1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

PRÁVO: Zvykejme si...

Dle zákona 428/2012 se náhrady vyplácejí na základě smluv uzavřených dle Občanského zákoníku mezi dvěma právnickými osobami. Na jedné straně státem a na druhé straně církvemi. Z praktického hlediska jsou církevní náhrady převodem ukradených věcí zpět původním majitelům.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kulheim 12.2.2019 5:48

Re: 80% společnosti má církevní restituce v

Společnost nemá vlastní rozum a proto nemůže mít nic za mravné ani nemravné. Za "společností" se skrývají jednotliví lidé nebo zájmové skupiny.

Pro některá novodobé zloděje by bylo dobré, kdyby pole a lesy, zůstaly majetkem "státu". Zejména velkopodnikatelé v zemědělství by je mohli za babku koupit. Církev by si mohla ponechat zdevastovaný majetek po 40-ti letech vlády komunistů.

M. Krátký 12.2.2019 0:54

Re: 80% společnosti má církevní restituce v

a uliční výbor KSČ vám ta % schválil ??? Nebo to říkala jedna paní ve frontě na mlíko ??? Jděte se bodnout - demokrate !!!

V. Kotas 12.2.2019 0:30

80% společnosti má církevní restituce v

tomto provedení za nemravné, které neměly být schváleny.

M. Jandáková 12.2.2019 0:13

.

Církve nic nevlastnily. Dostaly majetek (dříve jim propůjčovaný do správy) a tzv. "náhrady" za nemovitý majetek (což se při restitucích jiného typu nikdy nestalo) za účelem osamostatnění se od státu. Zvyk lhát a lhaní opakovat je železná košile.