7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

PRÁVO: Šplechty pana Šlachty

Václav Moravec přivedl do svého pořadu přímo "sólokapra". Samotného plukovníka čacké české policie, udatného velitele ředitele ÚOOZ SKPV, Roberta Šlachtu. Prý to byl výkon dostat dotyčného pana plukovníka do Otázek VM, ale, řeknu vám, stálo to za to.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pruner 25.6.2013 7:15

nepřesvědčil mě

Ten pořad jsem viděl a z pana Šlachty jsem nezískal dobrý pocit.

Jsem přesvědčený, že neplatí komunistické heslo z padesátých let, že účel světí prostředky. Pokud policie či státní zástupce si začne ohýbat zákon, tak je to cesta do pekel byť byli vedeni dobrými úmysly. Obdobně to začínalo v Německu ve třicátých letech, či u nás po válce - a ta hranice se stále posunuje až k bezpráví.

T. Marek 25.6.2013 7:10

Re: vojak musí byť čistý a ostríhaný

No, já bych tou elegancí tak neházel. Oni páni vrcholní politici také všichni oholení nechodí. Mě u policie víc zajímá její pracovní schopnost.

M. Mýval 25.6.2013 7:06

Re: Je zajímavé, že .....

Rath měl jaksi v kapse pistoli a v krabici sedm milionů.

M. Mýval 25.6.2013 7:05

vojak musí byť čistý a ostríhaný

Odjakživa se krajinou potulovaly různé ozbrojené složky. Zpočátku všichni vypadali jako lapkové a také se tak chovali. Postupně jak se králové civilizovali, začali brát i své ozbrojené složky jako svou reprezentaci, takže v době rokoka se vojáci pudrovali a nosili paruky a postupně se v některých armádách přestalo i se znásilňováním žen v dobytém území. To sice dneska nehrozí, ale přesto myslím že by měl být rozdíl mezi uprchlým trestancem a policejním důstojníkem. Stejně jako monarcha by neměl vypadat jako uprchlý chovanec protialkoholní léčebny. Když se Kateřina Veliká přivdala do Ruska, vyřešila problém nereprezentativního cara za pomoci elegantního knížete, generála Potěmkina. Pokud bude ministrem vnitra zase Pecina, asi se elegantních policistů nedočkáme.

J. Blažek 25.6.2013 7:05

Re: Z tohoto zoufalého výkřiku jsem pochopil

No s tím oholením, to je "argument". To už mohl hned napsat, že vypadal jak bývalý poslanec Tluchoř nebo ministr Chalupa.

V. Vlach 25.6.2013 7:04

Re: Není disident jako disident

Vaše slova - nikdo nic takového neřekl. To Vy to schválně stavíte na hlavu.

J. Blažek 25.6.2013 7:03

Je zajímavé, že .....

.....- když si policisté přišli pro Davida Ratha, tak pan Vlk tak útlocitný nebyl a vyl úplně jinak!

P. Han 25.6.2013 7:01

Re: Není disident jako disident

Tak to by bylo efektivnější všechny podezřelé rovnou postřílet, ne?

P. Han 25.6.2013 6:59

Re: Srovnávat zatýkací praxi naší dnešní policie s tou,

Pak je škoda, že vám nevadí takové praktiky dnes - jen proto, že jsou namířeny proti těm, které nemáte rád?

P. Han 25.6.2013 6:57

Re: Z tohoto zoufalého výkřiku jsem pochopil

Bylo tam ještě několik dalších slov, ale ta jste asi ve škole nebrali.

V. Ondys 25.6.2013 6:15

:)))))))) Měli bychom se začít všichni bát?

Na to je už asi pozdě, k volbám jsem přestal chodit už dávno navzdory všem mudrlantům v mééééédiích, kteří mi se smrtelně vážnou tváří tvrdí, že gangy zaměřené na socialistické přerozdělování a generování státního dluhu jsou politické partaje a náckové jsou pravičáci. Občas se mi k mému pobavení donese, jak se chlubí nějakej společensky příkladnej vejlupek, že úspěšně :)))))))))) pase svý poslance.

J. Krásenský 25.6.2013 5:52

Re: Ou, pane Pavlovský,

Poznáte rozdíl, mezi "překročováním pravomocí různých mafiánů" a "překročováním pravomocí" policie a státního zastupitelství? První mne znepokojuje, ale druhé nahání hrůzu. Doufám, že i Vám. Proti mafiánům nás má chránit policie a soudy. Kdo nás ochrání proti policii, tajným službám, státním zastupitelství a soudům?  Právě proto Proces, Josef K. a Kafka.

V. Vlach 25.6.2013 5:45

Re: Není disident jako disident

Komu tady děláte advokáta osobo?

Jde nám všem o rozbití celostátní mafie a někdo se holt bojí změn Systému, že?

V. Vlach 25.6.2013 5:43

Re: NebratˇVlka st.

Pan Pokorný je zřejmě bývalý svazák a normalizační rodinkář s účastí ruzumu, že? Máte brizolit?

V. Vlach 25.6.2013 5:39

Re: Ou, pane Pavlovský,

Doporučoval bych pro rozvoj pozitivního myšlení nějaké ruské naturalisty - Andrejeva nebo Arcybaševa......

M. Krátký 25.6.2013 5:39

Pan Vlk to napsal moc dobře,

jenže to diskutující nezkousli a tak štěkají na sebe navzájem s cílem nás přesvědčit, kdo z nich je větší vůl a kdo z nich je větší disident. Dobré ráno všem

H. Grúbr 25.6.2013 5:37

Z tohoto zoufalého výkřiku jsem pochopil

že Šlachta nebyl oholený, a že se při zásahu nechoval, jako páně autorova oblíbená STB. Nikdo není dokonalý.

V. Vlach 25.6.2013 5:35

Re: NebratˇVlka st.

Každý nemluví jako Kalousek, který má na všechno odpověď, že je na ránu, obrazně řečeno.... Mě vadí od autora článku jeho celkově dehonestující vyznění - co jest tedy účelem toho článku? Vyslouchá pan quasidisident Vlk žehrání a výkřiky z jámy páně Kalouskovi a dalších dojemných exponentů tohoto legálního zločinného spolčení???

S. Sedlák 25.6.2013 5:09

Re: Ou, pane Pavlovský,

Aha.

A kde jsou ti mafiáni?? U moře.

S. Sedlák 25.6.2013 5:06

Re: Srovnávat zatýkací praxi naší dnešní policie s tou,

To, že praktiky stb vychází lépe není problémem pana Vlka.

Pokud si nevymýšlí. O tom ovšem nepochybujete ani vy a tak podivné praktiky UOOZ hájíte s poukazem na nepřijatelnost srovnání. Až se vám stane něco podobného, co těm zatčeným, budete zpívat jinou.

S. Sedlák 25.6.2013 5:01

Re: Není disident jako disident

To byste měl pravdu, pokud by ten kovboj podobný úbor nenosil standardně, včetně jeho bíbra.

Je to sice povrchní, nicméně pokračuje argumentací a srovnává praktiky odsuzované stb s praktikami policejního útvaru prý demokratického státu.

Pokud jsme u povrchního hodnocení, tak vyhráváte vy s náskokem mnoha délek.

J. Rejžek 25.6.2013 4:36

Re: Ou, pane Pavlovský,

Vážený pane, veřejnost je spíš už dlouho a nikoli zbytečně zneklidňována zatím beztrestným překročováním pravomocí různých mafiánů včetně nabuzených sekretářek bez vzdělání, napojených na ministerstva a magistrát. Místo otřepaného Kafky, přečtěte si radši Sorokina a Rok opričníka, tam to je.

J. Rejžek 25.6.2013 4:17

Re: NebratˇVlka st.

A  znalče undergroundu, Erno Šedivý nebyl Guma, alébrž se tak říkalo Vláďovi Kulhánkovi atd. Čekám na další nové informace. O rozbíjení nábytku a řvaní se psalo, tuším, mohutně kdysi v Tribuně a jinde. Ubohý muži, netušící, že hráli Pašijové hry...To se při nich ten nábytek rozbíjí dost blbě, ne?

J. Rejžek 25.6.2013 4:13

Re: NebratˇVlka st.

Pro Vás to byla špína? Banda Plastiků? A Havel z nich udělal hvězdy? Pán píše jako jejich bývalý vyšetřovatel. A to jako pro koho bylo ? Pro jakéhosi P. Pokorného? Jasně! A před kým byste si uplivl, statečný nýmande?

J. Krásenský 25.6.2013 4:10

Ou, pane Pavlovský,

Obviněný a jeho obhájce mají právo vědět, proč jsou ve vazbě, proč je policie stíhá a co je ve spisech. Dosud jsem neslyšel, že by policie zavázala jejich obhájce k mlčenlivosti. A veřejnost má právo to vědět, aby nebyla zbytečně zneklidňovaná možným překročením pravomocí "orgánů činných v trestném řízení". Zatím to vypadá, jako akční remake Kafkova románu "Proces". A ne příliš podařený.

P. Scheck 25.6.2013 3:39

Re: Není disident jako disident

Pane Sedláku, možná máte pravdu, ale poctivý disident nezačíná své argumentace slovy nad tím, jakou kdo měl bundičku a jak se zrovna oholil...Tedy pardon!

L. Krajicek 25.6.2013 3:35

Když už pan Vlk hodnotí sexapeal Šlachty,

proč nevyhodnotil sexapeal Nagyové? Nebo Ivo Rittiga?

P. Pavlovský 25.6.2013 3:26

Re: Srovnávat zatýkací praxi naší dnešní policie s tou,

Vadí mi na něm totéž, co na nacistickém. Oba se podepsaly na mojí rodině!

Pokud ale někdo  nechápe, co komu vadí na komunistickém režimu, měl by se nad sebou vážně zamyslet a jet se podívat třeba do Jáchymova!.

J. Vyhnalík 25.6.2013 3:20

Re: "ukazovali, že" neumíte pravopis!

Za překlep se omlouvám, stane se, i když je to nemilé. Kolikrát člověk začne psát, pak změní myšlenku a původní i zůstane.

U policistů a některých deformovaných profesionálů mne rozčiluje jejich slang. Samé realizace, pořád konají (říkám jim konanisti), výslovnost rešerže atd. Uznávám, že je to hnidopišské, ale mně nešlo o to nějak Šlachtu dehonestovat, ale dokumentovat jeho jednostrannost, která by mi u policisty vůbec nevadila, kdybych měl pocit, že SZ opravdu vykonává dozor a nehraje pouze roli dalšího policajta.

J. Kulheim 25.6.2013 3:17

Re: Srovnávat zatýkací praxi naší dnešní policie s tou,

Pane Pavlovký, proč by pan Vlk nemohl srovnávat jak zatýkala Stb a pan Šlachta? Vy můžete srovnávat také, pokud k tomu máte nějaké zkušenosti. Nechápu, co zrovna vám vadí na komunistickém režimu. 

Když vidíte pěknou ženskou, tak se k jejímu exteriéru někdy nevyjádříte?