26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

PRÁVO: Ištvanova právní svévole

Hlášku "Nechci slevu zadarmo" kdysi vložili do úst profesora Zelí Grossmann se Šimkem v jedné ze svých legendárních povídek. Lidé u toho slzeli smíchy. Když podobnou pitomost zcela vážně provozuje olomoucký vrchní státní zástupce Ivo Ištvan, najde se dostatek hlupáků, kteří se u toho nejen tváří smrtelně vážně a vedou o tom "odborné" debaty, nýbrž s tím dokonce nadšeně souhlasí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Svoboda 1.8.2013 19:19

Re: PROSÍM KRITIKY TOHOTO ČLÁNKU O VYSVĚTLENÍ

Pane Běhounku, pokud jste byl zaměstnán jinde, než  ve Strakově akademii, mohl byste vědět, že když zaměstnavatel ruší vaše místo, může Vám nabídnout jiné místo, lhostejno zda paltově odpovídající, ale rozhodně to není jeho povinností. Odstupné Vám má dát, ale pokud se nepletu, jsou to tři měsíce, při dejme tomu třicetitisícovém platu a ne 24 měsíců při půlmilionovém platu, jako např. v případě GŘ ČD.

Doufám, že uznáte, že tříměsíční odstupné je něco jiného, než dejme tomu roční trafika.

K těm ODSákům jen připomínku, že mi vadí všichni zloději a korupčníci, lhostejno od a z které starny. Trváte-li na tom, také Vás zaměstnavatel odstupným uplácí, ale je to oběma stranami předem dohodnutý úplatek, proti němuž nemůže nikdo nic namítat.

Podle mne máte zkreslené přestavy o zaměstnavatelích. Když podnikatel ruší místo, ruší ho proto, že chce ušetřit. To, že by tvořil kvůli Vám jiné místo je při nejmenším dost nelogické.

P. Běhounek 1.8.2013 18:28

PROSÍM KRITIKY TOHOTO ČLÁNKU O VYSVĚTLENÍ

mimo nadávek mi ještě nikdo nedokázal odpovědět, když se, se zaměstnavatelem dohodnu na změně pracovního místa, nebo ruší-li mé místo, je povinen mi nabídnout jiné platově odpovídající, nebo když se nedohodneme, tak mi má dát odstupné, proč vám ti ODSáci vadí, to mě zaměstnavatel také uplácí, když mi dává jiné místo nebo mi dává odstupné

J. Vyhnalík 1.8.2013 17:26

Re: Mám neodbytný pocit,

Vy myslíte toho Fuksu, který příjmy státu z hospodaření lesů zdvojnásobil?

F. Navrátil 1.8.2013 17:24

Re: Myslet bolí (T.G.Masaryk)

  Pane Lávička, není možné a nikdy tomu tak nebude, abychom měli všichni stejně. Vedle schopností je třeba, aby jste byl ve správný čas na správném místě. K tomu abychom byli všichni bez rozdílu spokojeni je právě nutné dodržování zákonů nejen psaných, ale i morálních. Zatím však v celé té bouři ve sklenici vody, kterou zde pánové Ištván a Šlachta rozpoutali, marně čekáme, čí jsou ty rozkradené miliony a kila zlata. Komu patří  zatím nevíme. Asi nebudou těch tří poslanců a paní Nagyové. Kdyby tomu tak bylo, tak bychom už určitě byli informováni a celá ta kauza by dostala hlavu a patu. To co se nám zatím předkládá nelze jinak chápat než jako bezprecedentní záminku k pádu vlády. Ve své podstatě je úplně jedno zda takovýmto způsobem by byla zlikvidována pravicová a nebo levicová vláda. To co nám zde vyrůstá však nemůže a nikdy nebude sloužit k nastolení pořádku a spravedlnosti. President zneužívá rafinovaným způsobem mezer v ústavě, do vlády a veřejných funkcí jsou dosazování jeho lidé, dovolí si pozvat k audienci Státního zástupce a hodnotí jeho dosavadní práci. Toto snad už nelze pokládat za demokratické a v neposlední řadě za zákonné jednání. Pan Zeman sliboval, že bude presidentem všech občanů, těch kterým jeho jednání vyhovuje je určitě méně než těch, kterým se jeho praktiky vůbec nelíbí. Pokud dosavadní vývoj bude v těchto intencích pokračovat, jsem velmi zvědav jak se bude vyvíjet ekonomika, snižování státního dluhu, jak budou reagovat ratingové agentury, jak se bude snižovat nezaměstnanost a hlavně korupce.

P. Vítek 1.8.2013 16:55

Re: Mám neodbytný pocit,

A nekomu zas muze pripadat jako svinstvo cena,kterou platime z FVE.Chapete ten nepomer?Vy nevidite,jak se nam smeji,ze se tu hadame o prkotinu?Stovky pravniku filosofuji o slovickach,misto aby delali na poradnych kauzach.Taky jste naletel.Porad stejna taktika-odvest hnev lidu na nepraveho vinika.

V. Hajková 1.8.2013 16:49

Re: Ištván je mimoň.

Přesně  máte  za   1******

V. Hajková 1.8.2013 16:48

Re: Výborný článek, naprostý souhlas

Zdravím  p.  Boleslav

V. Hajková 1.8.2013 16:44

Re: Mám neodbytný pocit,

Tak  to  je  pravda-    s  tím  musím  než  souhlasit !  Poslední  roky-   nevidím  žádný  rozdíl  mezi  RVHP   řízené   z  Moskvy     EU-  řízené  z   BRUSELI!   Bože  jak  ten  p.  prez. KLAUS  -  VŠE  PŘESNĚ  PŘEDPOVĚDĚL!

P. Vaněk 1.8.2013 16:42

Re: Nemohu si pomoci, ale

Svobodo, už jsem tě jednou poslal do p-dele tak proč tam nejdeš? Proč se stále zesměšňuješ?

P. Vaněk 1.8.2013 16:37

Re: Bohužel p. Štěpánek- BĚSNĚNÍ - nekončí!!

Svobodo, jdi už konečně do prdele!

M. Bílý 1.8.2013 16:33

Re: Výborný článek, naprostý souhlas

Připojuji se.

P. Běhounek 1.8.2013 16:28

Re: Štěpánkovo slovo - slovo Boží

uste usvědčený lhář a basta, Nabyová negrala žádných štvr milionu jak by mohlo vyznít jako měsíčně, jak píšete, tak už přestaňte lhát, děláte jen primitiva sám ze sebe, tací jako vy by zasloužili více než pár jadrných slov, vy jste zacházeli s svými oponenty tak, že jste je věšeli, a to že vy chcete doktora a on u vás není, není známka ničeho, nevím proč by měl v důchoďáku mít službu stálý doktor, máte lékaře praktické někde pobílž, dále nemocnice a záchranku v normovaných dojezdových časech, tací primitivní sobci jako vy jsou typičtí budovatelé socialismu, pokud si ten důchoďák plně hradníte, můžete si zaplatit i lékaře, pokud se necháváte živit ode mě, uvědomte si, že jste si na svůj důchod nikdy nevydělal, budovatelé socialismu by spíše měi platit reparace

P. Vaněk 1.8.2013 16:22

Re: Štěpánkovo slovo - slovo Boží

Tak konečně je to jasné Svoboda je závistivé hovado.

P. Vaněk 1.8.2013 16:19

Re: Štěpánkovo slovo - slovo Boží

Svobodo, vy jste prostota sama a hovádko boží. Nechte už toho a běžte něco užitečného dělat popřípadě si běžte za roh nafackovat.

J. Boleslav 1.8.2013 16:14

Výborný článek, naprostý souhlas

P. Vaněk 1.8.2013 16:10

Re: Profesionální lhář a demagog Šejna

Svobodo, vy jste ale pako!

P. Vaněk 1.8.2013 16:09

Re: Profesionální lhář a demagog Šejna

Velmi dobře jste to idiotu Šejnovi  podal. Domnívám se ale, že on to nepochopí a bude opruzovat i nadále.

F. Navrátil 1.8.2013 16:06

Re: Profesionální lhář a demagog Šejna

  Pane Nováku, k Vašemu příspěvku není co dodat. Pro každého inteligentního a slušného člověka je to povzbuzení, že v těchto prolhaných a tendenčních kausách jsou lidé, kteří si zachovávají zdravý rozum a charakter.

P. Vaněk 1.8.2013 16:04

Re: Mám neodbytný pocit,

Tak zvané západní hodnoty již nejsou co bývaly. To byste mohl vědět. Zasloužila se o to zejména socialistická EU.

P. Vaněk 1.8.2013 16:02

Ištván je mimoň.

Velmi dobrá úvaha pane Štěpánku. A vykašlete se na všechny ty bulíky, kteří začnou, tak jak mají ve zvyku, bučet vždy, když jim naservírujete něco logického a racionálního. Oni na to prostě nemají. Blahoslavení chudí duchem....  

V. Hajková 1.8.2013 16:01

Re: Mám neodbytný pocit,

http://www.vlada.cz/cz/clenove-vlady/premier/za-premierem/video-spoluprace-s-korean-air-je-krok-spravnym-smerem-105182/     I  na  tomto  skvělém  kroku  pro  naš   Aeroholding   má  svuj  podíl  p.  ing  FUKSA!

V. Hajková 1.8.2013 15:28

Re: Mám neodbytný pocit,

http://www.cah.cz/cs/media/tiskove-zpravy/ivan-fuksa-se-stal-jednim-z-mistopredsedu-predstavenstva-ceskeho-aeroholdingu/

V. Hajková 1.8.2013 15:28

Re: Mám neodbytný pocit,

Pindáte  -  co  jste  načetl  v   našem   BULVÁRU-  jste  směšný!     Co  Vy  vlastně  skutečně  víte  o  člověku,   který  vystudoval  2  vysoké  školy??    Co  jste  dokázal  Vy??   Jste  alespon  vyučen??

L. Novák 1.8.2013 15:16

Re: Mám neodbytný pocit,

Nějaká prokazatelná fakta byste neměl?

M. Gavlák 1.8.2013 15:13

Mám neodbytný pocit,

že tady hlavně běsníte vy, soukmenovče Štěpánku. Já tyhle fanatiky s planoucím okem nějak nemusím... Musíte si holt zvyknout na to, že to, co vám připadá jako úplně normální "deal", jak říká Nečas, může někomu jinému připadat jako svinstvo. Třeba já to za svinstvo pokládám a 350 tisíc měsíčně pro odborníka Fuksu (to je ten, který se zasloužil o devastaci Lesů ČR) výměnou za vzdání se mandátu za neskutečný humus. V normálním (myslím západními hodnotami poměřovaném státě) by se vrcholní politici po tom, co nám tady předvedli, poroučeli i v případě podstatně nižších částek...

P. Vaňura 1.8.2013 14:52

Re: Paní Hajková

Jinak celkem rozumý pan Šejna se v této kauze opravdu chová, dle definice v tomto článku, jako "idiot druhého druhu," vše co poškodí politického protivníka ja dobré. Jenže stejně se chová i soudruh Filip z KSČM, který ovšem není idiot ale darebák!

J. Vyhnalík 1.8.2013 14:50

Re: Vedle obou kategorií hlupáků tu je ještě další kategorie, která autorovu chápání zcela uniká:

Zákon říká: "kdy osoba fyzicky napadá policistu nebo jinou osobu, ohrožuje vlastní život, poškozuje majetek nebo se pokusí o útěk". I v takovém případě je vhodné používat zejména pouta, nikoli poutací opasek.

Co Vám na tom není jasné?

J. Vyhnalík 1.8.2013 14:46

Re: Už je to tu

Proč by to dělala. Parlament k ničemu nepotřebují. Vláda bez důvěry může vládnout třeba rok a pak při nejhorším další.

J. Vyhnalík 1.8.2013 14:43

Re: Jasný

Spíš by mne zajímalo, kolik podobných odposlechů stále běží a jejich zřizovatelé čekají na chvíli, kdy odposlouchávaní provedou nějakou pitomost, aby mohli rozjet monstrózní akci a ze "sprostých podezřelých" vyždímat přiznání v nějaké další odvážné právní konstrukci.

Nedávno proběhla médii informace, že se SZ zabývá i podnětem, že VK vyhlásil amnestii na zakázku, aby stíhání zbavil nějaké konkrétní osoby. Na VK SZ nemůžou, ten je kryt imunitou, ale "spoluatory" amnestie by klidně stíhat mohli, jen kdyby něco, cokoliv, našli.

R. Langer 1.8.2013 14:39

Re: pane Vintře

Co je tak rovnou znárodnit... :-P