6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
No... 14.3.2008 6:40

Paroubek a spol. zašantročili a Čunek prý za to může

Podivné PHARE = pár lidí zachraňovalo PŘED ROZKRADENÍM VLÁDOU ČSSD peníze, Forman zachránil část, načež byl obžalován - asi že znemožnil někomu  se napakovat. Načež krycí manévr úředníků, kteří dali Čunkovi  schválně lživou informaci, to nic, ale Čunek to snad rozkrad !!! To nemá chybu ! Pakáž rozkrade a svalí to na jiného a ještě ho pak obviní.....co to je za ksinl, proč to někdo nespláchne do žumpy ????

loula 14.3.2008 7:12

Re: Paroubek a spol. zašantročili a Čunek prý za to může

Program Phare běžel někdy od roku 1992, takže nešlo pouze o vládu CSSD. Cunka nikdo z rozkradení neviní. Cunek měl v okamžiku, kdy se zjistilo, že podepsal dokument se lživými informacemi, ihned všechny, kteří se na tomto dokumentu podíleli, vyhodit z práce, případně je obžalovat.

Petr Kohout 14.3.2008 7:43

Re: Re: Paroubek a spol. zašantročili a Čunek prý za to může

A nejednou tu máte krásný důvod pro rozpoutání celé Čunkovi aféry.

mol 14.3.2008 3:06

reportáž

Ta reportáž je tady, pro ty co ji neviděli.

map 14.3.2008 8:19

Re: reportáž

Dík za link, to je tedy mazec. Po letech zase začínám uvažovat o emigraci. Proboha, s kým to tady v kotlině žiju?

Tomas Pansky 14.3.2008 0:26

Pane Urbane, vase publikace na Psu stoji za precteni, ale tentokrate ...

... jste sahl vedle.  V dobe povodni a nejakem case po nich se na vladnim slunci vyhrivala levicova vlada; ted si nepamatuji, kdo byl ministrem na jmenovanem ministerstvu.  Uz v te dobe bylo indikovano, ze nektere materialy byly "ztraceny".  Uz dlouhou dobu pred vami to bylo probirano tady na Psu.  Takze nic noveho.  Co je noveho, ze mate snahu tu ztratu hodit na Cunka.  Nez zacneme virit prach a plivat okolo, nestalo by za to primo zjistit, o jake materialy jde a kdo byl v te dobe ministrem na jmenovanem postu?  Nestalo by za to zavolat primo namestkovi a dotazat se, proc rika, ze jsou dokumenty ztraceny, kdyz existuji?  Nestalo by za to ... asi nestalo.  Mozna je jednodussi plivat na Cunka, protoze tak delaji jini, a o to tu jde.  Radsi si vybirame jednoduche cesty.  Ty ale vedou do pekel ...

strejda 14.3.2008 0:33

Re: Pane Urbane, vase publikace na Psu stoji za precteni, ale tentokrate ...

Co to máte za mánii s tím pliváním? Špatná večeře? V článku se píše o tom, že ztráta dokumentů při povodni se nekonala. Dokumenty jsou uloženy v šanonech, které se dohledaly. Podivné je jen to, že se opakuje stále stejná výmluva, která již byla vyvrácena. S minulou vládou to nemá nic společného. Spíše se zdá, že se někdo pokouší dát za pravdu heslu, stokrát opakovaná lež se stává pravdou.

Tomas Pansky 14.3.2008 2:41

Re: Re: Pane Urbane, vase publikace na Psu stoji za precteni, ale tentokrate ...

Strejdo, mate pravdu.  Dnes jsem varil ja a prehnal jsem to s peprem.  ... To vime, ze se ztrata nekonala.  Ale puvodni ztrata se konala uz za CSSD.  Paklize se sanony nasly, zeptejme se, proc se stale opakuje nepravda o ztraceni.  O tom to cele je - zeptejme se.

mol 14.3.2008 3:02

Re: Re: Re: Pane Urbane, vase publikace na Psu stoji za precteni, ale tentokrate ...

Tak oni se v té reportáži ptali, ale jaksi odpovědí se nedostávalo a to ani od tehdejších ministrů ani od současného.

mirek 14.3.2008 5:23

Re: Pane Urbane, vase publikace na Psu stoji za precteni, ale tentokrate ...

Myslím si, že je úplně jedno, která vláda to byla, levicová, či pravicová. Rozhodující je, že konktétní lidé, v prvé řadě řadoví zaměstnanci ministerstva, tzn. státní zaměstnanci a s nimi i ministři s náměstky, tzn. politicky dosazováni lídé, musí nést odpovědnost za jakékoliv falšování podkladů a dokladů a obě skupiny nemají po vyšetření problému a v případě skutečně spáchaného podvodu už nikdy co dělat ve své úrovni. Státní zaměstnanci už nikdy u státu ani hodinu a politici diskvalifikováni pro politiku jednou pro vždy. Velmi pikantní je, a dostává kouzlo nechtěného, že v tomto případě by při uplatňování presumpce viny u politiků měl odstoupit z politických funkcí sám autor tohoto blábolu (presumpce viny u politiků), pan předseda ČSSD Paroubek. Což samozřejmě neučiní, neboť se přece ničeho nedopustil.....:-D

Kleopatra 14.3.2008 5:58

Re: Re: Pane Urbane, vase publikace na Psu stoji za precteni, ale tentokrate ...

Jak můžete požadovat na komunistech a svazácích, aby dnes mluvili pravdu, když nám celou dobu od jejich uchopení moci stále jen lhali lhali a lhali...:-D

loula 14.3.2008 6:25

Re: Pane Urbane, vase publikace na Psu stoji za precteni, ale tentokrate ...

Já jsem z toho pochopil asi tolik, že defraudace s fondy Phare nastala daleko před Cunkem, ještě za vlád CSSD a patrně ještě dříve. Cunek také z tohoto viněn není.

Cunek je vinen z toho, že komisi, která - už za Cunka - chtěla tyto defraudace prošetřovat, zatajil dokumentaci svého ministerstva s poukazem, že byla při povodních zničena. Samozřejmě Cunek se v archivu nehrabal, ale podepsal příslušný dokument, kterým zničení dokladů potvrdil. Takže Cunek měl okamžitě po zjištění skutečnosti, že doklady existují, napsat omluvný dokument, vyhodit lidi a kteří mu tento lživý doklad dali k podpisu.

jirka.s. 14.3.2008 9:33

Re: Re: Pane Urbane, vase publikace na Psu stoji za precteni, ale tentokrate ...

Pochopil jste to naprosto správně, loulo! Bohužel, ještě v žádném příspěvku na této diskuzi nepadlo jméno tehdejšího soudruha ministra pro místní rozvoj, za kterého došlo k rozkradení fondů Phare! To se tady všichni stydí na plnou hubu říci, že  to byl náš nejvyšší, vyšší mocí nám přidělený, upocený Don Pupek? Ano, Čunek, má na zakopnutí celé té kauzy pod koberec svůj velký podíl viny, minimálně ve dvou aspektech! Byl a je líný a neschopný a nevyházel obratem po svém nástupu z ministerstva všechny Bufovy pohrobky, kteří se samozřejmě snažili seč mohli činnost paroprasete zakmuflovat!

F..A.Kekule 14.3.2008 8:27

Re: Pane Urbane, vase publikace na Psu stoji za precteni, ale tentokrate ...

To by ale měl udělat Čunek a ne autor článku. Za to bral ministerský plat. A proč lhal všem kolem dokola, když musel vědět, jak to ve skutečnosti je? Že by lež byla hlavním politickým nástrojem současné i minulé české politiky?

Lenka 14.3.2008 10:45

Re: Re: Pane Urbane, vase publikace na Psu stoji za precteni, ale tentokrate ...

Přijde mi, že řešíte lidi a politické strany a nějak zapomínáte, na fakta, co udělal Čunek. O to v článku jde. Že jeden z představitelů vlády LŽE!

Nebo jsme si už na to tak zvykli, že lhát, krást a podvádět je normální???