2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

PRÁVO: David Rath je z toho venku

Zdá se, že české přísloví „stokrát nic umořilo i vola“ má opět jeden zářný příklad. Nejznámějších polistopadová korupční kauza má našlápnuto vyšumět do vytracena.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Szewczyk 4.3.2017 10:44

ha ha ha

v jednom takovém malém případě, kdy jsem vystupoval jako poškozený, elitní policista z hospodářské kriminálky, z kterého města raději neuvedu, neb mi bylo vyhrožováno donucovacími prostředky, a to za to , že jsem jej opakovaně označil za idiota, no tak ten policajt prostě nebyl schopen pochopit rozdíl mezi půjčkou a uvěrem, cha cha cha hi hi hi , no není to idiot? V případě Rath, předpokládám, že nebyl schopen rozlišit mezi zákonným a nezakonným postupem v případě odposlechu, což inklinuje jej označit také za stojícího mimo, raději však nebudu ani spekulovat o tom, že to rozlišení přišlo jaxi potom, řekněme ex post, ať tak či onak, je kauza doktora dost komedialní serial, kdy hlavní herec je sympaťák, hlavní záporák, to jako ta učetní , je záporácká od pohledu, a dvojice kocourů působí působí sympaticky či nesympaticky podle modřin na tváří, působení státních orgánů je přizpůsobeno poptávce po komediich , kdy Ulice je přesunuta do malebných Luhačovic a Langoš představuje něco jako Šlechtu, u voleb budu volit ČSSD, páč tak nějak chci další díly tej komedie, ha ha ha

J. Hajský 4.3.2017 10:28

Re: Co je pro občany málo stravitelné a co ji nepoživatelné?.

Moc Vám, pane Dvořáku děkuji za brilantní analýzu současného stavu v naší "demokratické" zemi. Je mi z toho stavu také smutno. Ale jak dál, jak z toho ven?

Myslím, že jediným řešením je osvícený diktátor. Ale poslední takový byl asi král Miroslav ze známé filmové pohádky.

T. Krystlík 4.3.2017 10:26

A co když zpochybnění legitimity odposlouchávání Ratha

je právě důkazem toho, že se česká justice alespoň v tomto případě vymaňuje z praxe vynášení rozsudků na objednávku státu?

I. Schlägel 4.3.2017 10:15

Re: Co causa Altner

To se stává. Zatím to ovšem vypadá, že na rozhodnutí o vině kašlou i soudy.

L. David 4.3.2017 10:10

Kocourkov na entou ! !

Zpronevěřte peníze v jakémkoliv množství, zajistěte si procesní chybíčku a jste ze všeho venku!

F. Doušek 4.3.2017 10:10

Re: A o na to naši vymetači "Augiášova chléva" ?

Však Rath tajemný vzkaz ohledně Čapího hnízda také vyslal. Docela nedávno. Až poté následovalo nové soudní rozhodnutí.

P. Dvořák 4.3.2017 10:08

Re: Problém je ale v tom,

Vy tomuto státu opravdu věříte?

P. Dvořák 4.3.2017 10:06

Re: Tak snad už by mohla skončit to mluvení o tom,

Nejen pro vás.

Je vidět, že vůbec nemáte ánung o tom, co je to hospodářská trestná činnost. Její základní neodolatelné kouzlo spočívá právě v tom, že něž se do toho vloží operativa (rozuměj, Langrem a jinými chytráky "reorganizovaná", ale vlastně rozprášená a zrušená kriminální služba) a poté orgány činné v trestním řízení, tyto peníz nikdy nikomu nikde "nechybí".

R. Brzák 4.3.2017 10:03

Re: Problém je ale v tom,

Ví bůh, že Rath patří za mříže - ale presumpce neviny je základ, na kterém lze budovat důvěru občana ke státu...

R. Brzák 4.3.2017 10:00

Re: odposlechy...

Přidáno? A na jakou úroveň? Protože jakmile si zvykne člověk na sto tisíc, pak už je to pro něj obyčejné a milion dva budou lákat...

Cestou je volení soudců v jejich konkrétním okrese, kde působí - a zavedení poroty.

J. Pospíšil 4.3.2017 9:51

Re: Co causa Altner

Lidový dům je zatím civilní příběh o tom, jak dlužník neplatí a kašle na smlouvy, které podepsal.

J. Pospíšil 4.3.2017 9:49

Tak snad už by mohla skončit to mluvení o tom,

jaký ten Šlachta a jeho pět set "elitních" policistů bylo skvělými policisty. Možná by stálo i za to udělat přehled jím a jeho týmem vyřešených a soudem odsouzených případů. Myslím, že by to vyvolalo vážné překvapení, jak málo toho za ty roky bylo.

Byly doby, kdy soudy vůbec odposlechy jako důkazní materiál, zejména jako důkazní materiál získaný dlouho po činu nebraly jako důkaz. Tyto odposlechy sloužily vyšetřovatelům jako operativní materiál, tedy jako poznatky, jak to bylo při trestné činnosti a k tomu, kde hledat opravdové materiální důkazy.

Když je krabice se sedmi miliony, tak policie musí umět doložit, kdy, kde, kdo, jak a proč je vytvořil z legálního běhu peněz, jinak se ocitá v důkazní nouzi a nedokázala vlastně nic.

Všechny peníze prošlé z rozpočtu do stavebních společností musí být přece v účetnictví, nelze jen tak vzít z účetnictví 7 milionů pro Ráta a jeho partu. A jak se zdá, toto policie "elitní policisti" doložit neumějí. Listinými důkazy, svědectvími z první ruky a dalšími důkazy, ve kterých je to, co povídal někdo někomu, často dlouho po činu, do telefonu, důkazy značně chatrnými a zpochybnitelnými.

Takže pokud nebude Rath odsouzen, může za to Šlachta a jeho namachrovaný tým neumělů.

I. Schlägel 4.3.2017 9:33

Co causa Altner

a Lidový dům? Jede to po stejné linii? Že se ptám.

F. Lesniak 4.3.2017 9:14

Problém je ale v tom,

že Rathovi nedokázali, kde ty peníze ukradl. Jediný důkaz jsou nějaké bláboly v telefonu a 7 mega v krabici od vína. Ale kde ty chechtáky chybí?

Za komunistů by to bylo jednodušší a dokazovat by musel Rath. Novodobí političtí zloději si upravili zákon podle sebe a nyní dokazovat musí policie a potažmo st. zástupce.

P. Dvořák 4.3.2017 9:06

Co je pro občany málo stravitelné a co ji nepoživatelné?.

Odposlechy, které zcela zřetelně dokumentují trestnou činnost "v přímém přenosu" nejsou důkazem, pachatelé odejdou čistí a s odškodným které bude v řádech milionů korun. Kdyby na plakát namalovali tykadla, už dávno sedí. Základní školy budou produkovat z "inkludovaných" stejné nepoužitelné nevzdělance jako před tím, jenže budou mít glejt o absolvování. Na vysokých školách zejména humanitních směrů se toto děje již mnoho let.

Armáda při obraně republiky není schopna pokrýt víc, než území jednoho kraje, co by bylo se zbytkem, ví jenom Bůh. Policie je schopna ohlídat několik desítek "měkkých cílů" jako např. Hlavní nádraží, kdo bude hlídat elektrárny, rozvodny, elektrické vedení, plynovod, ropovod, vodárny, vodní nádrže na pitnou vodu, důležité komunikace, železnici nebo alespoň železniční uzly, ví jenom Bůh. Do toho je snaha odzbrojit kromě teroristů veškeré obyvatelstvo.

Sociální systém je nastaven tak, že celoživotně pracující má menší důchod, než činí dávky pro celoživotně nepracujícího asociála. K tomu nám lidé s půlmilionovými výplatami pošlou z EU tisíce dalších darmožroutů. Denní dívka na potraviny pro kriminálníka činí víc, než na pacienta v nemocnici. V kriminále několik roků nikdo nic nemusí dělat a má denně plný talíř, teplo, oblečení, střechu nad hlavou, ale když pracující onemocní, několik dnů se může jít pást, musí vypnout topení, vodu používat pouze z řeky, protože je bez prostředků. Když několik měsíců nezaplatí nájem, je soudně vystěhován. Kriminálník do smrti za prožitou rekreaci nezaplatí ani korunu.

Výčet dalších zajímavostí by byl na knihu, která by díky našemu novému Úřadu pro kontrolu neorganizovaného myšlení nikdy nevyšla. A našim občanům přesto stačí pohled na krásu přírody, která jaro co jaro pokryje naší vlast (ACH!) tak krásnou žlutou barvou. Vše je poživatelné, vše je stravitelné.

F. Vejr 4.3.2017 9:06

Jeli v tom všichni

Pamatuji si jen na to,že i přestože hejtmana Rátha chytli policisté přímo za nohavici, a ten vzápětí vzkázal do řad sociálním dem. "dělejte něco, jedete v tom se mnou všichni!" a to vše veřejně, tak se dalo čekat, že se to pozdrží, a když se zapojí justice, zločin se podaří.

F. Navrátil 4.3.2017 9:02

Jó, malé zloděje věšejí!

Pokud ukradete tolik, že vám zbude na zaplacení štábu obhájců a motivaci soudců, nemusíte se ničeho obávat.

Š. Hašek 4.3.2017 9:02

Re: pravděpodobně

Důležité slovo jest ČSSD. Volič rozhoduje i mimo soudní stolici a odposlechy.

P. Kmoníček 4.3.2017 8:39

Ještě

se tady neobjevilo,že za to může Kalousek. Jsem zvědavý,který Janeček to oznámí jako první.

J. Ptáček 4.3.2017 8:21

Odůvodněné - neodůvodněné.

Tak jedni soudci povolili policii odposlechy Ratha. Teď jiný soudce legálnost odposlechu zpochybnil (???), prý nebyly odůvodněné. Takže to je plichta, jeden souce proti druhému soudci. Jenže právě Rath s krabicí od vína plnou milionů přece potvrdil, že odposlechy byly odůvodněné. Jaký jiný důkaz by ten poslední soudce ještě potřeboval? Dejme to socanům u voleb znát!

Š. Hašek 4.3.2017 8:19

Re: A o na to naši vymetači "Augiášova chléva" ?

Myslím, že Rath není nejhorší, jen "to nezvládl bez mlaskání".

Číselně na tom bude hůře Sobotka a celá ČSSD. I když lidovci ........

M. Těhanová 4.3.2017 7:46

Re: Jenom stále nevíme, odkud vlastně byly ty peníze a

Svatá prostoto, vždyŤ ze všeho vyplývá, že on byl hlavou této chamtivé hydry. na stahování peněz měl své lidi, ti už sedí, ale když se nic nestalo, tak budou pravděpodobně osvobozeni. Pak už dojde jen na drobný detail, budou po nás vymáhat odškodné. A to nebude v desetikorunách. Máme se na co těšit.

M. Těhanová 4.3.2017 7:41

A o na to naši vymetači "Augiášova chléva" ?

Kde jsou všichni ti " bojovníci proti korupci"? Že by Ráth měl taky dostatečnou munici proti Agrofertu a jeho nákupům? On přece neřekl, že bude vypovídat jen o financování své strany. Je to svinstvo, ale hlavně, že se ihned řve proti ODS a na tu se vzápětí všichni vrhnou. Bylo by to směšné,kdyby nám nehrozilo, že budeme komplet patřit Agrofertu.

P. Sulc 4.3.2017 7:35

Co jineho lze cekat

v Cechostanu? To je typicka ceska spravedlnost. Kdyby ukradl par tisic, sedel by. .Ale Rath, v nejhorsim, bude ''nemocny'', s tim uz jsou v CechostANU ZKUSENOSTI.

J. Vintr 4.3.2017 7:31

Rath nejspíš nedělal nic jiného

než co dělá většina těch, kterým jejich funkce v politice nebo ve státním aparátu něco podobného umožňuje. Je tedy zcela pochopitelný zájem tento případ zamést pod koberec.

J. Peřina 4.3.2017 7:24

Je načase,

abych šel probudil Blanické rytíře,než nás lži a samolibosti zahubí.

V. Kříž 4.3.2017 7:08

odposlechy...

... byly řádně soudem povolené a proto nepochybně legální. Jestli se pochybení dopustil povolující soudce, potrestejte jeho. A Ratha už konečně zavřete, ať lidi nemusejí zvracet před třetím pilířem demokracie. Možná, že by měli někteří soudci zase dostat přidáno, aby nemuseli brát od korupčníků.

M. Moravcová 4.3.2017 7:02

pravděpodobně

jde o krytí financování ČSSD a o krytí Ratha podplacenými nebo zainteresovanými soudci. Pokud ale kauza stojí na nepovolených odposleších, je to pitomost vyšetřovatelů, že si to neošéfovali. Stejná sviňárna ČSSD je neplacení soudem přikázaných plateb za Altnerovy služby. ČSSD je banda zmetků, nedodržující zákony. Jak je možné, že jim to lidi žerou?

V. Kotas 4.3.2017 5:47

Jenom stále nevíme, odkud vlastně byly ty peníze a

od koho je měl D. Rath dostat. Souzený by měl být ten, kdo chtěl uplácet.

D. Nowodny 4.3.2017 1:42

Probudil jsem se

z komatu a nic jsem nezmeskal, stale stejny Kocourkov, vlastne ne. Je vetsi !