5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

PRÁVO: Soudkyně Králová...

Minulý týden se konečně po bezmála třech měsících dostalo na veřejnost zdůvodnění osvobozujícího rozsudku soudkyně Heleny Králové v kauze Jany Nagyové a údajného zneužití Vojenského obranného zpravodajství, které mělo chránit ženu premiéra.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Zikmund 7.9.2015 13:05

Účelová snaha

Jakoby z jiného soudku: současná migrantská taškařice vyvolá občas i nasr-štv-ané reakce na fcb apod.. A poslouchám soudružku komentátorku v tv a jejího hosta jakéhosi právníka. A mudrují:  na to, co jsem si na tom fcb přečetl BY SE DAL POUŽÍT PARAGRAF TEN A TEN S TÍM A TÍM TRESTEM VĚZENÍ. Jasně z toho jejich uvažování vyplývá účel. Něčí názory se mi nelíbí, tak si najdeme paragraf, kterým mu to spočítáme. Paragrafy jsou nakonec jen pendreky, které se někdy vytáhnou a jindy ne.

S Nečasem, Nagyovou a spol. to nebylo jiné. Úkol dne zněl - potrestat. Je jedno za co, důvod a paragraf se už najdou. Nejdřív velký humbuk s korupcí a kily zlata a jak ty paragrafy soudruhům prokurátorům nevycházely, tak se to celé rozbředlo. Ale oni se nedali. Nevyšlo to (zatím) se zneužitím tajné služby, však ono to vyjde s kabelkou a šperky. Pokud by to nevyšlo ani s tou kabelkou, pak se objeví něco jiného, o tom tedy nepochybujte. To by bylo, aby prohráli. Však on jim pan Hvížďala rozumí.

J. Urban 7.9.2015 16:23

Re: Účelová snaha

No, možná máte pravdu, jenže v případě Nečase by mně osobně vůbec nevadilo, kdyby se prokázalo, že i blbost je (někdy, když už opravdu mlátí dveřma) trestná.

Š. Hašek 7.9.2015 20:44

Re: Účelová snaha

Hloupost není trestná. Trestat předsedu vlády "za milenku v době rozvodu" jsou již "Bohnice či davové šílenství při projevech Josepha Goebbelse".

Trestné jest počínání státních žalobců v době státního puče a počínání novinářů do současné doby.