8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

PRÁVO: Protistátní centrum

Každý z nás má občas pocit déjà vu, tedy již dříve viděného. Přepadlo mne to v okamžiku, kdy jsem se dočetl v MfD, že protimafiánský útvar ÚOOZ již od roku utajeně prověřuje případ kolem Jany Nagyové jako "podezření ze sabotáže".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pruner 21.5.2014 11:11

Re: Tak jak na to koukám, podle autora i podle mnohých

Pane Houško, naprostá většina diskutujících se jistě nechce zastávat zlodějů a korupčníků. Ale státní orgány mají postupovat dle zákona. Pokud se ze stovek hodin odposlechů objeví pár vteřin na veřejnosti, tak ten kdo je vybral tím zamýšlí ovlivnit průběh případu.

R. Houška 21.5.2014 13:39

Re: Tak jak na to koukám, podle autora i podle mnohých

Kontrolní otázka: Bylo to, co je zachyceno na odposleších, těmi lidmi vysloveno? To jediné by nás mělo zajímat. Jestliže bylo, pak ti lidé patří za mříže, neb vedle Ústavy, porušovali co se dalo, zneužívali své funkce, nebo se nechali prachsprostě koupit od lidí, o které by si slušný politik neopřel ani kolo.

J. Svoboda 21.5.2014 15:49

Re: Tak jak na to koukám, podle autora i podle mnohých

Pane Prunere, na té většíně bych tak neulpěl. Sám můžete vidět, že pan Vlk se jich zastává.

Jistě, VŠECHNY státní orgány by měly postupovat podle zákona. Myslíte, že se všude tak děje? I např. v případě Opencard?

Už jsem to napsal jednou: odposlechy by neměly unikat. Takoví, jako pan Vlk , nebo Vy, by se měli především zajímat o to, jakým způsobem nebo díky komu se odposlechy objevily na veřejnosti.

Čekat, až se zase něco objeví a potom to kritizovat, není to pravé.

V. Vlk 21.5.2014 10:43

Druhá tvář

..já však vám pravím, abyste se zlým nejednali jako on s vámi; ale kdo tě uhodí do pravé tváře, nastav mu i druhou... Matouš 5,39. Kristova slova Čekal jsem zda si někdo uvědomí, že i Nečas má děti a rodinu, že i  ti obvinění a na policii vláčení obyčejní úředníci  nebo zastupitelé  kteří nic neprovedli , co to s nimi a pak s celým státem udělá. Bylo by na čase zamyslet se nad tím, že Čapek měl sice  pravdu .Ale zda celou?  A pro ty „statečné a morální“: Možná žijete jen proto, že za protektorátu existovali odbojáři ,často komunisté. V Terezíně, najdete informace o spolubojovnících mého otce  z Předvoje, zavražděných v touze o pomstě  4 května 1945. Většina těch mladých kluků nebyli komunisté ,ale evangelíci a mladí studenti.. Matouš 7 (Slovo na cestu (SNC)7.1 Nesuďte druhé, abyste nebyli souzeni.7.2 Podle toho, jak soudíte, budete souzeni i vy a na váš život budou přiložena stejná měřítka, jaká používáte.7.3 Jak to, že vidíš pilinu v oku druhého člověka a poleno ve svém oku přehlížíš?Pro některé „diskutéry pak drsnější Matoušova slova:7.  5 Pokrytče! Vyčisti si nejprve svoje oko, a teprve potom jasně uvidíš na to, abys mohl vyjmout pilinu z oka svého bližního.

R. Houška 21.5.2014 11:09

Re: Druhá tvář

Spíš by nás mělo zajímat, jak je možné, že se Janouškové, Rittigové a Nagyové, stali pro tuto společnost normou. Jak to, že je u nás možné kšeftovat se vzděláním, a to dokonce tak, že to má charakter zločinného spolčení (Plzeň). V Plzni se totiž neprodávaly tituly za peníze, ale obdarovaný byl vyslán na příslušnou funkci, kde se zapojil do činnosti této organizované skupiny. Nestat se toto všechno tolerovanou normou, nemohli by se ani Ištvánovédopouštět svých excesů. Je jen pochopitelné, že lidé sledující kauzy Opencard, Blanka, a další, mají společenskou poptávku po sekernických řešeních. A jsou-li na obou stranách stejné typy osobností, snadno to semele i ty vámi zmiňované, obyčejné, nevinné úředníky. Příčinou toho jsou v prvopočátku přesně takové články, jako je ten váš, omlouvající to, co se v civilizovaném světě považuje za nerespektovatelné. A vašim citací Písma svatého, těm se madam Nagyová s Janoušky, Rittigy, Grygárky, Kellnery, a dalšími, jen od srdce zasmějí. I díky vám si mohou dovolit žít přesně opačně.

K. Frauknecht 21.5.2014 11:48

Vážený pane,

se vzděláním a tituly se v této zemi kšeftuje od nepaměti (minimálně 40 let zpátky - co jsem to začal vnímat :-)). Jen forma se mění. To víte, doba jde dopředu :-).

Lidé sledující kauzy Opencard, Blanka, a další nemají dostatečné info a ani to není prakticky možné! Mají info jen z médií a to je účelově "cezené" (také o tom byl článek páně Vlka). Kdo trochu přemýšlí, nemůže zaujmout jednoznačné stanovisko např. v otázce ceny tunelu Blanka (expert v geologii, stavařině a ekonomice, klobouk dolů :-)).

Problém vidím v tom, že mnoho lidí madam Nagyové s Janouškům, Rittigům a dalším JEN závidí a svádí na ně své neúspěchy. Od doby ZDŠ o takových říkáme "má ho malýho" :-). A jestli žijí jinak než já, je pouze jejich problém!!!

V. Vlk 21.5.2014 11:53

Re: Druhá tvář

Jen tak na okraj, vy moralisto,jak to "jinde není" ? V USA a také třeba ve Francii existují "školy" které tituly rovnou prodávají, hezky titul proti penězům To nevíte? U nás titul chtěl každý,, protože nějaký idiot nařídil, že každá sekretářka na obecním úřadu musí být nejméně Bc. Stejně tak třeba  zdravotní sestry. A tohle -tedy Plzeň- je výsledek. Jinak vy naivo, američtí presidenti předem určují,kdo z těch co mu poslali peníze bude a kde velvyslancem . A co se týče odposlechů- to jste skutečně tak naivní jak předstíráte? A nebo si myslíte,že vás nikdo nebude odposlouchávat

V. Kusý 21.5.2014 12:06

Re: Druhá tvář

Na tohle se nedá odpovědět jinak nežli: "To je argument jak kráva!".Vždycky jsem si myslel, že bychom jako národ měli světu dokázat, že nejsme ta banda zlodějů a lokajů, za jakou nás někteří (a občas právem) považují, že bychom měli ukázat to lepší co v nás je. Teď vidím, že se nemusíme vůbec snažit, dyť voni nejsou vo nic lepší.Argument ne čtvrté, ale desáté cenové skupiny.Klidně můj synu zůstaň blbem, ostatní jsou na tom ještě hůř, tohle jste vštěpovali Vy a vaši obhájci svým dětem? Pak nemá tahle republika být na blití.

S. Netzer 21.5.2014 13:16

Jen tak na okraj, Vy amoralisto!

Když v USA a ve Francii existují údajně školy, "které tituly rovnou prodávají" (čirý výmysl - tituly prodávají specializovaní obchodníci, kteří kšeftují s cizokrajnými tituly z exotických zemí), tak je prodej titulů z plzenské univerzity naprosto v pořádku, nebo co jste tím chtěl říct? Poukazování na cizí nešvary má ospravedlnit nešvary domácí? Co je to za morálku?

R. Houška 21.5.2014 14:07

Re: Druhá tvář

Pane Vlku, možná že jsem přílišný idealista, ale tím, že jinde se taky krade, nehodlám ospravedlňovat zlodějny u nás. Argumenty typu, že v Americe zase bijí černochy, jsou na úrovni Vasila Bilaka a Jana Fojtíka, a od vás bych očekával trochu jinou úroveň. K téPlzni snad jen tolik, proboha, jak můžete srovnávat nějaké americké nebo francouzské eseróčko, rozdávající tituly za peníze s tím, že tady to provozovala "prestižní" STÁTNÍ univerzita! To opravdu nevidíte ten rozdíl?! Ani to, že Kindl rozséval své rychlo-JUDry po městských úřadech, státních zastupitelstvích, ministerstvech, parlamentu a policii po celém státě, vás neznepokojuje? Jaký dostali úkol za to, že vystudovali, aniž věděli, kde ta škola leží a kdo jsou jejich profesoři? A ta potřeba "vzdělání" pro určité profese? Normálně by byla OK, kdyby se po určitou dobu přihlíželo i k profesní dlouholeté kvalifikaci, ale u nás šlo opět o kšeft. Jak jinak si vysvětlit, že ty souhromé školy vlastnili lidé, jako taxikář Harangozo nebo Větrovec? A odposlechy? Ano, dokonce vím  s jistotou, že jsem odposloucháván. Podle Adama B. Bartoše a Amnesta Klausoviče, patřím totiž k věčným petentům. Ale s tím halt nic nenadělám. Za Husáka a Kojzara jsem byl zase ztroskotanec a zaprodanec.

S. Netzer 21.5.2014 13:20

Re: Druhá tvář

Je to odporné pokrytectví, když se autor v souvislosti s kauzou Nagyová ohání citáty z bible a Nečasovými dětmi a rodinou. Na svou rodinu a děti měl katolík Nečas myslet předtím, než vzplál vášní k té provinční Mesalině. :-/

V. Kun 21.5.2014 13:27

Re: Druhá tvář

Nikoliv druhou tvář a skutečnou tvář soudruha otce, že spadl do jámy který sám kopal druhým!

Raději  vypište vašeho úlohu tatíčka bolševíka od 1945 do doby než ho požrala vlastní revoluce. Vypište jak terorizoval Pražany v uniformě Lidových milic při únorové puči a pomáhal nahánět desetitisíce poctivých lidi do žalářů a nikoliv ronit krokodílý slzy nad bolševíky, mající ruce od krve.

Vy - odkojený komunistickým mlékem nemáte morální  nárok kritizovat demokracii, i když dělá chyby!!

J. Svoboda 21.5.2014 20:27

Re: Druhá tvář

Pane Vlku, je vidět, že jste informovaný. Vzdělání ovšem zdaleka není jen to, co se člověk nabifloval, nebo kolik informací sehnal. Je to podstatně rozsáhlejší záležitost. Že Nečas má děti, si měl uvědomit především on, když se mu před Nagyovou zvedal vitr v poklopci. To by ale bylo neštěstí, že? Vy byste se neměl o co hádat! Ale Vy byste to asi jen tak nenechal. Samozřejmě že nemůžete nechat Karla Čapka suchého a je třeba zvlášť Vaší osobou nějakou nit navlhčit.

Píšete, že máte Bibli v malíčku. Zamyslel jste se však nad tím, zda jeden každý vámi uváděný citát není i Vaším problémem? Za všechny jeden z nich: Podle toho, jak soudíte, budete souzeni i vy a na váš život budou přiložena stejná měřítka, jaká používáte. Tak

P. Pruner 21.5.2014 10:09

zajímavý článek

Nepovažuji autorův článek za objektivní popis situace, často bere drby jako fakta. Ale je velmi potřebný. Je to jakési kopnutí z druhé strany.

Všichni uznáváme potřebnost boje proti korupci a mnohdy se v rámci toho ztrácí porušování zásad právního státu a demokracie včetně politizace kauz. Patří k tomu i zneužívání médií k jednostrannému informovaní, objevují se účelově vybrané odposlechy, aby vyšetřovaní byli veřejností dopředu odsouzeni.Většina posluchačů a čtenářů nemá čas nebo chuť si shánět fakta k množství kauz a získá názor podle článků, často i jen jejich nadpisů. Mnozí vyšetřovaní či už obvinění jsou skutečně zloději, ale například mezi organizací krádeží a sabotáží je přeci jen kvalitativní rozdíl.

Pro mne je závěr jasný. Nic není trvalé a samozřejmé. Je třeba neustále bojovat za svobodu člověka, za dodržování zásad právního státu a demokracie.

F. Netopil 21.5.2014 9:34

Pan Vlk má pravdu

ale bohužel už nám neříká jak tuto situaci řešit. Dovolil bych si poradit. Před každým rozhodnutím státního zastupitelství toto konzultovat nejprve s panem Vlkem nebo aspoň s ústředním výborem strany, kterou pan Vlk volí. Napadá vás něco jiného ? Poraďte !

V. Vlk 21.5.2014 10:45

Re: Pan Vlk má pravdu

že by se měly dodržovat zákony vás nenapadlo?

J. Svoboda 21.5.2014 20:38

Re: Pan Vlk má pravdu

Ale napadlo, pane Vlku! Dodržovat zákony a hlavně všemi! Rozeberte se prosím v tom, kdo, kdy a jaké zákony porušoval a můžete začít znova.

J. Plzák 21.5.2014 9:31

předválečný komunista, význačný vládní zmocněnec etc. etc.

"Ne, nelitute mne, ani otci nenadávejte do komunistů". A komu tedy mám pěkně v klidu nadávat. Snad lidem kteří už tenkrát věděli, že komunismus je svinstvo? A autora ani v nejmenším nelituji. Proč bych měl?

Doposavad jsem měl pana Vlka za normálního člověka. Teď už vím, že je to taky jeden z těch spratků komunistických - i když to obratně tají.

Ne, nenadávejte jim, oni byli jen pomýlení.

V. Kusý 21.5.2014 10:28

Re: předválečný komunista, význačný vládní zmocněnec etc. etc.

Ale pan Vlk přece ve svém článku "Jablko od stromu, strom od jablka" fundovaně určil co z koho musí vyrůst, když má takové rodiče, jaké má. Takže si jej přečtěte a budete mít hned jasno. :-P

J. Plzák 22.5.2014 13:04

Re: předválečný komunista, význačný vládní zmocněnec etc. etc.

To si teda přečtu. Jen kde vzít čas na všechny ty ptákoviny.

S. Netzer 21.5.2014 9:27

Autorovi

už definitivně hráblo.

Srovnávat politické procesy padesátých let s kauzou Nagyová může jen někdo, kdo myšlenkově zakrněl v oné neslavné době.

Viz "... pobývala na velvyslanectví USA. A nosila tam anebo odtamtud nějaké materiály." :-)))

A. Bocek 21.5.2014 8:36

Při pohledu zvenčí ,

to vypadá že i u násv současnosti vládnou silóvčiki  i oligarchi .

P. Švejnoch 21.5.2014 8:13

Ne vždy články pana Vlka hodnotím pozitivně

tentokrát ovšem jednoznačně ano.

Domníval jsem se, že v dnešní době (kdy informace lze, alespoň zatím, získávat i z jiných zdrojů než z Rudého práva) nemůže fungovat mediální konstrukce podobná té z procesů padesátých let. Ale zamyslím-li se nad tím, tak nejspíš může - protože pořád existuje výrazná skupina lidí (ne-li většina), která uvažuje stylem "Říkali to v televízi, tak je to stodvacetiprocentní pravda!". A pro příklady netřeba chodit ani do minulosti, že?

Možná je ta parabola se Slánským spíše hyperbolou... I když vlastně - "podezření ze sabotáže" už k tomu úplně daleko nemá. A musím říct, že pod dojmem tohoto přirovnání začínám poněkud přehodnocovat svůj dosavadní souhlas s činností OČTŘ v podobných případech.

Budou-li se věci opravdu ubírat naznačeným směrem, tak jsme, vážení, definitivně v řiti.

V. Němec 21.5.2014 8:06

Doba se mění metody majitelů pravdy zůstávají

Je to tak již včera jsem v tom smyslu přičinil poznámku.

Bolševici měli spiklenecké centrum Okolo Slánského a Urválka jako jeho kata, dnešní majitelé pravdy mají spiklence okolo Paní Nečasové a zatím pouze politického kata Ištvána a spol.

K. Frauknecht 21.5.2014 8:03

Díky - velmi potřebný článek!

Možná zbytečně mnoho informací z druhé ruky uvedených slůvky "údajně" (vůbec nejsou potřeba a trochu zavání "Bleskem" :-)).

Ještě malá douška pro některé níže diskutující. Ten kdo nevidí hrůznost v počínání dua Šlechta-Ištván, má v tý myslivně pěkně vygruntováno! :-)))

E. Vašátko 21.5.2014 6:49

Jak se tak dívám, v diskusi se vyrojili samí

pochybovači a inteligenti. Ale co se tak podívat reálně kolem sebe a zamyslet se nad tím, jestli pan Vlk nemůže mít pravdu. Já bych zas tak odmítavý a skeptický nebyl. Myslím, že to olomoucké centrum to začíná hodně přehánět.

K. Filek 21.5.2014 7:12

Re: Jak se tak dívám, v diskusi se vyrojili samí

Pan Vlk má určitě pravdu.Z různých Ištvánů jde strach a každý se může dostat do jejich hledáčku.I ti co tady p.Vlkovi spílají.

J. Pšenička Ing. 21.5.2014 6:28

To snad nemyslíte vážně

Dávat na roveň vyšetřování mafiánů rozkrádajících ve velkém náš stát snažících se ovládnout státní správu a zajistit si tak beztrestnost s brutálními politickými procesy z padesátých let, to je hodně velký úlet. A k tomu drby o Bradáčové donášejí na velvyslanectví USA, trapné.

O. Prochazka 21.5.2014 8:06

Re: To snad nemyslíte vážně

"Rozkrádající stát ve velkém..."

Vy jste taky pěkné střevo. Kdo rozkrádá stát a okrádá lidi ve velkém jsou socani a levičáci s jejich dotacemi, daněmi a podobně.

I. Schlägel 21.5.2014 9:03

Re: To snad nemyslíte vážně

To máte pravdu, nicméně kolibříci a mazánkové se rádi přichomýtnou :-)