2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

PRÁVO: Konvičkiáda

Instituci, jež by už z principu své existence měla požívat vážnosti, se nemůže stát nic horšího, než že je směšná. Přesně tohle se děje státnímu zastupitelství. Řeč teď výjimečně není o olomoucké tvůrčí skupině okolo Iva Ištvana, nýbrž o další výtečnici usilující o naše bránice.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Filek 3.12.2015 9:48

Re: Václav Klaus starší

Vaněčku nebo jak se jmenujete,Klaus ml.nepotřebuje žádnou obhajobu svého otce.Kdybyste měla alespoň krapet jeho rozumu tak tady nepíšete takové pitomosti.

A. Alda 3.12.2015 9:47

Re: Velmi výstižný esej.

No odsoudila a do vězení ho poslala manžela čelného ódésáka v daném kraji, dříve ministra spravedlnosti. A trestní oznámení proti němu také podala ODS. Ostatní strany, jejichž papaláši byli Smetanou otykadlováni, se k nim nepřidali a brali to jako humorný úlet či lidovou tvořivost. Ale Landr prskal jak křeček a jeho manželka pak Smetanu poslala do báně. A ODS se od toho nedistancovala, nekritisovala to, nevyjádřila žádné znepokojení nad takovým vývojem situace... a přišla o spoustů voličů.

A. Alda 3.12.2015 9:43

Státní zástupce ne.

Státní zástupce čili prokurátor je součást exekutivy, moci výkonné. Má poslouchat ministerstvo spravedlnosti, vládu a presidenta.

Soudce je však orgánem justice, moci soudní. A moc soudní by měla být volena. Princip jmenování soudní moci mocí exekutivní (presidentem) je v rozporu s montesquieovskou teorií tripartity státní moci. Zvlášť když se u nás zavedla praxe, že justice si sama vybere, koho doporučí presidentu k jmenování soudcem, a když to president odmítne soud mu to přikáže jako povinnost. To je už vrchol absurdity.

Nelze připustit, aby si soudci sami takto de facto kooptovali další soudce. Volby soudců jsou nezbytné. Buď přímé volby, nebo volby sněmovnou či senátem.

K. Filek 3.12.2015 9:40

Re: Velmi výstižný esej.

Jak jste na to přišel,že ho nechala zavřít ODS.Vy musíte mít styky.

A. Alda 3.12.2015 9:35

Velmi výstižný esej.

Máte naprostou pravdu, pane.

Oni všichni nějak zapomněli, že když ODS nechala odsoudit kreslíře tykadel Smetanu, stálo ji to překvapivě velké množství hlasů a nastoupila cestu k marginalisaci.

Teď to zkoušejí na Konvičku - ale efekt bude mnohem výraznější než způsobilo zavření Smetany.

Ś. Svobodová 3.12.2015 9:31

Horší komunistů

Tento paragraf byl už v bolševickém zákoníku a platil do roku 2002. Do té doby se týkal pouze národa a rasy. Ale už havlova vláda k němu přifařila náboženství, etnikum, třídu, nebo jinou skupinu osob. Trestná je i účast na činnosti takových skupin. Takže teoreticky ti, co házeli vejce na prezidenty se srotili za účelem projevu nenávisti a násilí a všichni už měli sedět. Proč státní zástupci nekonají?

A co kdybychom se srotili za účelem vymoci si demonstrací zrušení tohoto paragrafu? Mohli bychom porušit právo poslanců na svobodné rozhodnutí? Nešli bychom sedět?

K. Křivan 3.12.2015 9:12

Docent Konvička

je mi čím dál víc sympatičtější.

Ś. Svobodová 3.12.2015 9:05

Re: Václav Klaus starší

"Nenávidím lidi, kteří vyhrožují, že zotročí naše ženy, zničí naše města a naši kulturu a nás pozabíjejí. Nenávidím jejich přesvědčení...

Kde přesně jste paní Šauerová v těch větách vzala, že K.mladší narozdíl od otce nerozlišuje mezi běžným muslimem a teroristou?

P. Lenc 3.12.2015 8:59

Tady jde vidět,

že těch Ištvanů máme v justici víc než dost.A když k tomuto "výkvětu" přidáme výkřiky "akademické obce" a práci různých prestitutů na čele s Reflexem a Čt, tak to začíná připomínat léta padesátá.

T. Pansky 3.12.2015 8:37

Re: Potrebne reseni: je potrebne prijmout zakon o voleni ...

Tim by se politikum vyrazil klin z ruky.  Kolik uz u nas bylo kauz uplatnych soudcu.  Sveho casu soudci kriceli, ze vyraznym navysenim platu se omezi moznost korupce.  To je samozrejme nesmysl.  U nas se soudci nemusi bat prokazani korupce, tresty jsou totiz k smichu.  Jsou staty, kde se soudci voli a jak to dobre funguje ...

K. Wágner 3.12.2015 8:12

Tam, kde byl dobrý voják Švejk

Takže jsme pomalu opět tam, kde byl dobrý voják Švejk. Když někdo řekne, že na císařepána z vyvěšeného obrazu serou mouchy, půjde za to do kriminálu?

J. Myslivec 3.12.2015 8:02

Konvičkiáda

Mohu jen souhlasit! Ono se s tím asi víc dělat nedá! Bohužel...

J. Myslivec 3.12.2015 8:00

Re: Potrebne reseni: je potrebne prijmout zakon o voleni ...

Jó, to by bylo! Ale u nás asi sci-fi!?

A. Reček 3.12.2015 7:58

Je na tom dost pravdy

Pokud nebude postoj nynější vlády v této imigrační politice jednoznačný, pak pedagog Konvička se lehce může stát v příštím roce politikem.

J. Skála 3.12.2015 6:51

Potrhlé a nebezpečné

jsou všechny tři důry - Šauerová, Sybila i Vaněček.

S. Vaněček Šauerová 3.12.2015 6:37

P.S.: ..., tedy pokud je příčetný,

což se nezdá být úplně jisté.

S. Vaněček Šauerová 3.12.2015 6:34

Václav Klaus starší

měl dost rozumu, aby poukázal na to, že je rozdíl mezi běžnými (nevinnými) muslimy a islamistickým extrémismem a terorismem. Zjevně jeho rozumný postoj nemá dopad na jeho potrhlého a nebezpečného syna.

S. Vaněček Šauerová 3.12.2015 6:25

Vědec ... léta upozorňuje ... :-)

No ano,  léta byly editorem aktualne.cz vytrvale mazány vědcovy nenávistné výkřiky, to sedí. Vůbec totiž nešlo jen o pár jakýchsi metafor či hyperbol (jak bude nepochybně tvrdit statečná Konvičkova obhájkyně) vypuštěných via fejzbůk.

Mám pro Vás návrh, pane Štěpánku : obraťte se na poslance a senátory, aby z našeho právního řádu vypustili verbální TČ. Do doby než tak učiní ale ... :-) Já vím, je to smutné. :-) Napadá mě ale : každý kriminálník ví, že páchá něco, co je zákonem zakázáno (a přesto tak činí). Vědec a VŠ pedagog to netušil ? Nebo snad věděl, a přesto ... ? :-) Pak ale musel být také být připraven nést následky svého jednání.

P. Dvořák 3.12.2015 2:03

Re: Zakuklenci už asi budí Václava Klause ml.,

A řekl bych, že na rozdíl od Konvičkova plácnutí o masokostní moučce, by se pod slova V.K. ml. podepsalo dost lidí. Myslím normálních lidí.

J. Vintr 3.12.2015 1:52

Re: Zakuklenci už asi budí Václava Klause ml.,

To tedy řekl moc hezky. Kdyby ho chtěli obžalovat, udělali by službu dobré věci, protože by se díky tomu s těmito pravdivými slovy seznámilo hodně lidí.

P. Dvořák 3.12.2015 1:39

Zakuklenci už asi budí Václava Klause ml.,

a vzápětí ho zabaleného do "medvěda" odvedou do vazby. Už toho řekl dost:

"Nenávidím lidi, kteří vyhrožují, že zotročí naše ženy, zničí naše města a naši kulturu a nás pozabíjejí. Nenávidím jejich přesvědčení, a pokud je to náboženství, pak nenávidím takové náboženství. Podněcuji k této nenávisti, protože zlu by se lidé měli postavit, což bez negativních emocí nejde. Nenávidím všechny jejich české pomahače, omlouvače a jejich užitečné idioty. Nenávidím všechny kádrováky, kteří každou chvíli sepisují články nebo petice, kdo by měl být vyhozen z veřejného prostoru, propuštěn, kdo by měl mlčet a nevyjadřovat se. Pokud je to jejich přesvědčení, pak nenávidím takové přesvědčení. Nenávidím hlupáky, zejména vzdělané hlupáky. Nenávidím všechny, kteří přísahají na demokracii, jen pokud zrovna vyhrává jejich kandidát."

http://www.novinky.cz/komentare/387817-komentar-podnecovani-k-nenavisti-vaclav-klaus-ml.html

T. Pansky 3.12.2015 0:17

Potrebne reseni: je potrebne prijmout zakon o voleni ...

... soudcu a statnich zastupcu.  Ze to bude drahe?  Porad to bude levnejsi, nez soudy zahlcene podobnymi pripady lidove tvorivosti statnich zastupcu !!!