18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

PRÁVO: Ostudný soudní ortel nad ČSSD

Jako úder z čistého nebe přišlo rozhodnutí Městského soudu v Praze, který rozhodl, že ČSSD musí bývalému advokátu Altnerovi za zastupování v soudních sporech pro Lidový dům (LD) zaplatit 18,5 miliónu Kč a smluvní pokutu skoro 320 miliónů Kč.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Hejna 9.4.2016 22:12

Bla, bla, bla.

Podepsali smlouvu, tak ať platí.

M. Mýval 9.4.2016 21:42

jak se Zeman mýlil

Sosani předpokládali, že za Lidový dům zaplatí jako za Zemák, tedy olovem.

B. Hamáček 9.4.2016 20:42

Co byste

Co byste chtěli od bolševika chemicky čistého ???

Zkrátka , dluhy se neplatí , maximálně je zaplatí daňový poplatník.

KDY UŽ SE KONEČNĚ DAŇOVÝ POPLATNÍK PROBERE A VE VOLBÁCH TU LEVIČÁCKOU VERBĚŽ VYPRÁSKÁ ???? VČETNĚ BUREŠE, KTERÝ SICE "NEKRADNE" , ALE BERE DOTACE , KTERÉ SI SÁM ODSOUHLASIL A PŘIKLEPL.

I. Hil 9.4.2016 20:35

Nad "ubohou" ČSSD každý roní slzy

ale že jsou podobnými smlouvami a dodatky v nich uvrženy do bídy statisíce lidí kvůli pár korunám jak se zdá nikomu nevadí!

B. Hamáček 9.4.2016 20:43

Re: Nad "ubohou" ČSSD každý roní slzy

To vše hlavně díky sosanům !

P. Urban 9.4.2016 20:45

Re: Nad "ubohou" ČSSD každý roní slzy

To neohrožuje náš demokratický a politický systém, ani naši křehkou a zranitelnou demokracii.

Ledaže by někdo zaplatil pan Jičínskému, aby ty statisíce hájil jako advokát.

J. Chaloupka 9.4.2016 22:37

Re: Nad "ubohou" ČSSD každý roní slzy

KAŽDÝ ČLOVĚK POKUD NENÍ ZBAVEN SVÉPRÁVNOSTI NESE ZODPOVĚDOST ZA SVÉ ČINY TEDY I ZA JAKÉ SMLOUVY ZCELA DOBROVOLNĚ PODEPISUJE A MÁ PLNIT. jiná věc je že se spousta lidí nenaučila mozek používat a hlava jim slouží jen jako věšák na klobouk. Blbost lidská sice ( bohužel) není trestná ale její důsledky časem doženou každého. LIDI TO OPRAVDU TAK TĚŽKÉ PŘEČÍST SI CO PODEPISUJETE ?

P. Götze 9.4.2016 20:20

RE

Soudruzi, nalejme si cisteho vina: Chce se mi z vas zvracet.

V. Kolman 9.4.2016 20:12

[: SLOVA-SLOVA-SLOVA :]

A přitom stačilo napsat, že obě strany (ČSSD a pan Altner) se dobrovolně a demokraticky na něčem dohodli a ČSSD pak (stále platnou!) smlouvu odmítla plnit a teď za to po právu pyká.

Nač tolik planého okecávání kolem?

P. Urban 9.4.2016 19:54

Rozhodnutí, které nemá v soudních rozsudcích obdobu

To je pochopitelné. U normálního člověka či firmy by už problémy s dluhem dávno vyřešil exekutor, takže takhle velké penále by vzniknout nemohlo. U subjektů, jejichž paralyzování by mohlo ohromit fungování demokratického a politického systému, to zřejmě možné je.

Nevím, jestli penále je v tomto případě morální či nemorální. Vím jen, že nemorální je neplatit své dluhy.

Rozudek má být je aplikací hesla "ať zvítězí spravedlnost a zhyne svět". Myslím, že naplněním tohto rozsudku nezhyne ani svět, ani Česká republika, ani její politický systém. Zmíněný výrok je ovšem otevřeným přiznáním, že sociální demokracie se v tomto případě zachovala nespravedlivě. A že český demokratický a politický systém je založen na nespravedlnosti.

Pan Jičínský patří k lidem, kterým takovéto doznání upřímně věřím. Tím spíš si myslím, že by se vedení sociální demokracie mělo od takovéto "podpory" jasně a nekompromisně distancovat.

R. Tichý 9.4.2016 19:40

20 let soudnich sporu je nechutne dlouha doba a je ostudou soudcu.

Socani neumi hospodarit ani se svym majetkem.

Pro socany jsou smlouvy jen car papiru.

J. Kokaisl 9.4.2016 18:19

Jičínský nezklame ...

Vidím otřesnou scénu, kdy Altner drží kalašnikov Milošovi pod žebrem a nutí jej , aby podepsal!

Chudák Miloš Prognostik - to ho komunisti na VŠE neučili, že smlouva se má předem přečíst!

Chudáci socani, kteří neměli jinou možnost výběru - Altner byl jedinný, kdo byl v této zemi advokátem!

Chudáci socani, co si mysleli, že když jde ukrást Lidový dům, tak už jde všechno, tedy i nezaplatit podle smlouvy!

Zvracel bych, kdybych tak dobře nepoobědval!

J. Růžička 9.4.2016 18:17

Pacta sunt servanda.

Kdyby pan Jičínský nebyl víc socan, než právník, věděl by to taky.

K. Keinkopf 9.4.2016 18:07

Málo co mě pobaví tak,

jako když pan Jíčínský káže o morálce... :D

V. Čermák 9.4.2016 18:06

Bylo by potřeba se "podívat na zoubek"

samotným smlouvám jako takovým. Dobře víme, že "Všechno teče", vyvíjí se a všechno zamrzlé v čase je mrtvé. Jenom smlouvy jsou "živé věčně" a protože je nelze aktualizovat v souvislosti s dobou a novými oklnostmi, stávají se samozřejmě nesmyslnými a tedy i nemravnými, tedy pro toho postiženého, který pak na tento fakt marně upozorňuje. Jedná se samozřejmě o smlouvy dlouhodobé, často vychytrale uzavřené na mnoho let dopředu a tedy nemravné po celou dobu jejich platnosti. Toto je jen jedna z nich a určitě né ta nejhorší. Sáhnout na smlouvy by jistě přispělo ke zlidštění kapitalismu. Jistě by šlo i omezit časově platnost a povinnost smlouvy aktualizovat. Koneckonců samotné banky smlouvy mění podle svého uvážení běžně, jinde to ale nejde.

V. Plocek 9.4.2016 23:21

Re: Bylo by potřeba se "podívat na zoubek"

Pane Čermák zanechte bolševického myšlení, tj.my páni (a je jedno jestli soudruzi, soc-demo, ODS a další) můžeme podepsat cokoliv a také můžeme cokoliv kdykoliv odvolat. Pokud by se bylo potřeba něčemu podívat na zoubek, tak v tomto případě vedení soc-demo, protože pravděpodobně nebyli ani schopni smlouvu před podpisem přečíst a vyhodnotit. Protože, jinak by nemohli dnes platné formulace podepsat. Ale v žádném případě neočekávejte, že se někdo podívá na zoubek dobrovolnému uzavírání smluv. Je rok 2016 ne před 1989!

P. Kolar 10.4.2016 0:20

Re: Bylo by potřeba se "podívat na zoubek"

A právo první noci byste nechtěl, pane Čermáku?

B. Holubec 9.4.2016 17:56

Nestoudná ČSSD

ČSSD podepsala s Altnerem DOBROVOLNĚ smlouvu na zázrak, a ten se stal. Součástí smlouvy byla i ujednání o odměně a sankcích pro případy, kdy se nebude DOHODNUTÁ odměna platit.

ČSSD Lidový dům dostala, ale odmítla zaplatit svobodně dohodnutou odměnu - a odmítala ji platit 16 let, na čemž se vystřídali předsedové Zeman, Špidla, Gross, Paroubek, Sobotka, všichni též předsedové vlády. Takhle řídí i náš stát?

A pane Jičínský, takovéhle svinstvo (navýšení původní částky na několikanásobek - nezaplacená pokuta za 500,-, exekuce 15 000,-Kč)) bylo u exekucí, které také odhlasovali poslanci ČSSD. Je jenom dobře, že se sami na vlastní kůži přesvědčí, jaké svinstvo na obyčejné lidi odhlasovali.

B. Rybák 10.4.2016 10:24

Re: Nestoudná ČSSD

Přesně tak! Zničující exekuce vzniklé z banálních částek o nichž postižený dlužník někdy ani nevěděl, měly platit jenom pro chudé občany? ČSSD své dluhy a sankční poplatky schválila a pak je nevyplatila! Čemu se diví?

K. Janyška 9.4.2016 17:54

Není ostudný, ostudné bylo a je chování ČSSD. Zemanem

počínaje a Sobotkou konče... Dzp.

J. Mrázek 9.4.2016 17:06

Cena Františka Kriegla "klinice"...

Nadace Charty 77 udělila Cenu Františka Kriegla za občanskou statečnost pro rok 2016 sociálnímu centru Klinika. Cenu se mu nadace rozhodla udělit za odvahu dokazovat v dnešní době, že pomoc lidem v jakékoli nouzi je správnou cestou pro každého, kdo chce zůstat skutečným člověkem. Nadace to uvedla v tiskové zprávě.

______

Jak to zpíval Kryl? "Když lež je pravdy zárukou..." Tak co nám tím vlastně Nadace sděluje? Že vloupat se a obsadit cizí objekt bez respektu vůči vlastníkům je akt občanské statečnosti? Že obtěžovat okolí, vařit pervitin, chovat se asociálně je žádoucí? Že pomáhat okupantům (protože nic jiného kobylky nejsou, i když nepřijely na tancích) je hodné ocenění? Bože, Kriegel se musí v hrobě obracet...

J. Krásenský 9.4.2016 17:49

Re: Cena Františka Kriegla "klinice"...

Co nám nadace sděluje? Inu, že František Kriegel byl komunista, že sama nadace je marxistická, že "půda patří tomu, kdo na ní pracuje", že charta byla z většiny trockistická a její odkaz trockisti ovládli. Rozlétli se do stran Pithart k lidovcům, rychetský, jičínský a další k ČSSD.... Dnes se maskují levicovým liberalizmem, ale je to ten nejextrémnější marxizmus. Kriegel se v hrobě neobrací, jedině snad v pekle a pokud je jinde pak tleská.

J. Balcar 9.4.2016 16:57

Všechny ty kecy jste si mohl ušetřit, soudruhu Jičínský

Stačilo zaplatit a kde by byly nestoudné úroky? No přece v kase Lidového domu.

S. Ševeček 9.4.2016 16:34

"nestoudné Altnerovy požadavky"

... je to přece podle vaší ústavy, pane Jičínský, ne?

... odle vašich "demokratických" zákonů a v souladu s "právem"?

Pak byste měl tiše stát v koutě a pokorně šoupat nohama.

M. Rejman 9.4.2016 16:05

Nestoudný není Altner, nestoudný je Jičínský

Zdeněk Jičínský nezklamal. Komunistický "právník, který se velmi přičinil, že komunismus přežil a dnes ohrožuje naši trnitou pouť k demokracii, se pohoršuje nad tím, že musí být plněny smluvní závazky. Hanba, pane doktore Jičínský.

L. David 9.4.2016 15:30

Socani tuhla lekci potřebovali jak prase drbání!

Nic lepšího je potkat nemohlo, než tato výuka, která jim snad napoví, že pro úspěšné vládnutí nestačí pronásledovat živnostníky i firmy - zkrátka kohokoliv, kdo se chce a umí uživit vlastní prací. (A že je také potřeba dodržovat zákony a uzavřené smlouvy.)

A to na rozdíl od jejich že prý "politiků" - ve skutečnosti příživníků, jejichž jedinou zásluhou jsou prošoupané gatě v poslaneckých lavicích a v křeslech nejrůznějších zbytečných postů ve správních radách státních podniků a kdejakých zbytečných úřadů, či neziskovek.

V. Kříž 9.4.2016 15:17

Jičínský, Jiíčínský...

... dostali jste jako jediní v tomto státě obrovský majetek akciové společnosti, neprávem a zadarmo. to, že vám to vymohl šejdíř, vás holt stálo hodně peněz. ale já se o vás nebojím, vy si najdete cestu, třeba pomocí dalšího šejdíře, abyste ty prachy stáhli od lidí a za pár let jste zase ve vatě. a ty, autore naší ostudné ústavy, by ses už mohl stáhnout do ústraní.

J. Šrámek 9.4.2016 14:37

Ostudná smlouva?

Jak pro koho.V době jejího uzavření byly takové smlouvy na denním pořádku a součástí každé smlouvy,kde šlo o mnohem banálnější částky.Vlády ČSSD takové zákony navrhly a schválily.Kolik tisíc občanů bylo za pomoci takových smluv ožebračeno!Ať to byly podlé kšefty tzv.,,šmejdů",nebo vymáhané částky různých pokut a nedoplatků!Všichni právníci,včetně těch soc.dem.strany se pošklebovali a tvrdili,když jste to podepsali,plaťte!A nyní se dočkali sami stejné ,,mediciny".Lze dodat jen ha-ha-ha.A už je více nevolit!

V. Školník 9.4.2016 16:47

Re: Ostudná smlouva?

Naprostý souhlas, je nestoudné když se Sobotka ohrazuje na dlouhodobou nečinnost soudů, když se totéž děje dnes a denně občanům ČR, a nikoho z ČSSD to netrápí.

Možná ale jen možná by spíše bylo vhodné se tímto, na vládě a v Parlamentu, zabývat.

J. Chaloupka 9.4.2016 13:52

Bude to pravděpodobně dobrá výmluva, když prohrají

volby (Neměli jsme na bilbordy, jako Babiš). I proto je dnes takový tlak na rozpočet, socdemáci tuší, že v dalším volebním období už předsedu vlády mít nebudou. Sobotka bude moc rád, když ho Babiš udělá ministrem tzv. bez portfeje.