29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
čuk 7.6.2007 11:42

NE RADARU

Když je hlavním účelem současné vlády zřízení radaru, tak proč to proboha neměli na předvolebních plakátech? Čeho se báli, že to drželi v tajnosti? Až když byli získání zrádci z řad socanů, tak s tím přišli na veřejnost.  To je opravdu humus.

Gek 7.6.2007 12:07

NE RADARU?

Čuku, nezačal on o tom emerickým radiolokátoru jednat svého času už fešný Tvrdík z ČSSD???

čuk 7.6.2007 12:58

Re: NE RADARU?

To je pravda. V tomhle ohledu jsou socani stejná sebranka jako ptáci.

MZ 7.6.2007 19:21

Re: Re: NE RADARU?

Větší. Napřed o radar požádali (bez vědomí prezidenta, pokud jste četli Klausův článek), a teď jsou zásadně proti.

Ivan 7.6.2007 10:48

Ta vzdálenost od Moskvy by měla být menší, než od Washingtonu.

Německo by samozřejmě mělo co nejtěsněji spolupracovat nejen s Francií, ale také s Ruskem.  Rusko se konečně zbavilo svých kolonií (o několik desetiletí později než Velká Britanie, Francie, Španělsko, Portugalsko, Italie, Belgie a jiní) a udělalo to velmi civilizovanou cestou. Bez krvavých válek jako v Indočíně, Alžírsku, Belgickém Kongu, Angole a Mozambiku, bez masových masakrů a exodu milionů obyvatel v Indii.  Nebýt pokusů nadnárodních ropných společností dostat se k ropovodům přes Čečensko, nemělo by Rusko problém ani tam.  Rusko tvořilo po staletí štít Evropy proti asijským nájezdníkům a stabilizační faktor. Porazilo Napoleonská vojska, několikrát zachránilo podunajskou habsburskou monarchii, zabránilo všeobecnému chaosu, vraždění  a anarchii v Polsku tím, že se o něho rozdělilo s Pruskem.

USA se svou chaotickou zahraniční politikou, agresí proti desítkám zemí, vyděračskou obchodní politikou atd. nejsou zrovna ideálním spojencem. Nejdříve způsobí nějaký konflikt a pak v okamžiku, kdy z toho začnou koukat zisky, tak ten konflikt (který samy vyvolaly) s velkou slávou pomáhají řešit.

pivak 7.6.2007 10:51

Re: Ta vzdálenost od Moskvy by měla být menší, než od Washingtonu.

Bez krvavych valek? Slysel si nekdy co se delo v Azerbajdzanu, Armenii, Moldavsku, co se deje v Cecensku?

Ivan 7.6.2007 10:56

Re: Re: Ta vzdálenost od Moskvy by měla být menší, než od Washingtonu.

O Čečensku jsem se zmiňoval. Nebýt ropných kncernů ..., jde tam jen a jen o ropovod.  Armenie a Azerbajdžan jsou historičntí nepřátelé a nebýt SSSR, které je násilím pacifikovalo, byli by v permanentní vzájemné válce. Takže ten drobný konflikt s několik desítkami tisíc obětí je  opravdu velkým úspěchem bývalého SSSR.  V Moldavsku k žádné válce nedošlo. Jen většina ruského obyvatelstva v Podněstří se rozhodla neúčastnit se nesmyslné akce s nezávislou Moldavií (dříve rumunským územím, které ovšem bylo historicky vždy velmi neklidnou oblastí a často měnilo "majitele").

Mard 7.6.2007 13:55

Re: Re: Re: Ta vzdálenost od Moskvy by měla být menší, než od Washingtonu.

Ivana, vy by jste katovi, co by vás věšel, líbal ruce. SSSR byla velká skupina států, z nichž většina byla pomocí teroru držena v tomto útvaru. Hlavním šmejdem v tomto spolku bylo Rusko, které za pomoci zločinců z jiných států provádělo genocidu na neruském obyvatelstvu. Stejně jako rakušan Hitler byl zločincem v čele Německe, tak i gruzínec Džugašvili byl zločincem v čele Sovětského svazu. Pogromy na neruské obyvatelstvo znamenalo miliony mrtvých na Kolymě a jinde. Moc bych SSSR na vašem místě nefandil.

A. 8.6.2007 16:59

Re: Re: Re: Re: Ta vzdálenost od Moskvy by měla být menší, než od Washingtonu.

Vola vašeho formátu, drahý Merde jsem ještě nepotkal! Takže podle Vás Rusové pozavírali nerusy do Gulagu a tam je vymordovali. Těch vymordovaných bylo 60 - 80 000 000. Kde se tolik nerusů v tom Rusku vzalo? Ono to bylo ve skutečnosti tak nějak naopak. Rusové byli vyvražďováni nerusy. Podívejte se na jména organizátorů prvních táborů GULAGU Trocký - Bronštejn, Kaganovič, Litvinov, a další souvěrci. Stejné složení měl ÚVKSSS. Něco si  o dějinách internacionálního bolševického hnutí napřed přečtěte, naž budete šířit osvětu.

Ludva 7.6.2007 11:06

Re: Ta vzdálenost od Moskvy by měla být menší, než od Washingtonu.

Ta pravda bude někde napůl, ale dost bolo historie. Budoucnost Evropy je do značné míry v rukou Ruska, pořád ještě alespoň surovinové velmoci. Slováci to pochopili a Čarnogurský v Moskvě radar odmítl. Budeme mít  zaděláno na obchodní problémy a pochybuji, že to bude strýčka Sama zajímat.

Ludva 7.6.2007 11:21

Re: Re: Ta vzdálenost od Moskvy by měla být menší, než od Washingtonu.

P.S. Už se objevily zprávy, že Moskva počítá s ukončením ropovodu Družba. Přátelé radaru, dražší benzín je na cestě (pokud vůbec bude).

Cricket 7.6.2007 11:35

Re: Ta vzdálenost od Moskvy by měla být menší, než od Washingtonu.

Ó svatá prostoto, ještě k tomu slepá a hluchá.

MF 7.6.2007 13:18

Re: Ta vzdálenost od Moskvy by měla být menší, než od Washingtonu.

Ano, Rusko tvořilo po staletí hráz proti asiatům. Bohužel se ale stalo, že Moskevská Rus, na rozdíl od Rusi kyjevské se stala poloviční asiatskou hordou.

Martin 7.6.2007 15:24

Re: Ta vzdálenost od Moskvy by měla být menší, než od Washingtonu.

Potřeboval bych poučení, kdy Rusko zachránilo Habsburskou monarchii. Za 7 leté války se to nakonec rozhodlo pouze mezi Pruskem a Monarchií, ve válkách s Turky ve 2. pol. 18. st. bojovali spolu, ale monarchie toho moc nezískala, za Napoleonských válek byl podíl obou zemí srovnatelný. Maďarsko roku 1848 by nejpíš zvládli císařští sami. A ještě k tomu Polsku, proč když tam byl za kongresovky ráj na zemi tak žili významní Poláci v exilu a i předtím sloužila v Grand Armé spousta Poláků aby se Ruska zbavili.   

jiri 7.6.2007 18:14

Re: Re: Ta vzdálenost od Moskvy by měla být menší, než od Washingtonu.

Patrne je zde myslena ruska intervence behem Kossuthova povstani.

jirka.s. 7.6.2007 18:11

Re: Obzvláště kouzelné

Zabránilo všeobecnému chaosu, vraždění  a anarchii v Polsku tím, že se o něho rozdělilo s Pruskem.

Samozřejmě za vřelého vítání náručemi šeříků ze strany Poláků, že? Jsem přesvědčen, že pro tebe by byla nejvhodnější vzdálenost od Ruska taková, kdyby sis postavil na Rudém náměstí stan!

Venca 7.6.2007 10:15

Tak nás přestěhujte do atlantiku.

Jsme uprostřed Evropy. Máme s ní společnou historickou zkušenost, kulturu a hospodářské zájmy. S tím žádný radarový klávesnicový hrdina nic neudělá. Článek jsou jen iracionální bludy dalšího uctívače USA.

fox 7.6.2007 10:23

Re: Tak nás přestěhujte do atlantiku.

český venca nám to vysvětlil.

Venca 7.6.2007 10:26

Re: Re: Tak nás přestěhujte do atlantiku.

Lepší český Venca než patolízalský skoroameričan.

šašek 7.6.2007 9:49

No dobře,

tak tu budeme mít radar, který bude chránit východní pobřeží USA (alespoň podle původních informací). Můžeme z toho mít pocit vlastní užitečnosti. Nakonec, kdo byl skaut ví , že dobrý skutek je to nejcenější. Ale to je asi tak všechno. Pokud má radar přispět k naší obraně, měl by autor trochu podrobněji popsat jak.

Patriot 7.6.2007 8:46

Jak postavit radar bez povyku

Dnes je již pozdě někomu radit, ale měl se použít jiný postup.

V mediích by proběhla krátká zpráva typu :  Ministerstvo obrany spolu s Generálním štábem české armády odsouhlasilo výstavbu obranného radaru na Moravě.  Bude použita  špičková  radio-lokační technologie americké firmy Bell . Radar bude sloužit armádním , ale i civilním účelům.  Finanční prostředky budou zcela pokryty ze zvláštního fondu NATO a Českou republiku tato akce nebude stát ani korunu a navíc se vytvoří 200 nových pracovních míst.

Vsadím se , že by tato zpráva v České republice nevyvolala žádnou reakci.

Ivan 7.6.2007 10:51

Re: Jak postavit radar bez povyku

Tato zpráva by jistě žádnou zvláštní negativní reakci nevyvolala. Důležité totiž je, kdo zařízení velí, kdo ho má pod kontrolou. U radaru, který je součástí širšího komplexu je pak důležité i to, kdo velí a jakou má kontrolu nad těmi částmi komplexu, které nejsou na území ČR. Je zcela nepřípustné, aby USA rozhodovaly o tom, jestli ce ČR bude podílet na nějakém USA dobrodružství.

cca2 7.6.2007 10:57

Re: Jak postavit radar bez povyku

myslíte radar při Slavkově /Mohyla míru/ ?

cca1 7.6.2007 6:59

2 dotazy

1/ Jsme členy NATO ? / troufám si tvrdit -ano/

2/ Platí stále že napadnutí 1 člena NATO = napadnutí všech členů ?

kdokoli 7.6.2007 7:21

Re: 2 dotazy

doporučuji přečíst si Washingtonskou smlouvu na www.natoaktual.cz

Jura 7.6.2007 13:34

ad 2)

V NATO ale neplatí, že napadle-li kohokoliv USA, musíme jim přispěchat na pomoc. .. pouze můžeme (

Po instalaci radaru napadnou-li USA jakýkoliv stát jsme ve válce jako nedílná součást obrany USA proti protiúderu.

cca3 7.6.2007 13:49

Re: ad 2)

ad 1/ ne

ad 2/ čistě teoreticky - když napadnou USA někoho a ten je schopen vrátit úder = útočí proti členu NATO - máme povinnost pomoct  /?/ 

Mard 7.6.2007 14:03

Re: 2 dotazy

Bohužel to asi plně neplatí. Estonsko, člen NATO bylo napadnuto Ruskem pomocí elektronického boje, který silně rozvrátil internetová spojení v Estonsku. A nic se nestalo, žádný útok proti Rusku se nekonal.

Pro hnidopichy: útoky proti Estonsku byly vedeny též ž IP adres, které patří ústředním orgánům a vládě v Rusku. Ano, treatment neobsahuje definici napadení pomoci elektronického boje.

Závěr: budeme-li napadeni jinak, než hordou mužiků na tancích, tak je možné že NATO si nijak pálit prsty nebude.

A. 8.6.2007 16:49

Re: Re: 2 dotazy

milý Merde! Teď jsem to teprve pochopil. V Kremlu místo politiku sedí hackeři a vedou na webu válku proti Estonsku. Nezkoušel jste mokrý hadr na čelo?

Standa 7.6.2007 6:55

Jestli

Amerika předpokládá střet v Evropě, dělá pro to co může - Evropa je daleko od Ameriky - se jim člověk nemůže divit, tak obhájcům radaru v horké válce to bude jedno. Záření a jedy si své Evropany vyzobou a ani ten nejzavilejší obránce radaru před tím nebude ochráněn svým radarem.

Hezké sny a zazpívejte si s Parkanovou a Vyčítalem.