2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ludva 9.4.2007 16:33

Válečná štváčka

se snaží přesvědčit, jak se zvětší naše bezpečnost po vybudování amerických základen. Copak nás někdo ohrožuje ? Jsme pro někoho nebezpeční ? Změní se to ? Ano, budeme nepřítelem pro islámský svět, Rusko i Čínu. Ale jako útěcha, až nás někdo vymaže z mapy, Američané nás pomstí. Pochybuji, že by si Írán velmoci nechaly přerůst přes hlavu, jejich jaderný program může být okamžitě ukončen a pak tady jako skutečná hrozba zbudou jen ty základny. Děkuji, nechci.

aberan 7.4.2007 20:58

Zajímavé je jedno

Jak ta Hybášková evidentně jedna z našich nejchytřejších žen v politice, irituje  ideologické extremisty všeho druhu, v souvislosti s tímto je zajímavé že třeba taková ideologická zrůda Kuchtová nevadí ani Toplánkovi ve vládě.   

Irena 6.4.2007 20:52

Paní poslankyně..

Je opět vedle, jak ta jedle!!!

green 7.4.2007 12:33

argumentík by nebyl,

nebo je to jen takový osobní názor co říkáte, který se vám udělal, ale vyargumentovat nejde?

BaJo 7.4.2007 15:46

Re: argumentík by nebyl,

... to jako chcete říct, že bohorovné "... tvrdím ... " paní generálové Hypískové je náznak argumentu ?

Kodl 6.4.2007 20:35

Hybášková, co to řešíte?

Radar nebude, i kdybyste si ho stokrát přála.Za pár let budou mít amíci jiné starosti a nějaká střední Evropa jim bude ukradená.Raději kupujte americké zboží, jestli vůbec nějaké seženete, uděláte tím mnohem víc.

Frank 6.4.2007 20:03

Hrozba

Zatím se mi to jeví tak, že největší hrozbou pro Evropu jsou idioti evropského parlamentu.

Cruton 6.4.2007 20:18

Re: Hrozba

R^;-)

BaJo 6.4.2007 20:34

Re: Hrozba

... éééé ... ?

Proč to masculinum ?

Irena 6.4.2007 20:47

Re: Hrozba

Ne všichni jsou idioti.  myslím , že převažují vyčuraní vyžírkové a to nejen v parlamentu evropském.Příkladů je habaděj!!!

green 7.4.2007 12:38

myslíte třeba komunisty, zelené, liberály, socialisty

nebo koho máte na mysli? Remka nebo Zahradila? Ty co chtějí radar nebo ty co nechtějí? Zkuste namáhat hlavinku a rozhodnout se? Nebo jsou to všichni papalášové a je třeba s nmi po leninsku naložit jak třídně zaslouží. Tak kde to vidíte?

BaJo 6.4.2007 19:35

... když se h... domnívá, že je jitrnicí !

"Se vší odpovědností českého poslance Evropského parlamentu tvrdím, že

Evropa jako geostrategický prostor potřebuje obranu proti raketám

krátkého, středního i dlouhého doletu."

A na tento postulát jste přišla jak? Po prohýřené noci pod stolem, nebo po absolvování  Vojenské akademie Antonína Zápotockého?

Více skromnosti a méně domýšlivé nabubřelosti by vám slušelo více, vy evropská expertko na obranu vojenskostrategického prostoru.

Cruton 6.4.2007 21:01

Re: ... když se h... domnívá, že je jitrnicí !

Okázalou nabubřelost Hybáškové vysvětluje staré české přísloví: "Čím prázdnější sud, tím více duní".

Jiří K. 6.4.2007 17:36

Logika Vašeho strašení poněkud kulhá, milá dámo.

Píšete: "Stejné revoluční gardy jsou odpovědné za íránský jaderný a balistický program. Bohužel, cílem Pazdaránů gard není pouhá obrana Íránu. Jejich cílem je dovést k cíli islámskou revoluci, nastolit na Zemi chalífát, přivést dvanáctého imáma, Mesiáše."

To je od těch hochů opravdu nehezké, jaké mají cíle. Můj klidný spánek ale zachraňuje skutečnost, že k tomu ti zlí hoši nemají a nikdy nebudou mít prostředky. Nebudou je mít ani v případě, že získají, případně i vylepší tu korejskou vykopávku, ta bude opravdu fungovat a navíc ještě k tomu vyvinou jadernou bombu. Upozorňuji, že ta bomba nemůže být ledajaká, protože se musí rozměrově a váhově vejít na onu hypotetickou raketu, aby ta s ní byla schopna přeletět alespoň Středozemní moře.

I když připustíme, že obojí vyvinou, dokonce ty rakety vylepší natolik, aby jimi mohli zasáhnout západní Evropu či dokonce USA, stále je to z pohledu Vámi uváděného cíle zbytečná a nesmyslná snaha. Vysvětlete mi prosím, jak se dá dosáhnout vytouženého chalífátu napadením mnohonásobně silnějšího, početnějšího a vyspělejšího protivníka několika nedokonalými raketami. To se domníváte , že že vojenské síly napadených států nevymažou v odvetných úderech Írán z povrchu zemského a že stovky miliónů obyvatel těchto států se poslušně zařadí do front před mešitami?

Opravdu si myslíte, že Íránci jsou naprostí idioti a takto uvažují a kalkukují?

Jaderné odstrašování paní Hybášková fungovalo se 100% účinností (na rozdíl od těch Vámi uvedených a silně nadlepšených 68 % v případě interceptorů) v období studené války mezi soupeři s relativně vyrovnaným poměrem sil. Tím víc bude fungovat mezi soupeři tak nevyrovnanými, jako je početně mnohem slabší a technologicky mnohonásobně zaostalejší Írán v porovnání s NATO. Vaše argumenty jsou silně nevěrohodné a příliš zavánějí účelovou propagandou, dezinformací a manipulací. Podobná bajka a mystifikace, jakou byly ZHN Iráku v roce 2003.

Jiří K. 6.4.2007 17:45

Re: Logika ... ještě dodatek

Již sám nadpis je silně manipulativní a demagogický.

Absolutně vyloučit totiž nelze prakticky nic. Ale zato je to oblíbená formulka všech podvodníků a šarlatánů.

Může někdo absolutně vyloučit, že Zemi nenapadnou mimozemšťané, třeba ta ohlašovaná a již nachystaná flotila Plejáďanů? ;-D

green 6.4.2007 17:47

Nikoli, odpověděl jste si sám

čtěte text vícekrát, pak pochopíte, proč na Pešany deterent nefunguje. Apropo, co využít tu bombu na Izrael, nebo dostřelit jen maličko, třeba do střední Evropy. A umíme zasáhnout družici a pomáhali jsme navádět rakety v Libanonu, zvyšujeme dolet našeho nářadí lineárně v čase a zkoušíme zasahovat cíle ve vzdálenostech  blízko 2 tis km s velkou přesností. Nejsme idioti, když chceme do ráje nukleárním výbuchem, to jste vy, kd se ho bojí, my v Persii se nebojíme, naopak, těšíme se na to. proto to připravují gardy a nikoli obyčejná armáda nebo úředníci. Stačí vidět jak se snaží naši sebevražední atentátníci v Iráku, máme jich několik tisíc v zásobě. 

Cruton 6.4.2007 18:48

Re: Nikoli, odpověděl jste si sám

Á, pan green je "odborník"! Tak to nám tedy jistě řeknete kdy a jak Íránci zasáhli družici. Taktéž by mne zajímalo jak Íránci naváděli rakety v Libanonu. Byl bych Vám vděčen, kdybyste připojil i odkazy na Vámi uvedené skutečnosti.

green 7.4.2007 12:42

Re: Re: Nikoli, odpověděl jste si sám

trochu číst a sledovat dění, budete vědět, a pokud nečtete a nesledujete, máte smůlu ... komu není dáno ....  s čím si myslíte, že jeli Izraelci do moskvy loni na podzim, odkud se naváděcí střely prodané Ruskem do Persie vzaly v Libanonu? Kdopak to oznámil, že ozkoušel odklonění družice? No jeje, to jsme si nevšili, že ... 

Cruton 7.4.2007 18:40

Větší blbec než jsme doufali

1) Íránci NEDOKÁŽÍ odklonit nebo sestřelit družici.

2) Střely o kterých blekotáte, že je Íránci dodali do Libanonu jsou protitankové střely Kornet a Metis s doletem řádově kilometry. První je naváděna laserovým paprskem a druhá pomocí kabelu. Žádná z těchto technologií není použitelná pro navádění balistických raket na tisícikilometrové vzdálenosti. Další lež je, že tyto střely dodali Íránci. Tyto střely Rusové dodali přímo do Sýrie a Íránci s nimi tak nemají nic společného.

Celkově konstatuji, že odborné problematice vůbec nerozumíte a navíc používáte lži. Na mou žádost o uvedení odkazů jste žádné neuvedl, protože nic na svoji podporu nemůžete uvést. V této diskusi tak vystupujete v roli obecního blba.

Jiří K. 6.4.2007 20:03

Re: Nikoli, odpověděl jste si sám

Texty paní Hybáškové na podobná témata stačí přečíst jen jednou, neboť jsou dosti předvídatelné, jednostranně zaujaté a účelovost z nich trčí jak šídlo z pytle.

Jinak si pletete Írán s Čínou a asi i hodinky s holinkami. Nerozumíte problematice - viz poznámka o bombě na Izrael a střední Evropu - žádný z těchto útoků by u nás a v Polsku rozmisťovaný systém nedokázal zneškodnit. Skutečná přesnost Íránských raket na uvedenou vzdálenost je cca 2 km, to je opravdu bodový zásah!

Zato jste asi greene expertem na telepatii, ta Vaše sonda do myšlení Peršanů je opravdu pozoruhodná. Nechte si to patentovat, tajné služby se o Vás jistě poperou. ;-) 

Zejména mi prosím vysvětlete, jakým způsobem lze pomocí několika nepříliš technologicky vyspělých raket nastolit na celé Zemi chalífát, jak se nás madam Hybášková snaží mystifikovat a děsit.

Cruton 6.4.2007 18:56

Re: Logika Vašeho strašení poněkud kulhá, milá dámo.

Mám podobný názor. Hybášková se podílí na propagandistické masáži k umístění amerického radaru.

Irena 6.4.2007 20:56

Re: Re: Logika Vašeho strašení poněkud kulhá, milá dámo.

Proč se zbztečně rozčilovat?Není mimochodem ta dáma zcela mimo????

jara cimrman 6.4.2007 16:44

..zase nam chlapum do obrany recni...

...my si pani poslankyne, zemi, stranu a vladu ubranime sami, vod toho jsme preci chlapi ne?...po nekolika pivech nam stoupne odvaha tak, ze zadny imperialista ani terorista se nedvazi ohrozit nase kapitalisticky vydobytky.....hlavne at nam do toho nezvani nejaky zensky ze jo........co vy na to Cesi??...ze mam jako obycejne pravdu, (ktera jak znamo vitezi....)?? Jara Cimrman

Grizzly 6.4.2007 15:53

Víte, paní Hybášková:

Dodnes si pamatuji jednu scénku z 80.let z předmětu "Vědecký Socialimus" tenkrát povinná součást kterékoliv VŠ S jistou ironií jsme se ptali, proč v západní Evropě nejsou revoluce, když jsou k nim splněny všechny  předpoklady ve smyslu marx-leninismu, bylo odpovězeno, že západoevropská dělnická třída ztratila svoji revolučnost. Takže marxismus pomůže k pochopení toho, co a proč se dnes děje v Evropě: naše multikultůry zcela programově a dlouhodobě nahrazují staré a vyčpělé revoluční antagonismy atheista/ křesťan, urozený/neurozený, velkostatkář/malozemědělec a fabrikant/dělník novými - islám+ homosexualismus+feminismus/ tradice původního  obyvatelstva  a islám/homosexualismus+feminismus. Proto nadšení pro milióny muslimských přistěhovalců a jejich otevřená podpora proti nám, nadšení pro muslimy  neakcepovatelná homosexuální a feministická společnost,  zjevná evropská servilnost vůči arabským a islámským státům a neloajalita ke spojencům v rámci NATO i EU,  proto i Jugoslávie a evropská netečnost k Bosně a Kosovu v očekávání radikalisace tamních muslimů vlivem akcí Jugoarmády, proto byla i Srebrenica. Oni úmyslně vytvářejí skutečně velmi nebezpečnou třaskavou směs, která  může explodovat do občanské války všech proti všem ve stylu Libanonu 70.let, doprovázené absolutní krisí důvěry ve stávající liberální stát. Ve finále přijede bolševik na rudém koni,  zastaví řež a utrpení nastolením stalinské diktatury. Problém je v tom, že zatímco oni chtějí použít muslimy jako užitečné idioty, muslimové se necítí být ničími slouhy, mají vlastní cíle a užitečné idioty si chtějí udělají z našich gramsciánských neomarxistů ve stylu, který si odzkoušeli za časů islámské revoluce v Iránu. Takže v perspektivě 1 generace bude o náš kontinent zápasit Pol Pot s Prorokem. A k tomu samozřejmě žádná strana nepotřebuje US antirrakety, co jaderné Shahaby co v téhle šarádě hrají významnou roli v plánech Teheránu i Bruselu změní ve šrot. To jenom, abyste pochopila kdo a proč je proti radaru:)))

Von 6.4.2007 17:22

Re: Víte, paní Hybášková:

Takže tohle je nová APOKALYPSA par excelanc!Ještě štěstí, že se toho nedožiju. Ale jak na to mají reagovat ti mladší? Pro příliš mnoho slov ale není jasné, zda mají být pro radar nebo proti? Zdá se, že se u Vás jedná o další vynikající apeacement!Možná nějaký nový Karel Kryl složí píseň - Bratříčku otvítej vrátka!

Charlie 6.4.2007 17:41

Re: Re: Víte, paní Hybášková:

Ale jak na to mají reagovat ti mladší?  Včas začít zabíjet ty, kteří už dnes nás zabíjejí v New Yorku, Madridě, Londýně,.....  a nezapomenout zabíjet hlavně jejich pátou kolonu. Je to oprávněná a nutná sebeobrana.

Von 6.4.2007 18:56

Re: Re: Re: Víte, paní Hybášková:

Ach Charlie - to jsem si naběhl! Jistě je to jedna z alternativ, ale já doufám, že se najde JINÁ, lidštější, alespoň do doby, než bude konečně definován ČLOVĚK!!

Wagaboond 6.4.2007 14:20

Paní Hybášková, vy už taky?

Až se Vám u souseda (Irák) začne v kurníku roztahovat tchoř ( USA), tak si tu flintu ( rachejtle a odstředivky) pořídíte taky. Kdyby je Satdám měl, tak je tam dodnes. To neznamená, že měl moje smpatie. A Evropa, jestli zajde, tak na vlastní hloupost a ne na nějaký rachejtle.

PetrH 6.4.2007 14:41

Re: Paní Hybášková, vy už taky?

Jo, tuhle argumentaci o dobrých sousedech jsem už jednou slyšel. V srpnu 1968 to vysílala tzv. stanice Vltava, což byl desinformační vysílač sovětských vosk u nás. Oni byli ten dobrý soused, my ten nezodpovědný, který nechal ve své zahradě přemnožit škůdce (půvabně jim říkali húsenice). No a dobří sousedé vzali stříkačky a přišli nám pomoct. Jednak z čirého přátelství, neb soused sousedovi by měl pomáhat, jednak z obavy, aby se húsenice nerozmnožily i u nich. Jak to dopadlo, ví kdekdo, vy se radši zeptejte. No v každém případě jsem rád, že tato argumentace nezapadla, vím aspoň, ne čem jsem. Takže bych hlasoval pro radar.

Wagaboond 6.4.2007 15:03

Re: Re: Paní Hybášková, vy už taky?

Hlasovat můžeš pro co chceš, je dávno rozhodnuto. Doporučuji něco přečíst o demagogii.