30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

PRÁVO: Babiše nás OLAF nezbaví

Důvody jsou v zásadě dva. Zaprvé organismus vystavený příliš dlouhé expozici se časem stává rezistentní. A zadruhé politické problémy se mají řešit politicky a ne doufat, že je za politiky vyřeší orgány činné v trestním řízení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Písařík 10.1.2018 7:56

Re: V pozadí za zprávou OLAF je nejspíš Kalousek.

Těhanová, jak dlouhé vlasy máte? Leč obávám se, že váš případ s vlasy nesouvisí, spíš bych hádal na masivní úbytek šedé kůry, pokud vůbec nějaká byla.

M. Těhanová 10.1.2018 8:21

Re: V pozadí za zprávou OLAF je nejspíš Kalousek.

Pane Písaříku, o mé vlasy a mé šedé buňky se nestarejte. Raději se zamyslete sám, jestli vás někdo balamutí a vy mu na to skáčete.

S. Ševeček 10.1.2018 10:09

Re: V pozadí za zprávou OLAF je nejspíš Kalousek.

Ne, má pravděpodobnou pravdu.

J. Kulheim 10.1.2018 7:56

Re: V pozadí za zprávou OLAF je nejspíš Kalousek.

Pane K. Nováku 396, Kalousek peníze "neodklonil". Odlonil je pan Babiš. Pan Kocourek odklonil svoje peníze před rozvodem a v politice skončil. Byly to jeho peníze, nikomu je neukradl. Bylo to "jenom" nemorální.

Je dost pravděpodobné, že nikdo nebude odsouzený. Je to možná zákoné, ale NEMORÁLNÍ.

L. Písařík 10.1.2018 7:59

Re: V pozadí za zprávou OLAF je nejspíš Kalousek.

Snad nechcete tvrdit, že u nás máme nemorální zákony. Kdo je vyrábí? Nemorální politici? Kdo je schvaluje? Nemorální parlament? Kdo jste, že si osobujete stanovit pravidla morálky?

J. Kulheim 10.1.2018 8:13

Re: V pozadí za zprávou OLAF je nejspíš Kalousek.

Zákon je minimum morálky.

"Morálka" se nedá zvážit, změřit. Měří se gumovým metrem.

Zákon je "lidské dílo" a proto nemohou být dokonalé. Demokracie je především vláda. Vláda většiny nad menšinou.

Vláda bere lidem peníze ve formě daní. Na to si schválí zákon. Takže občan peníze "dát" musí, jinak porušuje zákon a může být stíhaný. Vláda nebo poslanci schválí zákon, který umožňuje přerozdělvání ve formě dotací, grantů, solární energie, atd. Soukromé peníze jsou v konečné fázi dávány, většinou našim bohatším spoluobčanů. Mnohdy jsou to právě oni, kteří přes strany takové zákony píší. Dotace nejsou protizákoné, ale jsou nemorální.

L. Písařík 10.1.2018 8:39

Re: V pozadí za zprávou OLAF je nejspíš Kalousek.

Souhlasím, až na dotace a jejich zdánlivou nemorálnost. Smysl dotace vidím v tom, že umožňuje podpořit postupy a snažení, která mohou být obecně prospěšná pro společnost. Rozhodnutí koho a co podpořit nemůže být již ze svého principu spravedlivé. Morální by bylo dotovat každého jedince stejně. To by bylo spravedlivé, ale bylo by to prospěšné pro společnost? A dobrý vládce rozpozná, co je pro společnost prospěšné. O tom pojednává už Machiavelli.

J. Kulheim 10.1.2018 9:05

Kdo chce ovládat Evropu, musí ovládat dotace..

Dotace jsou nemorální. Peníze nerostou na stromech. "Stát" žádné peníze nemá. Aby je mohl někomu dát, tak je musí někomu sebrat. Křiví podnikalské prostředí. Těžko může konkurovat ten kdo peníze od státu nedostane tomu kdo je dostane. O tom kdo je dostane rozhoduje stát tj. státní úředníci. Většinou se jedná o peníze přídělové ne nárokové.

Z hlediska člověka, který pracuje a vydělá si jenom tolik, aby uživil rodinu je to nehoráznost. Peníze odvzdat musí, ale on nepotřebuje cyklostezky, aqaparky, restaurace, ale potřebuje opravit střechu, aby mu bárák nespadl na hlavu. Nemá ne to aby jezdil po cyklostezkách. Nemá na to čas ani kolo.

Je to zdroj korupce podle ošetřená zákonem. Zákoná korupce nadělá víc škody než nezákoná. Zloděj riskuje, že půjde do kriminálu nebo že ho zastřelí.

Dotací lze slíbit mnohem víc než dát. Je možné je neuznat a přivést např. vesnici do bankrotu.

V současné době většina trestně právních kauz se točí kolem dotací. Víme, že tam kde se rozdávají "cizí" peníze tam se nejvíc krade a korumluje. Nevím kolik peněz spojí žádost, řízení na úřadech, kontrola dotačních podvodů. To jsou ztracené peníze, které mohli zůstat u těch, kteří pracují. Mohli by si opravit střech jet na dovolenou ap. Nejlépe umí s penězi hospodařit ti, ketří si je vydělají svou prací. Podvody vyšetřuje policie, soudí soudci jsou u toho státní žalobci, obhájci atd. Tito lidé spotřebovávají peníze bez užitku. Oni životní úroveň nezlepší, zlepší ji pouze ti, kteří pracují ve výrobních odvětvích.

L. Písařík 10.1.2018 9:13

Re: Kdo chce ovládat Evropu, musí ovládat dotace..

Respektuji váš názor. Ale asi se nedohodneme na názoru společném. Dík za diskuzi.

J. Kulheim 10.1.2018 9:58

Re: Kdo chce ovládat Evropu, musí ovládat dotace..

O tom diskuse je. Každý jeme se někde a někdy narodili, žili, atd. To všechno na nás působí.

J. Schwarz 10.1.2018 8:38

Re: V pozadí za zprávou OLAF je nejspíš Kalousek.

Že je celá kauza politická je nabíledni. Kdyby se nejednalo o Babiše, nikoho by nezajímaly ani korunové dluhopisy, ani Čapí hnízdo. A ani dnes nikdo neprověřuje dotace, které získali jiní podobným způsobem jako Babišovy projekty. Podobně se ale blbne na celém "západě", jenom mi není jasné proč se zrovna tomuhle království pokrytců říká "právní státy".

J. Kulheim 10.1.2018 9:07

Re: V pozadí za zprávou OLAF je nejspíš Kalousek.

Kdo jde do politiky musí počítat s tím, že bude pod drobnohledem.

I. Mertl 10.1.2018 9:59

Re: V pozadí za zprávou OLAF je nejspíš Kalousek.

Politická je díky Babišovi, který vstoupil do politiky. Od té chvíle je všechno, co se ho týká, politikou. Ale, pane Schwarzi, když chcete mít za předsedu vlády lháře, podvodníka a žraloka, který neváhá nechat sedlákovi, který mu neprodal pole, úrodu na tom poli spálit herbicidem, je to Vaše věc, Vaše kauza.

A k dotacím obecně: bez nich by dnes obtížně fungovali např. zemědělci všude v pokročilém světě. Zneužité a rozkradené dotace jsou hříchem dotovaných, nikoli donátorů. A dotace patří k lidstvu od nepaměti, co jiného než dotace jsou dary rodičů již samostatným dětem nebo daňové úlevy začínajícím podnikatelům, známé od starověku?

J. Vobr 10.1.2018 5:50

Dobře napsáno !!!

Tu-ááá.

A. Bocek 10.1.2018 5:49

Babiš odejde,až podvede své voliče.

Tato doba není tak daleká, až zjístí důchodci , že si za svůj důchod kupují stále méně, že stát nám boptná a prosperují jen firmy navázané na Agrofert půjde Babiš do kytek. Škoda však ztracené dekády.

S. Sedlák 10.1.2018 3:57

To je otázka

Co nebo kdo nás Babiše zbaví. Olaf sám o sobě jistě ne, ale je dobře, že je a že vydal jakési stanovisko. Jeho zpráva vysílá především politické signály na které nějak politicky reagujeme. Je trapárna, že necháváme šmejd na nejvyšších pozicích.

Nemusíme to ale moc dramatizovat. ODS se v době aféry Lájos Bács chovala také jako dnešní ANO sekta a nepřehlížejme, že v něm skončilo mnoho lidí z ODS a ČSSD a nebýt krabice od vína, tak je tam i Rath. Na regionální úrovni to snad platí ještě víc, než na celostátní.

J. Kulheim 10.1.2018 8:00

Re: To je otázka

Co "Lájoš Bács" komu sebral?

J. Pospíšil 10.1.2018 1:57

No konečně normální politické stanovisko.

Taky jsem nechápal, co to bylo keců o tom, že k tomu, že politik je zkorumpovaný je zapotřebí rozhodnutí soudu nebo orgánů z Brusele.

OLAF nám jen napsal to, co si přece uměl dát dohromady každý, kdo umí číst, dávno předtím, než nám to museli napsat z Brusele.

Ve stručnosti to píšu v různých příspěvcích už dlouho a vlastně bych mohl říkat, že OLAF jen opisuje. Ale nebudu to říkat, protože kdokoliv se s tím případem jen trochu seznámil a nenasadil dvojřeč, kdy něco jiného to je, když je to ten, co mu fandím a zcela opačné to je, když mu nefandím, musel dospět k témuž názoru. To není opisování, to je prostě popis, jak to je.