23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

PRÁVO: IZIP se své dojné krávy nevzdá lacino

Média v úterý zveřejnila informaci, že švýcarská firma eHealth International vlastnící 49 % akcií IZIP považuje vypovězení smluv ze strany VZP za nezákonné. Je vidět, že IZIP se své dojné krávy VZP jen tak snadno nepustí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jehlík 22.6.2012 18:22

Vola na býka nepředěláš

.......

V. Heidlerová 22.6.2012 20:15

Re: Vola na býka nepředěláš

Hihihi, ale z býka se může vůl stát ve vteřině.........................

J. Jirát 22.6.2012 11:39

Ptejme se Hegera,

proč nevezme IZIP a nerozvine ho do povinně užívaného systému. Je k tomu připraven. Chápu sice, že mu jsou autoři a majitelé IZIP protivní, protože jsou z jiné partaje a rozvinutím IZIP pod křídly MZdr by ještě více vydělali, ale z praktického hlediska by takový postup byl na místě. To co Heger chce, totiž vyřazeni IZIP a výstavba nového systému, je holý nesmysl.

K. Drobková 22.6.2012 12:10

Re: Ptejme se Hegera,

Povinně používat systém soukromé firmy ? Když se uvažovalo o povinném používání registračních pokladen, to bylo řevu........ Proč bych měla mít povinnost, svoje soukrommé údaje svěřit nějaké firmě kdesi ? Ani náhodou !

V. Heidlerová 22.6.2012 20:17

Re: Ptejme se Hegera,

Za totáče jste se povinně odevzdala rudému systému a jeho zákonům, nevzpouzela jste se, a nyní taková občanská statečnost!!! Kde se to jen ve Vás bere?

O. Uživatel 22.6.2012 21:02

Uživatel požádal o vymazání
V. Heidlerová 23.6.2012 0:01

Re: Ptejme se Hegera,

Kdybych se nestavěla, tak bych čučela potichu a nikdy bych jiným nic nevytýkala. Je mi 75  let, mohla bych Vám psát celé romány, jak "dobře" se nám žilo, ale necítím potřebu předkládat zde svou obhajobu ani osobní posudek..  

V. Mlich 22.6.2012 10:13

Jak "bez užitku"?

Sám mám zdravotní knížku na IZIPu téměř od začátku a je to velmi dobrá věc. Bohužel jsou tam jenom data o tom, co všechno pojišťovna za mne platila, protože lékaři tam odmítají psát diagnostické údaje, ale už i to, že jsem tehdy a tehdy bral v té a té lékárně ten a ten lék může být relevantní informace pro nějakou příští diagnózu. Na to, že se ten systém jenom rozbíhá, je to pěkný výsledek, ještě nějak přinutit doktory, ať tam taky píšou (vyřešit mostíky, aby se tam automaticky přenášelo, co už teď píšou jinde) a rozšířit to na další pojišťovny. Proč valit prachy do nového projektu?

Finační stránce věci nerozumím, ale vím tolik, že za 6 miliónů bych takový IZIP udělal sám a měsíční provoz takového portálu by neměl dosahovat 100 tisíc, kdybychom uvažovali třeba 2 stálé zaměstnance, spálenou elektriku a občas vyměnit nějaký počítač. To ať klidně odborníci revidují smlouvy a vyhlásí je od počátku za neplatné.

K. Drobková 22.6.2012 10:54

Re: Jak "bez užitku"?

Data, co všechno za Vás pojištovna zaplatila Vám dá jakákoli pojišťovna. Na to nepotřebuje žádný IZIP. Aby byl IZIP plně funkční, tak tam musí zadat data každý lékař, včetně tkz. obvoďáků, praktických lékařů. A to všechna data, v podstatě od Vašeho narození. Průměrný " obvoďák ", praktický lékař má cca dva ticíce klientů, t.j. dva ticíce složek obsahující vše o klientovi od narození. Někdy je to 50 papírů, někdy i několik stovek - podle stáří klienta a jeho případných nemocí, operací, návštěv u lékaře, očkování atd., atd. To všechno by museli praktičtí lékaři "nacpat" do IZIPU. Je to úmorná práce, kterou jim nikdo nezaplatí. Ještě se divíte proč většina lékařů na IZIP nereflektuje ? A to zcela opomíjím případné úniky dat do nepovolaných rukou .....

V. Mlich 22.6.2012 16:59

Nakrmit IZIP datama

Nikdo neříká, že by tam ta data měl někdo datlovat ručně 50 let zpátky. Jednak má spousta doktorů již všechno (resp. dost velkou část) v počítači, tak to stačí jen jednorázově "přesypat" a kde data nejsou, tam se holt třeba smiřit s tím, že nebudou ani v IZIPu. I když se dívám teď do své papírové zdravotní karty, tak tam mám jen záznamy od poslední změny trvalého bydliště. Stěhoval jsem se zatím 3x.

R. Houška 22.6.2012 9:02

Soudruhu Roučku, a co dělala celou dobu pro ochranu

pojištěnců VZP vaše ČSSD? Kde byla v době ministrování pana Ratha. Ono, když vás u lizu držela opoziční smlouva s ODS, tak vám tunel Ouzkého a Cabrnocha nevadil, že?! Až si budete ochotní zametat před vlastním prahem, tak si tu plácejte játra. Do té doby buďte zticha a styďte se někde v koutku vaší europoslanecké, z našich daní exkluzivně placené, kanceláře. Howgh

J. Boleslav 22.6.2012 11:48

Re: Soudruhu Roučku, a co dělala celou dobu pro ochranu

Stydění se v koutku v případě s. Roučka evidentně nepřipadá v úvahu. Mediální útoky na politické soupeře má zjevně v pracovní náplni a pravděpodobně i dobře honorované. Nebo že by pouze bezplatné hobby? Tomu nevěřím.

J. Schwarz 22.6.2012 9:00

Hlavní chybou IZIP

bylo, že jeho používání lékaři nebylo nařízeno. Který podnikatel by vedl například účetnictví, kdyby to nebylo zákonem nařízeno? Kdyby stačilo házet doklady do krabic a pokud berňák nevěří, že je ve ztrátě ať se tím prohrabe a dokáže mu opak? Spekulace typu možného zneužití medicínských údajů   o pacientech jsou účelové - zatím se mnohem častěji našla lékařská dokumentace na skládce nebo v popelnici, kam ji vyhodili například pozůstalí.

P. Lenc 22.6.2012 8:52

IZIP

je dobrá myšlenka krachující pouze na neochotě lékařů.To je tak, když se spoléhá na rozum a dobrovolnost.

O. Uživatel 22.6.2012 21:09

Uživatel požádal o vymazání
P. Schuh 22.6.2012 8:25

Hledání poctivce

Takže by jste si měli dát s ODS vzájemně přes držku. Vy jim třeba za IZIP, oni vám třeba za megazlodějinu s fotovoltaikou. Inu jak se říká bratr bratru.....

R. Houška 22.6.2012 9:05

Re: Hledání poctivce

K té fotovoltaice by měli na fackovačku poslat ještě svého slouhu, nejpopulárnějšího prezidentského kandidáta Jeníčka Fishera, který měl poslední možnost tu rejžovačku z našich kapes stopnout, ale udělal prd...

J. Humpolík 22.6.2012 6:23

IZIP je potřeba dále rozvíjet

IZIP je velmi dobrý projekt a je v něm potřeba pokračovat!!

M. Bílý 22.6.2012 7:29

Re: IZIP je potřeba dále rozvíjet. Pane Humpolíku (06:23) jsem stejného názoru.

Po počátečním tápání (není se co divit, s osobním počítačem jsem začínal v 83 letech) jsem IZIPu přišel na chuť.Uvítal bych sice trochu sevřenější formu, ale to není nic podstatného. Systém IZIP nelze ovšem vybudovat pro hloupé (těch nebude tak mnoho) a pro lenivé. Těch jsou u nás mraky. Nejsem rozhodně obhájcem starých časů, ale kdyby ho zaváděli bolšáni, tak by ho striktně nařídili a nikdo by si netroufnul remcat a IZIP by šlapal.

I. Schlägel 22.6.2012 7:57

Re: IZIP je potřeba dále rozvíjet. Pane Humpolíku (06:23) jsem stejného názoru.

Přesně tak. Kdyby byl IZIP pro lékaře i pacienty povinný, mohlo to docela dobře fungovat i s českým rizikovým příplatkem v podobě korupčních cen. Pro řadu lékařů je však výhodnější stávající systém. Je více nepřehledný a proto více nese.

K. Oldřich 22.6.2012 10:46

Re: IZIP je potřeba dále rozvíjet. Pane Humpolíku (06:23) jsem stejného názoru.

Pardon, jak byste chtěl tu povinnost vymáhat u pacientů?

M. Bílý 22.6.2012 11:08

Ptáte se, pane Oldřichu (10:46) : jak byste chtěl tu povinnost vymáhat u pacientů?

Ta povinnost, podle mne je v tom, že pacient nemůže se zařazením do IZIPu nesouhlasit

K. Drobková 22.6.2012 12:14

Re: Ptáte se, pane Oldřichu (10:46) : jak byste chtěl tu povinnost vymáhat u pacientů?

Jak nemůže nesouhlasit ? Co je nějaké firmě, kdesi v trantárii, do toho jaké mám nemoci ?

M. Bílý 22.6.2012 14:24

Netušil jsem, paní Drobková (12:14) že jste VIP a máte hojně zajímavých nemocí, že se o Vás bude zajímat jaskýsi James Bond z Tramtárie.

Jinak, už to tady delší dobu propaguje pan Schwarz, pojďme se rozdělit.

K. Oldřich 22.6.2012 21:50

Re: Ptáte se, pane Oldřichu (10:46) : jak byste chtěl tu povinnost vymáhat u pacientů?

Promiňte, přehlédl jsem, že jste mi odpověděl. Tedy šlo mi o to, že když jsem se o IZIP zajímal dostal jsem se na stránku na níž bych se měl zaregistrovat. Pokud by toto měla být povinnost asi by ji mnoho lidí z různých důvodů splnit nemohlo. Mě se to jako špatný nápad nejevilo. Můj lékař mi to ale po dotazu nedoporučil, neboť celému projektu jasnozřivě prorokoval jepičí život. Momentálně máme tedy po starostech, ale řekl bych, že se něčemu podobnému v budoucnu nevyhneme.

V. Heidlerová 22.6.2012 20:15

Re: IZIP je potřeba dále rozvíjet. Pane Humpolíku (06:23) jsem stejného názoru.

Ve světě byl tento systém vysoko oceněn, doma jej neumíme účelně využít a socani řvou o tunelu. Je to pro nás typické, Češi mají výborný nástup - ale koncovka už dobrá nebývá. Jsme málo trpěliví, nedokážemě pilovat systém k dokonalosti, hned remcáme, když se něco nepovede - a nejlepší je hodit to na ty, kteří to vymysleli, prý je to podvod, tunel atd.Pan ministr zdravotnictví by měl ještě popřemýšlet a využít toho, co je na IZIP pozitivního, a ne hodit to za hlavu. Nazdar!

P. Schuster 22.6.2012 8:50

Re: IZIP je potřeba dále rozvíjet

Od roku 2006 jsem klientem IZIP a pořád si myslím, že s Elektronickou zdravotní knížkou by se mělo na lécích i na péči o pacienta ušetřit spoustu peněz. Rušit je, je stejná blbost jako rušit státní maturity. Ale od toho tu máme naši geniální vládu aby to vyřešila.

J. Kadeřábek 22.6.2012 12:03

Re: IZIP je potřeba dále rozvíjet

Možná až se Váš zaměstnavatel nebo Vaše pojišťovna bude probírat Vašimi zdravotními záznamy názor změníte. A nepište mě o neprolomitelném systému ochrany. Ty mají i ty banky co jim byly ukradeny data klientů, kteří měli platební kartu. A také ji má náš parlament, na jehož serveru se mu producíruje porno.

M. Bílý 22.6.2012 13:42

Pane Kadeřábku (12:03) Vaše starosti a Rothshildovy prachy...

Kapavku nemám (za 86 let jsem to nestih, protože za milenky jsem měl vždy jenom kolegyně) a že mě předevčírem potrefila Tendovaginitis,. na to by všichni čubrněli s otevřenou pusou (Vy ne?) takže není co řešit.

V. Heidlerová 22.6.2012 14:46

Re: Pane Kadeřábku (12:03) Vaše starosti a Rothshildovy prachy...

Klobouk dolů před Vaším svěžím duchem, jen ten název nemoci je zavádějící, až jsem se lekla, pobavil jste mne, ať potíž brzo odezní - a IZIP určitě byl dobrý nápad. Vím jak ve svém věku bojuji stále se vzpomínáním, jaké choroby jsem v průběhu dlouhého života prodělala a jaké léky jsem požívala! Zdravím. Babka