18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
sam 18.9.2009 15:40

radar je pro USA okrajový

radar je pro USA projekt okrajový a nevýznamný, oni mají přes 700 základen ve vazalských zemích a vojenský rozpočet jako celý zbývající svět dohromady. USA nemyslí na dobro svých vazalů a obětují je bez skrupulí, myslí pouze na dobro své oligarchie, tedy jimi vlastněných těžebních a zbrojních firem.

Většina čského národa slaví, pláčí a vyhrožují kolaboranti politici, kteří se svým lezením do zadnice nového Velkého Bratra znemožnili...  

ps 18.9.2009 15:51

Re: radar je pro USA okrajový

zaspal jste dobu, metody nakládání sssr se svými poskoky, kterými jsme byli  dnes v korektních vztazích s našimi dobrými spojenci z USA neplatí. Samozřejmě, že USA sledují své cíle ale ty jsou totožené s cíly evropského demokratického a pluralitního civilizačního okruhu do kterého Česko patří. Tudíž na podpoře USA můžeme pouze vydělat. Pokud se přikloníme ke gangsterskému východu, momentálně reprezentovaným totalitním ruskem, pak se zase dříve či později staneme postradatelným rabem atamana asijské hordy a na své postavení budeme pouze doplácet, pokud nebudeme rovnou obětováni.

certik 18.9.2009 16:10

Re: radar je pro USA okrajový

Pozor pozor, Česká republika bude postradatelná ať se přikloní kam chce. To totiž není otázka směru přiklánění, vite.

ps 18.9.2009 16:15

Re: radar je pro USA okrajový

sedět na dvou židlích nemůžeme tudíš se musíme přikonit na jednu nebo na druhou stranu. Příklon na levo jsem zkoušeli 40 let a skončili jsme jak sedláci u chlumce. Ostatní malé země které se přiklonili napravo na tom vydělaly a ne málo. Člověk by si myslel, že obyvatelé ČR znají alespoň elementární údaje z vlastní nedávné historie.

certik 18.9.2009 16:31

Re: radar je pro USA okrajový

Které malé země, mohl byste uvést nějaký zajímavý příklad? Já znám nějaké malé země které se jako klíště už drahnou dobu drží svýho--Finsko, Rakousko, Dánsko, Švýcarsko, řekněme, a těm to v zásadě dobře vychází. Pak jsou nějací nešťastníci, co se přiklání. Mezi ty patří ČR. Těm už to tolik nevychází a nějakej radar jim z toho vůbec nepomůže. No a pak sou tragédi jako pobaltský země, ale to je docela jiná historie.

Harpyje 18.9.2009 16:48

Re: radar je pro USA okrajový

Já znám ještě menší: Andorra, San Marino a Grand Fenwick. Ti všichni ale nemají takovou historickou zkušenost s "vychcaným loupeživým medvědem", jako má stará vlast.

ps 18.9.2009 17:00

Re: radar je pro USA okrajový

Svýho? No třeba takové Dánsko (člen NATO) i Rakousko nepohrdly Marshalovým plánem, držely se USA a vydělaly na tom, tak samo Belgie, NIzozemí, atd. Ovšem tyto země jsou v klidu, jsou relativně daleko rusáckých hranic a rusáci je nepovažují za své blízké zahraničí. To my o sobě bohužel říct nemůžeme.

Pasáček koz ve Vermontu 18.9.2009 15:17

Pitomí Rusáci a radar

Ti smradlaví mužici v láptích vedení zlým Medvěděvem jsou známí svojí tupostí. Přesto jim však neuniklo, že USA má ve 150 zemích stovky vojenských základen (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_United_States_military_bases) a další přibývají. V posledních letech v Kosovu, Iráku a Afganistánu, další se připravují v Bulharsku, Rumunsku, Gruzii a Ukrajině, (http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=12400), České republice a Polsku. Americké vojenské základny se stále přiblížují k ruským hranicím. Samozřejmě nejde o zlý úmysl, je to jen náhoda.

Americká zahraniční politika je snadno předvídatelná. Řídí se doktrinou Mr. Bushe: Zdemokratizujeme bombami každý stát, o kterém prohlásíme, že ohrožuje USA (http://en.wikipedia.org/wiki/Bush_Doctrine). Fakta nás nepopletou. Jestliže má tento nepřátelský stát nějaké užitečné přírodní zdroje, tím lépe. V poslední době to byl Afganistán a Irák, který, jak každý pokrokový demokrat ví, bezprostředně ohrožoval USA a celý svět svými zbraněmi hromadného ničení.  (http://www.msnbc.msn.com/id/7634313/ ). Na řadě je teď Irán, Pakistán a Severní Korea. Spousty práce.

A ti pitomí Rusáci stále odmítají věřit, že americké vojenské základny v Čechách a Polsku nejsou proti nim. Asi proto, že jednu bleskovou válku dost nedávno zažili a o další příliš nestojí. A také ví, že vítězů ve válce se nikdo nesmí ptát, jestli byli v právu, nebo mluvili pravdu. Proč se ti mužici tolik bojí demokratizace ?  Vždyť občané Iráku i Afganistánu si americkou demokratizaci  pochvalují. (http://www.msnbc.msn.com/id/32249034/ns/world_news-south_and_central_asia)

koule 18.9.2009 15:16

Jak že se to Obama jmenuje?

No přece Barak  Husein Obama. Spící buňka Al Kajdy rozkládá  USA  zevnitř. Nejdřív zdvojnásobení dluhu USA na dvojnásobek dluhu vytvořeného za dvěstě let existence státu a teď odstranění překážky Íránským raketám.

Minutus 18.9.2009 15:13

Americký národ

je tak zblblý, že lidi už ani nevědí, co je pro ně dobré. Důkazy? Zadlužují se tak, že se pak z těch dluhů nemohou vyhrabat. Nadšeně podporují farmaceuticko-zdravotnickou lobby aby měli dražší zdravotní péči (mají ji nejdražší na světě, ovšem ne nejlepší). Nadšeně podporují nesmyslné války proti neexistujícím teroristům, které je stojí děsné prachy a vedou k státnímu bankrotu.

jirka.s. 18.9.2009 18:22

Re: Americký národ

"...nesmyslné války proti neexistujícím teroristům, "

Hmmm, co dodat, snad jedině by sis měl dát majzla, aby ti nepřiplaval Kolumbus skrz to umyvadlo, co máš v té cimře bez kliky!!! ;-(

Fidel 18.9.2009 14:14

Bartoni, Bartoni,

jakmile USA přestane v Evropě řinčet zbraněmi, dostáváte záchvaty zlosti. Konečně s tímto Obamovým rozhodnutím vychází najevo účel radaru. Nezbylo Vám nic jiného nežli přiznat, že hlavní důvod je geopolitický, nikoliv obrana proti raketám. Ale my nad sebou žádného kurátora nepotřebujeme, ani toho amerického. Z vašich článků je patrné, že jste odporný idiot.

Dodo 18.9.2009 14:59

Re: Bartoni, Bartoni,

Jste hloupý, protože zbraněmi tu řinčí Rusové, když hrozí namířením raket přímo na nás.

Pro vaši informaci, radar je systém obranný a Rusové nejsou až tak hloupí a ví to. Bojí se o ztrátu vlivu, a proto jim pomáhá Paroubek, Zaorálek, Filip a pár "užitečných idiotů".

Minutus 18.9.2009 15:07

Re: Bartoni, Bartoni,

No, žekl bych, že děláte čest svému nicku.

ps 18.9.2009 15:39

Re: Bartoni, Bartoni,

ale pořád je na tom líp než vy.

karel-smichov 18.9.2009 17:16

Re: Bartoni, Bartoni,

Dodo !!  Vynechal jste asi  ( rád) Hradního pána 8-o

LV 18.9.2009 15:08

Re: Bartoni, Bartoni,

Rv Jste opravdu hloupý a to říkám jenom protože nechci být vulgární jako vy. Každý kdo si myslí , že budeme navždy absolutně  nezávislí a že v dnešním světě nikoho nepotřebujeme je opravdu hloupý. Pod nějakým vlivem budeme každopádně a  pokud je nějaká možnost volby ,tak já osobně dávám přednost tomu americkému před ruským a to i za cenu toho ,že u nás bude radar.

sam 18.9.2009 15:21

Re: Bartoni, Bartoni,

je to vaše volba. Pod nějakým vlivem budeme. Rozhodně si však nevybíráme mezi usáckým vlivem a ruským.  Vybíráme si, jestli tu cizí vojska budou nebo ne. Rusko, pokud je známo, o stavbu vojenské základny v ČR "nepožádalo". Jste opravdu hloupý, že to nevíte. Strašit Ruskem můžete jako Neff, ale je faktem, že navzdory mezinárodnímu právu napadá cizí země jiná velmoc a komunistický SSSR má s kapitalistickým Ruskem málo co společného a vSSSR trpěly všechny národnosti, včetně ruské.

Většina českého národa tu  cizí vojska nechce, ať se vám to líbí nebo ne.

LV 18.9.2009 15:30

Re: Bartoni, Bartoni,

Ano jistě... ale já tvrdím , že nikdo neví co bude za 20-30 let a pokud někdy, nebo spíš až půjde do tuhého ,tak se na nás každý zase vykašle a nechá na pospas- což bude logický a nedělám si žádné iluze o pevnosti smluv uvnitř NATO nebo ochotě USA se někoho zastávat. Když o něco jde ,tak se každý stará jen o sebe a třeba právě radar by tohle mohl změnit.

bart 18.9.2009 15:38

Re: Bartoni, Bartoni,

Každý se stará jen o sebe a radar na tom těžko může něco změnit. Pokud US zborojní nebo těžební lobby rozehraje šachovou partii, budeme pěšákem, kterým bude táhnout někdo jiný. A který ho, aby mohl ohrozit vyšší figury, bez skrupulí obětuje. Nikdo nemyslí na cizí dobro, jen na svůj prospěch. Uvědomujete si to? Tady jde o přežití českého národa jako celku !

ps 18.9.2009 15:40

Re: Bartoni, Bartoni,

Přesně tak, jde o přežití Českého národa, které je odvislé od pevnějšího zapojení do Euroatlantických struktur. Radar tomu mohl napoct. Teď je náš osud zase na vážkách.

bart 18.9.2009 15:47

Re: Bartoni, Bartoni,

radar tomu nemohl napomoct. Byl výlučně věcí USA ne evropských partnerů, kteří s ním nesouhlasili. Euroatlantické společnství tudíž spíše podlamoval.

Co se týče obrany, nebyl určen k obraně Evropy. Nebyl schopen ochránit ani sám sebe a proti musliům jsou podobná zařízení samozřejmě bezmocná. Rizika pouze zvyšoval. Česká strana do jeho provozu a použití nemohla mluvit. Tozn. byli jsme určeni na odpis....

ps 18.9.2009 15:59

Re: Bartoni, Bartoni,

Je dost nudné poslouchat dávno vyvrácené lži o tom, že Evropští členové NATO s radarem nesouhlasili. Naopak, usilovali o umístění radaru na svém území. Radar samozřejmě nebyl klíčovým prvkem ve vztazích v rámci NATO tudíž nic nepodlamoval. Mohl se ale stát základem budoucí komplexní protiraketové globální obrany, nikoli závislé pouze na 10 raketách proti balistickým raketám dlouhého doletu ale i na antiraketách středního a krátkého dosahu odpalovaných z mobilních stanovišť, letounových a pozemních laserech atd. Bohužel obama místo technologického rozvoje (který byl vždy motorem pokroku) a užší vojenské spolupráce dal přednost tomu utápět biliony dolarů v černých dírách dotací. Dalším příkladem je okleštěný rozpočet NASA. Tohle je prostě typicky socanský přístup který brzdí vše nové a moderní a utápí se v  zglajšaltovaném marasmu.

bart 18.9.2009 17:14

Re: Bartoni, Bartoni,

radar tomu nemohl napomoct. Byl výlučně věcí USA ne evropských partnerů, kteří s ním nesouhlasili. Euroatlantické společnství tudíž spíše podlamoval.

Co se týče obrany, nebyl určen k obraně Evropy. Nebyl schopen ochránit ani sám sebe a proti musliům jsou podobná zařízení samozřejmě bezmocná. Rizika pouze zvyšoval. Česká strana do jeho provozu a použití nemohla mluvit. Tozn. byli jsme určeni na odpis....

ps 18.9.2009 18:40

Re: Bartoni, Bartoni,

To je nesmysl a stokrát opakovaná lež. Například maďaři se semi nabídli k umístění radaru a na summitu NATO jasně zaznělo, že členské státy proti budování štítu nic nemají. Stejná lež či manipulace je tvrzení, že radar nebyl k obraně Evropy. Radar byl součástí štítu, jehož budování bylo samozřejmě v začátcích a řada prvků byla tevprve ve vývoji. Po jejich instalaci a vzhledem k tomu, že řada prvků byla mobilních tak takový štít mohl chránit defakto jakoukoli část světa nejen Evropu.

Machi 18.9.2009 19:08

Re: Bartoni, Bartoni,

Nemám na radar vyhraněný názor, nicméně EU chtěla radar později začlenit do evropského obranného systému (zda-li nějaký bude) a amerika s tím neměla větší problém. Ostatně už dříve některé evropské státy spolupracovaly s USA na projektu MEADS. Jinak řečeno z reakce evropských států strach nemám. Vážné riziko hrozilo snad jen od fanatických muslimů.

LV 18.9.2009 16:06

Re: Bartoni, Bartoni,

Ze širšího pohledu ten radar nebyl věcí výlučně USA. Jednalo by se o strategické zařízení USA ,ale potažmo i západních spojenců. O tom není pochyb. To že s tím evropští partneři nesouhlasili to spíš odráží to čeho se obávám - nerozhodnost NATO a  ustupování silnému oponentovi - v tomto případě Rusku.

karel-smichov 18.9.2009 17:25

Re: Bartoni, Bartoni,

same !! jen mam obavy, aby když už jsou v K.Varech

dvojjazyčné nápisy,aby nerozdělovali obyvatelům ruské pasy (jako v Čečensku) a za pár let nepřišli na pomoc utlačovaným Čechy  ruským občanům !!!!>-

... 18.9.2009 15:17

Re: Bartoni, Bartoni,

Jojo, žádnýho kurátora nepotřebujeme. Hodně si to opakujte, až se na Václaváku bude mluvit jen Rusky a nebudeme mít čím topit, protože nám Rusové budou obden vypínat plyn, abychom si moc nevyskakovali. Nebo spíš vyvěsíte ruskou vlajku z okna a půjdete bonzovat sousedy, že jsou málo radostní?

sam 18.9.2009 15:25

Re: Bartoni, Bartoni,

Rusové mohou vypínat plyn, pokud jim nezaplatíme nebo pokud někdo, jako Ukrajina, bude krást. Budou se chovat tržně. Jako každý. Plyn za dotovanou cenu prostě už dostávat nebudeme. Pokud si myslíte, že US těžební lobby nás energeticky zabezpečí za ceny, které bychom si mohli dovolit, jste blázen. :-D

Pokud si myslíte, že radar nám pomůže k dodávkám plynu z Ruska, jako že jím budete hrozit a ni se budou třást strachy a plyn nevypnou, jste blázen také. ;-D

A kdy se na Váckaváku bude mluvit jen rusky? Povídejte pane baviči ! ;-)