29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

PRÁVO: Babiše nás OLAF nezbaví

Důvody jsou v zásadě dva. Zaprvé organismus vystavený příliš dlouhé expozici se časem stává rezistentní. A zadruhé politické problémy se mají řešit politicky a ne doufat, že je za politiky vyřeší orgány činné v trestním řízení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kulheim 10.1.2018 17:23

Re: Kdy už, pane Míthe

Vy si vymetejte co chcete a koho chcete. Vy nejste voličem ODS. Je věcí voličů této strany koho budou volit .

Zameťte si před vlastním prahem.

S. Ševeček 10.1.2018 10:12

Poškozování ekonomických zájmů EU ...

Zvonka to vyzerá, že "poškozování ekonomických zájmů EU" rovná se

prospěch ekonomických zájmů Česka.

J. Lepka 10.1.2018 10:39

Re: Poškozování ekonomických zájmů EU ...

Že vy jste byl na ekonomickém semináři v Čapím hnízdě?

M. Prokop 10.1.2018 12:10

Re: Poškozování ekonomických zájmů EU ...

Váš zájem je platit Burešovi lusthaus? Protože stejně to zaplatíme my, buďto oklikou přes Brusel, nebo přímo.

S. Ševeček 10.1.2018 10:05

"Demokraté" si budou tak dlouho zahrávat, až

Babiš přijde do Poslanecké žvanírny a řekne

Pan prezident (jedno, který Marťan to bude) všechny moje návrhy demokraticky přijal.

B. Hančl 10.1.2018 13:43

Re: "Demokraté" si budou tak dlouho zahrávat, až

Možná to vyjde zase na 25. únor

A. Alda 10.1.2018 9:51

Jo, máte pravdu.

A hlavně ale přípomínám, že poté, co byl vydán sněmovnou k trestnímu stíhání, ho lidé zvolili ve volbách způsobem málokdy vídaným: vyhrál ve všech volebních okrscích. Ve všech.

Takže kdybychom použili historickou paralelu - odvolal se k lidu a lid ho ospravedlnil.

Ať se nám to líbí nebo ne, je to holá skutečnost. Aktivní voliči ve své většině nepovažují vylákání eurodotace za špatnou věc. A nad voliče nejsou ani orgány činné v trestním řízení.

J. Svoboda 10.1.2018 10:06

Re: Jo, máte pravdu.

Předvedl jste ubohé FakeNews.

1/ Lid nikoho v demokracii a právním státě volbou do zastupitelských orgánu neospravedlňuje před zákonem.

2/ O žádné aktivní voliče ve většině se nejednalo, celé ANO dostalo 30%.

Pěkný den.

S. Ševeček 10.1.2018 10:09

Re: Jo, máte pravdu.

Lid si to jednou celé přebere a pak běda tzv. Demokratům.

J. Lepka 10.1.2018 10:41

Re: Jo, máte pravdu.

Vlastně ani to ne, protože v přepočtu na celkový počet lidí s volebním právem, t.j. včetně těch, co se na volby vy...li to dělá takových 18%!

S. Ševeček 10.1.2018 10:07

Re: Jo, máte pravdu.

Souhlas, pane Aldo.

Závěr článku pana Mítha je zásadní - chce to skutečnou politiku a politiky; ne Nemrtvé.

I. Mertl 10.1.2018 10:17

Re: Jo, máte pravdu.

Není to tak jednoduché, jak to podáváte, pane Aldo: ANO bylo zvoleno 18 procenty českých voličů, nebo, chcete-li, 30 procenty aktivních voličů. Nepravdou je i to, že A.B. vyhrál ve všech okrscích. Taková je holá skutečnost. Ostatní je jen Vaše přesvědčení, které Vám neberu.

J. Lepka 10.1.2018 10:43

Re: Jo, máte pravdu.

Pardon, flákl jsem to tam dřív, než jsem se k vám dočetl.

I. Mertl 10.1.2018 12:56

Re: Jo, máte pravdu.

Odpuštěno, kupte si za to něco.

M. Valenta 10.1.2018 8:51

To snad nikdo nečeká pane autore.

Zbavit se ho musíme sami, ovšem s takovými lidmi jako Vy to půjde ztuha.

J. Svoboda 10.1.2018 8:48

Všeobecné očekávání zprávy OLAF

nesměřovalo k odstranění Babiše, ale k možnosti porovnat výsledek šetření našich orgánů a orgánu EU, který neovlivní Kalousek ani Babiš.

Faltýnkovo "je to celý prasárna, politická, objednaná, zaplacená" pak jen dokumentuje, co tak má asi ve hlavě ...

Shoda OLAF a našich orgánů pak vyjádření Babiše typu "účelovka, kampaň, ... vyšetřovatel lže a celé si to vymyslel" posunula do kategorie mlžit, zatloukat, zatloukat. Možná nekorektněji - lže, až se mu od huby práší.

J. Schwarz 10.1.2018 8:33

A šlo vůbec

o "dotaci určenou pro drobné podnikatele"? Zatím se mluvilo o "malých firmách" a ne o bohatství jejich vlastníků! A propos - pro jaké chudáky je asi určena "dotace" ve výši 50 milionů když předpokládám, že tou dotací není určena celá hodnota takové "malé firmy"? Dopustí se bohatý člověk podvodu, když zajde na polévku pro bezdomovce? Mohl by, ale ne pokud tu polévku budete z "politické korektnosti" rozdávat "všem, co mají hlad". O "kotlíkové dotace", dotace na tepelná čerpadla a pasivní domy taky žádají lidi, co by na to měli prachy i bez dotace. Svinstvo jsou dotace, ne "obcházení" podmínek jejich získání.

J. Svoboda 10.1.2018 8:50

Re: A šlo vůbec

Jo tak pravidla dotace jste zpochybnil, jako první. Komu čest, tomu čest :o)

Pěkný den.

P. Khail 10.1.2018 11:23

Re: A šlo vůbec

Tak zrovna kotlíkové dotace, dotace na tep. čerpadla a pasivní domy prospívají všem okolo, kteří pak mají čistější ovzduší bez předchozích exhalací. Je to podnět státu pro majitele starých zařízení, která je má motivovat ke zlepšení nevyhovujícího stavu. Má šetřit náklady za zdravotní péči těm, kteří trpí nemocemi způsobenými znečištěním (viz na př. Ostravsko).

J. Kulheim 10.1.2018 17:28

Re: A šlo vůbec

Stát není od toho, aby rozdával cizí peníze. Jedněm peníze bere a druhým je dává. Jestli si někdo chce něco koupit, tak ať si na to vydělá nebo si půjčí v bance.

J. Svoboda 10.1.2018 17:49

Re: A šlo vůbec

To teda začněte šetřit silnici, chytrolíne.

L. Písařík 10.1.2018 7:53

Babiš žádné peníze nezpronevěřil

Už v tom je vidět autorova zaujatost. Faktem je, že nemůže uhnout, když chce dosáhnout svého cíle. Opakuji: Když se mu podaří řídit stát stejně úspěšně, jako řídil své firmy, můžeme si potřepávat levou rukou s pravou.

S. Sedlák 10.1.2018 7:55

Re: Babiš žádné peníze nezpronevěřil

Pokud to tak udělá, tak právě takové trubky, jako jste vy, zapláčí.

S. Sedlák 10.1.2018 10:27

Re: Babiš žádné peníze nezpronevěřil

Lájos nic, ale z ODS smrdělo z huby jak dnes Babišovi. A ta jejich vysvětlení byla podobně důvěryhodná.

L. Harvánek 10.1.2018 9:29

Re: Babiš žádné peníze nezpronevěřil

Co jsou to vlastně zpronevěřené peníze? Toť otázka, na kterou musíme hledat odpověď. Těch 50 či kolik přesně miliónů se opravdu neztratilo a byly použity na zvelebení jakési zanedbané a zpustlé farmy. A teď si z toho někdo dělá přednost, že ji zachránil a že slouží k dobrému (?) účelu. Jenže ona dotace mohla být přidělena za určitých předem stanovených podmínek tomu, kdo neměl potřebné množství prostředků na zvelebení. A tahle podmínka sice byla sice splněna, jenže jednáním, které nepovažuji za zrovna čisté a morální. Námitku, že s morálkou a poctivostí náš právní řád nepočítá, můžeme pokládat za relevantní. Ale zároveň takovéto zákony umožňující takto podnikat, považuji za nemravné. Jen dodám, že jsem už trochu v letech a Desatero přikázání pořád považuji za vzor, jak by náš právní řád měl vypadat.

L. Písařík 10.1.2018 9:52

Re: Babiš žádné peníze nezpronevěřil

Souhlas, až na to, že Babiš v případě Čapí hnízdo vůbec nefiguroval, žádala A.s. Čapí hnízdo, na žádosti je podpis někoho, ale ne Babiše. A.s. s anonymními vlastníky akcií (tehdy) je podle neověřených informací 122, tedy takových, které dotaci dostaly.

Žádost čapího hnízda asi splnila všechny podmínky, které byly stanoveny pro přijetí, jinak by žádost přijata nebyla ( aspoň doufám, stejně tak u ostatních 122 a.s.).Dotace nerozděloval Babiš, ale nějaký orgán, pravděpodobně ROP. Tak že: Co vlastně udělal Babiš nezákonného? Kdo rozhodne, zda je nezákonné vytvořit podnik, který splňuje podmínky získání dotace? Nevtípil je přesvědčen, že majitel firmy nesmí na základě svobodného rozhodnutí nakládat se svým majetkem? Bez posouzení policie? Nejsme opět 50 let zpátky? Není to útok na ústavní právo vlastnit majetek a svobodně s ním nakládat? Opakuji: Babiš žádnou dotaci nezpronevěřil, to proto, že nebyl majitelem akcií Čapího hnízda v době žádosti, o dotaci nežádal a ani ji nevyužíval. To vše, co bylo kolem kauzy napsáno, je pouze politickým klackem, kterým se snaží někdo? vyhnat Babiše z politiky. Úvahy o tom odstoupit z politiky, obhájit se a vrátit se, jsou účelovým tvrzením na podporu výše uvedeného klacku. Nikdy se nevrátíš do stejného místa a nikdy nevstoupíš do stejné řeky.

J. Koubek 10.1.2018 7:47

A co soudce

Docela rád bych viděl soudce který bude soudit Babiše. Mohl by si dovolit ho osvobodit či odsoudit ať by si myslel cokoliv. A jak dlouho by se proces táhl? Do nekonečna. Lituji soudy.

J. Karlík 10.1.2018 6:57

Pane radni

klobouk dolů před Vaší odvahou toto napsat. Jste snad první, kdo z opozice vidí věc bez brýlí nenávisti k oponentům. Ale obavám se, že Vaši kolegové Vás nepochválí. Snaha o objektivní pohled, ač by prospěla politické kultuře a následně i preferencím dané strany se u nás zdaleka ještě nenosí. O kultuře se mluví a mluví, skutek však utek. Snad budete první vlaštovka. Doufám, že na Vás nevyhrabou nějaké 10 let staré provinění, třeba že jste šel nebo jel na křižovatce na červenou.

K. Novák 10.1.2018 6:32

V pozadí za zprávou OLAF je nejspíš Kalousek.

A v pozadí za Sobotkovou kritikou Babiše je taky Kalousek. Pánbíčkář Sobotka dělal něco, co nevymyslel a pořádně nevěděl, proč to vlastně dělá. Proto např. ta demise nedemise. A o zprávě OLAFu ani o případu Čapí hnízdo nic nevíme. Ani to, jestli to bude stíháno, jen to, že to stíháno být může. V době, o kterou se jedná, Babiš majitelem Čapího hnízda nebyl a o jeho tehdejších majitelích se nemluví. Vyšetřováni by snad měli být především oni. Taky se vůbec nemluví o tom, kam ty peníze šly. Pokud nešly jinam než do Čapího hnízda, tak je snad všechno v pořádku. Je to jen naše novinářská hysterie. EU už v minulosti neproplatila řadu projektů a nikoho to nevzrušovalo. Navíc vyjmutí Čapího hnízda z dotací neznamená, že dotace nebudou v budoucnu přece jen proplaceny. Pravděpodobnost, že bude zjištěno, že všechno bylo v pořádku, existuje a je vysoká. Zprávou OLAFu, napsanou nejspíš u nás, bych se nevzrušoval.

M. Těhanová 10.1.2018 7:13

Re: V pozadí za zprávou OLAF je nejspíš Kalousek.

Jste b.bý, nebo navedený?