19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

PRÁVO: Ministryně spravedlnosti krade

Máme v Česku skutečně bizarní kabinet. Nemáme ministra zahraničí, protože prý volil někoho jiného než Zemana, premiér je trestně stíhaný a ministryně spravedlnosti krade cizí myšlenky, a tedy porušuje autorský zákon.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Papež 6.7.2018 9:38

Takže také opsaná diplomka? Po napsání textu si jej přečtěte. Třeba se stanete mynistrini.藍

J. Vintr 6.7.2018 10:07

Re:

Za mých časů ještě nebyly počítače, takže těch několik desítek stran musel člověk nadatlovat na psacím stroji (bez překlepů!). Takže jsem pochopitelně text předlohy musel krátit a při té příležitosti jsem pochopitelně řadu věcí musel přeformulovat.

V. Heidlerová 6.7.2018 6:28

Re: Diplomky a podobné závěrečné práce

Kdyby byla pravda to, co jste napsal - o bezvýznamnosti podvodu při sepisování závěrečných prací - pak by se úplně smazala hranice mezi dobrem a zlem, pravdou a lží, mezi poctivostí a nečestností atd.atd. Vysokoškolsky vzdělaný člověk skládá přísahu, v práci uvádí a čestně prohlašuje, že elaborát vypracoval samostatně. To by úplně převrátilo všechny morální zásady, k nimž se každá slušná společnost snaží dopracovat a k nimž jsme byli vychováváni. Vy ne?

Pravdu máte jen v poslední větě. Ano, bezcharakterní osoba bude sloužit jiné bezcharakterní osobě. A všichni se ohánějí TGM!!! Takovým lidem patří jedině plivnout do ksichtu.

J. Vintr 6.7.2018 8:39

Re: Diplomky a podobné závěrečné práce

Vy jste asi nechodila do školy? Opisování a používání různých "pomůcek" patří k běžným způsobům, jak zvládnout formální úkoly, které musí člověk splnit, aby školu absolvoval. Nemá to absolutně nic společného s morálkou. Stejně jako "vědomosti", které člověk ve škole získá, nemají většinou téměř žádný význam v tom, čím se později živí. A to mluvím o reálných oborech, jako je třeba technika nebo medicína. U škol takzvaně humanitního charakteru jde o naprostou formalitu, protože ty člověku žádnou reálnou kvalifikaci ani poskytnout nemohou.

K. Oldřich 6.7.2018 6:52

Re: Diplomky a podobné závěrečné práce

To už si můžete zfalšovaný diplom od nějakého podvodného podnikavce rovnou koupit. Nic na tom není. Je přece pouze vyroben tím Vaším jiným způsobem.

J. Vintr 6.7.2018 8:43

Re: Diplomky a podobné závěrečné práce

Pokud má studium vysoké školy vubec nějaký význam, tak spočívá v tom, že ji člověk celou absolvuje a ne v napsání nějaké závěrečné práce. To je jen formalita, stejně jako je formalitou maturita na střední škole.

P. Papež 6.7.2018 9:40

Tak proto nemate ani maturitou? Tak soudím podle vašeho příspěvku.

J. Vintr 6.7.2018 10:25

Re:

Soudíte špatně.

K. Oldřich 6.7.2018 14:17

Pak je nejvyšší čas navrhnout ministerstvu školství, aby ty zbytečnosti zrušilo.

M. Prokop 6.7.2018 10:07

Re: Diplomky a podobné závěrečné práce

Možná jen formalita, ale pokud někdo neumí ani opsat diplomku tak, aby to nemlátilo do očí, tak je prostě blbej/blbá a tedy vhodná na pidistryni v Burešově vládě. Inteligenčně i morálně.

J. Vintr 6.7.2018 10:14

Re: Diplomky a podobné závěrečné práce

Nemusí být blbý, jen líný. V době, kdy stačí použít "ctrl c" a ctrl v", to je docela běžné. Tím vubec nechci hodnotit inteligenci paní Malé, kterou vůbec neznám. Absolvování vysoké školy, třeba i "poctivé" a s červeným diplomem, ještě nic nevypovídá o inteligenci člověka. I v naší politice se objevila řada evidentních blbců s vysokoškolským diplomem.