existuje "zařízení" jménem Echalon, jehož jedna část stojí v Britanii. 2.)umožnit navádění raket při možném primárním úderu. Dnešní balistické rakety a střely s plochou dráhou letu mají tzv. inerciální navádění, např. GPS. Jiné navádění je zastaralé z důvodů možnosti jeho zničení. 3.)v případě exploze hlavice ve stratosféře. Nic neexploduje. Raketa je ničena kinetickou energií antirakety. 4.)Jak bude ochráněno obyvatelstvo ve velmi silně obydlené středočeské kotlině při likvidaci radaru taktickými jadernými hlavicemi? Pokud by k něčemu takovému došlo, tak už to bude úplně jedno, neboť to nebude jedinný cíl. Jinak se podobné cíle ničí raketami s klasickou výbušnou náplní.

5.) Jak bude chráněn nezávislý energetický nukleární zdroj radaru? Že ten "nukleární zdroj radaru " je nesmysl už přiznali i Tamáš a spol. Takže o čem to blábolíš?

Pedro 21.5.2009 12:35

Re: Přínos nebo hrozba?

Viktore, je vidět, že jste skutečně odborník. Pro primární úder tento radar vůbec není důležitý, k tomu slouží špionážní družice. A ty jak je vidět, ajatolláhové už brzy budou mít. Pokud jde o to, proč by iránské rakety zbůhdarma křižovaly Evropu - vezměte si laskavě globus a natáhněte si provázek mezi Teheránem a Washingtonem.  A to bude překvapení!! K tomu si připočtěte, že pod letící raketou se zeměkoule otáčí - takže letová trajektorie Teheran - Washington tvoří oblouk  vyboulený směrem k východu (tedy někudy přes Varšavu). Trosky rakety sestřelené nad Evropou by zřejmě dopadaly do Atlantiku (sečtou se hybnosti rakety a antirakety, výsledná změť trosek bude silně aerodynamicky brzděna a do Ameriky nedoletí, ale ani nám nespadne kolmo dolů na hlavu). Důležitější je to, že uvažovaný radar, kterému se tak posmíváte, nechrání zejména jihovýchodní Evropu, kam už zřejmě ajatolláhové dnes dostřelí. Američani a Rusové by se měli moc rychle domluvit a zřídit předzvěstný radar (nejlépe někde na Araratu) - ten by chránil Evropu, Rusko i USA. A k němu příslušející protirakety samozřejmě umístit co nejblíže Iránu.

Viktor 21.5.2009 13:07

Re: Přínos nebo hrozba?

No vidíte jak je to prosté a bezpečné. Sestřelená raketa nás nikdy neohrozí, nevybuchne nad Evropou atd. Radar nebude součástí informačních ani naváděcích raketových systémů jak tvrdíte. Jen škoda, že zveřejněné údaje americké strany jsou tak odlišné od vašich , zřejmě pro jejich zastaralost.

Pedro 21.5.2009 13:29

Re: Přínos nebo hrozba?

Trosky vzniklé srážkou rakety a antirakety poletí dál po balistické dráze, nespadnou kolmo dolů, ale protože dojde k sečtení hybností, tato bvýsledná dráha  bude oproti původní více zakřivená k povrchu Země. Navíc se uplatní i zvýšený aerodynamický odpor. Takže vše spadne někam do Atlantiku. K destrukci samozřejmě dojde nad Evropou.  Zatím se ale vůbec nehovořilo o ochraně zejména jihovýchodní Evropy (a tím i ochraně celé Evropy), kam jak je vidět iránské rakety prakticky už dostřelí. A zakrátko bude hůř.!! Proto je důležité, aby se Rusové a Američani dohodli o té společné první radarové stanici někde na Kavkazu (Rusové už to svého času navrhli). Apropó - už jste si natáhl ten provázek abyste viděl, proč by se ty iránské rakety  určené Americe zbůhdarma potulovaly nad Evropou? 

Roy Boehm 21.5.2009 13:50

Re: Přínos nebo hrozba?

S těmi troskami je to pouze Vaše zbožné přání, Pedro. Nedojde totiž k dokonale pružnému rázu, takže následnou dráhu trosek určí mnohem více faktorů. Podle amerických simulací dopadnou trosky v širokém pásu, který bude začínat docela daleko PŘED místem srážky (z pohledu antirakety), kam dopadnou ty části antirakety, jejichž kinetická energie nebude zcela eliminována srážkou. A pás trosek bude pokračovat daleko za místem srážky. Grafy z těch simulací jsou dohledatelné na netu. Když se k tomu dostanu, tak sem vlepím odkazy. S tou ochranou Evropy jsou to jen plané kecy, interceptorů by muselo být mnohem víc a v mnohem více lokalitách. Ty v Polsku mohou před útokem z Iránu opravdu spolehlivě chránit jen kontinentální USA a část Švédska, Norska, Island a Grónsko. Střely musí letět na +- vstřícném kurzu.Je to drobátko složitější, jako trefovat střelu z pušky jediným výstřelem z pistole

Pedro 21.5.2009 14:09

Re: Přínos nebo hrozba?

Samozřejmě, výpočet trajektorie trosek je otázka pro počítačový program. Stačí mít zkušenost s tím, jak se rozprsknou trosky asfaltového holuba při sportovní střelbě. Ale fascinuje mě, když se "odborníci" pozastavují nad tím, co by nad Evropou pohledávaly iránské rakety určené pro USA. A k těm planým kecům - byly by to plané kecy, kdyby šlo o akci určenou proti ruským raketám, jak se nás Rusové neustále snaží přesvědčit. Tam by toto vše (radar u nás a protirakety v Polsku) bylo něco jako plácačka na mouchy proti tryskové stíhačce. Ale proti iranským raketám to je docela rozumný obranný krok. Jenom aby se Rusové a Američané dohodli na té první společné radarové stanici dole na Kavkaze (Rusové už to nabízeli, nechápu proč po tom Bush neskočil, snad bude Obama rozumnější).

MZ 21.5.2009 14:53

Re: Přínos nebo hrozba?

Vidíte, to je právě jedna z věcí, která mi v tom celém humbuku vadí - Rusové nabízeli základnu, dokonce to bylo v době Bushovy návštěvy v Praze, a to už byla nabídka druhá v pořadí - první přisla rok či dva předtím. Takže něco smrdí, a ti naši političtí šaškové ani netuší co a kde. Anebo to vědí, a dělají z nás pitomce.  Každopádně stejně to nakonec dopadne tak, jak se dohodnou Rusové s USA, nebo myslíte, že ne ?

Pedro 21.5.2009 17:03

Re: Přínos nebo hrozba?

Myslím, že se nakonec dohodnou. Američani si můžou spočítat (tedy lépe řečeno už mají dávno spočítané), že nejúčinnější obrana je přímo u zdroje, tedy co nejblíže odpalovací základně. Ani ten Putin není takový hlupák, aby si nespočítal, že ty rakety od ajatolláhů brzy nedoletí i do Moskvy. Takže nejblíže a na trase (Turecko už je moc stranou) je Arménie nebo Azerbajžán - členové SNS.  

MZ 21.5.2009 18:53

Re: Přínos nebo hrozba?

Děkuji za odpověď, a stejně s Vámi doufám, že to tak nějak nakonec i dopadne. Myslím tím radar ve skutečně dobré lokalitě, bez tahanic a nechutného politikaření.

Pedro 21.5.2009 19:06

Re: Přínos nebo hrozba?

Přesně tak, radar rozhodně ano, a samozřejmě proti iránským, a ne proti ruským raketám, jak se někteří demagogové snaží veřejnosti namluvit. Otázka je vhodné umístění. Myslím, že by se ještě mělo hledat vhodnější místo - paprsek tohoto radaru vedený přes Prahu a přes letové koridory pražského letiště asi nebude to  pravé ořechové. Přeji hezký večer, zejména Viktorovi (už našel vhodný provázek, aby si ho natáhl na globusu?) 

Dr. Chocholoušek 21.5.2009 10:26

Upozornění pro diskutující

Na diskusi se pohybuje vzácný exemplář - má nick Prorok. Prosím, nevyplašit. Je to jeden z mála ryzích Čechů, kteří zde po Bílé hoře zbyli...8-o8-o8-o Aspoň teda dle jeho slov...;-) V ústavu se vždy těšíme na jeho příspěvky, které nesporně obohatí široké spektrum duševních chorob. Namátkou vybírám:

...Třeba já jako Čech patřím k poměrně odolnému hrdému národu, který přežil tisíc let uprostřed evropského válčiště. Byť nás tu po Bílé Hoře moc nezůstalo a naplavil se sem místo toho všelijaký biologický odpad ze všech koutů světa.

Díky USA jsme měli naftu x let drahou. Husain skočil na provokaci Kuvajtu, který na pokyn z USA pomocí šikmých vrtů kradl Iráckou ropu. Saudskou Arábii skutečně nikdo nebude napadat, ta je i přes mnohem horší režim než byl ten sekulární Husainův vzorným poskokem ropné lobby z USA.

ta verbež, řízená ze SRN, co se tu slejzá...

Anonymizér není projevem srabáctví, ale nutností, protože cenzor na Neviditelném psu často na žádost vás sionistů blokuje IP adresy "nepohodlných" přispěvatelů do diskuzí.