1.6.2024 | Svátek má Laura


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 16.4.2024 8:56

Naprosto všechny ty, kteří byli kdykoliv členy KSČ. Bez výjimky.

M. Kanda 16.4.2024 8:51

Tak to už jsou fakt bláboly.

Odvolání zástupce uprostřed období? Co je to za hloupost? Každá vláda má nějakou strategii právě na celou délku svého mandátu. Když jí odvoláte v polovině, z té strategie zůstane pouze to špatné a není čas na to, aby se projevilo to dobré. Naděláte tak více škody než užitku.

Referendum? Neznám větší blbost. Když o něčem rozhodujete, tak tomu musíte také rozumět. Musíte si umět představit důsledky takového rozhodnutí. Z toho vyplývá, že referendum můžete vypsat pouze na téma, kterému dobře rozumí celý národ. A já neznám ani jedno takové téma. Vždy tam je nějaká specifická odbornost. A když o odborném tématu necháte rozhodovat laiky, tak to vždycky končí špatně. Vždycky totiž bude upřednostěn okamžitý drobný prospěch před dlouhodobou prosperitou. A o to opravdu nestojím.

M. Kanda 16.4.2024 8:39

A ve kterém státě žijete?

Tady u nás v Česku je docela fajn. Energie všude něco stojí, ale tady u nás topím elektřinou a nemám s tím problém. Včera jsem byl v nejbližším městě nakoupit nějaké ty potraviny a také mě to nezruinovalo. A když jsem viděl plné vozíky mých spoluobčanů, dokazuje to že ani oni nemají problém.

Zdravotnictví? Nedávno jsem prodělal operaci a nemohu si na něj stěžovat.

Je mi líto, že u vás je to takové hrozné. Zkuste si zvolit vládu, která vám bude lépe vyhovovat. Ale pozor, musí vás být většina. Jeden osamělý exot toho moc nezmění.

M. Valenta 16.4.2024 8:27

Které bývalé komunisty máte na mysli?

P. Čech 16.4.2024 8:27

Všechno lze dobrým systémem řešit, pane Kando. Jen chtít! On ten volební zástupce se musí chovat zcela jinak, protože on sám přímo odpovídá občanům, kteří jej volili. Ti občané musí mít opět přímo ve svých rukách nástroj, pomocí nehož mohou nedobrého zástupce odvolat z funkce během volebního období. Ničím neomezované obecné referendum. Referendum, jehož výsledky musí být opět obecně zcela závazné.

P. Čech 16.4.2024 8:21

Ano, problém bude mít Babiš, pokud nedostane rozum a neutvoří předvolební koalici s SPD, Trikolórou a Přísahou. Proti předvolební koalici ostatních aktérů sám nemá šanci. Oni ti "bývalí" komunisté nebyli vůbec hloupí, když tento systém vytvořili.

P. Čech 16.4.2024 8:18

Výsledek není špatný? Tady máte asi pravdu. Výsledek je katastrofální! Ve státě téměř nic nefunguje jak by mělo, jsou drahé energie, potraviny, nefunguje zdravotnictví, právní stát atd, atd. Tyjí z toho jen nadobčané a jejich politické strany a hnutí. To je snad podle Vás ukazatelem dobrého výsledku?

M. Valenta 16.4.2024 8:18

Nakonec bude mít problém Babiš. Buďto opět do opozice nebo s Pitomiem. To ale přijde o paní Schilerovou.

M. Kanda 16.4.2024 8:17

A vy si myslíte, že jeden volební zástupce splní voličům každé jejich přání? Svatá prostoto. Pro prosazení aspoň nepatrného procenta svých zájmů by se museli spojovat do mnohem bizarnějších koalic a spolků, než si vůbec dokážeme představit.

A co když váš konkrétní kandidát onemocní nebo nedejbože zemře? Pak jste nahranej.

To je mi ten současný systém mnohem milejší. A když v systému není žádný subjekt, který má nadpoloviční podporu, tak vždycky budou muset část svých zájmů obětovat pro splnění těch ostatních. Nic špatného na tom nevidím. V běžném životě také nemáte všechno, co byste mít chtěl.

P. Čech 16.4.2024 8:12

Až do doby kdy paní Schillerová toto prohlásila jsem ji měl za rozumnou ženu v politice. Po tomto jejím prohlášení jsem musel změnit názor. Paní Schillerová asi není vedle paní Pekarové Adamové, paní Richterové či Džamily Stehlíkové a nemála dalších žádnou výjimkou. Jedinou výjimkou byla svého času paní Petra buzková.

M. Kanda 16.4.2024 8:11

V minulých volbách měly vládní strany dohromady 43%. Jejich nynější součet je cca 39%. Já tam tedy žádný dramatický pokles nevidím.

Když navíc vezmeme v úvahu, že v této fázi volebního cyklu se nejvíce projevují nutná nepopulární opatření, tak ten výsledek vůbec není špatný.

A ještě lepší bude, až se před volbami udělá nějaká mimořádná valorizace nebo nějaké jiné rozdáváníčko. To zabere vždycky. Současná opozice by mohla vyprávět.

P. Čech 16.4.2024 8:08

Pětikolka padá s něčím jiným. Padá s předvolební koalicí ANO 2011, SPD, Trikolŕy a Přísahy. Jen toto spojení může vyústit v našem volebním systému v ústavní většinu v parlamentu a následně v realizaci skutečných a ne zástupných problémů.

P. Čech 16.4.2024 8:05

Asi nechápate základní zásadu činnosti našich politických stran a hnutí SATN. Jejich jediným programem je AntiBabiš a AntiOkamura. Nic jiného neumí, jak správně říkáte. A "naše" média? Ta jsou ovládána zcela politickými stranmi jako ostatně vše, co se zde děje. V rozporu s čl. 2, odst. 1 naší ústavy.

P. Čech 16.4.2024 8:00

Koalice SPOLU nemá žádný problém. Problém má Česká republika. Ten problém se jmenuje volební systém. Systém, v němž nejsou voleni kandidáti na zástupce občanů přímo, ale voleni jsou kandidáti na zástupce politických stran a hnutí. Tdy je zakopaný pes, kterého je třeba vykoppat a řešit. Je třeba opustit systém v němž volené programy politických subjektů jsou po volbách k ničemu, protože jsou nahražovány nějakými programy vyhabdlovaných koalic. Programy, které nevolil ani jeden občan a které následně schvalují poslanci a senátoři, tedy pouhých 281 lidí. Nadobčané! Nadobčané, které také nikdo nevolil (s výjimkou senátorů). Voleny byly jen jejich (nikoliv naše) politické subjekty. Toto vše je potom základem nefunkčnosti celého našeho politického systému, který je v podstatě stejný již od roku 1920.

F. Navrátil 16.4.2024 7:36

Spojenectví ANO a ODS by ve svém důsledku znamenalo úpadek obou politických subjektů.

F. Navrátil 16.4.2024 7:34

Problémy Pětikolky by byly mnohem větší, kdyby aktivistická média otevřela aféry Dozimetr a Kampelička. Zatím o nich zarytě mlčí (čest výjimkám) a stereotypně mlátí prázdnou slámu Čapího hnízda.

M. Zdráhal 16.4.2024 7:32

Jako příznivce Svobodných mám radost, že Svobodní a KDU-CSL se liší jen o 0,5 %. Kazí to jenom to, že oboje je pod 5 %.

R. Gramblička 16.4.2024 7:24

Problém z češtinou mají spíš ti, co všude tam, kde jsou problémy, vidí výzvy aneb slovo problém se vytrácí z veřejné mluvy.

V. Mokrý 16.4.2024 6:58

;-D

J. Moravec 16.4.2024 6:32

PĚTIKOLKA stojí a padá s ANTIBABIŠsmem. Stačí napřít síly tímto směrem. Závist a nenávist se postará.

V. Mokrý 16.4.2024 6:28

Může být i tak, že ANO žádného koaličního partnera, nebude potřebovat.

5kolka na tom pracuje docela usilovně !

J. Kinčl 16.4.2024 6:05

Nikdo, ale o to ANO nejde. Opráší starý model. Budou se snažit o menšinou vládu s tolerancí od SPD, podobně jako ji dříve měli od KSČM. Pro obě strany to tak bude výhodné, ANO bude mít volné ruce na své velké domů a SPD (stejně jako předtím KSČM) nebude muset začít žít v realitě a může stále sbírat protestní hlasy.

D. Stirsky 16.4.2024 6:05

Kdo použije floskuli “má problém”, má problém s češtinou.

M. Kocián 16.4.2024 5:08

Otázka je, kdo si dokáže představit koalici s ANO - její majitel není zvyklý se o moc dělit.

J. Nevrkla 16.4.2024 0:44

Schillerová prohlásila, že ANO si nedovede představit koalici s SPD. Takže zřejmě pouze s někým že současné vlády. Otřesná představa dalšího úpadku a lokajství k EU a NATO.