10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

PRÁVO: Referendum o ukradeném majetku

Představme si, že politická strana cíleně někoho okrade. Po čase, kdy její vláda skončí, je snaha o vrácení ukradeného majetku nazývána krádeží a zloděj brání navrácení majetku. Každý soudný člověk se nad tímto konáním pohorší a řekne, aby se ukradené vrátilo majiteli a ten, kdo kradl, aby byl právem potrestán. Celkem logický postup, řekl bych. Jenže zde jde o tzv. církevní restituce a to se najednou majetek vracet nechce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kain 13.11.2013 10:45

Re: Plne souhlasim

Levičáci by chtěli referendum o vydání církevních majetků protože velmi dobře vědí jaká je tady díky bolševikům zažitá závist a je zcela jisté,že by církev nedostala nic.Jiným referendům se budou bránit a proto tady zákon o referendu nemáme a ani mít nebudem.Co takhle vyhlásit referendum o zrušení KSČM? Tak tady si jistý výsledkem nejsem,protože levičáků je mezi námi příliš mnoho.

V. Linhart 13.11.2013 11:58

Re: Plne souhlasim

Jsem pro referendum, i v tom, hlasovat o zrušení KSČM... Ale referenda se zcela oprávněně bojí ta skupina obyvatelstva,co je dogmatická a neochotná o čemkoliv diskutovat. Ostatně posledním referendem byly prezidentské volby, kdy voliči dali zcela jasně najevo, že komediantského havlování a profesionálních antikomunistů mají plné zuby a squadra kolem Schwarzenberga to doposud nepřekousla. Tak by to mohlo být i v referendu o zákazu KSČM a vy aby jste se pak zastřelil, demokrate...

B. Brousková 13.11.2013 17:36

Re: Plne souhlasim

A proto a jenom proto, slavně zvítězila jediná komoušská prezidentská kandidátka Bobo!! Kolik že to dostala tenkrát milionů hlasů? Vyprávějte a přehánějte! Ať se zasmějem!

J. Dvořák 13.11.2013 11:01

Re: Plne souhlasim

Zrušit nejdřív katolickou církev a následně všechny další ! Nejen že prodávají vzdušné zámky, ale i se nestydí prohlašovat že chtějí všechno co si za dobu své existence nakradli ! Jejich hamty, hamty ať mám víc než tamty už trvá nějak příliš dlouho, a čeho je moc toho je příliš ! Komunisté s nimi ještě jednali v rukavičkách !

J. Slanina 13.11.2013 11:37

Re: Plne souhlasim

Myslíš si soudruhu, že starej grebenda, mlátička vondruška a další pracovali v rukavičkách? A měli ty bílé do tanečních anebo v glazé?

P. Vaněk 13.11.2013 15:20

Re: Plne souhlasim

Debile...

P. Schuster 13.11.2013 11:18

Re: Plne souhlasim

Referendum o penězích, daních, vrácení majetků o platech (nyní je to aktuální ve Švýcarsku), by mělo být zakázáno.

S. Udatný 13.11.2013 8:22

Referendum chce organizace, která představuje

skupinu, ktará se všude jinde nazývá chátrou tj. lidi kteří když nemohou jinak, rabují kradou. Socialisté prosazují referendum z jednoho prostého důvodu, referendum je zbaví odpovědnosti z podpory zlodějiny. Socialisté budou moci v budoucnu kdykoliv říci, to my ne to lid se vyjádřil v referendu. Chátra, která je i zde zastoupena, tak zd evykřikuje něco o demokracii ale jen se ji podaří držet trochu moci, hned je po demokracii. Všichni zde mluví o demomkracii o tom, že současní komunisté nejsou ti byvalí, že je třeba aby dostali šanci. Souihlasím ale stejnou šanci si zaslouží nacisté, proč ještě nedostali šanci nacisté.

O. Zuckerová 13.11.2013 9:15

Re: Referendum chce organizace, která představuje

Ano, Vaše téma vyhrocující závěrečná připomínka je správná. A je na ni také odpověď: Němce nemusí k žádnému referendu nutit luza, protože dokázali svou minulost nahlédnout a reflektovat - tedy udělat něco, čeho není minimálně to procento Čechů, kteří kolaborovali, schopno. A kolik je dnes v parlamentě a vysokých funkcích komoušů- křesťanobijců, kteří by si také rádi každý zmlátil svého pátera! - A to je schizofrenický národ, který si za nejoblíbenější postavu svých dějin zvolil Karla IV.!!! On byl snad "bez vyznání"? ------- To je vidět  ty zdejší "hluboké znalosti" dějin a poměrů.

S. Udatný 13.11.2013 10:52

Re: Referendum chce organizace, která představuje

paní Zuckerová, s Karlem IV. jste výstižně ukázala na problém. Národ, ne pár jedinců ale národ lže, proč by nelhal, za protektorátu podporovali nacisty dle hesla neupozorňuj na sebe, po válce byli všichni odbojáři, potom všichni podporovali komunisty, potom všichni podporovali Havla, dnes všichni bojují proti korupci proč nelhat? Není nikdo, kdo by řekl, ty, ty a ty vy jste se chovali tak a tak proto mlčte. Dokud toto nebude, tak půjde naše vlast do ... Vždyť i heslo nebát se a nekrást, si vykládají dle okamžité potřeby.

A. Reček 13.11.2013 8:06

Chce to klidek.

Církevní restituce jsou jediné téma, které mají komouši v ruce, aby mohli aspoň tímto trošičku ovlivnit sestavování vládního koaličního programu.  Neberme jim tu naději, stejně nic neprosadí.  Zákon o narovnání majetkovém státu s církvemi je postaven na faktech a ne sympatijích nebo nevraživosti vůči někomu. Soudruzi ví, že retroaktivně nelze jej měnit, ale nutká je touha něčím se zviditelnit, vždyť v této věci před schválením tohoto zákona vloni použili použili tolik lží a polopravd, že znalec se musí až rozchechtat.

Pro ČSSD, ANO i lidovce jsou na programu vyjednávání zcela důležitější témata, než taková prkotina okolo restituce.

Z. Švrček 13.11.2013 10:15

Re: Chce to klidek.

Ostatně, chce-li Babiš opravdu upřímně koalici s ČSSD a lidovci, chce-li opravdu upřímně ČSSD totéž a chtějí -li Lidovci do vlády s ANO a ČSSD stejně upřímně, budou muset uklohnit svůj vládní program tak aby se tam každý z těch tří subjektu našel. Pro Lidovce jsou  restituce církevního majetku hotová věc a tabu. Takže všichni tři jsou odsouzení k dohodě na dodržení církevních restitucí a ústupky budou muset udělat jinde. Nejvíc kompromisů, jak se zdá a jak plyne z nedávné dvacetileté praxe s koaličním vládnutím, bude muset učinit Sobotka. 

Vyjedná-li se však  vláda menšinová s podporou oněch dvou, bude to možná jiná káva! Pak by restituce Sobotkovci mohli zamáznout s pomocí hlasů Babišovců a komoušů a to v konkrétním hlasování. To by sice znamenalo, že původní dohody o podpoře menšinové vlády padají a lidovci by trucovali, ale ČSSD by tak dosáhla ideálního stavu, kdy by vládla tu za pomocí ANO, tu za pomoci Babiše, tu by provedla úlitbu Lidovcům. Pokud by si počínala chytře a ani jednoho nenakrkla tak dalece, aby jí to spadlo na hlavu, mohla by takto vládnout i celé 4 roky. Kdo vi??

E. Heusinger 13.11.2013 7:59

Katolická církev

je zločinecká organizace stejně jako KSČ. Majetek KSČ byl vrácen lidu, takže žádný majetek druhé zločinecké organizaci nevracet!

Co peklo (církev) schvátí, to už nenavrátí.

Jaroslav Ovar Duka nemusí dále tučnět.

M. Procházka 13.11.2013 9:30

Re: Katolická církev

Pane Heusinger,největší zločinci jsou lidé vašeho typu,plni nenávisti,závisti  a zloby.Vaš výplody ducha,jsou obrazem skutečného pekla a vy jste jeho představitelem.

E. Heusinger 13.11.2013 10:21

Re: Katolická církev

Pane Procházko, největší zločinci jsou lidé Vašeho typu, kteří měří dvojím metrem.

P. Zeman 13.11.2013 11:53

Re: Katolická církev

Jedním metrem múžete měřit leda podobné struktury, třeba komunismus-nacismus :-P

F. Navrátil 13.11.2013 18:22

Re: Katolická církev

Pane Heusingere, vaše příspěvky je možno číst pouze s odporem. Dovedu si živě představit jak byste se choval kdyby ten bolševický hnus u nás nepadl. V životě jsem viděl dost lidí loučit se se životem. Na štěstí toto čeká každého z nás. I vy budete jednou umírat a mohu vás ubezpečit, že vaše komunistická sveřepost bude v koncích. Ta vámi nenáviděná církev, která zde existuje dva tisíce let a její ideologie je mnohonásobně delší, je schopna vám prokázat, že život i smrt je nedílnou součástí světa ve kterém žijeme. Je však schopna ukázat člověku i jiné hodnoty, které nelze měřit, vážit, koupit a prodat. Nelze je tudíž ani znárodnit, ukrást a p. Odcházet s těmito hodnotami z tohoto světa je to co činí církev nezastupitelnou a věčnou. Vaše neskrývaná nenávist a zloba nemůže církev poškodit.

Z. Sohorova 13.11.2013 10:21

Re: Katolická církev

Ja si myslim pane Prochazka ze ten ozembouch   E. Heusinger  neni zlocinec on je jenom primitiv a bolsevickej  trouba

J. Slanina 13.11.2013 11:43

Re: Katolická církev

BINGO!!!

J. Dvořák 13.11.2013 11:16

Re: Katolická církev

Ovar Duka za chvíli pukne, nejen obézností ! Katolická církev a její zastánci mají drzosti za šest !!!

J. Slanina 13.11.2013 11:45

Re: Katolická církev

No ty ses, soudruhu, tedy taky vyvedl. Ještě že tu máš tu vševysvětlující ikonku, tedy pokud se týká tvého IQ.

M. Barda 13.11.2013 7:45

církev

Katoličtí papeženci za několik století kdy měli absolutní moc nad svými ovcemi nakradli tolik majetku,zabili tolik lidí a zničili tolik životů že by měla být zakázána tato organizace a né jim něco vraceno,oni to také nakradli ale už je to trochu dávno....ono modlením moc majetku legálně nezískáte,takže prohlásit někoho za hříšníka / kacíře / čarodějnici pak ho zabít a majetek zabavit je lepší

M. Martin 13.11.2013 10:27

Re: církev

Ty a anonym Heusinger jste stejná komoušská hovada jako Maleček.

M. Barda 13.11.2013 10:31

Re: církev

děkuji za přínosný názor,opravdu si ho moc vážím :D jste můj vzor,chtěl bych být tak úžasný jako vy!

J. Dvořák 13.11.2013 11:19

Re: církev

Běž si povykovat do kostela hňupe !

A. Bocek 13.11.2013 7:16

Hlava mi nebere

Jak může být u nás Právní stát, když zloděj místo trestu punktuje referendum o ukradené věci

a média nic ,  nic , velké pr... !

V. Běhal 13.11.2013 7:11

Získání popularity

Nejjistějším způsobem jak získat popularitu je ostouzet vysoce postavené lidi a slibovat lidem něčí majetek.

V. Provazník 13.11.2013 7:05

a okradeni a potrestáni byli též

režimu nepohodlní sedláci a živnostníci ve vykonstruovaných procesech, i mnoho dalších občanůí v měnové reformě, to vše je také ukradený majetek

P. Maleček 13.11.2013 6:49

Nestašte furt s komouši - co takhle Klaus s Kalouskem

Pane Polanecký čílit se na komouše znamemá jen k jejich radosti ničit si zdraví. Spíš by jste měl připomenout dvě zcela zásadní chyby (z dnešního ohledu už spíš vědomé zištné kroky)našich polistopadových elit.

Prvním měla být zakázána činnost stran s přízviskem komunistická včetně zabavení jejich majetku, druhým obratem vrácen komunisty ukradený majetek ve stavu v jakém po 89 byl. A to všem podle stejných pravidel, jedno zda občanu, firmě spolku nebo církvi. Protože za to, že tu 40 let řádili komouši můžou všechny složky společnosti. I ta katolická církev, jejíž potentáti se Hitlerově řádění i při likvidaci Židů zas tak moc nevzpouzeli v důsledku čehož k nám vtrhl Rus se svým krvavým komunismem. A i s ním se jistá část katolíku dokázala domluvit.

Takže dnes řešíme důsledky těchto dvou fatálních chyb, které spíš byly vědomými kroky našich už tehdy ulhaných a nenažraných politiků v čele s vaším ještě nedávno guru Klausem, ale i Zemanem. Pábitele Havla žijícího v jiných dimenzích nemá cenu zmiňovat. Umožnili jim pohodlné vládnutí díky komunistům rozbité levici a taky leccos z těch nevrácených majetků uklonit k sobě.

No a když ten totálně zkorumpovaný spolek okolo Nečase a Kalouska začal trousit moudra o morální povinnosti vrátit co má být ukradeno tak už každý věděl, že se tu chystá poslední megatunel na majetek státu. Církev s nenažraným Dukou v čele na ty přefouklé restituce skočila a tím se v očích většiny společnosti definitivně potvrdil známou pravdu o katolických potentátech: na jazyku bůh a láska, v hlavě moc a majetek.

O navrácení nemovitostí není řeč, jde o ty cca 2x nafouklé kompenzace, které z církví dělají mezi restituenty "nepochopitelně" zvýhodněnou skupinu. A vzhledem k tomu kdo církvi tyhle restituce přihrál, je také všem jasné co se s nimi stane. Nebo vy snad víte o nějakém Kalouskově kroku z kterého by mu na úkor státu nekoukal pořádnej vejvar? A co kdyby se aspoň církve zavázaly, že polovinu kompenzace dají na péči o nemohoucí?

M. Martin 13.11.2013 10:25

Re: Nestašte furt s komouši - co takhle Klaus s Kalouskem

Stále si ty komoušské hovado nepochopil co jsou církevní restituce.