28.5.2024 | Svátek má Vilém


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Starý J. 5.5.2007 10:58

Jelínku

..zato si prohlédli, jak hezky radar vypadá a jak si na vysoké noze žijí lidé v jeho okolí. ....

Oni tam nějací lidé žijí a dokonce na "vysoké noze" ? Vždyť podle sockomunistické propagandy by měly v okruhu nejméně 10 km ležet zbytky ohořelých těl, spálených americkým  radarem!

Vláda by měla vést seriozní diskuzi s opozicí? A o čem? Komunisté i socani přece již dávno řekli své kategorické NE radaru, dávno před tím, než vůbec jakékoli informace o vlastnostech a možnostech radaru americká strana nebo vláda předložili. Neuvěřitelné množství technických pitomostí, rozesílaných i anonymně na obecní zastupitelstva především obcí v blízkosti zamyšleného umístění radaru, již vykonaly své, což bylo vidět ve vyjádřeních občanů na př. na včerejší debatě s Topolánkem a Parkanovou, ale je vidět i zde na Psu. Úroveň těchto diskuzí vedených místními komunisty byla znát na př. v příspěvku: "To si vykládejte Pražákům, ti se mají dobře, ti vám to sežerou! Ale my ne!" Opravdu debata k radaru! Takoví lidé se budou vyjadřovat zodpovědně v referendu k radaru!

Putinovo harašení a strašení namířenými Topoly zní jak rajská hudba zdejším sockomunistům, páté koloně Ruska, protože návrat do období studené války a dělení na bloky jim může zaručit to, o co je rok 1989 připravil. Návrat k moci opět na "věčné časy", trvalou vedoucí úlohu, Paroubkovi nikdy neprohrané volby a plné kriminály politických odpůrců. To je to, o co ve své nenávistné zuřivé antikampani usilují, sám radar a jakýkékoli rakety, které jim zajistí znovu moc, jim pak nebudou vadit. Nevadily jim 20 let, ani to, že se jich nikdo na nic neptal, ani neuvěřitelná ekologická devastace území ruských posádek, nebezpečí explozí, desetitisíce cizích vojáků - to vše bylo OK, to vše chránilo jejich nekontrlovatelnou totalitní moc.

jirka.s. 5.5.2007 11:30

Re: Jelínku

No, já bych, pane Starý, neobviňoval onu hysterickou, naondulovanou, zřejmě ještě i trpajzlíkem politou blondýnu, z nějaké touhy po moci. Ji, a všem podobným komoušům z těch Balíkovů vadí na radaru a Američanech hlavně to, že jim už nebudou prodávat benzín za dvě kačky a barevné televizory za 1000 Kč. A hlavně, když tam radar nebude, tak přece ty rusácké topoly budou padat stejně jenom na pražské "zaprodance". Tak voco go?

Stachanov 5.5.2007 10:49

Zaorálkovi je třeba stále opakovat tyto dvě otázky, dokud na ně neodpoví

1. Které jsou ty země, které ohrožují okolí radaru prvním úderem. Připomínám Zaorálkův výrok, že úder z Íránu a Ruska si neumí představit.

2. Neohružují nás tyto země i bez radaru? Nejsme jen rukojmí jejich politiky? Nevydírají nás?

haui1 5.5.2007 14:48

Re: Zaorálkovi je třeba stále opakovat tyto dvě otázky, dokud na ně neodpoví

Zapomínáte na novou jadernou ponorku se 160 hlavicemi, které Rusové před pár dny spustili na vodu. To by nám taky mohl podruh Zaorálek vysvětlit.

malstoka 5.5.2007 10:46

Vzkaz

Nevážený pane Jelínku,

jděte už někam, třeba do .......!

Kelner 5.5.2007 10:40

Výlet

Pokud se jená o ten slavný výlet, je pro mě nepochopitelné, že tito turisté v sobě nenašli ani tolik stavovské solidarity a vycestovali i když dva z nich nedostali vízum. Pokud by to byl jen komunista, šlo by to svést na řečičky o demokratických stranách, ale takto je to podle mě vrcholný trapas.

Starý J. 5.5.2007 11:04

Re: Výlet

Vám asi ani stokrát zopakované vysvětlení, že si požádali o vízum pozdě, není nic platné a nerozumíte mu!

Karel 5.5.2007 9:50

Celá debata kolem radaru spočívá jen na polaritním pojetí světa...

Pokud odhlédneme od nesmyslných a pseudoracionálních argumentů o poškozování zdraví, které nám milí odpůrci do zblbnutí opakují, zůstáva zde jeden jediný problém, zda se chceme bránit proti rozpínavosti jiných států... A tady by nás mělo nejvíce varovat, kdo nejvíce brojí proti radaru... Samozřejmě Rusko, které nikdy nezapomnělo na své kontakty v Evropě... V konečném důsledku, pokud použiji nesmyslné věty antiradaristů, máme na vybranou, zda být vazalem Ruska, nebo USA... S tím prvním máme 40 letou zkušenost, to druhé vyzkoušelo ve stejných, vlastně v mnohem větších rozměrech Německo... A otázka je jasná, kde je dnes Německo a kde jsme my???

Kopřiva 5.5.2007 15:49

Re: Celá debata kolem radaru spočívá jen na polaritním pojetí světa...

Váš příspěvek podepisují a dodávám.Skoro v celé naší historii jsme byli vazali.Začalo to VOLY a

končilo bratrskou pomoci.Ted´jen si vybrat a poučit se.

qqq 5.5.2007 9:24

názor

jelínku,zase mimo mísu.copak čssd dala vypsat referendum na nákup grippenů a transportérů?nedala, přitom to by mě jako plátce daní zajímalo víc,za co se utratí spousta peněz ( a  nakolik jsou tyto zbraně pro naši armádu potřebné když jsme v nato) a kolik zůstalo šibalům dřívější vlády za nehty?doufám, že za pomoci zahraničí se to podří vyšetřit,u nás se nevyšetří nikdy nic.také by mě zajímalo,proč čssd nevypsala referendum dříve než ministr obrany tvrdík začal s usa jednat o radarové základně?myslím si, že současná vláda dává otevřené informace.ideologické hemzy jako máte vy nejsou namístě.

Von 5.5.2007 9:46

Re: názor

Samozřejmě - grippeny atd. je něco ZCELA jiného, ty přece zcela SPRÁVNĚ vyšachovaly americké letouny! Jinak jak se autor sám přiznává, TROCHU závidí těm, kteří na rozíl od něho pozvání do Tichomoří dostali! A to je pro mne hlavní poslání jeho článku!!

Zdenek 5.5.2007 10:09

Re: Re: názor

Ne trochu, závistí je červený.

Malý Aston 5.5.2007 9:18

Sovětský Svaz chtěl uzbrojit USA,takovou hovadinu jsem ještě nečetl.

Jelínek se špatně učil,nebo mu někdo vymazal mozek.Takovou hovadinu jsem ještě neslyšel a jsem již hodně starý.Nejen,že Sovětský Svaz nikoho neuzbrojil ale svým zbrojením uvrhl všechny své občany včetně satelitů jako jsme byli i my do bídy a všeobecného nedostatku kromě tanků,samopalů a raket.Soudruh Jelínek a celá ta banda v současném vedení ČSSD a KSČM,je placena jako pátá kolona ruského imperiálního mocnářství.Kde se bere ta jejich láska k Putinovi a nenávist proti USA?Je to v jejich ideologii ,komančové a socky jedno hnutí ,jedno heslo,jedna touha všem vládnout podle Marxe,Lenina a Stalina. Kde nevládli,tam se všichni mají lépe.:-D

Kubeš 5.5.2007 11:21

Re: Sovětský Svaz chtěl uzbrojit USA,takovou hovadinu jsem ještě nečetl.

Máš bohužel pravdu M.A.

byvaly zalozak 6.5.2007 8:43

Re: Re: Sovětský Svaz chtěl uzbrojit USA,takovou hovadinu jsem ještě nečetl.

No nemas tak uplne pravdu kamo, ja na vojne byl a pamatuji se, jak politruk pindal (neb si myslel ze jakozto abolventi jsme kovani komousi) neco v tom smyslu, ze napr. nejlepsi by byl preventivni utok na kapitalisticke staty aby konecne socialismus zvitezil na cele zemi a mohli jsme se soustredit na budovani komunismu. Ale ze to asi neprojde neb by pri tom take zahynuli pracujici v kapitalitickych zemich. My to vetsinou neposlouchali a chrapali, ale tohle mi nejak utkvelo v pameti. howgh.

Radajan 5.5.2007 18:58

Re: Sovětský Svaz chtěl uzbrojit USA,takovou hovadinu jsem ještě nečetl.

Je to katastrofa, když je někdo starý a při tom duševně chorý.

Arab. 5.5.2007 9:13

Tanku skončils?

jirka.s. 5.5.2007 9:00

Cervina alopecia (jelen plešatý) se rozhořčuje nad obdivuhodným nasazením velvyslance Grabera

 Jestlipak to nebude tím, že on pan velvyslanec Graber není placen právě za to nasazení! Pokud by totiž vyvíjel tolik snahy jako spousta našich dobře zakopaných, případně "rotujících" diplomatů, nevím nevím, jak by to se zahraniční politikou USA dopadlo!

Cato 5.5.2007 12:39

Re: Cervina alopecia (jelen plešatý) se rozhořčuje nad obdivuhodným nasazením velvyslance Grabera

Myslíš jako když Pellociová jednala s Íránem?

ps 5.5.2007 8:54

Jediné co s toho článku plyne je fakt,

že autor nebyl na Marshalovy ostrovy pozván a tak závidí. Američané tu exkurzi měli uspořádat v Grónsku, ušetřili by nás tím podobných "výlevů".

No... 5.5.2007 8:53

Lempl z KSČ si včas nepožádal o vízum! Blbe jelene!

Totéž druhý pasgřivec. Zase polopravdy, jako obvykle. Rukopis pingla je znát všude, kam ČSSD strčí i jen prst. Neserióznost, uřvaná ukřivděnost, pomluvy, místo tvoření jen ničení a proti za každou cenu a do toho tenhle "řiditel"Masarykova (odpusť Masaryku a netoč se nadzvukovou rychlostí v hrobě) ústavu.....defenestrace a pranýř měly něco do sebe...

mou 5.5.2007 8:09

je to jinak

Nehodlám polemizovat o tom, že válka je (krom jiného ) především skvělý kšeft. Je.

Ani o tom, že velmoci mají velmocenské choutky ( ty na východě, na západě i jinde. Myslí si to i neperspektivní Evropa ) Mají.

I to, že radar je politickým problémem, který může zvýšit i naopak snížit bezpečnost. I to je pravda, může.

Chybný úsudek je však to, že nyní je situace obdobná, jako v době studené války , co se týká možného použití zbraní hromadného ničení ze strany "darebáckých států". Islámský fanatik se bez zaváhání odpálí a jak zní jedno jejich přísloví, " na cestě do ráje sebou islámský mučedník vezme sto nevěřících psů do pekel ". To je rozdíl mezi jejich a ostatními ( neislámskými )bojovníky. To je rozdíl mezi Strategií uzbrojení a vojenských řešení mezi bývalým Sovětským svazem a Spojenými státy. Přes všechny šílené představy a plány, nikdo se nechtěl sám zničit. A že by k tomu došlo, to si uměly vypočítet obě strany.

Tedy, předpokládat, že íránský režim se zastaví před použitím zbraní hromadného ničení, pokud se pro něj rozhodne, jen proto, že by pak byl "vymazán z povrchu země ", je bohužel naivistická. Vždyť tím, že zemřou, vstoupí do ráje. A na to se mnozí z nich těší celý život.

pozorovatel 5.5.2007 8:32

Re: je to jinak

OK je to (bohužel) tak!

Kolomazník 5.5.2007 8:44

Re: je to jinak

Obávám se, vážený pane, že vaše úvaha není zcela správná v tom ohledu, že - sice leckterý islámský bojovník je ochoten vstoupit do ráje tím, že se odpálí a vezme s sebou sto něvěřících psů - není to však bezpochyby ochoten udělat jeho muftí, imám, nebo jak se ti islámští církevní hodnostáři jmenují, kteří islámského bojovníka k hrdinské smrti cvičí a vyzývají. Paralel je v lidských dějinách celá řada. Katoličtí hodnostáři také hojně předepisovali svým ovečkám postit se a mořit svoji smrtelnou schránku, sami však v bohatě zásobovaných kláštěrech holdovali jídlu a pití (a někdy i jiným radovánkám), že si až zdravotní újmu způsobovali. Neslyšel jsem o žádném papežovi, který, chudák, zemřel hlady.

Harry 5.5.2007 14:22

Re: Re: je to jinak

To mate pravdu a vsechno by bylo jinak, kdyby ti proroci svoje mucedniky na smrt neposilali, ale vedli. To by stalo za uvahu nejak zaridit, razeb by nadseni vyprchalo. Lec stava se, ze se nejaka hra vymkne z rukou a pak to vcucne a semele i ty samany nahore.  

Džejpí 5.5.2007 8:05

Poučné čtení.

Takovejmhle Lenin říkal "užiteční idioti". Já bych kladl důraz především na druhé slovo v označení.

Voříšek 6.5.2007 12:33

Re: Poučné čtení.

R^ Není co dodat.

mjd 5.5.2007 7:31

Radar

Nepleťte probíhající blablabla diskuse např. o "radaru" s city a nějakými "vyššími choutkami". Jde především a jedině o prachy!!! Kdo se přidá, bude snad odměněn, jako např. pes čekající u oběda, že mu něco spadne ze stolu. Na všech konfliktech bylo zatím bezesporu tučně vyděláno. A že jsou tam nějací mrtví - no a co. To patří k finančnímu rituálu.

Pasáček koz ve Vermontu 5.5.2007 0:50

Americká základna v Čechách

Bylo toho napsáno mnoho o americké radarové zakladně. Jaký bude vyzařovaný výkon ? Neohrozí to zdraví lidí ? Nebude rušena televize ? To jsou technické otázky, kterým většina diskutujících nerozumí. Zakladna ale není problém technický, ale politický.

Proč tato  základna musí být americká a nemůže být základnou NATO ? Důvod je prostý: Staří členové NATO (Francie, Německo a další) se obávají americké agresivní politiky a odmítají další americké vojenské základny. Těch jsou po celém světě už desítky. Mnoho států NATO odepřelo účast na agresi USA proti Iráku, ty, které byly přinuceny, ted´ z Iráku odcházejí. Odmítají také posílat další vojáky do Afganistánu. Ve 30. letech minulého století se v Německu dostal k moci vojensko–průmyslový komplex. Nedopadlo to dobře, světová válka byla nevyhnutelná. Totéž se ted´ stalo v USA. Příznaky jsou stejné, jako byly v Německu. Americký vojensko- průmyslový komplex určuje vnitřní a zejména zahraniční politiku země. Války jsou výborný byznys, americké zbrojní továrny jedou naplno. To se projevuje agresemi proti jiným zemím (naposledy Irák – důvody pro invazi byly zcela vylhané, jde pouze o ropu), stále se zvětšujícím vojenským rozpočtem, vývojem nových zbraní, omezováním práv amerických občanů (Patriot Act), pohrdáním OSN a mezinárodním právem a dalšími nebezpečnými jevy.

Evropské národy odmítají další zbrojení, chtějí žít v míru a spolupracovat s Ruskem. To je proti zájmům USA. Proto Američané chtějí vybudovat nové základny proti Rusku ve východoevropských zemích, kde jsou vlády protirusky zaměřeny a ochotně základny přivítají. I když většina občanů těchto zemí je proti.

Česká republika je již členem NATO a EU. Radarová základna v Čechách bude podporovat agresivní politiku USA. Je to opravdu v českém zájmu ?  To je ovšem pouze akademická otázka. O vybudování základny již bylo rozhodnuto !

Jirka 5.5.2007 1:03

Re: Americká základna v Čechách

Taky bys mohl jít pást Jelínka parohatého.(Y)