10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

PRÁVO: Referendum o ukradeném majetku

Představme si, že politická strana cíleně někoho okrade. Po čase, kdy její vláda skončí, je snaha o vrácení ukradeného majetku nazývána krádeží a zloděj brání navrácení majetku. Každý soudný člověk se nad tímto konáním pohorší a řekne, aby se ukradené vrátilo majiteli a ten, kdo kradl, aby byl právem potrestán. Celkem logický postup, řekl bych. Jenže zde jde o tzv. církevní restituce a to se najednou majetek vracet nechce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vozábalová 13.11.2013 0:46

Pravdivý článek,

chtěla bych napsat hezký, ale ne, není hezký, mrazí z něj. Samozřejmě je zcela absurdní, že by se snad mělo vypisovat referendum o tom, zda má být dodržen schválený zákon. Slyším-li "vlídně a moudře" hovořit předsedu KSČM, je mi opravdu nanic.

Jenže  mám vážné obavy, že poslední odstavec článku zavání naivitou - autorovi se omlouvám - ale lze s pravděpodobností hraničící jistotou tvrdit, že referendum by dnes církevní restituce nepodpořilo. Jenže já mám opravdu hluboké pochybnosti o tom, zda by podpořilo postavení KSČM mimo zákon!

Ani miliony mrtvých v důsledku komunistické ideologie nevyváží malou jistotu malého výdělku a malé spokojenosti - zvlášť když byl nějaký zdroj bonů a sem tam se dalo něco přikrást. Kéž bych se mýlila!

J. Dvořák 13.11.2013 11:26

Re: Pravdivý článek,

Holka, když si spočítáš kolik životů má na svědomí katolická církev a komunistický režim tak s přehledem vedou mocným náskokem katolíci  !!!

P. Zeman 13.11.2013 11:55

Re: Pravdivý článek,

Ale když si to, chlapečku, přepočítáš na efektivitu (počet mrtvých / rok / počet obyvatel), komunisti jednoznačně nemají konkurenci :-P

R. Langer 13.11.2013 13:23

Re: Pravdivý článek,

Moderní doba je moderní doba. Tehdy ty církve holt takové možnosti neměly. ;-)

J. Lukavsky 13.11.2013 17:13

Re: Pravdivý článek,

" kolik životů má na svědomí katolická církev "

No nějaké číslíčko by nebylo? Stačí střízlivý odhad.

U těch komunistů jsem kdesi četl, že se to odhaduje na 100 milionů. Jsou v tom VŘSR, likvidce kulaků na Ukrajině, velký skok předesdy Maa, Pol Pot, Kim I, II, III. .........

J.L.