2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

PRÁVO: Pyrrhův 7. listopad

7. listopad je zajímavé datum. Nejen že toho dne kdysi došlo k ruské komunistické revoluci, načež byl tento 7. listopad nazýván dlouho listopadem vítězným. 7. listopadu 2012 došlo k jiné, historicky mnohem méně zajímavé, ale dosud živé události.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Varadinková 18.7.2013 11:07

Kalousek to být může, a nejspíš i je

Jen to možná plánoval trochu jinak.

Kdyby totiž dnes seděl na Hradě Schwarzenberg, tak by pád Nečase a poškození ODS naopak Kalouskovi náramně vyhovovalo. A že měli v plánu tam Schwarzenberga za každou cenu procpat, o tom svědčí mohutné nasazení všech tradiční pravdoláskových pák (kulturní fronta, média....), zběsilost kampaně jakož i dodnes neutuchající hysterie z toho, že se to nepovedlo. Kdopak by asi byl jmenován premiérem, kdyby dnes seděl na Hradě Schwarzenberg?

Další, co ukazuje na Kalouska, jsou společné rysy (a hlavně společný Ištván) s kauzou Čunek. I tehdy byla kauza přikázána místně nepříslušnému státnímu zástupci (přerovskému Obstovi), a to právě Ištvánem. I tehdy byla záminka pro stíhání uměle vytvořená. I tehdy byla nafukována hlavně mediální bublina z různých dehonestujících polopravd, zatímco reálné důkazy o provinění Čunka nebyly předloženy žádné a vše bylo postaveno na zjevné lži jeho zhrzené bývalé sekretářky.  A i tehdy konstatoval Nejvyšší soud, i když až ex post, že Ištván porušil zákon v neprospěch Čunka. A na čí objednávku jela tehdy mediálně-policejní dehonestační kampaň proti Čunkovi? Hádat nemusíme ani třikrát, protože je evidentní, že Čunek jako čerstvě vyšlá hvězda u lidovců překážel nejvíc právě Kalouskovi tím,  že značně umenšil Kalouskův vliv (nakonec si to Kalousek vyřešil tak, že se svými věrnými od lidovců odešel a založil TOPku).

To, že dnes kauza Nagyová Kalouska také ohrožuje, má zřejmý důvod: Ištván se mu "urval z řetězu" a jednou rozjetou věc už nešlo zastavit, když to nakonec se Schwarzenbergovou prezidentskou volbou nedopadlo. A Zeman na Hradě nehraje podle Kalouskových not. Proto také terčem Kalouskových lživých až nepříčetných útoků je dnes právě Zeman.

R. Langer 18.7.2013 13:26

Re: Kalousek to být může, a nejspíš i je

Také mám pocit, že se partičce "kamarádů" nepovedla akce tak, jak si to představovali...

M. Gavlák 18.7.2013 7:21

Moc se mi líbí,

že se dnes jen stačí podívat na titulek a čtenář rovnou, jestli je autor "pravicový" nebo "levicový"... Zajímavé je, že nikoho nezajímá podstata problému - premiér své souložnici zařídí kšeftík, ve kterém bere víc než prezident, z veřejných peněz, tím dotuje sám sebe, neb s ní žije, holka úkoluje kontrarozvědku a nejen ji, domlouvá "čisté" kšefty s hochy, o kterých Nečas tvrdí, že jsou již dávno mimo hru... Není to dost na to, aby padl premiér a došlo k nějaké sebereflexi (které, jak vidno z reakcí, už ODS asi není schopna a potřebuje pořádný nářez ve volbách)? Problémem není státní zástupce, ale nestoudnost "elit"...

P. Schuster 18.7.2013 8:02

Re: Moc se mi líbí,

Kde jste přišel nato, že paní Nagyová brala více něž prezident? Asi z našich geniálních medií. Ale pravda je jinde. Pan Oldřich Kužílek, jehož povoláním je hlídání politiků a úředníků, řekl nedávno v televizi jasně, že plat paní Nagyové je například čtyři krát nižší, než odpovídající plat jejího kolegy v Anglii, takže výše platu paní Nagyové není to podstatní. Je srovnatelný s ostatními platy úředníku u nás.

Paní Nagyová patří do kategorii lidí s nadprůměrnou sociální inteligencí jako i například lobista Roman Janoušek, což je dostatečná kvalifikace na její bývalý post.

Z. Švrček 18.7.2013 11:44

Re: Moc se mi líbí,

Ale jděte, podívejte se jen do historie, kolikže takových madame de Pampadour, či Dian de Poitiers bylo a hned se vám uleví. To samé se přece dělo děje a dít bude v politice ať tam bude kdokoliv. I ten nejčistší se v politice musí nějak pohybovat a prosadit a nikdo, říkám NIKDO mu to neumožní bez nějakého protiplnění z jeho strany. Tudíž, každý má svoji Nagyovou a le jen slaboch jí podlehne.

F. Kusák 18.7.2013 15:11

Re: Moc se mi líbí,

kdyby byl Nečas frajer chlap, přizná, že je Nagyová milenkou a partnerkou, dohodne se s ní na odchodu a normálně se rozvede. Z pozice premiéra, měl-li, jak tvrdil, čisté svědomí, neměl odstupovat. Poškodil tím totiž nejen sám sebe, ale i vládu, ODS a navodil tuto politickou krizi. Jenže on si Nagyovou normálně vydržoval z peněz daňových poplatníků. Manželku nechal sledovat tajnou službou a do všelijakých lumpáren nastrčil svou milenku a když to prasklo, hodil ji přes palubu. Dnes, jako řadový poslanec, káže vodu a pořádá hloupé tiskové konference, které mě osobně vůbec nezajímají.

Běžte k čertu, pane Nečasi!

J. Blažek 18.7.2013 2:35

Co bylo, bylo ....

Ohánět se minulostí, třeba tím, že se Špidla stal eurokomisařem, je hodně hloupé. Jednak se jednalo o něco jiného a i kdyby nebylo tehdy vše košer, tak tím ospravedlňovat současné trafiky prostě nelze.

J. Schwarz 18.7.2013 6:22

Re: Co bylo, bylo ....

A o co jiného se jednalo, soudruhu Blažku? Vy byste byl ochoten tvrdit že "Čo bolo, to bolo" I kdyby někdo z ČSSD někoho beztrestně zavraždil. Co jiného než politické trafiky byly posty pro Špidlu a Tvrdíka?

J. Blažek 18.7.2013 13:33

Re: Co bylo, bylo ....

Jak známo, tak členové KSČM se mezi sebou(!) oslovují "soudruhu". Z Vašeho příspěvku mi tedy logicky plyne, že Vy, jako člen KSČM, si hrajete na vševědoucího a jste toho názoru, že i  já jsem členem této strany. Nečiňte tak, vševědoucí nejte a je to ubohé.

No a pokud se týká Špidly a Tvrdíka, tak: 1) Není zunámo, že oni by dostali funkci za to, že odněkud odstoupí. 2) A i kdyžby se něco nepěkného tenkrát stalo, pak z toho ne,lze vyvozovat, že nyní je to správné a nejedná se o korupci.

M. Vlasák 18.7.2013 15:39

Re: Co bylo, bylo ....

Vzájemné oslovování soudruhu používaly socialistické strany a například u nás od Československé sociálních demokracie ho převzali i její odštěpená část v roce 1921 - KSČ.

Po únoru 1948 když se znovu spojili, ale tentokrát pod KSČ, se tak oslovovali. Povině se též soudruhu oslovovali odboráři.

P. Pavlovský 18.7.2013 11:57

Re: Co bylo, bylo ....

On se  Špidla dobrobolně vzdal nějakého mandátu nebo fuinkce?

P. Pavlovský 18.7.2013 1:33

Účel světil prostředky

Žádost o vydání NEČASE JE UŽ PASSÉ (navždy?), řeč o vydírání Tluchoře a spol. nikoli.

Rebelové si svým jednáním o úplatky řekli a také je dostali. Pokud ze státního nedostali nic víc než to, o čem se již ví, nevznikla státu velká škoda - jejich prebendy by jenom dostal někdo jiný.

Naopak zisk, který to státu přineslo - po téměř 100 letech konečně odluka církví a státu - je obrovský, historický.

Je smutné, že u nás se musí i vysloveně pozitivní cíle dosahovat nemravným a IMHO i kriminálním jednáním.

Vzhledem k dosaženému cíli bych ale toto Nečasovi odpustil.

J. Tomčáková 18.7.2013 11:29

Re: Účel světil prostředky

Takže vlastně všechno dobře dopadlo,no to se mi ulevilo..Ještě se pomodlit za toho hodného pana Janouška,ať mu to ,klukovi  jednomu ušatému, taky fajn dopadne, a já jsem si teď stopro jistá že ano,..ono se to nakonec uhraje  na osobu blízkou,že..Můj Bože,všechny chmury jsou pryč a já se mohu každý den probouzet do slunečného rána,šťastná,že žiji v tak krásné zemi,smát se  a tleskat a tančit a.. v euforii odkřepčit do polí.Dnes již církevních.Skvělé. 

P. Pavlovský 18.7.2013 11:55

Re: Účel světil prostředky

Napsal bych vám, kam máte odkřepčit, paní  Tomčáková, ale vy mi jistě rozumíte i tak :-)

J. Tomčáková 18.7.2013 12:33

Re: Účel světil prostředky

Ano.Ale musí být církevní.

V. Kain 18.7.2013 12:01

Re: Účel světil prostředky

Všechno toto křepčení kolem nalitého Janouška jako prase má jenom jeden důvod,za žádnou cenu flastr nedostane.Na to dám krk.Tento vekslácký slizoun má příliš mnoho vlivných známých kteří ho v tom nenechají.A omáčka kterou tady dneska vytvářejí je jenom divadlo pro lidi.Pokud by tady fungovalo právo padni komu padni,tak tato miliardová příšera by už dávno seděla.Nepřišel ani o řidičák.Takže je všechno jasné.