4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

PRÁVO: Otevřete! Kontrola domácnosti!

Samozřejmě, vše se bude dít v souladu se zákonem, ve jménu obecného blaha a nebude to (jistě) prováděno šikanózním způsobem. Vrátka k takovým „skvělým“ zítřkům naši politici postupně otevírají, naposledy v podobě právě schváleného záměru Legislativní rady vlády na prolomení domovní svobody kvůli zákonu na ochranu ovzduší.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Kusák 3.11.2015 10:05

Re: Malá technická poznámka...

On ten smradlavý a štiplavý dým ještě nemusí být výsledkem toho, co spalujete, ale jak to spalujete. Následnou kontrolou pak nezjistíte vůbec nic. Existují také velmi nebezpečné emise, které ani nevnímáte, a při tom škodí mnohem více. Zajímalo by mě, kolik lidí, spalující pevná paliva, je schopno již dnes doložit, že jejich kotel splňuje podmínky minimálně třetí emisní třídy podle ČSN EN 303-5. Pokud takový kotel nemáme a dál používáme ten nevyhovující, čekejme časem pokutu až 50 tis. Kč. Uvažme také, že ne všichni mohou mít kotel na zemní plyn (a ti co mohou, samozřejmě mají přeci tzv. kondenzační plynové kotle, protože jiné se už nesmí neprodávat a bude potřeba, podle eko fanatiků, ty staré vyměnit).  A protože se jedná o veskrze odborný problém, doporučoval bych, aby se diskuze přenesla třeba na portál TZB. Tam diskutují většinou lidé, kteří problému více rozumí.

Tady by se lidé měli spíše zamyslet nad tím, je-li tento zákon demokratický či nikoliv a podle toho se pak zařídit při volbách nebo navrhnout nějakou petici nebo organizovat demonstraci a posoudit, kolik lidí vlastně sdílí jejich názor. Uvažme také, kolik bude potřeba dalších úředníků - "odborníků", kteří budou moci kdykoliv, třeba na základě udání eko fanatika nebo jen závistivého souseda, vniknout do vašeho soukromí. To by bylo, aby se pak něco nenašlo a následně dostaneme tučnou pokutu, kterou musíme zaplatit okamžitě a pak se soudně bránit. A další ryto pro právníky.

P. Čulík 3.11.2015 10:22

Zase se tu další dobývá do otevřených dveří

Proč dělat věci jednoduše, když to jde složitě. Jestli s nějakým magorem není rozumná domluva a nepomáhají současné možnosti, proč jako poslední možnost nezkontrolovat topeniště? Samozřejmě např. za přítomnosti policie?

Kdybyste četl, co bylo již v minulých příspěvcích napsáno, tak byste se nedobýval do otevřených dveří argumenty "základě udání eko fanatika nebo jen závistivého souseda".

J. Hejna 3.11.2015 11:46

Re: Zase se tu další dobývá do otevřených dveří

Pane Čulíku, jak vzniká ten štiplavý kouř, co ho někdy cítíte?

P. Čulík 3.11.2015 12:20

Re: Zase se tu další dobývá do otevřených dveří

Spalováním, pane Hejno, spalováním:-)).

Víte, žiji již nějaké to desetiletí a v dětství jsem zažil, že se opravdu topilo rozřezanými pneumatikami, když došlo uhlí na příděl a došly smrkové šišky, co jsem dědovi pomáhal sbírat v lese:-). A tak opravdu velmi dobře poznám, jak smrdí hnědé uhlí, jak smrdí guma i jak voní smrkové dřevo. Bakelit, který už se moc nevyskytuje, smrdí příšerně.

A ujišťuji vás, že to, co často smrdí ve Slivenci, není uhlí.

B. Uhlich 3.11.2015 20:36

Re: Zase se tu další dobývá do otevřených dveří

Stále dokola pindáte nesmysly... až si někdy budete zkoušet opravdu rozřezat pneumatiku, tak sem pak přijďte plácat rozumy...já to nedávno dělal, abych vyrobil ochranu ponorného čerpadla a už bych to nikdy nechtěl dělat. Zničeno několik kotoučů do rozbrušovačky, neuvěřitelný smrad a dým a já celý zacákaný roztékající gumou...pokud by takhle chtěl někdo topit...tak to bych tedy chtěl vidět...

Myslím, že vy jste přesně ten kádr, co bude mít pocit a tak bude udávat a udávat, že? Víte guano co a jak smrdí a jste chytrej až na půdu... takovejch zakomplexovanejch, který nejlíp vědí čím kdo topí jsou dnes plný internety.. A s tou rakovinou opatrně, pane chytrej...rakovinu můžete dostat i z psaní přihlouplých příspěvků jako jsou ty vaše...a když ne rakovinu, tak vám praskne cévka a budete tahat nohu...

P. Čulík 3.11.2015 21:01

Re: Zase se tu další dobývá do otevřených dveří

Pobavil jste mne, mladý muži, opravdu. Pneumatiku jsem neřezal já, ale můj dědeček v roce 1955, ne rozbrušovačkou, ale pilou na dřevo, zničil ji, nadával, ale nebylo zbytí, nebylo čím topit. Došly nám šišky:-)

A proč jsme neměli uhlí? Protože naše rodina byla do dvou týdnů vystěhována z Prahy, když strýc utekl do USA.

Tak si laskavě nechte ty udavače a zakomplexované lidi, protože ten váš blábol ve mně opravdu budí leda soucit.

A jestli jsem chytrej? Rozhodně si nemyslím, že bych byl blbej a že jsem chytrej, tak za to se opravdu nestydím:-) Máte z toho nějaký komplex? Tak se hezky vyspěte, není každý den posvícení:-)))

B. Uhlich 3.11.2015 21:54

Re: Zase se tu další dobývá do otevřených dveří

Nikoliv, z Vás a Vám podobných žádný komplex nemám..spíš pociťuji nad Vámi outrpnost... myslím, že jen blb popisuje jak je chytrý.... To se spíš vyspěte Vy a asi se i najezte...jak známo tak lidi většinou plácají blbosti z hladu.... a zas mi tady napište nějaký dojímavý a hrdinský příběh z Povltaví o ochraně ovzduší... :-))))

P. Čulík 3.11.2015 22:32

Re: Zase se tu další dobývá do otevřených dveří

Teď už vaříte z vody, už to nemá ani trochu šťávu, tak konec zvonec, už mne nebavite...

F. Kusák 3.11.2015 12:45

Re: Zase se tu další dobývá do otevřených dveří

No nejde o příspěvky, ale o zákon. Bohužel vím, že podobné zákony jsou lehce zneužitelné. Nepatřím mezi lidi, kteří si myslí, že na vše musí být zákon, že vše musí být dáno nějakou zákonnou normou nebo alespoň vyhláškou. Společnost takto přeregulovaná je nefunkční, resp. ty vůle si nějak stejně utvoří.

Kdysi nám pan Prof. Balda na ČVUT říkal, že žádný mechanizmus nemůže fungovat, nemá-li vůle. Myslím, že tato technická vlastnost se dá dost dobře zobecnit.

P. Čulík 3.11.2015 14:14

Re: Zase se tu další dobývá do otevřených dveří

Také si myslím, že nemusí být na vše zákon a že jich tu je moc a blbých. Ale jestli bych něco málo reguloval, tak například to, aby bylo možno bez obstrukcí účinně zasáhnout v takovýchto případech.