8.6.2024 | Svátek má Medard


Diskuse k článku

PREZIDENT: Jedna chyba plodí další

V okamžiku výročí jednoho ze zásadních dějinných zvratů v Československu bylo nutno nějak v obou státech nějak reagovat. Podle zpráv ČT se vzpomínek na toto výročí na Slovensku prezidentka Čaputová vůbec nezúčastnila. Podle zpráv z Bratislavy se prostě bála Slováků.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Kohout 23.8.2023 7:59

Jo jo, má ten knír a kukuč, tomu zejména babičky neodolají.

D. Stirsky 23.8.2023 5:45

Šlo by také svalit se na zem a kopat nohama, že byl Pavel zvolen. Mamka měla kamarádku, která se jí svěřila, že její manžel takto občas reaguje. Příjmení si už nepamatuju, ale možná to byla Vlková.

R. Langer 23.8.2023 6:15

Na takové blbosti tady máme MILCHVILPRD a podobné lidovědemogratické spolky. Normální lidi to neřeší a myslí si něco o blbcích, co volí blbce. :-P

P. Diviš 23.8.2023 8:43

A etalon normálnosti jste vy? No, tak to už se nedivím, že to zde tak vypadá.

R. Langer 23.8.2023 11:39

Ne, to naštěstí nejsem. To nechám vám a soudruhům z Brusele. ;-D

T. Novy 23.8.2023 6:59

;-DTen je dobrej !!!

V. Mokrý 23.8.2023 5:39

Za 1*

jako vždy.

Z. Linda 23.8.2023 5:33

Soudruhopan prezident vstoupil za každého režimu do všech funkcí z přesvědčení.! Pouze nyní to vypadá ,že vstoupil do h..... a patlámo, patlámo. ;-D

V. Mokrý 23.8.2023 5:40

;-);-D

I. Pávek 23.8.2023 7:58

R^

J. Krásenský 23.8.2023 5:19

Jsou viny odpustitelné a viny neodpustitelné - jestliže se někdo přihlásil na bolševickou vojenskou školu, na ní vstoupil do ksč, schvaloval okupaci vojsky Varšavské smlouvy, stal se předsedou stranické buňky, aby se mohl stát špionem škodícím tehdejšímu svobodnému světu, na což se školil - to je odpustitelné. Jestliže někoho vydíráním přinutili podepsat spolupráci s stb, tak to je neodpustitelné. A v takovém světě my tu žijeme.

P. Dvořák 23.8.2023 5:25

Před tou poslední větou jste zapomněl napsat nutný dodatek:

"Pro blbce - to je ironie."

Protože, věřte mi, spousta lidí to bude brát tak, že to myslíte zcela vážně. :-)

V. Mokrý 23.8.2023 5:41

R^

J. Krásenský 23.8.2023 6:16

Chápu Vás, přesto si nemyslím, že bych tam měl doplnit poznámku o ironii. Úvodními větami jsem stručně popsal úvahy stoupenců P&L, milchvilprd a dalších obskurnich spolků, které pod hesly "S komunisty se nemluví"... zvolili tu nejhorší variantu ze všech předložených. Svědčí tak sami o své hlouposti, mizerné sebereflexi, pokrytectví, nadutosti, zaslepenosti, spoléhajíce na to, že jakékoli každý výkřik ditete, které prozradí, že císař je nahý, přehluší svými obviněním, že dítě tomu přeci rozumět nemůže, je navedené od špatných kamarádů, rodičů či učitelů, prohlíží nepřátelské weby, je příjemcem řetězových emailů, nebo je na výplatní pásce Kremlu. (Jo svět pohádek nepřipraví dítě na život, jak hlásal již Jára Cimrman) A v takovémto světě my tu žijeme

P. Dvořák 23.8.2023 6:18

Vidíte, jak to máte složité? Ne že byste neměl pravdu, ale ta věta to hodně zjednoduší. Zvlášť pro ty jednodušší.

:-)

J. Krásenský 23.8.2023 8:46

Právě proto jsem to původně napsal jednoduše. Vysvětlení bývá delší a složitější. A jistě, pro mnohé nestačí jednoduché znění, pro jiné je složité vysvětlení a dalším vadí obojí. Snažím se tedy psát jednoduše.

P. Chmelík 23.8.2023 12:35

R^:-)

K. Machala 23.8.2023 4:12

Polehčující okolnost u Pavla snad je, že byl tím studentem rozvědčictva až za Gorbačova, pokud se nepletu, což byla úplně jiná káva než dnešní údajný křesťan z kgb, který nezná přikázání nezabiješ. Hlavně je ale škoda, že existuje česká posedlost bezmocnými prezidenty jako císařpány, když moc se nachází úplně jinde a už dokonce ani ne tak moc ve vládě a v Praze. Zabývat se nadměrně našimi bezmocnými prezidenty je distrakce od podstaty dění.

J. Kindl 23.8.2023 8:08

Žádný rozvědčík pane Machalo. Pavel postgraduální studium, obor vojenské zpravodajství 1988- 199O a 1991 kurz strategického zpravodajství, National Defense Intelligence College, Bethesda, Maryland, USA,

R. Langer 23.8.2023 8:11

Hm, jak se tedy říká soudruhovi, který vystudoval vojenské zpravodajství? Vojenský zpravodaj? Nevydával on na té vojně nakonec noviny? ;-D

O. Kaucký 23.8.2023 14:12

Ještě štěstí, že nás neobsadili Číňané, už by měl určitě i šikmé oči a vystudovanou školu pro čínské agenty.

M. Grundmann 23.8.2023 1:18

Co zase Petru Pavlovi vyčítáme ? Že písemně souhlasil se vstupem vojsk Varšavské smlouvy v roce 1968 do Československa ? Osobně si nepamatuji, zda po mně někdo někdy podobné vyjádření chtěl či nechtěl. Ale pokud by komunisti po mně tehdy chtěli podepsat nějakou podobnou pitomost, tak bych ji určitě podepsal.

Určitě jsem podepsal nějaké pitomé petice, které nám strkali k podpisu na vysoké škole. A ani jsem je nikdy nečetl. A přitom jsem byl zarytý komunista a škodil jsem komunistům, jak jen to bylo možné. Bude teď po mně někdo chtít, abych se za to teď kál či někomu omlouval ? Dejte mi nějakou pitomou petici k podepsání a můžete ji podepsat za mě. Za komunismu jsem podepsal tolik pitomostí a napsal tolik různých pitomých textů, že nemám nejmenší ponětí, co vše jsem někde napsal či řekl. Pamatuji si na jednu zdravici Vladimíru Iljiči, kterou jsem sám napsal a četl před celou třídou na gymnáziu. Problém byl v tom, že jsem se při jejím čtení dusil smíchy a nebyl jsem ji schopen přečíst. Pokud se za své morální prohřešky a vážná selhání budu muset kát, klidně to udělám. A doufám, že se přitom neudusím smíchy jako za komunismu.

Na konci vojenské přípravy na vysoké škole jsem vybral píseň Lidových milicí z roku 1948 a tu jsme angažovaně zpívali před generálem Černým. My poznali jsme, nouzi a bídu, my poznali jsme, co je hlad. Z nás proto každý za práva lidu, je připraven bojovat. Národa údernou jsme pěstí, jsme dlaní, z níž vyrůstá nový řád. Nás vede v boj za lidské štěstí Gottwald, Gottwald, Gottwald. Je několik desítek žijících svědků a nemám šanci se z tohoto morálního prohřešku vymluvit. Jaký trest si zasloužím ?

L. Novák 23.8.2023 1:25

:-) R^ ... Moc pěkně napsáno! Lepší než ten Vlkův text... ;-) [>-]

M. Grundmann 23.8.2023 1:38

A to jsem neřekl ani zdaleka všechno. Jak jsme si dělali legraci ze svazáckých posudků a kopírovali jsme do posudků obyčejných studentů oslavné posudky komunistických funkcionářů. Spolužáci také přesvědčili jednoho spolužáka, že jsem ve skutečnosti agent StB hlídající studenty na koleji, a pak jsme společně tohoto spolužáka k smrti vyděsili. Na vojenské přípravě jsme zase plukovníkovi Hálovi vykradli trezor s otázkami ke zkouškách. A mohl bych vyprávět dál.

Byli jsme tehdy opravdu hrozní pacholci. Až je mi těch komunistů líto. Pořád si pamatuji přísloví komunistického generála Černého "Ani zadarmo kuře nehrabe". Proti takovým darebákům neměli šanci. Pokud se najdou důkazy našich tehdejších lumpáren, tak nějaká omluva rozhodně nebude stačit. Petr Pavel určitě nenapsal a nepodepsal tolik pitomostí, jaké jsem tehdy sepsal a podepsal já.

L. Novák 23.8.2023 2:07

Na tuhle "lidovou tvořivost" si dobře pamatuju. Ale radši na tu dobu nechci vzpomínat. Byly to hnusné časy. Třeba na gymplu, když začaly normalizační čistky, starý ředitel, moudrý muž, Martin Knecht, byl odejit do důchodu a nastoupil místo něj jakýsi ostře vyhraněný normalizační komouš - totální blb. Nosil "dlouhé kalhoty" tak, že nad kotníky vytažené ponožky byly vidět celé a ještě kus chlupaté nohy... ;-D Všichni jsme z něj měli strašnou prdel. Pak nám nařídil všem krátké vlasy, a jeden, co je měl dlouhé až přes ramena, navíc invalidní o berličkách, se na protest nechal ostříhat dohola. Ten komunistický blb mu za trest napsal podmíněné vyloučení ze studia... Dokonce i děvčata dostala příkaz chodit v sukních a ne v džínách či jiných kalhotách, ale tuhle absurditu se do života moc prosadit nepodařilo a po měsíci už bylo zase všechno při starém. Nejhorší bylo, že tenhle zasranej komouš dusil některé profesory a profesorky za jejich politickou nepoddajnost. Profesorka zeměpisu, skvělá učitelka, skvostná a velmi pohledná dáma středního věku, z jeho šikany byla hodně přepadlá a nakonec musela gymplu odejít... Nosila nám na hodiny zeměpisu nádherný National Geographic Magazine, běžně v ČSSR nedostupný, všichni jsme na něj čuměli jako na svátost... :-/

T. Kohout 23.8.2023 4:24

V prodejně zahraničních časopisů v Jungmannově ulici se prodával i za komoušů.

L. Novák 23.8.2023 9:01

I v začátcích normalizace po roce 1970? Psal jsem o dostupnosti. Jedna prodejna v Praze není "dostupnost", stejně jako jí nebyl ani Tuzex.

T. Kohout 23.8.2023 12:37

Jestli v 1970, to nevím. Ale od takového 1977/8 až do konce režimu určitě. Nechodil jsem tam každý den/týden/měsíc. Tak jednou za 1/2 roku, když jsem něco chtěl. A National Geografic tam určitě prodávali. A stovky jiných "západních" titulů, hlavně z populárně vědecké branže. Byly tam i hudební časopisy, typu Billboard... Lidí vevnitř bylo tak akorát, tedy, nemačkali se ani nestáli fronty před vchodem.

L. Novák 23.8.2023 22:24

Určitě taky šílené ceny... ;-)

M. Grundmann 23.8.2023 12:25

Mám dojem, že se komunismus různě vyvíjel a že i různé generace vnímaly komunismus odlišně. Lidé, kteří se narodili po roce 1960, už prožili reálně pouze agonii a frašku komunistického režimu v posledních 5 - 10 letech. Starší lidé možná tak konec režimu a vládu našeho Kůlu v plotě nevnímali, ale pro tehdejší mládež vše byla úplná fraška.

Podepisovalo se cokoliv. Jednou se manifestovalo proti americkým raketám v Evropě a za pár týdnů se zase manifestovalo za rozmístění sovětských raket u nás. Mladí se nad tím vším ani nepozastavovali a považovali to za místní folklór. Podepisovalo se cokoliv a připadá mi absurdní, že teď po 40 letech někdo vytahuje, co někdo někde v tehdejším blázinci prohlásil, napsal nebo podepsal. Připadá mi to dokonce jako určitá rehabilitace tehdejší šaškárny. ;-D