30.5.2024 | Svátek má Ferdinand


Diskuse k článku

PRÁVO: Další Ištvanovo fiasko?

Ivo Ištvan vystoupil 13.6.2013 na tiskové konferenci spolu se šéfem ÚOOZ Robertem Šlachtou a společně s dalšími dvěma lidmi a oznámili v rozjařené náladě, kterak se jim podařilo ulovit "velké ryby" a zatknout je za korupci. Tito zatčení byli označeni jako "vedlejší produkt" při sledování lobbisty Rittiga a dalších tzv. kmotrů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kulheim 10.2.2014 12:53

Pane Pavle Malečku

"Nebýt Ištvána za pár měsíců by voliči krvavě rozzuření rozvratem státu a už jeho ničím nemaskovaným rozkrádáním.."

mohl byste upřesnit o jakém rozkrádání státu píšete? Pan Ištvan nemá sebemenší právo zasahovat do politiky vlády. Není oprávněný měnit výsledky voleb.

Vaše konstrukce je humorná. To jste vymyslel přímo hlavou?

J. Svoboda 10.2.2014 14:57

Re: Pane Pavle Malečku

Pane Kulheime, Vy oparvdu nevíte, o jaké rozkrádání šlo? Nevíte, co si nahospodařil Řebíček? Kde vzali miliardy Janoušek a Rittig? Kde vzal miliony Bém a jeho kumpán Hulinský? Neslyšel nebo nečetl jste ještě o vyvádění peněz z DPP? Velmi mne zajímá Vaše vysvětlení, jak pan Ištvan zasahoval do politiky vlády a jak měnil, nebo chtěl měnit výsledky voleb. To, co předvádíte je možno považovat za hloupé prostředky hloupé hádky.

J. Kulheim 10.2.2014 15:41

Re: Pane Pavle Malečku

Pokud vámi uvedení pánové, Řebíček, Janoušek a Rittig kradli, tak měli konat orgány činné v trestním řízení. Já ty pány osobně neznám a mě nic neukradli a zatím nebyli obviněni ani odsouzeni. Rád bych se od vás o něčem konkrétním dozvěděl. Pokud vím, tak zatím tito pánové nechodí nemají okovy nebo medvěda jako paní Nagyová.

Pan Ištvan obvinil poslance, že složili mandáty za trafiky, zavřel je do vyšetřovací vazby a zatím nikdo neprokázal žádné souvislosti mezi složením mandátů a trafikami. Paní Nagyová nemohla úkolovat vojenskou kontrarozvědku, protože k tomu nemá pravomoc.

Poslanci byli zvoleni v řádných volbách a jejich obvinění bylo založeno na jakýchsi konstrukcích, které se zatím ukazují jako nesmyslné. Pokud nechtěli nadále vykonávat poslanecký mandát, nikdo je k tomu nemůže nutit. Složení mandátu není trestný čin a jít pracovat někde jinde není také trestním činem.

J. Svoboda 10.2.2014 16:40

Re: Pane Pavle Malečku

Jste na omylu, pane Kulheime. Já si rozhodně nejsem jist a nevím, kde berete tu jistotu Vy, že mi osobně nic neukradli. Komu to tedy ukradli, když nedělali mnoho jiného, než kradli? Vás nezajímá, kam se poděly peníze z VZP, z DPP a další? Víte o tom, jak dopadl pan Chytil, když se snažil pomoci rozkrýt na magistrátu HMP nepravosti v případě Opencard? Vy nevíte, jak dopadl pan Láska u advokátní komory?

Myslím, že jstre jedním z posledních, kteří ještě nestačili pochopit souvislosti mezi složením mandátů a trafikami. Objektivní úvahy by se měly točit kolem toho, proč Nejvyšší soud rozhodl jak rozhodl a proč se to křiklounům, jako Vy hodilo.

Zda se obvinění trafikantů jeví jako nesmyslné je dáno jen a jen tím, z jakého hlediska a kdo na to hledí. Samozřejmě, že poslance nemohl nikdo nutit nadále vyknávat poslanecký mandát a tento argumnet je vyumělkovaný. Jakmile však Nečas, nebo poslanci řekli jo, ale něco za něco, v tom momnetu to začala být korupce.

Kdyby oni poslanci řekli, dobře my odstoupíme a zařídíme si soukromé podniky a budeme riskovat osobní ztráty, (jinak řečeno, budeme se chovat jako řadoví občané) pan Ištvan by proti tomu nemohl říci a určutě by neřekl ani popel.

L. Novák 10.2.2014 17:49

Re: Pane Pavle Malečku

Blábolíte nesmysly.

J. Kulheim 10.2.2014 18:17

Re: Pane Pavle Malečku

Nemám jistotu žádnou, jestli zrovna mě něco tito lidé ukradli. Jistotu mám jenom v tom, že každý měsíc musím platit peníze solárníkům. Nevím jestli krade Řebíček, Janoušek, vy nebo kdokoliv jiný. Předpokládám, že za velké peníze, které odvádím na daních, budou dobře placení lidé činní v trestním řízení, postihovat ty, kteří kradou. Označit někoho za zloděje je jednoduché. Horší je této nálepky se zbavit, pokud to není pravda.

Vy máte jednoduchý život. Jste přesvědčený o své pravdě. Je nad moje chápání jak můžete vědět z jakého důvodu poslanci složili mandát. Je to jejich věc a neporušili zákony této republiky. Pokud porušili, tak ať jim to Ištvan prokáže.

Státních zaměstnanců jsou u nás tisíce a proč by nemohli být státní zaměstnanci i poslanci ODS.

J. Svoboda 10.2.2014 18:52

Re: Pane Pavle Malečku

Dobře pane Kulheime, jestli Vaše paměť sahá tak daleko, měl byste vědět, že se pan Ištvan o důkaz snažil. Nepřípadá Vám nyní požadavek, aby to prokázal jako rána pod pás, když jistě víte, že mu to NS zatrhl?

Tváříte se jako chudák, jistě máte ve srovnání se mnou neskonale složitější život. Jestli nejste na rozdíl ode mne přesvědčený o své pravdě, máte to složité. Já jsem přesvědčen o své pravdě do doby, než mě kdokoliv na základě argumentů přesvědčí o opaku. Opakuji argumentů, nikoliv nadávek.

Poslanci nejen ODS, ale jakékoliv strany mohou samozřejmě být i státními zaměstnanci. Měli by to být ale bývalí poslanci a rozhodně ne trafikanti. Jestliže nějaký šéf úřadu chce zaměstnat exposlance, nechť ho zaměstná. Ale určitě by to neměl být exposlanec, kterého mu dohodí jakýsi Kalousek.

P. Vaňura 10.2.2014 20:34

A jakou práci SMÍ vykonávat exposlanec???

A teď si představte, že za mnou přijde bývalý kolega "Nevěděl bys o mladém šikovném inženýrovi s PhD. Pokud se ve zkušební době 3 měsíců osvědčí, dali bychom mu 29000 měsíčně."

Jakého zločinu bych se dopustil, pokud bych někoho doporučil a on to vzal?

J. Svoboda 11.2.2014 1:26

Re: A jakou práci SMÍ vykonávat exposlanec???

Asi žádného, pane. Pokud on nebyl poslancem a nějaký premiér na něj netlačil, že musí něco odmávat a pokud byste tím premiérem nebyl Vy.

J. Kulheim 10.2.2014 21:30

Re: Pane Pavle Malečku

"Dobře pane Kulheime, jestli Vaše paměť sahá tak daleko, měl byste vědět, že se pan Ištvan o důkaz snažil."

Snažit se někoho očernit, nemít důkazy a shánět je ve vazbě, je čin, který by neměl zůstat nepotrestaný. Je dost možné, že dostal od někoho úkol očernit tyto lidi a destabilizovat politickou situaci v ČR. Uvidíme jaké argumenty dal dohromady.

"Ale určitě by to neměl být exposlanec, kterého mu dohodí jakýsi Kalousek."

Co když by ho dohodil třeba pan Hašek, Sobotka, Filip nebo Grebeníček, to by bylo možné takového poslance zaměstnat? Jak se pozná takový důvěryhodný člověk na kterého doporučení je možné se spolehnout?

J. Svoboda 11.2.2014 1:33

Re: Pane Pavle Malečku

Pane Kulheime, nechápu, o čem mluvíte. Řekněte rovnou, že jste Nečasův fanoušek a jinak nemůžete.

Nepsal jsem o důvěryhodném člověku, ale o Kalouskovi, který tyto lidi z titulu své funkce ministra financí umísťoval

J. Kadeřábek 10.2.2014 16:01

Pane Svoboda

Řebíček byl ministr za Topolánkovy vlády. To měl ten státní převrat trochu zpoždění, ne? Bém a Hulínský byli na magistrátu m. Prahy a ne ve vládě. Máte to trochu pomýlené.

J. Svoboda 10.2.2014 16:56

Re: Pane Svoboda

Jste na velkém omylu, pane Kadeřábku. Otázka, na kterou jsem reagoval zněla: O jaké krádeže šlo? Mne nezajímá, jako funkci zloděj zastává, stačí mi, že krade

J. Holič 10.2.2014 14:11

Re: Ištván zachránce demokracie a ODS

Nejen že policie by neměla ovlivňovat politiku, není-li si na 99,9 % jistá vinou podezřelých, ale také nechápu ten váš dík. Nečasova vláda sice nebyla zrovna kvalitní, ale i tak se bohužel řadí mezi ty nejprospěšnější, co jsme tu měli. Jakkoliv rozumím tomu, že to tak nevnímá každý, už si dost těžko dokážu představit, že někdo kvůli rozhořčení kolem "rozvratu" a korupce atd, nadšeně zatleská spoluautorům Rusnoko-Zemanovy vlády, která jen za krátkou dobu rozvrátila nejen parlament, ale i jednotlivé strany, státní kasu a dokonce i moje představy o tom, jaká svinstva si nevolený politik může dovolit. Zároveň obhajovat neoprávněný zásah do politiky znemožněním nástupu komunistů do vlády (což stejně mohla ČSSD umožnit tak jako tak, kdyby chtěla), jen na základě představy "co by, kdyby" - to už chce notnou dávku zabedněnosti, v případě občana dotčeného státu možná masochismu.

J. Slanina 10.2.2014 16:22

Re: Ištván zachránce demokracie a ODS

U tohoto tvora či chcete-li soudruha je termín "zabedněnost" opravdu nezaslouženým eufemismem.

J. Svoboda 10.2.2014 17:21

Re: Ištván zachránce demokracie a ODS

Pane Holiči, uvažoval jste někdy o tom, že kdyby policie směla konat jen při 99.9% jistotě, k čemu by pak vůbec byla vazba?

L. Novák 10.2.2014 17:50

Re: Ištván zachránce demokracie a ODS

A k čemu je vlastně vazba? Víte to vůbec? :-)

J. Slanina 10.2.2014 16:27

Re: Ištván zachránce demokracie a ODS

Ty ses tedy, soudruhu, svým soudruhům rodičům opravdu povedl. Prý "oprávněný vztek lidu". Kdyby totiž tento národ byl něčeho takového schopen, tak bys i se svými rudými mitkämpfry už alespoň 20 let žral hlínu.

P. Papež 10.2.2014 22:08

Re: Ištván zachránce demokracie a ODS

Mně naopak připadá, že tady dost blbej nevidí skutečnost a zaštiťuje se "oprávněným vztekem lidí". Házení všeho na to, "že to chce lid" už bylo v padesátých letech a odneslo to dost lidí.

Z. Švrček 10.2.2014 10:18

Božínku,

přitom Ištván nepotřebuje v případě Rusnoka žádnou odvážnou právní konstrukci. Rusnok přece žádnou imunitu neměl a nemá. Jedině že by pak musel zavřít do vazby i Zemana ..., fuj, co to plácám...

:-))

M. Malovec 10.2.2014 9:51

A neměl

by pan Ondračka podat trestní oznámení?

J. Kalina 10.2.2014 9:13

jestli to není trošku jinak

Někomu se chtělo svrhnout Nečase a jeho vládu, vědělo se že Nečas je ve vleku té pindy, Tak se připravil scénář s umným vygradováním: zlato, prachy v televizi, hajzlové lobisté, úplatky poslancům (že zrovna těmto)  Ti lobisté jsou jenom zástěrka, aby bylo kryto odposlouchání politiků jako "vedlejší" (nechtěný, náhodný) produkt. Lidé - čtenáři  by měli více dbát na dodržování prvidel. Diskuze k tomu tématu probíhaly ovšem v rovině komu fandím, toho se zastávám a to především ze strany  nepřátel oněch poslanců a jejich strany. Z podobného soudku: Klaus a tatínek jeho ženy - to je červený hadr před oči mnohých, agent STB je ovšem  pohoda. Nyní pan Babiš se svým průmyslem těžícím hojně z dotací.bude "hlídat" státní finance. a přiblblá média, která masírují lidi už píší nějakou dobu o průkopnické a veleúspěšné automobilce z USA jménem TESLA a něco, která by u nás asi něco postavila, kdybycom jí něco odpustily a vůbec neuvádějí, že ten jejich elektromobil musí být dotován, aby si ho vůbec někdo koupil..

J. Rokyta 10.2.2014 12:39

Re: jestli to není trošku jinak

Domnívám se, že toto je pravdě nejblíže.

J. Kadeřábek 10.2.2014 16:04

A Nečas se nepoučil

z toho jak Topolánka v Itálii fotil Randák s holým šulínem. Měl počítat s tím, že jeho i kancelář Nagyové jsou prošpikovány štěnicemi a když zjistil, že konkubína nechala sledovat jeho ženu měl ji dát přes držku.

K. Frauknecht 10.2.2014 7:37

Dost se těším

až se prolákne za koho olomoucký Colombo kope. Tipuji, že do dvou let to víme a že to bude překvápko :-)).

P. Schuster 10.2.2014 9:48

Re: Dost se těším

Parta plukovníků na čele - v čase Čunkovi aféry zhrzeným státním zástupcem JUDr. Ivo Ištvánem (byl načas zbaven úřadu), svým zásahem shodila vládu, kterou mimo jiné chtěl ve svých volebních slibech shodit také i Miloš Zeman. Podobnost čistě náhodná.

Co se stalo? Nejvyšší státní zástupce Olomouce JUDr. Ivo Ištván a prezident Miloš Zeman, systematicky a dokonale paralyzují zákonodárnou moc. Je to povalení vlády na právních konstrukcích pana Ištvána a jmenování vlády prezidentem bez konzultace se sněmovnou a ještě bez důvěry.

L. Krajíček 10.2.2014 1:26

Ištvánův krok mi připomíná původní Planetu opic.

Tam kdosi poskládal papírovou vlaštovku, hodil ji a chtěl tím dokázat, že létání je možné. Vlaštovka kroužila, poté dopadla na zem, zvedl ji jakýsi opičák, zmačkal ji a prohlásil, že přece všichni ví, že létání není možné.

Létání by totiž zbouralo celý systém hodnot, na kterých byla založena planeta opic.

T. Pansky 10.2.2014 0:31

Autora ctu a vazim si jeho nazoru. Dnes ale ...

... opet zopakoval nazor, ktery neni pravdivy.  Autor rika, ze to, co delali jmenovani exposlanci - odstoupili vymenou za nehlasovani - se deje vsude po svete a neni to trestne.  To neni pravda.  Ziji v USA, stat Texas.  Za podobne jednani by zdejsi voleni zastupci skoncili v base.  To nemam z vlastni hlavy, probiral jsem to s nekolika pravniky.  Zdejsi politici si nedovoli nejak osobne profitovat ze sve volene funkce.  Co ale delaji, ze penize prihrane z federalniho rozpoctu nebo jinych rozpoctovych kapitol statu prevedou na rozvoj urcite ve svem state.  Nemaji problem potom zisktat misto ve svem state, az jim vyprsi federalni volebni obdobi.  Znovu opakuji, ze primo ziskane misto v nejake statni firme za odstoupeni z hlasovani - to je korupce.  top0625top@live.com

E. Vašátko 10.2.2014 6:09

Re: Autora ctu a vazim si jeho nazoru. Dnes ale ...

Tak tedy budu opravdu s napětím čekat, co udělá pan Ištván s panem Rusnokem. Ten totiž poslancem nebyl, takže tam ta námitka NS neplatí. A v Texasu by byl pan Rusnok nevinný ?

E. Sevrát 10.2.2014 7:15

Re: Autora ctu a vazim si jeho nazoru. Dnes ale ...

Pan Rusnok měl slíbené místo v bankovní radě od Zemana, již před událostmi, o kterých píše autor. Je pravda, že Zeman pak po pádu vlády pana Nečase využil či zneužil svého slibu a "přinutil" Rusnoka, aby vzal post premiéra úřednické vlády o který nikdo moc nestál.