8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

PRÁVO: Protistátní centrum

Každý z nás má občas pocit déjà vu, tedy již dříve viděného. Přepadlo mne to v okamžiku, kdy jsem se dočetl v MfD, že protimafiánský útvar ÚOOZ již od roku utajeně prověřuje případ kolem Jany Nagyové jako "podezření ze sabotáže".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 21.5.2014 21:04

Re: Hysterie kolem korupce

Přečtěte si ještě jednou, co napsal. Reagujete na něco jiného.

T. Kohout 21.5.2014 15:27

Petr + Jana: byl to Mazarin či kdo (Berija??)

Jak vidno, vždy někdo něco nějak organizuje. Třeba např známý kardinál Mazarin. Prosím, kdo vlastně dal kdysi Petra a Janu dohromady? Tam bychom poznali, kdo tu vlastně vládne. Nějaký organizér v pozadí.

Podobně: kdo vymyslel "mrtvého studenta"??

J. Svoboda 21.5.2014 15:05

Chce se mi zvracet

Chce se mi zvracet, ale nikoliv z toho, co pan Vlk kritizuje, ale z toho, co napsal a jak to píše. Připadá mi to také jako déja vu, protože podobné hlpoupé a primitvní články jsou od pana Vlka téměř na denním pořádku. Jeho článek je dokladem toho, že kdo chce psa bít, hůl si najde. Od pana Vlka je pritmitivní a pokleslé, že hledá hůl hluboko na přelomu čtyřicátých a padesátých let. Jako velmi sprosté vidím jeho vyhrožování pana Vlka, že "tvrdá pěst" spravedlnosti správně dopadá na hlavy sabotérů a zločinců, že by mohlo dojít také na ně.

Je pro mě velmi podezřelé, že Pan Vlk nepíše o kauze Opencard, kde jsou žalováni a souzení úředníci, kteří za nic nemohou a (ne)odpovědní politici jsou mimo a vysmívají se! Nepíše ani nic o zlodějinách v ROP severozápad. Proč? Jedná se podle něho o obyčejnější lidi, kteří si to na rozdíl od těch rovnějších Vlkových zaslouží? Soudruhu Vlkovi snad ještě nedošlo, že válka o ovládnutí země se vede a povede neustále, ať s tím pan Vlk souhlasí, nebo nikoliv.

Pokud se týká Nadačního fondu pana Janečka a Rekoknstrukce státu, zdá se, že se pan Vlk rozhodl, že když není ničeho takového schopen, bude aspoň škodit. To, že NFPK postupuje proti zlodějům typu Dvořáka, Rittiga a dalších asi Vlkových oblíbenců, se panu Vlkovi moc nelíbí. Odpovědní lidé NFPK děkují, Vlci je zatracují. No nejsou to komunisti?

Když se proslýchá, že do redakcí novin dorazil kompletní spis kauzy Nagyová, měl by se pan Vlk raději, než pliváním jedovatých slin všude kolem sebe věnovat objasnění, kdo to vynáší. Zda to náhodou není umožněno těmi rovnějšími, kteří vytvořili, nebo schválili příslušné na míru šité zákony.

J. Kulheim 21.5.2014 15:24

Re: Chce se mi zvracet

Pane Svobodo, klidně se vyzvracejte ještě jednou.

J. Svoboda 21.5.2014 15:28

Re: Chce se mi zvracet

Pane Kulheime, že se někomu něco chce, neznamená to, že to udělá. Nakonec stačí, že se vyzvracel pan Vlk za vašeho přispění.

P. Gabriel st. 21.5.2014 13:59

Ani jsem to celé nečetl pane Vlku!

U nás to, díky Bohu nikdy nedošlo až do stavu, že by si pro Tátu přišli. My jsme jenom po řadu let měli doma strach, že by mohli a tak se večer zatemnilo, pozamykalo a zásadně se nikomu neotevíralo. Co by mohlo následovat kdyby..., to jsme měli denně k dispozici, jako tichou poštu, co se v noci událo z vůle KSČ a péčí STB v jednom z nejhorších kriminálů v republice, který stál cca 100 m od našeho. A snad bych ještě dodal, že my jsme nebyli ta bolševická krvelačná banda, která všechny ty hrůzy v čele se s. Slánským, s. Gottwaldem a s dalšími připravovala těm ostatním a která pak Slánského a spol. svrhla do toho žentouru hrůzy, aby ukázala nekompromisní boj a bdělost třídním nepřátelům! My jsme byli ti druzí, kterým to Slánský připravoval a dával sežrat plnou lžící. A díky Bohu, dodnes jsme. Ani slzička, pane Vlku!

V. Vlk 21.5.2014 14:43

Re: Ani jsem to celé nečetl pane Vlku!

Utkvělá představa, že všichni členové strany připravovali procesy a byli jedna banda, je bohužel více než zkreslující . No a taktika zavřít se doma a čekat ,jak to dopadne je také taktika. Ostatně, kdybyste se o věc jen trochu zajímal,tak byste věděl, že v poměru k počtu osob byli předváleční členové KSČ ,kdy za členství nebyla žádná doměna, po roce  1948 vězněni 2x více než jiní občané ČSR. A nejhůžř na tom byli odbojáři, komunističí i "demokratičtí". Stalin je nechal zavřít skoro všechny.  Tak zavřete dveře,  a zatěmněte.Třeba nepřijdou.

J. Svoboda 21.5.2014 15:12

Re: Ani jsem to celé nečetl pane Vlku!

Pane Vlku, co jiného děláte Vy? Dnes už možná nezavítráte dvěře a nezatemňujete. Možná ty vaše nenávistné slátaniny píšete v klidu a u otevřeného okna. Mocně mi to připomíná snahy soudruha Gottwalda, všem, kteří nejdou s námi, zakroutit krkem, jak se to naučil v Moskvě.

V. Kun 21.5.2014 20:00

Re: Ani jsem to celé nečetl pane Vlku!

Správně jste vystihl pana Vlka! Komunismus je jako AIDS. Kdo jednou to dostal nemůže se ho zbavit!

P. Gabriel st. 22.5.2014 9:24

Re: Ani jsem to celé nečetl pane Vlku!

Vážený pane Vlku! V mém textu nikde nenajdete jakékoliv tvrzení, že všichni členové strany ((KSČ) neb byly i jiné strany) připravovali procesy. Ale když jste naťuknul toto smradlavé vejce, realita je taková, že všichni členové strany svým členstvím, svými příspěvky, svým chováním a jednáním na veřejnosti,ve straně, hlasováním na schůzích tento zločinný a krvavý teror schvalovali a podporovali! Mnozí se účastnili osobně na represích ke kterým mnohde patřilo i loupení, znásilňování a vraždění a to ne jen po únoru 48 ale často již od r. 45! To, že mnozí, kteří se "učili v SSSR jak těm druhým zakroutit krk", následně o ten krk přišli, je zákonitým důsledkem toho s čím a jak zacházeli a co připravovali jiným. Zmiňujete s lítostí a empatií Slánského, měl osobní podíl na justiční vraždě generála Píky, ve spolupráci s Reicinem. Monstrproces s nimi byl svého druhu Boží soud.

Dále plácáte cosi o zavření se doma a čekání, jak to dopadne. I to jste si vymyslel (spíše vylhal!)! Nic takového, vzdor hmatatelnému strachu nebylo. A s těmi vězněnými předválečnými komunisty, NO NENECHTE SE VYSMÁT SOUDRUHU! To musíte do svých statistik zahrnout i ty, kteří byli vězněni bez soudu, ty, které bolševické agitky poslaly do TNP, PTP... Také si připočtěte ty, kteří zemřeli hrdlořezům, jako Lojza Grebeníček pod rukama a nejsou v bolševických statistikách. O těch odbojářích, to máte výjímečně pravdu. Ale celkově?

P. Gabriel st. 22.5.2014 9:26

Re: Ani jsem to celé nečetl pane Vlku!

Pokrač.:

Odtemněte, otevřete dveře a pusťe do svých bolševických izolacionistických temnot světlo reality! A přestaňte skuhrat, že jste za svůj bolševizmus utrpěl bebí! Bylo to tak, jakoby si malá hloupá děcka hrála s ohněm či sekerou, zapálila stoh, nebo si usekla kus prstu! Nebyla žádní vina médií, ani izolovaných zlých jedinců! Byl konkrétní od samého počátku již v idejích nebezpečný a zločinný systém, který řídili a realizovali konkrétní lidé bez zábran a morálky a ty podporoval dav konkrétních funkcionářů, členů, příživníků a vlezdordelů, kteří věděli co podporují a tyli z toho! A s nějakou Nagyovou to nemá nic společného, byť, že je to darebačka bez zábran vím léta před tím, než přišla na Strakovku. Udělala-li co nezákonného a zřejmě ano, nechť se to vyšetří a soudí.

J. Ráž 21.5.2014 13:40

Autor zapomněl zmínit se o TNP

Zřízení nepřátelské, či jen nepohodlné osoby byly také umísťovány (intermovány) na neurčitou dobu do Táborů nucených prací. Do nich se umísťovali lidé na základě rozhodnutí komisí zřízených OV KSČ (nikoliv soudů!) a proti rozhodnutí komise nebyl možný opravný prostředek.

Je zvláštní, že o "pétepácích" se hodně mluví,o muklech z Jáchymova také, ale o lidech, pro které si v noci, jako pro mého tatu, přijeli StBáci a bez vysvětlení ho odvezli neznámo kam ( matka se az po mnoha urgencích za dva měsíce dověděla, ze byl umístěn do TNP) se nemluví.

TNP byly kopie německých koncentráku, kam byli nepohodlní umísťováni na základě libovůle nacistů stejně jako do TNP z libovůle komunistů.

P. Gabriel st. 21.5.2014 14:05

Re: Autor zapomněl zmínit se o TNP

Ano! A často to bylo na základě usnesení místního lidového tribunálu, kde se s místními bolševiky na NV sesedli místní ožralci a místní zbabělci, že ten či onen je nepřítel lidově demokratického zřízení a odsuzuje, se ke ztrátě občanských práv na X let, k degradaci z vojenských hodností, zákazu studia, k propadnutí majetku, k přesídlení s celou rodinou (á 25 kg /osobu) a k pobytu v převýchovném zařízení na X let... Ani slzička za nějakým Slánským! Čím kdo zachází...

V. Vlk 21.5.2014 14:45

Re: Autor zapomněl zmínit se o TNP

No ale v těch místních radách Slánský nezasedal, To oni ti mírumilovní občané sami. Kapišto?

J. Svoboda 21.5.2014 15:16

Re: Autor zapomněl zmínit se o TNP

Pane Vlku, myslím si, že v mnoha případech byste se měl sám sebe ptát "kapišto?". Určitě by Vám vyšla záporná odpověď, ale aspoň by to mohl být začátek Vaší duševní nápravy. Kde dnes Slánský zasedal, a kde nezasedal, je irelevantní.

J. Matuška 21.5.2014 13:12

Autor napsal článek od srdce a míří k srdci čtenářů.

Není možné v mém rozpoložení, kdy emoce mají navrch, napsat souvislý, delší příspěvek. Chci jenom poděkovat všem, kteří se podílejí na vydávání Neviditelného psa a autorovi článku. Díky Internetu není možné dělat z lidí užitečné idioty na dlouho. Komunistům se to dařilo déle jak 40 let.

Remitenda tištěným deníkům bude právem přibývat, čtenářů ubývat.

Mrzí mě, že to co se děje, je zřejmě se souhlasem NSZ JUDr. Zemana. Jeho jmenovec, náš prezident, tím, že si VSZ JUDr. Ištvana pozval na Hrad, dal jenom zelenou "právu", které nejprve zatýká a potom dává pracně dohromady paragraf na vymyšlený trestný čin. /Viz, co k tomu říká prof. Jiří Jelínek-vedoucí katedry trestního práva./

J. Svoboda 21.5.2014 15:26

Re: Autor napsal článek od srdce a míří k srdci čtenářů.

Pane za to, že u Vás mají emoce, jako u pana Vlka navrch, je vaší soukromou věcí a budete se se s tím muset vypořádat sami. Já nechápu za co panu Vlkovi děkujete, když se snaží svými vzteklými a primitivními články společnost štvát a rozdělovat. Komunistům se to opravdu dařilo přes 40 let. Dělá to pan Vlk jinak?

Je jistě příznačné, že jako kanónenfutr Vám slouží prof. Jelínek, který je jinak mezi právníky v menšině. Také si myslíte, že od JUDr. Zemana a jeho lidí by bylo nejlepší, hodit flintu do žita, protože by se mohlo ukázat, že léta chráněná a opečovávaná mafie je momentálně pro policii a justici nedobytná?

F. Matousek 21.5.2014 12:04

ano,

tvrdím, ze si Cesi neumí vládnout sami ! Copak by neco podobného jako je kauza Necas - István, bylo jinde mozné ? Snad ano, nekde v Ugande Burundi.

Copak ten arogantní zalobce není nikomu zodpovednej? Copak hájený, zrejme jakousi sedou eminencí, ci skupinou stejných úchylú, si muze delat co chce ? To není nikomu podrízen? To se nenajde nikdo aby ho zastavil, event zazaloval za zneuzití pravomoci verejného cinitele a ztrestal ?

24 let po sametu, kdy uz mohli Cesi dokázat, ze si zaslouzí být soucást civilizavané Evropy, privedli akorát vlastní stát k rozkladu.

V. Vlk 21.5.2014 13:41

Re: ano,

Matoušku Matoušku.  A co Hitler hned vedle, Dolfuss v Rakousku, junta v Řecku, Mečiar  na Slovensku, zloděj Mitterrand ve Francii, atd adt. No a co takový Obama v USA? Matoušku, ty jsi  osoba  poněkd zapšklá a jaksi nesoudná.

S. Netzer 21.5.2014 13:55

Re: ano,

Karel Janyška, známý též jako kajan a proslavený svou neexistující kompozitivní teorií, reaguje na tykání okřídleným slovem "netykat, hovado ... Dzp."

V. Vlk 21.5.2014 14:48

Re: ano,

A zdravím naši nezlomnou diskutérku s jenině správným německým názorem . Co kdybyste se podle toho řídila sama ? Tuhle jste někomu dosti vulgárně nadávalo, milá dámo.

H. Lukešová 21.5.2014 15:54

Re: ano,

No zde si tyká mnoho lidí. I Karlu Janyškovi je tykáno, dále se tyká panu Vítkovi, i když i on lidem tyká. Je zajímavé, kolik neznámých lidí si tyká. Z tváře do tváře by si lidé jistě netroufli, v pohodlí kdovíkde si lidé troufají a diskuse hrubne.

S. Netzer 21.5.2014 18:21

Re: ano,

Mrkněte se na tohle http://www.jpost.com/International/Six-arrested-for-being-happy-in-Tehran-352904 , mohlo by Vás to zajímat.

H. Lukešová 21.5.2014 22:15

Re: ano,

Díky za odkaz.

S. Netzer 21.5.2014 18:03

Re: ano,

Nemám "pravdu", dobrý muži, natož "jedinou", nebo dokonce "německou".

Mám jen své credo, jehož součástí je mimo jiné odpor k nenávisti, kterou vy na vašich článcích tak vydatně pěstujete.

J. Svoboda 21.5.2014 15:37

Re: ano,

Pane Matoušku, hloupě se ptáte, komu je pan Ištvan podřízen.

Zeptejte se také sám sebe, komu bya podřízena Nagyová, že ji museli vyvléci policisti.

Zeptejte se také zároveň, proč úřad vlády žaloval pana Randáka, když musel vědět, že soud prohraje? To je podle vás důkaz o tom, že jsme právním státem, když úřad vlády má takové právní vědomí?

P. Vurcfeld 21.5.2014 11:52

Vážený pane Vlku,

zařekl jsem se,že již nebudu na neviditelném psu reagovat v rámci diskuse.Váš článek opět potvrdil správnost rčení "nikdy neříkej nikdy".Chci reagovat pouze na tu část,která se týká procesu s protistátním centrem v čele s R.Slánským a spol.Tento proces byl vyvrcholením snahy Stalina a jeho druhů vysvětlit, proč ten zemský ráj-komunismus ve východním bloku tak stále drhne.Přitom západní Evropa(včetně NSR)nejenom díky Marschallovu plánu v 50-tých letech celkem slibně povstávala z trosek.Za každou cenu se musel najít viník.Mimo stranu již byli většinou odhaleni a potrestáni(např.gen.H.Píka,JUDr.M.Horáková a další)a protože byl v té době opět v módě antisemitismus(tentokrát u komunistů)je většina odsouzených židov.původu.Podstatné je ale třeba říci(a to pan Vlk neudělal,i když o tom jistě ví-a to mu vyčítám!),že řada z nich si svůj osud zasloužila,i když byli  paradoxně odsouzeni za něco,co nespáchali.Mezi tuto skupinu patřili soudruzi Slánský(přezdívaný velký metař,člen tzv.Pětky která měla na svědomí mj.gen.Píku,druhý muž ve straně,který byl na rozdíl od Gottwalda žid.)Symptomatická byla jeho poslední slova pod šibenicí-"mám to,co jsem si zasloužil".Patologický vrah gen.Reicin,André Simone alias Otto Katz superšpion NKVD po celém světě s krví na rukách,Karel Šváb šéf StB.Ti kteří přežili,např.Artur London,žena Slánského Josefa a další se v knihách a dalším svém životě nikdy komunistické myšlenky nezřekli a co pokládám za nejpodstatnější:litovali pouze sebe nebo své podobně postižené přátele ale nikdy ne ty tisíce a tisíce nekomunistů-obětí tohoto zrůdného systému,který sami pomáhali roztáčet.Viz Josefa Slánská:Zpráva o mém muži,Artur London:Doznání a pod.Nakonec tam byl i Rudolf Margolius,který měl tu smůlu,že byl žid a ve vládě nám.min.zahr.obchodu.Jeho vinou snad bylo to,že naivně uvěřil po válce(přežil koncentr.tábor) komunistům a přes varování své ženy jim věrně sloužil.

Tento svůj příspěvek jsem napsal,abych poukázal,jak je toto srovnání s dnešní dobou nevkusné.

J. Švaříček 21.5.2014 15:48

Re: Vážený pane Vlku,

Poč reagujete, když jste se zařekl?! A proč tak obsáhle? Vámi popisovaná fakta jsou obecně známa a nepředpokládám, že jsou pro autora článku novum.V klidu stačilo napsat, že pro Vás je toto srovnání nevkusné.

J. Svoboda 21.5.2014 18:40

Re: Vážený pane Vlku,

Pane Vurcfelde, uniklo Vám téma. Tématem je Vlkovo nenávistné tažení proti svěžejšímu větru, případně oponování Vlkovým názorům. Přednášky z novodobých dějin jsou mimo.

R. Houška 21.5.2014 10:58

Tak jak na to koukám, podle autora i podle mnohých

diskutérů, je úplně normální, zřídit si jako šéfka kabinetu a milenka premiéra firmu "Dosadím do funkce na přání", s.r.o., a vesele kšeftovat s pozicemi ve státní správě podle přání různých bývalých pinglů, veksláků a zelinářů. Hlavní problém podle nich není to, že se to dělo, a to i v justici a policii, ale to, že se zveřejňují odposlechy, a ó Bože, že se to i stíhá. Úplně miluji termín "účelově vybraný odposlech". To nemá daleko k bleděmodrým červánkům. Odposlech je prostě odposlech, neexistuje nic autentičtějšího, než vlastní slova odposlouchávaného, který neví, že je odposloucháván. To se z pánů s vytříbeným vkusem a elegancí, mluvících na kamery spisovně, jako kniha, rázem stávají burani a kanálníci nejhrubšího zrna, a jejich plebejství, přes nakradené miliardy, vyplouvá na povrch. Nás by měl zajímat obsah tohoto odposlechu, a to tak, že ty, kteří se tím odposlechem odhalí, nebudeme nikam volit. Jako začátek očisty této společnosti by to mohlo pomoci. Takže naopak pane Vlku st. a všichni přátelé Amnesta Klausoviče, zveřejňovat, čím více, tím lépe. Slušný politik, který se nemá proč přetvařovat, se nemusí bát ani odposlechů!