27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

PRÁVO: Šplechty pana Šlachty

Václav Moravec přivedl do svého pořadu přímo "sólokapra". Samotného plukovníka čacké české policie, udatného velitele ředitele ÚOOZ SKPV, Roberta Šlachtu. Prý to byl výkon dostat dotyčného pana plukovníka do Otázek VM, ale, řeknu vám, stálo to za to.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Prochazka 25.6.2013 9:41

Re: pane Procházko

Viděl jsem, že se neustále promenádoval v televizi, na shromážděních a že dokonce udělal zábavný rozhovor s premiérem Nečasem.

M. Šejna 25.6.2013 9:40

pane Vašátko

řešíme klepata a medvědy, neřešíme vinu a nevinu.

O. Prochazka 25.6.2013 9:39

Re: Ou, pane Pavlovský,

To je hezké, že víte čím je veřejnost zneklidňována. A dokonce i víte, že mafiáni překračují své pravomoce:-)).

M. Pechr 25.6.2013 9:38

...pán Vlků...

...pan Vlk se do Šlachty obul jak žárlivá manželka...zjevně poslední události dmýchají pod kotlem jeho zážitků z mládí, které dost ještě nevychladly... ...nakonec by se mohl článek jmenovat "Příběhy vlčí smečky"...

M. Šejna 25.6.2013 9:38

pane Procházko

Vy jste neviděl, jak s ním policisté zacházeli, když se přišel sám přihlásit na policii poté, co po něm coby téměř mezinárodním teroristovi bylo vyhlášeno celostátní pátrání?

E. Vašátko 25.6.2013 9:37

Re: panu Vlkovi rozkopali modré bábovičky

Když zatýkali Rátha,nesl si v krabici od bot 7 milionů a měli to důkladně podložené. Jaképak jsou důkazy dnes, kromě mlhavých úvah o výkladu odposlechů, které nikdo kromě policie neslyšel..

M. Šejna 25.6.2013 9:36

aha, už mi to došlo

Socani jsou gangsteři, takže je správné jim nasadit klepeta. Modráci jsou ale normální lidé, takže klepeta se jim dávat nesmějí.

O. Prochazka 25.6.2013 9:34

Re: pane Lenci

Porč tak očividně lžete. Smetanu nikdo v klepetech neodváděl.

O. Prochazka 25.6.2013 9:33

Re: pane Kulheime

V kapitalismu, tedy v tom co se dnes nazývá kapitalismus (u nás je to však stále socialismus) se daně platí. čím větší kapitalismus, tím méně.

F. Matousek 25.6.2013 9:32

Re: Takže ještě jednou - zjednodušeně. Účelem

no, máte nejspís pravdu. Ale ne, ze by me to príliz uklidnilo !

M. Šejna 25.6.2013 9:32

pane Lenci

když řidiče Smetanu, toho tykadlového rozvraceče naší kapitalistické společnosti, odváděli v klepetech, tak Vám to divné nepřipadalo. Když v klepetech odváděli Ratha a Pancovou, byl jste přímo nadšen. Teprve když dají klepeta a medvěda Nagyové a poslancům vaši milované ODS, tak vzpomínáte na zlaté časy estébáků.

O. Prochazka 25.6.2013 9:31

Re: panu Vlkovi rozkopali modré bábovičky

Socani jsou gangsteři již od dob Lenina. Modráci nejsou šlechetní rytíři, to si nikdo nemyslí, ale mezi gangstery a normálními lidmi je velká mezera.

M. Šejna 25.6.2013 9:26

pane Vondráčku

a tu vaši větu vám diktovali na politickém školení, nebo jste ji zplodil sám?

P. Lenc 25.6.2013 9:08

Děkuji pane Vlku.

Bohužel, popisujete naprosto přesně monulost, současnost i to, co nmůže lehce přijít.Mám naprosto stejnou zkušenost, kdy po odsouzení za "rozvracení socialistického zřízení" jsem dostal, zaplať pánbůh jenom rok podmíněně na tři roky.Popis jednání estebáků vůči vám odpovídá tomu, co jsem zažíval i já. A každý rok, v den mého odsouzení pro mne přišli dva policajti, slušně mne vyzvali, a odvedli ( bez pout a rozruchu) na místní služebnu VB, kde jsem musel vyslechnout, jak se má chovat občan socialistického státu.Je pravda, že jsem to měl usnadněné, protože jak sami zdůrazňovali, byl jsem dělník.To k té minulosti.To, co předvedla dnešní policie v režiji st. zástupce Ištvána mne doslova vyděsilo.A pitomečkům, kterým to imponuje, pouze jedno.Může dojít i na vás.

P. Čulík 25.6.2013 9:07

Re: Já článek pana Vlka hodnotím tak 50:50

To je na diskuzi, co znamená být upraven. Normy oblékání a vzhledu se mění, "strniště" se nyní akceptuje, já to neobhajuji, sám to nenosím, ale na panu Šlachtovi mi to příliš nevadí. Daleko více mi bude vadit, když celá ta akce skončí blamáží a jediný výsledek bude propuštění obžalovaných, případně symbolická podmínka a kmotři z toho vyjdou beze ztráty květinky. Nebo aby se ukázalo, že to byla kamufláž akce na svržení vlády. Snad vědí co dělají, jinak je to na palici nebo emigraci...

M. Vondráček 25.6.2013 9:02

Re: panu Vlkovi rozkopali modré bábovičky

No to co si myslí pan Vlk jste přišel sám, nebo jste to probírali na školení ??

J. Urban 25.6.2013 8:58

Takže ještě jednou - zjednodušeně. Účelem

(tím hlavním) aní tak nebylo a není někoho zavřít. A už vůbec ne kmotry! A až to soud - zcela pochopitelně - shodí všechno ze stolu, bude to o něco jasnější. Hlavním - ne-li jediným - účelem bylo (evidentně jakožto "konečné řešení") sestřelení Nečase - a to se povedlo. Cui bono? Přemýšlejte, není to těžké.

O. Mayer 25.6.2013 8:58

nechci polemizovat o rozsahu a smyslu té akce, ...

která byla bezpochyby, alespoň když vezmeme v potaz doposud prezentovaný výsledek, zcela operetní.  Nevyčítal bych jim ale, že když jedou někoho sebrat, berou si sebou beranidlo - to by  měli stát před dveřmi a říkat: " Tak paní Nagyová, neblbněte, otevřete... " 

J. Kulheim 25.6.2013 8:51

Re: pane Kulheime

Já jsem na nic nezapomněl. V podstatě se jedná o socialismus. Západní Evropa si žila nad poměry. Teď došel čas účtování. Stát neustále chce posilovat svou moc a tím omezuje svobodu jednotlivce. Lidé jsou stejní otroci jako dřív. Stát jim sebere 80% jejich peněz a oni padají do sociální sítě. Jím je to, že můžou cestovat k ničemu. Jejich peníze si přerozdělí ve formě dotaci apod. různí kamarádi.

Teď u nás si policie zamyslí a položí vládu, prezident chce obejít volby. Jestli nechápete základní realitu, tak je mi vás líto.

F. Svoboda 25.6.2013 8:50

Re: Já článek pana Vlka hodnotím tak 50:50

Svět se sice mění, nicméně správný muž má být vždy bezvadně upraven, zejména ten, který representuje veřejné orgány a vystupuje na veřejnosti. Pokud není hladce oholen je třeba, aby jeho vous byl upraven a ne aby bylo patrné, že majitel je lenoch, který je povznesen nad svoje okolí.

M. Šejna 25.6.2013 8:38

pane Kulheime

Je vidět, že jste rychle zapomněl na "vymoženosti" totalitního státu. Tím rozdílem, který nechápete, je zcela rozdílná úroveň osobní svobody. Napřiklad to, že si můžete na webu svobodně plkat, co chcete, to je rozdíl k nezaplacení. A pokud jde o daně, tak jestli jste si myslel, ze v kapitalismu se daně neplatí, tak pak je mi Vás opravdu líto.

M. Šejna 25.6.2013 8:32

panu Vlkovi rozkopali modré bábovičky

nechci hodnotit, zda postup policie byl přiměřený. Ale zaujalo mě rozhořčení pana Vlka v případě použítí "medvěda" a "klepet" pro politiky z ODS. Když zatýkali Ratha a Pancovou, tak panu Vlkovi "medvěd" a "klepeta" připadaly zcela přiměřené. To bude asi tím, že podle pana Vlka jsou socani vždy gangsteři, zatímco modráci jsou udatní funkcionáři se šlechetnými úmysly.

J. Kulheim 25.6.2013 8:26

P. Pavlovský Datum: 25.06.2013 03:26

Pane Pavlovský, čím se současný systém budování Západoevropského socialismu liší od bývalého Východoevropského?

Podle mého názoru se v podstatě neliší. Pracující člověk 1/ byl nevolníkem teď se z něho stal otrok.2/ peněz mu dali kolik strana uznala za dostačující, teď mu seberou téměř 80% jeho výdělku a demokraticky si to přidělí; 3/ neměl svobodné volby a vládla jedna strana, teď může svobodně volit nebo nevolit, ale stejně je to k ničemu. Vládnou lobbisti z Prahy nebo Bruselu. Tady je známe v Bruselu je nezná nikdo. Atd.

Systém je stejný. Dirigistický socialistický stát, sofistikovanější a to víc nebezpečný.

K. Vážný 25.6.2013 8:25

Re: Já článek pana Vlka hodnotím tak 50:50

Problém je, že ten medvěd zřejmě nění jen pitomost, ale i trestný čin zneužití pravomoci... To že to GIBS zřejmě šetřiit nebude je jiná věc.

K. Vážný 25.6.2013 8:23

Plíživý policejní puč

Skoro mne napadá, zda na počátku tohoto plíživého policejního puče mít Nečas větší odvahu, rozšířit pro vzpouru policie a zneužití státního zastupitelství tehdy platný stav nouze a sesadit Šlachtu ...

P. Čulík 25.6.2013 8:05

Já článek pana Vlka hodnotím tak 50:50

Pokud jde o nasazování "medvěda", to považuji za pitomost nejen u paní Nagyové, ale za nesmyslné u zatýkání všech lidí, kteří evidentně nebudou klást fyzický odpor, natož když jsou obstoupeni několik vycvičenými profesionály, kteří by je případně hravě zpacifikovali. A to platí i pro zatýkání aktérů MUS před mnoha lety, kdy je policajti také vedli jako medvědy. StB zatýkala v trochu jiných podmínkách, jednak asi nechtěli dělat zbytečný rozruch a kam by jim ti disidenti asi tak mohli utéct? Také nebyly mezi lidmi téměř žádné zbraně, teď policajt opravdu neví, co může zatýkaný provést, ale to v těchto případech nehrozilo. A svět se mění, tenkráte se nosily dlouhé vlasy, teď zase vousy, z toho bych takovou vědu nedělal ale srovnávat Šlachtu s Jančíkem?!? No to snad ne, pane Vlku, já totiž bydlím na Praze 5:-)

B. Brousková 25.6.2013 8:04

Re: Z tohoto zoufalého výkřiku jsem pochopil

On dokonce napsal, že se chovali hůř než STB!  Mimochodem gestapo také používalo při zatýkání žen "medvěda?" Fučíkovi nasadili, jen pouta. 

P. Vandas 25.6.2013 8:00

Krásně jste to napsal pane Vlku. Souhlasím. I já to tak vidím.

M. Mýval 25.6.2013 7:36

Re: vojak musí byť čistý a ostríhaný

Nedávno jsem seděl s jedním známým ve venkovské hospůdce. Najednou se dovnitř nahrnula hlučná banda v maskáčích. Můj známý, plukovník ve výslužbě povzdychl:

"Dneska člověk nepozná jestli to je čundrák nebo voják."

"To je snadné," odpověděl jsem mu, "čundráci by do hospody v zahnojených kanadách nevlezli."

T. Marek 25.6.2013 7:16

Re: Pan Vlk to napsal moc dobře,

Ono nejde o to jak to pan Vlk napsal, ale spíš v jakém prostředí žijeme. Vláda nestojí za nic, parlament taky ne. Policie zřejmě také dělá blbosti, tak kdo to vezme do ruky? Jistě to bude potřebovat nějakou opravdu silnou ruku!!! Ono chytré psaní je hezké, ale co dál? Podstatná část národa má úplně obyčejné starosti a na soudobé politické dění zírá mírně řečeno s údivem a taky s obavami. K čemu vlastně vůbec tento stát směřuje? U nás na vsi by vám to řekli. Já zůstanu slušný.