29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

PRÁVO: Ostudný soudní ortel nad ČSSD

Jako úder z čistého nebe přišlo rozhodnutí Městského soudu v Praze, který rozhodl, že ČSSD musí bývalému advokátu Altnerovi za zastupování v soudních sporech pro Lidový dům (LD) zaplatit 18,5 miliónu Kč a smluvní pokutu skoro 320 miliónů Kč.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Čábelka 9.4.2016 11:20

Nebe mele!

Soudruhu Jičínský, rozmary stáří ctím ale u vás to je morální vada, která s věkem nemá nic společného. Dokazujete, že jste ultralevicivý fanatik a demagog bez sebereflexe. Ve svých názorech a morálních postojích jste dětsky pokřivený produkt bolševické mešity.

Kauzou Lidovým dům sklízíte to, co jste vy, bolševičtí zloději vytvořili. Vaše chování v průběhu kauzy je důkazem vašeho vnímání spravedlnosti dle stranické knížky, práva dle komunistikého prokurátora. Vaše spravedlnost není slépá ale jen rudá. Dále je nutné zmínit, že soudruh Altner je váš soudruh. Je zrozen z vašich rodných stran. Se smíchem vzpomínám, že stále platí soudruh soudruhovi katem, vrahem, sokem, zlodějem .......

Penále z prodlení za neuhrazenou fakturu v roce 1997 (po bankovním zásahu s. Tošovského) 0,3% za den bylo zcela běžné. S lichvou to nemá nic společného. Neuhrazené faktury, což byl běžný sport, tehdá položily mnoho firem!

Např. úrok za finanční služby býval i k 20% a i tehdá se o něm hovořilo jako o smrtícím. Dokladem pro všechny je RPSN (15%), které je snad i dnes dohledatelné. Finanční služby navýšené o 3% nad RPSN byly velmi dobré, žádané a těžko dohledatelné.

M. Šejna 9.4.2016 11:19

ano patřilo

Lidový dům patřil akciové společnosti Cíl. Akcie této společnosti byly ve vlastnictví členů ČSSD. Soud mezi státem a ČSSD byl o tom, zda akciová společnost cíl byla znárodněna či nikoli. Pokud by byla znárodněna, pak Lidový dům měli komunisté vrátit státu. Jenže akciová společnost Cíl nikdy znárodněna nebyla, což dokázala u soudu ČSSD zastupovaná Altnerem.

J. Schwarz 9.4.2016 11:16

Re: Vítej ČSSD ve světě svých voličů

Ještě by bylo vhodné si všimnout, že všechny zmíněné kategorie vyžírků / soudci, lékaři, státní úředníci a učitelé / jsou zaměstnanci státu. V soukrové sféře platí dohoda mezi klientem a poskytovatelem služby, zaměstžnanci státu volí vydírání.

M. Šejna 9.4.2016 11:14

Re: pane Hašku

ono to bylo ve sporu ČSSD-Altner trochu složitější. Socani tehdy Altnerovi zapaltili za vyhraný soud okolo 17 milionů. Jenže Altner chtěl dalších 18 melounů. A o těch dalších 18 melounů se socani s Altnerem soudili až do letoška, kdy soud definitivně rozhodl, že Altnerovi náleží i těch dalších požadovaných 18 milionů. A k tomu smluvní pokuta.

Jinak pokud jde o tu smluvní pokutu, tak je sice nemorální, ale tehdy to byla zcela běžná částka objevující se na téměř každé tehdejší faktuře. Tedy 0,3% denně z dlužné částky.

M. Košťál 9.4.2016 11:12

Opravdu ostudný rozsudek

"státotvorná" strana ostudně odmítá zaplatit dluh podle smlouvy kterou podepsala. a jičínský je starej bolševickej votroubek.

M. Šejna 9.4.2016 11:07

pane Schwarzi

KSČ ho vrátila možná úplně jiné partě, ale ropzhodně ho nemusela vracet státu, jak tehdy požadovala vláda ODS, zastoupená ministerstvem financí vedeným soudruhem Kočárníkem. Jinými slovy se tehdy stát dožadoval znárodnění Lidového domu, protože stát (čti ODS) měl pocit, že Lidový dům má být majetkem státu. To jen k dokreslení tehdejší situace, kdy stát hodlal zprivatizovat všechno možné, ale Lidový dům naopak chtěl za kažkou cenu znárodnit.

P. Jášek 9.4.2016 10:59

Re: nedementní ...

ono to někdy patřilo ČSSD?

J. Schwarz 9.4.2016 10:54

Re: pane Hašku

Tak jo, vrátila jim ho KSČ. A ta ho ukradla a následně "vrátila" úplně jiné partě, kterou napadlo že by se na značce socdem dalo parádně vydělat. Ať žije právo a spravedlnost!

Š. Hašek 9.4.2016 10:52

Re: pane Hašku

Faktem je, že se neorientuji v jádru tehdejším sporu (tedy laicky řečeno stát vs. ČSSD).

Předpokládám jen, že byla ČSSD uspokojena výhrou ve sporu a tedy smluvní odměna měla být zaplacena. Ostatní (opět laicky) považuji za mlžení ze strany dlužníka. Asi tak.

Pokud to ČSSD "požene až na miliardy, které budeme potom platit všichni", bylo by aspoň možno dát Sobotkovi najevo, že tedy bude mít Lidový dům a miliony, ale žádné voliče.

Zjednodušeno.

M. Šejna 9.4.2016 10:42

pane Hašku

dlužník tentokrát zaplatí, ale mám obavu, že konečný úcet nakonec zaplatí daňový poplatník. Socani totiž nejspíš podají žalobu na stát. První žaloba bude ohledně nepřiměřeně dlouhého soudního sporu a skončí to nejspíš až ve Strassburgu. Druhá žaloba pak nejspíš bude ohledně viny státu za to, že socani se museli zcela zbytečně soudit se státem o určení, kdo je majitelem Lidového domu. Stát totiž socanům Lidový dům nevrátil. Vrátila jim ho KSČ. No a stát tehdy toto vrácení zpochybnil a se socany se o Lidový dům soudil a během soudu použil veškere gaunerské metody včetně obstavení majetku ČSSD. Nebýt souzení státu se socany, nebyl by Altner.

Š. Hašek 9.4.2016 10:39

Re: Vítej ČSSD ve světě svých voličů

Nikterak jsem si nevšiml, že by ČSSD podepsala smlouvu "o nenažranosti majetkem, tedy o Lidovém domě" pod hlavněmi samopalů právníka Altnera. Z toho jest naprosto zřejmé, že smlouva jest krystalicky mravná - dva účastníci, dva podpisy. Tak mravná, jak smlouva o dodávce dortu na svatbu.

A i pětileté dítě ví, že jest třeba se proti gaunerům typu Jičínský a celé grémium ČSSD nějak pojistit, čas dal tomuto předpokladu plně za pravdu!! Doktor Altner má mozek v hlavě, ti čuňátka v Lidovém domě se svými mozečky zvládnou jen podkuřovat voličským ovečkám.

Opakovaně - ze srdce jim to přeji, nemá se to. Ale jsme v reálném životě, nikoliv v pohádce či nedělní škole.

Z. Čábelka 9.4.2016 10:38

Re: Pokrytci, kteří se nemusí červenat

Jičínský, nemůže komentáře svých článků číst, jinak není možné, že ještě chodí mezi lidi mimo liháč. Ale co plácám, Jelínek, Pehe + další jsou stejného druhu a nestydí se taky.

M. Šejna 9.4.2016 10:36

nedementní ...

nedementní mladík Papež, v minulosti autor ničeho, by si měl pamatovat, že kdyby opravdu platila ustanovení smluv, pak by Lidový dům patřil socanům už v roce 1990. Tehdy totiž komunisti vrátili na základě SMLOUVY socanům to, co jim slučovací sjezd po únoru 48 zabavil.

Stát, tehdy reprezentovaný vládnoucí ODS, ale tuto SMLOUVU mezi KSČ a ČSSD odmítl respektovat, a prohlásil, že majetek KSČ patří "lidu", jak se ještě tehdy říkalo, a že na Lidový dům nemají nárok socani, i když mají platnou SMLOUVU, ale nárok má stát. Stát tedy podal na socany žalobu a dříve-soudruh Kočárník, coby ministr financí, nechal socanům obstavit jejich majetek, dokud soud nerozhodne. A tak socani nemohli nakládat se svými penězi a Kočárník spolu s celou ODS chrochtali blahem, jak to těm socanům nandali.

Teprve poté následovala SMLOUVA socanů s Altnerem, na jejíž ustanovení se nedementní Papež odvolovává, aniž by si vzpomněl na předchozí SMLOUVU, kterou naopak Papežem milovaná vládní ODS nehodlala respektovat.

Z. Lapil 9.4.2016 10:32

Re: Vítej ČSSD ve světě svých voličů

Mně tvrděj, že jsem nechutně pozitivní, ale obávám se, že Vaše pozitivita teď přesáhla meze... nenapíšu zdravého rozumu, nechtě Vás urazit, ale... Ale co, věříte v zázraky, nebudu Vám kazit radost :-).

Vlastně... Dovedu si představit, že přijde zákon "politické strany mohou jednostranně zrušit smlouvu kdykoliv a s kýmkoliv". Což vlastně už existuje na úrovni EU, tamější mnozí nemohou být soudně napadeni, to se přece řešilo v souvislosti s garančním fondem na záchranu Řecka a podobných...

Z. Čábelka 9.4.2016 10:31

Re: Pychologická příprava soudu

Gumový metr ovcí a korytářů sociální demokracie :o)

Š. Hašek 9.4.2016 10:28

Soudruh právník!

Faktura leží na stole, deset či kolik let.

Dlužník/plátce se směje a nehodlá platit. Protože má drzé čelo a proti němu stojí "jen nějaký advokát".

Karta se obrátila, protože dluh se nám "nějak nevypařil spolu s věřitelem"!!!! Plešounek se nám opotil, právník právníků Jičínský probudil!!

O tom, že jste komunistický křivák, soudruhu Jičínský, se vědělo, ale že tuto skutečnost ještě budete drze vytrubovat do světa pomocí Vašich domněnek (jak domovnice, nikoliv právník) triviálního nesplacení jedné faktury ............!!!!!!!

Možná má pan Papež pravdu, potom to ovšem chce hospitalizaci.

Z. Lapil 9.4.2016 10:22

Re: ha ha ha

Nevím, byl-li soudce statečný, ale zvenčí to vypadá, že odvedl dobrou práci.

K. Janyška 9.4.2016 10:22

A kdo ho tam dal, kdo ho tam dal ? Pro mne zločinče

komunistický z 50 let ? Dzp.

P. Papež 9.4.2016 10:12

Dementní

Dementní stařík, v minulosti autor spousty ryze bolševických zákonů by měl vědět, že platí ustanovení smlouvy. Jestli troubové v ČSSD (a že jich bylo a stále je dost) podepsali smlouvu ve znění, které dědek zpochybňuje, není to problém Altnera ale blbů, kteří na verzi smlouvy přistoupili. Rozhodnutí soudu je správné, nebylo jen úplně košer dávné rozhodnutí, že Lidový dům patří ČSSD.

P. Jášek 9.4.2016 10:01

Re: Skutecne ostudny clanek - a tohle vytvoril ustavni ...

Ta škola tehdy, i při jeho působení, takových "dělnických" právníků vypouštěla... třeba soudružka Brožová-Polednová

P. Jášek 9.4.2016 9:56

No,

ono se u mafiánů nevyplatí podvádět. Vy máte podvodem získaný LD a tak těm, co tento podvod uskutečnili, musíte platit! To je zákon podsvětí od pradávna!

F. Musil 9.4.2016 9:48

Re: Vítej ČSSD ve světě svých voličů

Plně souhlasím.Velmi nepříjemné prozření pro ČSSD.Jen si nejsem jist, když věc dospěje k Ústavnímu soudu, jak to bude s P.Rychetským.Býval v inkriminované době, místopředsedou ČSSD.Nebude to, náhodou, konflikt zájmů? Uvidíme.

R. Szewczyk 9.4.2016 9:41

ha ha ha

ha ha ha, ešče nikdo nepoděkoval statečnému soudci, tož to činím tímto, bo tak jako na kmána tak i na pána, je zajímavé, že nikdo nebrečí nad paní, kteréž ukradli občanku a pak na ní jezdili na černo, z čehož soudy vydedukovaly myšlenku, že paní má za ztrátu občanky zaplatit 650 000kč, sice oklikou přes pokuty soudy exekutory, ale to je nepodstatné, ale brečí se nad gaunery, kteří odebrali zboží, v tomto případě služby, a za ně dle dobrovolně uzavřené smlouvy nezaplatili, jen ešče doufám, že ty plačky ešče spadnou do exekuce, sic už Vránu zlikvidovali, ale věřím , že exekuci by provedl nad sprostým neplatičem řádně.

J. Růžička 9.4.2016 9:28

Jičínského ostudný blábol

Podepsaná smouva je podepsaná smlouva. Komoušský žvanil pouze slintá, jako vždy.

J. Urban 9.4.2016 9:23

16 let si ČSSD vystačila s principem Jyrky

Roko Paroubka (který ho naštěstí - pro čssd ale bohužel - nestihl nechat uzákonit), že dluhy se přece platit nemusí. A teď jim to soud takhle pokazil! Příspěvek soudruha Jičínského jen dokazuje, jak hluboce jsou socbolševické lůze (nejen) zlodějské a podvodné manýry vlastní, že jsou schopni je vydávat za normu.

O. Schnabl 9.4.2016 8:54

Re: pokud soud....

To nebyl nikdo jiný než náš "všemi milovaný" prezident Milouš Zeman

D. Polanský 9.4.2016 8:51

Problém bude v Zemanovi

za jeho blbost, nafoukanost, neznalost asi bude ČSSD krutě platit. Jinak ale žádná o tom, že částka je oproti původnímu plnění amorální. Jenomže takhle přišli o své jmění po revoluci tisíce občanů. ČSSD by neměla být výjimkou. Kapitalispus musí být krutý, jinak by nebyl funkční. Musí být jen a jen o kapitálu.

O. Schnabl 9.4.2016 8:49

Dluhy se platí

Tímto vašim blábolem jen potvrzujete nekompetentnost představitelů ČSSD. Pokud by byly svéprávní a trochu používali selský rozum tak by takovou smlouvu nikdy nemohli podepsat. Největší odpovědnost nese ten, který dal pod tuto smlouvu svůj podpis, a to nebyl nikdo jiný než "všemi milovaný" soudruh prezident Zeman. V podstatě si tito soudruzi mysleli, že tak jako vždy naslibují modré s nebe, a tak jako řekl s. Paroubek, dluhy se přece neplatí, a dnes nastala chvíle která dohnala lháře a kecali a dluh a podmínky který podepsali musí uhradit.

M. Zikmund 9.4.2016 8:38

Pychologická příprava soudu

každý válkychtivý politik ví, že před začátkem boje je nutné zajistit psychologickou přípravu obyvatel. Prostě se jim musí nacpat do hlavy, jak je jim ze strany toho druhého ubližováno a jak se tomu musí bránit. Teď ČSSD musí sníst, co si sam nadrobila, ale to se jí nechce a žene to opět k soudu. Mocná strana ví, že pro "řádný" výsledek je potřeba psychologicky obyvatelstvo připravit, aby tento "řádný" výsledek akceptovalo. Článek pana Jičínského je jen jedním z nich. Všimli jste si, jak v ČT vždy začínají zprávy přesně v celou? Chudák paní počasí když se časově nedaří, tak mele předpověď rychlostí blesku, rozhovory se rychle ukončují... To ve čtvrtek ráno měli na ČT24 pana Paroubka a právníka Judr Blanického (tuším), kteří vysvětlovali, jak je ta smlouva nemravná a soud to musí napravit. Oponent nebyl, proč také, to už je takový nový zvyk, který se v ČT šíří čím dál více. Zprávy začaly v 7.03 ... Ona ta ČT prostě ví, kdo je tady v této demokracii pánem.

F. Doušek 9.4.2016 8:35

Re: pokud soud....

Vrátí stát v tom případě nemorálně ukradené peníze všem obětem exekutorské mafie, tak podporované v té době právě sociální demokracií?