2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

RADAR: Dalekohled

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pája45 22.7.2008 15:21

RE: JR

Strýček Sam je až druhý, že nás balamutíš nebo nás strašíš bolševikem?, milé "r.j.".

Marat 22.7.2008 11:53

Re: Opravka.

Heydrich nebyl takový pitomec,aby něco tak hloupého prohlásil.

Mazur 22.7.2008 10:02

oujé

I když nemám tuhle knihočeštinu příliš v lásce, autor to vystihl velmi pěkně.

rýpadlo 22.7.2008 9:59

jsem pro radar

Po "Mnichovu" jsme všichni kvičeli jak nás spojenci nechali na holičkách. Co naplat, byli jsme jen "vzdálená země o které nic nevěděli" a k vůli takové se do války nechodí. Pamatuji se, že dokonce i v roce 1968 se hodně našich naivních občanů domnívalo, že "Západ to tak nenechá", někteří dokonce o pomoc vzhlíželi i k číně (!)  :-D. Jak to bylo dál víme. Tak to chodí. Dnes máme možnost stát se z  - té vzdálené země - "tou zemí co tam máme ten radar".  No a ti kteří nevidí rozdíl mezi "okovanou botou" ruského a amerického vojáka jen dávají najevo svoji preferenci, kterou se (zatím) neodvažují vyslovit nahlas..

emersonskej 22.7.2008 10:40

Re: jsem pro radar

R^

romadur 22.7.2008 10:56

Re: jsem pro radar

tak presne takovato zbozna prani staly nejednoho kubance v zatoce svini zivot. stejni pitomci jako ty to byli :-)

Öman 22.7.2008 11:44

Re: jsem pro radar

Poněkud Vám uniklo, že tehdejší vlády Británie a Francie daly na veřejné mínění a podepsaly Mnichovskou dohodu (to by se ve vojenských otázkách stávat nemělo), čehož později litovaly. Rok 1968 byl úplně o něčem jiném. Tehdy nás napadli naši spojenci. Západu se nedivím, že reagoval nanejvýš protesty. Kdo by chtěl rozpoutat světovou válku kvůli někomu, kdo byl v té době na druhé straně barikády? Dnes jsme součástí NATO a to jak víme, se nejednou vojensky osvědčilo.

Pája45 22.7.2008 15:33

Re: Rýpadlo

Nebude to tím "rýpadlo", že okovaná bota je jen okovaná bota a je jedno jestli je Rusa, Amíka nebo skina? Kopne-li tě do hlavy, tak je to jedno.

 Ale v tom to není a ty nemáš pravdu. Aby jsme se nestali vazalem kohokoliv (Rusa, USA atp.), tak jsme se již skoro před 10 lety staly členy NATO a později i EU. Nepotřebujeme další dvojstranné smlouvy se členy alespoň jedné z organizací, které jsem uvedl. K ochraně před potenciálním "nepřítelem" nás chrání ustanovení čl. 5 Washingtonské smlouvy. A mělo by nás ochránit, když 15 členů ubranilo 40 let v době bipolárního světa. Proč se má skončit se společnou obranou v rámci NATO a máme se najednou mezi sebou domlouvat (třeba i tajně) na nějakých "dílčích úkolech obrany". Neni to protimluv.

yorik 22.7.2008 9:57

Radar za nic nemůže

Je to jenom součást vojenské mašinérie. To co si můžete se spožděním vygůglovat ze satelitu mají vojáci zcela určitě v reálu a profi verzi. Pokud chcete zachovat ten světový mír nejméně pro další tři generace, jak píše váš kolega, tak je opravdu nutné udržovat vojenský potenciál v takovém rozsahu, aby měl každý to memento mori před očima. Dějiny nic jiného neučí. Nesdílím ani váš názor, že se mocní v Rusku modlí k Josifu Visarionoviči. Abramovič již sice stál se svou obří jachtou na Něvě vedle Aurory ale na tu prohnilou buržoasní vládu útočit asi nebude. A pokud jde o vliv radaru na stav korupce u nás jsem také na pochybách . V celostránkovém interviu jsem se od vlivného politika dozvěděl,  že má na ní monopol jen pan Čunek. A na eliminaci vsetínského "nýmanda" snad netřeba zbraní tak obrovských.

Cato 22.7.2008 9:49

Nějak autor pozapoměl

napsat, že radar je jednostranným americkým porušením smluv Salt. A že z toho Rusové nejsou nadšení, se nelze divit. Ale to není jádro pudla, tím je to, že radar ani americkou vojenskou základnu neměla žádná partaj ve volebním programu a tak nemá mandát voličů takovou smlouvu uzavřít (natož vyhandlovat za Lisabonskou smlouvu).

Takže o americkém radaru v ČR může rozhodnout jedině REFERENDUM. Voliči tento podvod dobře vnímají a podle prudkých změn volebních preferencí to vážně vypadá, že tady od dalších voleb budou zase vládnout komunisti.

rýpadlo 22.7.2008 10:11

Re: Nějak autor pozapoměl

Když se Neville Chamberlain vrátil z Mnichova a nad hlavou vítězně mával TÍM papírem (který pak Hitler nazval cárem), vítaly ho nadšené davy. Bylo to vskutku neformální REFERENDUM o správnosti jeho rozhodnutí. Nebylo ostatně divu - vždyť byl zachráněn mír pro jednu generaci..

emersonskej 22.7.2008 10:45

Re: Nějak autor pozapoměl

Referendum v této otázce je učiněná pitomost. Mařka od plotny, či Jouda z hospody nemají šanci se k tak komplikovaném problému relevantně vyjádřit - zvlášť s přihlédnutím k současné vybičované (z Ruska placené) protiradarové hysterii !!!

romadur 22.7.2008 10:54

Re: Re: Nějak autor pozapoměl

zato hnup emersonskej, fanaticky fanda castusek, politicke korupce a fasistickych hesel to vi daleko lip ;-DR^ jeste napis at se tech 70% lidi prestehuje na kubu nebo do KLDR, abyste tu s ostatni modrou pakazi mohli rozkrast ten zbytek co jste jeste nerozkradli do posledniho sroubku ;-D

mpscz 22.7.2008 11:05

Re: Re: Re: Nějak autor pozapoměl

Těch 70% z 600 lidí?

jirka.s. 22.7.2008 17:35

Re: Re: Re: Nějak autor pozapoměl

Jak říkám, smrdíš až na náměstí! ;-)

F. Čech 22.7.2008 11:07

Re: Nějak autor pozapoměl

Styďte se Cato- Kavane za své fanatické rusofilství a opakovanou zradu naší národní bezpečnosti.

Cato 23.7.2008 14:36

Re: Re: Nějak autor pozapoměl

Kavan byl Kato, troubo, vy byste se měl stydět za fanatické izraelofilství a za podporu vlastizrádců,kteří bez mandátu zvou do ČR cizí vojsko.

Öman 22.7.2008 11:34

Re: Nějak autor pozapoměl

Blbost! SALT - Strategic Arms Limitation Talks – rozhovory o omezení strategických zbraní s tím mají málo společného. Nejspíš si to pletete se smlouvou ABM a ta byla ze strany USA vypovězena (takže nikoliv porušena) už v roce 2002, poté, co jako bilaterální ztratila opodstatnění (protože nepostihovala hrozbu třetích stran, které mezitím technologicky vyzrály).

To, že smlouva nebyla ve volebním programu je věc pochopitelná. Nikdo netušil, že se tato bublina takto nafoukne a že se z obyčejné vojenské smlouvy se spojencem udělá takové politikum. A ty kecy o mandátu si nechte na setkání toho vašeho protizákladnového spolku.

jirka.s. 22.7.2008 11:54

Re: Nějak autor pozapoměl

Zajímavé!!! X-x jsem se zde dozvěděl, že dnešní Rusko nemá absolutně nic společného s bývalým Sovětským svazem!  Působí rozkošně, když se titíž demagogové dovolávají smluv SALT, která uzavřel právě již neexistující Sovětský svaz v sedmdesátých letech! ;-(

pamětník 22.7.2008 12:33

Re: Re: Nějak autor pozapoměl

ne ne, Rusko nemá s CCCP nic společného. Vidíte snad ve slovech Rusko a CCCP nějaké stejné písmenko? Já ne.

Tak to jsou, podle mého, všechny rozdíly. Jinak to je stále stejná změně se stejnými imperiálními ambicemi a stejným cíly.

Pavel_J 22.7.2008 9:20

Co je to za narod ktery rika NE ?

Je to tentyz narod, co drzel hubu, kdyz tu vladli bolsevici ?

Je to tentyz narod, ktery se ted, pochopitelne, potrebuje vyprotestovat, bez ohledu na predmet protestu, jen at to vladu, o ktere si mysli, ze je zkorumpovana, nastve co nejvic ?

Je to tentyz narod, ktery jiz 2x americane osvobodili ?

Je to tentyz narod ktery ocekava ochranu od svych spojencu ?

Asi jo. Proto zasadne odmitam referenda. Stat maji ridit rozumni lide a volit je maji zodpovedni obcane.

xxx Kubeš 22.7.2008 9:34

Re: Pavlovi J.

R^

Irena 22.7.2008 10:29

Re: Re: Pavlovi J.

Pane Kubeši, zatím váš nejlepší diskusní příspěvek, prosím vytrvejte!!!

mirda 22.7.2008 11:04

Re: Re: Pavlovi J.

R^R^R^, nic více.

Rudla 22.7.2008 9:59

Re: Co je to za narod ktery rika NE ?

1) Takže podle vás pokud držel hubu za bolševiků, má ji držet i teď?

2) Národ protestuje proti tomu jak s nimi vláda vyjebává, a dělá veci se kterými většina lidí nesouhlasí.

3) Jaká osvobození přesně myslíte?

4) Nejsou to spíš ti co chtějí základnu, kdo očekává ochranu od spojenců?

Stát mají opravdu řídit rozumní lidé, ne takoví co se k moci dostávají pomocí machinací a falešných sibů...

Karel 22 22.7.2008 10:12

Re: Re: Co je to za narod ktery rika NE ?

ad1) pokud to byli bolševici a STBáci, ať drží hubu

ad2)  většina lidí nesouhlasí s daněmi - to je také vládní vyjebávání?

ad3) 1. světová válka - vstup USA umožnil vítězství  Dohody - následně vznikla ČR ,   2. světová válka  -  o tom snad nebudete pochybovat, 3. světová - studená válka - USA "uzbrojili" SSSR, který se rozpadl.Nechcete si trochu prostudovat dějepis?

ad 4) Přesně tak - a pro tu obranu se taky musí něco udělat. Třeba tady nechat postavit radar.

Co se týká machinací a falešných slibů, socani s komouši tady nevládnou. ZATÍM.

romadur 22.7.2008 10:50

Re: Re: Re: Co je to za narod ktery rika NE ?

ad 1) demagogie

ad 2) debilita

ad 3) demagogie

ad 4) debilita

co se tyka machinaci a falesnych slibu, tato vlada pujde v pristich volbach od valu a to na hodne dlouho. budete tu zase 8 let skripat nenavistne zubama, modre svine ;-DR^

mirda 22.7.2008 11:07

Re: Re: Re: Re: Co je to za narod ktery rika NE ?

Smrdí ti z kušny, Romadure(Y)

Karla 22.7.2008 12:23

Re: Re: Re: Re: Co je to za narod ktery rika NE ?

to je vaše osobní hodnocení, že.

emersonskej 22.7.2008 10:48

Re: Co je to za narod ktery rika NE ?

Souhlas, jenže kde je brát a nekrást (jak ty "stát řídící" rozumné lidi, tak ty "volící" zodpovědné občany).;-D