9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

PRÁVO: Protistátní centrum

Každý z nás má občas pocit déjà vu, tedy již dříve viděného. Přepadlo mne to v okamžiku, kdy jsem se dočetl v MfD, že protimafiánský útvar ÚOOZ již od roku utajeně prověřuje případ kolem Jany Nagyové jako "podezření ze sabotáže".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kun 21.5.2014 20:12

Re: To snad nemyslíte vážně

To takový tatíčkové V. Vlka st. dokázali ukrást poslední kravičku i  chalupníkovi ! A vy budete mluvit o zlodějině ??

 Tunelovalo se a krade se, avšak nikdo to nemá ve svém vládním programu jako to měli komouši!

 Ukrást továrny, dílny, sedláků pole a dobytek - to žádný posametový politik neudělal!

J. Svoboda 21.5.2014 20:35

Re: To snad nemyslíte vážně

Pane Procházko, je tato diskuse pěkná intelektuální bída. To, co se Vám zdá, není pravda. Je to jen sen. Měl byste si uvědomit, že autentická pravice v ČR nikdy neexistovala a neexistuje. Jsou jen modří a oranžoví levičáci.

O. Prochazka 22.5.2014 8:28

Re: To snad nemyslíte vážně

Kecy. To říkají levičáci jako vy. Pro mne pravice existovala a existuje. že vy si neumíte vybrat je váš problém.

J. Svoboda 22.5.2014 10:34

Re: To snad nemyslíte vážně

Jste na velkém omylu, pane Procházko. Levičáky je možno nazývat právě lidi, jako Vy, kteří oponenty rovnou naházejí do levičáckého pytle. Už podle toho, že tvrdíte, že pravice existovala, se usvědčujete z levičáctví.

O Vašem umění si vybrat vaše vyjádření moc nesvědčí. Já mám vybráno a o moje umění se nemusíte starat. Volím Svobodné. Vy si volte toho, koho jste si uměl vybrat až do jeho úplného zániku.

P. Maleček 21.5.2014 6:03

Zázrak - vlk se mění ve vola

Každý kdo není líný si v psychiatrických statích může dohledat jak hrůzné zážitky z dětství destruují pohled na svět zvlášť ve vyšším věku, kdy běsy z dětství začínají ovládat chřadnoucí tělo tedy i mozek.

Ne nechci se p. Vlkovi posmívat. Měl díky komunismu drsné dětství (pomiňme roli jeho otce) a stojí za ním úctyhodné dílo i život. Ale právě proto by si měl být vědom nuancí, které ho mohou v zralém věku ovlivňovat.

Porovnávat bestiální komunistickou totalitu s tím, že se demokratická společnost zákonnými prostředky brání tomu, aby byla ovládána polokriminálními strukturami, které jí chtějí přes úplatné a nenažrané politiky rozkrást je hodně přes čáru.

Už i proto, že těm, kteří dnes ublíženě kvičí o vládě policejních důstojníků a st. zástupců by bývalo stačilo, aby vládli v souladu s platnými zákony, obecnou morálkou a svými volebními sliby. A žádní policisté by je teď nehonili.

Tohle by jim měl moudrý a životem omlácený p. Vlk připomínat. A ne jim vyrábět výmluvy o návratu totality. Pak se nemůže divit, že první co člověka po přečtení článku napadne, že se před našima očima děje zázrak - vlk se mění ve vola.

Z. Lapil 21.5.2014 9:04

Re: Zázrak - vlk se mění ve vola

Pane Malečku, nezlobte se na mě, ale přesně o vás článek je. Jste nepochybně poctivý člověk, sledujete politiku, čtete noviny, možná i volit chodíte, a na základě těchto znalostí jste si naprosto jist, že Nečas a spol. jsou ne jen padouši (s tím bych třeba i souhlasil), ale rovnou zločinci. Ještě nebyl soud, ještě nepadla obvinění, ale vy už víte, že žalující strana má pravdu.

Vaše jistota, že "policajt dobrý, politik špatný" mě, spolu s panem Vlkem, poněkud děsí.

P. Boublíková 21.5.2014 5:42

Jj

nad tím obviněním mně taky lezly oči z důlků.

Z. Jemelík 21.5.2014 1:58

ďábel se skrývá v detailu

Tvrzení o tom, že v době Pospíšilova působení na ministerstvu spravedlnosti ve skutečnosti za něj vládla Lenka Bradáčová, je naprostý nesmysl. Působila pár měsíců jako stážistka, a pak se vrátila do státního zastupitelství. Nějaký čas byla Pospíšilovou externí poradkyní, ale na ministerstvu se vyskytovala velmi vzácně. To platí o jeho prvním mandátu, za druhého mandátu se tam již nevyskytovala vůbec.

Považuji Jiřího Pospíšila za špatného ministra, ale ministerstvo skutečně řídil osobně.

V. Kun 21.5.2014 1:39

Turčin horší Turka..

!!! ... v letech 1948-1954 bylo v  procesech s

"nepřáteli" odsouzeno 95 600 os.    ... o dalších 35 dílčích procesů. ... 639 osob, státní soud vynesl 10 rozsudků smrti, 48

trestů těžkého žaláře na doživotí         To si pan V.Vlk st neuvědomuje, že právě k těmto zvěřstvám dopomáhali

lidé jako jeho tatíček - předválečný komunista, který už tenkrát boural

demokratické ČSR !!

J. Kovaříček 21.5.2014 2:28

Re: Turčin horší Turka..

Ano, ti predvalecni komuniste zasevali seme zla, ten odkaz pane Vlkova taticka nelze odbourat. Teror nastal v Rusku uz nastupem Lenina, Stalin byl jen logiclym pokracovatelem v dile marxisticke ideologie. Tak to dopadlo vsude, kde se tito "pokrokari" dostali k moci. Kdo vstoupil do strany mel vedet do ceho se dava. Kdo chtel vedet, tak vedet mohl. Uz ve dvacatych letech napsal Capek svuj

prosluly clanek Proc nejsem komunistou. Ovsem Capek byl inteligentni, moudry a charakterni clovek. V tom to je, pane Vlku.

P. Sulc 21.5.2014 2:28

Re: Turčin horší Turka..

A nejvice tomu napomohl Karel VI. Kdyby byl trochu predvidavy, poznal by, ze si Cesi neumi vladnout a zemi by rozdelil na cucky a pridelil dalsim risskym zemim. A tam by fachcili, drmolili nemecky a zadni Slansti, Gottwaldove, Husakove, Novotni, Zapotocti a podobna zouzel by se neurodili. Ani kun by mozna nerehtal //blbe// ale tahal.

R. Tesařík 21.5.2014 9:07

Re: Turčin horší Turka..

jenom Hitlerové , Goebelsové , Himleři atd.....tý sy dělaš pŕŕŕdel.

V. Heidlerová 21.5.2014 8:14

Re: Turčin horší Turka..

Už je to tady zas? Že děti mohou za své rodiče? Důležitý je názor p. Vlka, jeho práce, vydaná literatura, znalosti. Ač s ním hrubě nesouhlasím ve věci postoje k sudetským Němcům, napsal už řadu velmi podrobných a zasvěcených článků a nemyslím, že by jeho informace nebyly podložené. .

V. Kusý 21.5.2014 8:57

Re: Turčin horší Turka..

No, stran dětí, které mohou za své rodiče se tady pan Vlk vyjádřil dostatečně před pár dny.Takže s tím lesem, co se z něj ozývá to sedí.Pan Vlk zavolal a teď holt slyší.Hodnotil lidi, kteří se narodili prominentům v cizině.Určil, co z nich mohlo vyrůst a vyrostlo.Ale nějak zapoměl napsat o dětech předválečných komunistů, z jejichž bytu odnášeli v padesátých letech estébáci drahé příbory.Tam nebyl ovlivněn prostředím a výchovou, nebo mu otec vštěpoval nenávist ke svým soudruhům? Ono když řeknu A, měl bych taky říci B,nebo mlčeti zlato.Nevím koho a co hájí, kam se jezdil učit kroutit krkem, ale to kráglování mu jde, alespoň na NP velice dobře.Že by dědičnost :-))) ?

J. Vyhnalík 21.5.2014 12:19

Re: Turčin horší Turka..

Václav Vlk nehodnotil rodiče, ale podmínky a prostředí ve kterých ti, o kterých psal, vyrůstali.

S. Netzer 21.5.2014 13:30

Re: Turčin horší Turka..

Hahaha.

V článku, zvaném "Jablko od stromu, strom od jablka" autor kádruje jako nějaká domovní důvěrnice.

J. Vyhnalík 21.5.2014 13:36

Re: Turčin horší Turka..

Na domovní důvěrnice nejsem odborník. Na rozdíl od jiných.

V. Kusý 21.5.2014 14:14

Re: Turčin horší Turka..

Jistě, ale já jsem nedělal nic jiného ! Když dva říkají totéž, není to, s ohledem na třídní pohled totéž? On nevyrůstal v podmínkách a prostředí ?Nebo jak mám Vašim slovům rozumět ?

J. Vyhnalík 21.5.2014 14:29

Re: Turčin horší Turka..

Když panu Vlkovi sebrali otce a udělali z něho a celé jeho rodiny občany druhé kategorie, tak mu bylo devět let.

S. Netzer 21.5.2014 16:03

Re: Turčin horší Turka..

Kdyby revoluce nebyla náhodou požrala autorova otce, tak by byl vyrůstal v stejně privilegovaném postavení, jako ti, o kterých píše. A jeho otec, být na té správné straně,  "sbíral otce" jiným dětem, a dělal z nich a jejich rodin "občany druhé kategorie".

Žádný komunista si nezaslouží soucit.

J. Vyhnalík 21.5.2014 16:49

Re: Turčin horší Turka..

Kdyby ...

Už si chystáte provazy a další humanitární zbraně, abyste s nimi mohla skoncovat? A do kolikátého kolena míníte uplatňovat dědičnou vinu?

V. Kun 21.5.2014 20:18

Re: Turčin horší Turka..

Vyhnalíku, nebyl to vynález bolševíků jako Vlk, mstít se na dětech a příbuzenstvu??

 Takový Vlkové vymysleli vyhazování studentů z Vysokých škol a nepustit schopné děti na studium kvůli rodičům!

J. Vyhnalík 21.5.2014 21:25

Re: Turčin horší Turka..

Byl a já jsem si to také zažil. Jak to souvisí s tématem?

J. Jurax 21.5.2014 23:30

Re: Turčin horší Turka..

No, čí to byl vynález - podíváme-li se do historie, tak se první výskyt tohoto vynálezu ztrácí v šeru věků ...

A němečtí nadlidé to dělali taky - popraven s celou svou rodinou za schvalování atd.

V. Kusý 21.5.2014 16:29

Re: Turčin horší Turka..

Ale i Babišovi, Dienstbierovi ml. a všem těm, se kterými se pan vlk tak rázně a nekompromisně vyrovnal, bylo taky jednou devět let. Pane Vyhnalíku, vaše urputná snaha hájit neobhajitelné mne v konfrontaci s Vaší nespornou inteligencí značně udivuje.Ono totiž to vše, o čem se tady přeme, má úhelný kámen, který se jmenuje MORÁLKA.Bohužel jsem jako pravičák zklamán tím, že zde ti, kdož se rovněž ohání pravicí, hájí nemorálnost.On totiž pan Ištván a ostatní Vaši nemilci by neměli koho "šikanovat", nebýt primárně nemorálního a pokryteckého chování těch dotčených.Pro Vás je možná přeseda vlády podvádějící manželku morálně tolerovatelný.Pro mne je to podvodník.Vám stát, kde tahá za nitky bývalá kantinská, prokazatelný defraudant a pingl s koupeným titulem, konvenuje.Mně je z něj na zvracení a nemohu a nechci se s ním ztotožnit.

J. Vyhnalík 21.5.2014 16:42

Re: Turčin horší Turka..

Dienstbier mladší si pobytu v zahraničí ve svém dětství příliš neužil, na druhou stranu Babiš, Stropnický, Janeček a další studovali ve Francii, Švýcarsku, Německu atd. v dobách, kdy my jsme měli povinnou ruštinu a komunistickou občanskou výchovu.

J. Svoboda 21.5.2014 14:38

Re: Turčin horší Turka..

A kdo ty podmínky vatvářel, nebo pomáhal vytvářet? Obávám se, že to byli lidé podobní těm, kteří nalétají Vlkovým žvástům.

J. Vyhnalík 21.5.2014 14:40

Re: Turčin horší Turka..

Nějaké argumenty k věci by nebyly?

V. Kusý 21.5.2014 16:53

Re: Turčin horší Turka..

Promiňte, ale argument pana Svobody mi připadá víc než případný.

J. Vyhnalík 21.5.2014 16:57

Re: Turčin horší Turka..

Co tím máte na mysli? Jak to souvisí s francouzskými, švýcarskými, německými gymnázii, které dotyční studovali?