2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

PRÁVO: Únorové nesmysly

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kanuk 26.2.2008 7:03

Re: Propad svobody

Částečně pravda, ale částečně kecy. Komunisti neobsadili mMinisterstvo vnitra, protože Ministerstvo vnitra, pod ministrem komunistou Noskem, byla jejich mocenská základna. Vnitro také vyzbrojilo Lidové milice, nikoliv armáda. Podobně Ministerstvo informací, které řídil hulvát  erckomunista Kopecký.

Obyvatelstvo, inklinující k Rusku a ke komunizmu....Komunisté měli dvě opory: jednak dělnickou luzu, která za flašku rumu a krabičku cigaret točila přesčasy pro německou válečnou mašinerii, jen to svištělo, a po porážce Reichu přehodila kormidlo, a jednak "novoosídlence" v pohraničí, kterým byly rozdány usedlosti po vysídlených Němcích. I tak, komunisté byli jen nejsilnější strana, ve volbách 1946(?) nedosáhli většinu.

Protestovali bychom proti ruskému radaru? Ničovo!....Pane Esmeralde, laskavě se nevydávejte za celý národ. Většina lidí v Česku se zdá být toho názoru, že ruské armádě nebyly dány kopačky jen proto, aby se tam mohla nastěhovat armáda USA.

A menší varování. Neračte obviňovat z nepřátelství k USA každého, kdo při zaslechnutí "USA" nepadne na zadek.

Jirka 26.2.2008 6:57

Re: Re: příčiny února

A co nedávno svobodně přijatý  "Lex Beneš"?

relikt 26.2.2008 6:55

Re: Re: Propad svobody

 Též to tak vidím! ;-(

Jiri 26.2.2008 6:52

Autor ma pravdu ze,

benes uz toho vice udelat nemohl. Opratku jiz upletl (pretvoril narod na bezpravni paskvil (viz. Podraz Polskeho exilu, Kosicky vladni program, Decrety, Odsun, Znarodnovani, Zakaz Agrarniku atd. atd. atd.), k utazeni ji predal Klemovi.

I. 26.2.2008 6:24

Re: Re: příčiny února .... nenazranost

???

I. 26.2.2008 6:22

Re: Propad svobody

Souhlasím. Smutné, ale realistické, a vydá za horu rozborů.

Flegmatik 26.2.2008 6:20

To jsou věci!

Vážený pane Křečku, ani ne před 1/4 stoletím jste haptákoval na bolševické merendě oslavující únor 48 a dnes nám tady předvádíte jak jste všechno pochopil a že to či ono bylo vyhnutelné nebo nevyhnutelné. Myslím, že by jste si měl příště rozmyslet o čem budete psát. Sám bych si dovolil Vám poradit např. téma: Život mravenců druhu fň fň na poušti Karakum. A prosím o zasvěcený výklad. Děkuji 

Mimi 26.2.2008 6:00

Re: pro Honzu a podobné

Kdo nadává na Beneše je lump.

ginANDtonix 26.2.2008 5:36

Re: treba i Aston to jeste v r. 1985 videl jinak

...a ze je to dobra fotka, o tom neni pochyb...

ginANDtonix 26.2.2008 5:34

Re: treba i Aston to jeste v r. 1985 videl jinak

To je cisty - je to jenom o fotografii. Je to totalne nezaujate, jako by psal o snimku nejakeho hmyzu. Srovnej: "Snímek chrobaka obecneho při valeni kulicky na pasece u lesa patří k nejčastěji reprodukovaným záběrům, které Karel Zelenka pořídil. Brouk tu pevne stoji na prednich nohou. Nove kousky trusu čekaji na jeho dotek v mlžném oparu v pozadí tusime sevelici plevel. Zelenkuv snímek, o němž hovoříme, je jiného druhu - stává se symbolem, takřka samoznakem. Když prohlížíme Zelenkovy rané práce, najdeme v nich určité prvky, tytéž, které udělaly z portrétu chrobaka obecneho velkou fotografii.

KUK 26.2.2008 2:56

Re: Ano, máte pravdu pane Křeček

a co modra garda ......politruky uz maji

http://www.youtube.com/watch?v=PmYlb5JeZq8&feature=related

KUK 26.2.2008 2:51

Re: příčiny února .... nenazranost

bylo po valce a zacala se moc brzo tvorit vrstva ketasu a zbohatliku a to radne nanazrana , komuniste toho vyuzili , na ucinnou agitaci mezi temi co meli jen listky a praci .

Esmerald 26.2.2008 2:49

Propad svobody

1)  Komunisté měli připravený plán s obsazenými Ministerstvy Vnitra ( policie ) a Informací ( propaganda). Vnitro okamžitě zneužili k teroru, zatýkání, tvorbě místních "revolučních" buněk a tvorbě armádou vyzbrojených milicí. Min. Informací zneužili k likvidaci jiné než komunistické propagandy. Levičácká inteligence a novináři se rádi připojili k této propagační masáži.

2) Válkou a nacizmem zničené obyvatelstvo inklinující k rusku a komunizmu, česká volební sebevražda, vrozené slabošství a lhostejnost české populace .

Toto jsou hlavní příčiny pádu. Jsme lepší dnes ? Ani náhodou. Jsou naši intelektuálové a novináři méně zaprodaní ? Ani náhodou. Poučili jsme se z ruského a bolševického marasmu ? Ani náhodou. Protestovali bychom proti ruskému radaru ? Ničevo ! Ani pěna na pivě by se nezavlnila. Jsme chytřejší voliči ? Ani náhodou. Jsme předurčeni spadnout zpět do své vlastní pasti ? ANO, JISTĚŽE. Stačí, když přijde další darebák, slíbí lacinější pivo, buřty s cibulí a lístky na fotbal a je hotovo. Jsme bandou tupců, kteří se jednou nedočkají rána, aby se probudili. Škoda ! 

mol 26.2.2008 2:45

Samozřejmě v únoru 1948 president mohl – jako může i dnes – odmítnout to nebo ono jméno,

Jóó? Vždyť ještě nedávno Cepl & další existence rejpali do Klause, že nemůže, ale musí....

Roman 26.2.2008 2:15

Re: Ano, máte pravdu pane Křeček

Kdysi jsem se dědy ptal co si o tom kdo tehdy myslel a co se vlastně dělo. Většina lidí vůbec neměla tušení a teprve postupem času jim docházel. V tu chvíli se to bralo jako hra zkorumpované bandy politiků. Armáda nemá s demokracií nic společného. Spíš naopak. Profesionálové, kteří jsou vycvičení k něčemu naprosto jinému nemají o demokracii ani potuchy a je jim naprosto volná. Nemluvě o tom, že tento režim rozhodně demokracií není a bude se od jejího ideálního vzoru vzdalovat čím dál více.

Honza 26.2.2008 2:03

Re: příčiny února

S tím vyhnáním Němců máte stoprocentně pravdu, ale v těch dalších závěrech se asi poněkud mýlíte. Jednak naše inteligence až tak významně zdecimována nebyla (kromě občanů židovského původu) - v tomto směru asi mnohem víc inteligentních lidí odešlo z naší země mezi lety 1945 -1947, ale hlavně se v pozdějších událostech ukázalo, že velká část lidí, které by bylo možno považovat za inteligenci, stála v prvních řadách obdivovatelů nástupu bolševických pořádků. A co se týká Beneše, ten ve skutečnosti mohl prakticky za všechno. Z útržků informací o jeho činnosti před válkou, za války a po ní se lze domnívat, že ve službách Stalina ovlivnil nejen dějiny naší země, ale i dalších států, které padly do bolševického područí mnohem víc, než by se od takového malého ješitného, mstivého a zamindrákovaného člověka mohlo čekat.

JC 26.2.2008 1:54

Re: treba i Aston to jeste v r. 1985 videl jinak

nevim, prijde mi ze je to o fotce, ne o gottwaldovi. mozna kazdy cteme neco jineho, ne?

pavlik 26.2.2008 1:37

příčiny února

Pokud bychom měli shrnout příčiny proč únor dopadl jak dopadl, tak asi na prvním místě byla myšlenka, že jako slované patříme do Sovětského bloku, která patřila nejen Stalinovi ale po euforii ze sovětského osvobození ji přijala za svou i podstatná část národa.

Druhou a možná klíčovou věcí je vyhnání sudetských Němců - a tam je jasná Benešova zodpovědnost, připadá mi že tento politický handl se škaredě vymstil. Je celkem jasné že pokud by sudeťákům (to nemyslím nijak hanlivě) byla přiznána lidská práva vč. práva volit, tak by rozhodně nepodporovali naše zařazení do sovětského bloku. Inu, kdo jinému jámu kope, sám do ní padá.

A třetím významným faktorem je decimace naší inteligence, kterou provedli fašisté za druhé světové války. Záměr vytvořit z českého národa poddajnou masu se podařil, ale obrátil se proti svým strůjcům. Málokdo si dnes uvědomuje, jak velká to byla rána, řečeno biblicky jsme tehdy byli "zbaveni hlavy a paty". Naneštěstí kvůli době komunismu dnes mnozí z těchto hrdinů zapadli v zapomění. Nepochybuji, že právě mezi těmito lidmi by se našli takoví, kteří by otevírali lidem oči, že vyhánění německých vdov a sirotků z pohraničí do poničeného Německa je sprosťárna a že co se týče sovětů tak není všechno zlato co se třpytí.

Beneš jistě nemohl za všechno, měl své dobré ale také velice špatné stránky, navíc se příliš nebránil našemu vstupu do sovětské sféry vlivu, protože po Mnichovu nedůvěřoval západním spojencům, což dokázal Stalin geniálně zneužít. Po vraždě Jana Masaryka zde nebyl nikdo, kdo by měl sebemenší šanci našemu přičlenění k východu zabránit.

Honza 26.2.2008 1:32

Je zajímavé,

že 18 let po pádu(?) bolševického režimu je nám historie předkládána prakticky ve stejné podobě, v jaké nám ji po čtyřicet let vnucovala bolševická propaganda. Pouze se tu a tam vymění role padouchů a hrdinů a doplní nějaká drobnost. Přitom třeba "vítězný únor" byl jen logickým završením dlouhé řady událostí, v nichž sehrál vemi aktivní a zásadní roli hlavního padoucha pan (chtělo by se napsat soudruh) Beneš. Ale o tom v oficiálních a medializovaných popisech naší poválečné historie nepadne prakticky ani zmínka. Ba naopak, tomuto člověku se staví pomníky a bezprecedentní znásilnění jakéhokliv myslitelného pojetí práva, nazývané Benešovými dekrety, je podnes považováno za nzrušitený (a nekritizovatelný) právní akt.

slava 26.2.2008 0:59

Re: Krecku uz jsi skodil dost

Vy komunisti jste se fakt nezměnili.

gumova historie 26.2.2008 0:59

treba i Aston to jeste v r. 1985 videl jinak

"Snímek  Klementa Gottwalda při historickém projevu z balkónu Clam-Martinicova paláce 21.února 1948 patří k nejčastěji reprodukovaným záběrům, které Emil Fafek pořídil. Státník tu soustředěně hledí do listin svého projevu. Baterie mikrofonů čeká na jeho slova v mlžném oparu v pozadí cítíme tábor lidu. Fafkův snímek, o němž hovoříme, je jiného druhu - stává se symbolem, takřka samoznakem. Když prohlížíme Fafkovy rané práce, najdeme v nich určité prvky, tytéž, které udělaly z portrétu Klemeta Gottwalda velkou fotografii."

Aston, L.P. 1985

Martin 26.2.2008 0:49

kolik tu bude bolsevickych prispevku

ktere misto reagovat na obsah, budou utocit na autora ? pritom jeho clanek zvlaste v ramci neustale dehonestace benese  rozhodne stoji za povsimnuti. vecne se mu asi moc vytknout neda, proto tu bude behat stado uzitecnych idiotu kricicich krecku nemame radi hlodavce

Mard 26.2.2008 0:41

Ano, máte pravdu pane Křeček

Je pravda že demise ministrů byla dost nevhodným způsobem řešení oné situace. Vhodnějším by bylo za použití armády stabilizovat právo a demokracii. Armáda měla zakročit proti ozbrojeným šílencům (a není pravda že neměli náboje, bylo vydáno cca 1.700.000 zbraní a cca 1.300.000 nábojových kompletů, takže většina měla zbraně). Doufám že dnes kdyby se začala nějaká skupina obyvatel ozbrojovat (typicky fašistická nebo komunistická garda), tak by armáda zakročila.

Ladislav N. :-))) 26.2.2008 0:41

Re: rudý Hlodavec

 ;-PR^ !!

Trepifajaxl 26.2.2008 0:25

To jsou mi věci

A copak pane doktore, že vám tak najednou vadí vítězný únor? Není to zase tak dávno, kdy jste  ho co aparátčík Československé strany socialstické radostně opěvoval. A sám veliký Paroubech vrtěl blahem chvostem kousek od vás...

JJ 26.2.2008 0:25

Krecku uz jsi skodil dost

nahrabal sis na ukor CR, tak vypadni.