30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

PRÁVO: Babiš nejspíš před soudem nestane

Dobře vím, že diskuse pod příspěvky autorů NP (a nejen tam) bývají často hodně od věci a z (ne nezanedbatelné) části hodně vytuněné do sprostoty. Ti, co sprostě urážejí autora anebo kohokoli z řad diskutérů, jsou lidé svého druhu a nemá žádný smysl s nimi diskutovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Navrátil 5.9.2019 9:48

Nač stahovat kalhoty, když je brod daleko

Obvinění politici odstupují, pokud by jejich aféra mohla poškodit stranu a snížit volební preference. Pokud toto nehrozí, pak nemají důvod odstupovat. Například izraelský premiér Netanjahu s klidem čelil celé sérii obvinění a neodstoupil, naopak s přehledem vyhrál volby. V našich podmínkách dokonce trestní stíhání Babiše dodává jeho partaji preference navíc, protože se Babiš dovedně staví do pozice neprávem pronásledovaného. Pomáhá mu to budovat zvrácenou pohádku o tom, jak poctivý a chudý chlapec přes nepřízeň zlých a mocných přišel k bohatství a k princezně dostal celé království.

J. Chaloupka 5.9.2019 10:07

Kdyby Babiš odstoupil a nechal justici justicí, tak

při "rychlosti" naší justice by dříve umřel. Parkanová by mohla vyprávět.

A. Alda 5.9.2019 9:45

Ano, pane.

Bez cihel se zeď postavit nedá, byť bych uměl maltu míchat sebelépe. A tak když státní zástupce čili prokurátor od policie ty cihly nedostane, pak je mu malta jeho slovní evilibristiky k ničemu, neb nemá co v žalobu pospojovat. Lidi, co dokáží s bídou a pravopisnými chybami leda tak napsat udání na souseda nebo spolupracovníka tohle nikdy nepochopí.

M. Valenta 5.9.2019 9:26

Pro mě je relevantní toto.

Babiš vyhlašuje ještě před uveřejněním verdiktu státního zastupitelství výsledek s poznámkou, že kdyby čirou náhodou k soudu musel jít, tak stejně neodstoupí a basta.

A já doplňuji. Kdyby čistě teoreticky šel Babiš do báně, tak mu tam bude ten hlupák z Haló Novin vozit na návštěvu Zemana a jejich společná vláda bude vesele pokračovat. So geht das.

J. Hejna 5.9.2019 9:43

Re: Pro mě je relevantní toto.

Kdyby se vám, pane Valeno, čistě teoreticky (prakticky se to nedá předpokládat) rozjasnilo, šel byste se schovat.

M. Valenta 5.9.2019 10:17

Re: Pro mě je relevantní toto.

Také mám rád koblihy pane Hejno, ale až tak moc jako Vy zase ne.

V. Čermák 5.9.2019 12:15

Re: Pro mě je relevantní toto.

Babišův věrný Satelite. Dobře Rotujete okolo svého mocného pána, Babiše...

J. Kulheim 5.9.2019 9:19

Možná, že pan Babiš neporušil zákon

Pan Babiš bral a bere cizí peníze. V tomto smyslu je zloděj. Dotace bych zaředil mezi loupeže za bíleho dne, probíhající podle stávajících zákonů. Důkaz toho, že krást se dá i ve svatebních šatech s igelitkou v kapse. Korupce ošetřená zákony nadělá víc škody než korupce, kterou možno trestně stíhat.

Zloději jsou politici, kteří lidem berou peníze a dávají je vybraným bohatým spoluobčanům. Zloději jsou i naši spoluobčané, kteří uloupené peníze peníze berou. Dotace jsou pouze prostředkem k ovládání států a jednotlivců. Nic nového pod sluncem. Dotace, poobnídka, granty je možné dát nebo nedát, slíbit a nedat nebo dát a odebrat. V tom jak se v tomto prostředí orientovat, je pan Babiš generálem.

Pokud je všechno čisté jako lália, tak nevidím ani půl důvodu, proč to nebylo vyřízené dávno. U kauz, které se týkají politiků by to mělo být pokud možno hned. Je nutné, aby byli občané do všech podrobností s obžalobou i s výsledky šetření seznámeni. Politika je řešení věcí veřejných. V tomto státě se už dlouhou dobu neřeší nic co by stálo za řeč.

Na pana Nečase asi měli státní zástupci dostatečně "nabito". Paní Nagyovou vodili v medvědovi v přímém přenosu televize. Ukázalo se, že nic nebylo pravdou. Nevím jak se tomu říká, když v důsletku vylhaných obvinění padne vláda. Státní zástupci sedí na svých místech, za policejního prezidenta se pan premiér bil jak lev a dostal od něho trafiku. Nevím co si o tom myslet.

Možná, že pan Babiš neporušil zákon. To co dělá a dělal je zákonné, abe není to morální.

L. Novák 5.9.2019 9:50

Re: Možná, že pan Babiš neporušil zákon

Přesně! A Nečase odstranil policejní humbuk/puč Šlachty s Ištvanem.

J. Kulheim 5.9.2019 10:33

Re: Možná, že pan Babiš neporušil zákon

Pan Babiš, Šlachta, Ištvan neporušili zákon. Pouze vymysleli konstrukci. Přesto je pokládám za nebezpečné. Jsou schopni uplést z h a bič a ještě s ním zapráskat. Ti co jsou od biče znečištění, ještě chrotají blahem. Smrdí na dálku, ale dostali bez práce koblihu. To jim stačí.

Zemědělský velkopodnikatel, za dotace od chudáků, devastuje krajinu. Jak mohou takoví lidé mluvit o tom, že je potřebné dělat něco, co by přispělo k zadržování vody v krajině. Jsou schopni vymyslet pouze to, že je potřebné dešťovou vodu chytat do kádí. To dělalái lidé od jakživa a neuměli číst ani psát. Měli v hlavě mozek a to stačilo.

Možná by stálo za to, prohlásit pana státního zástupce za magora a vyměnit ho. Radou by mohl přispět pan MUDr Hnízdil a jeho skupina.

L. Novák 5.9.2019 11:05

Re: Možná, že pan Babiš neporušil zákon

Skutečnost, že nechali strčit do vazby poslance parlamentu pod zcela smyšlenou a neprokazatelnou záminkou a pak je museli rychle propustit, protože hrozilo vysoké finanční odškodnění za protiprávní uvalení vazby, nejspíš porušením zákona bylo. Ale státní úředníci žádnou hmotnou odpovědnost nenesou, takže pachatelům Šlachtovi s Ištvanem se nic nestalo... Je to šílené ale je to tak...

L. Severa 5.9.2019 14:42

Re: Možná, že pan Babiš neporušil zákon

Myslím, že máte pravdu, zákon neporušil, stejně jako celá řada rychle zbohatnuvších podnikatelů. Nevěřím, že se někdo může stát milionářem tak, že začal od píky. Spíš se zpravidla pohyboval na hraně zákona, měl dobré konexe a právníky. Kmotři jsou realitou. S poslední Vaší větou naprosto souhlasím.

J. Richter 5.9.2019 8:45

..a kdo bude před soudem Holásku za ten mega daňový podvod

za 273 milionů ohledně neexistující reklamy na Čapák?

Já bych zavřel toho troubu, který u cesty na Čapák peče langoše a toho západoněmeckého soudruha z finančáku v Chemnitzu, který na to přišel a MF ČR upozornil.

Nevíš ty roztleskávačko komunistických estébáků kdo byl v té době ministr financí?

Chápu, že duté hlavy tvého formátu, frustráti a bezmozci všech kategorii mají v hlavě jméno Kalousek, ale ten to nebyl milý princi :-))

J. Drobný 5.9.2019 8:54

Re: ..a kdo bude před soudem Holásku za ten mega daňový podvod

Ještě jednou a důkladně si přečtěte ten úvodní odstavec, ten platí speciálně pro vás.

J. Richter 5.9.2019 9:45

Re: ..a kdo bude před soudem Holásku za ten mega daňový podvod

Nějak se zakuckáváš tou kobliho Faltýnku.

J. Malá 5.9.2019 9:09

Re: ..a kdo bude před soudem Holásku za ten mega daňový podvod

Zbytečně tlacháte jako bába na pavlači. Jelikož vždy a všechno víte, předložte důkazy. Nebo držte chlebárnu. Když ne Čapák, reklama, když to taky nevyjde, co bude dál? Jen pár nenávistných hlupáků....

J. Richter 5.9.2019 9:44

Re: ..a kdo bude před soudem Holásku za ten mega daňový podvod

Jdi do hajzlu Taťano od králiků.

J. Hejna 5.9.2019 10:02

a kdo bude před soudem Holásku za ten mega daňový podvod

Kam byste šel. pane Richtře, potom vy?

Z vašeho výronu je zřejmé, kam patříte.

R. Langer 5.9.2019 10:04

Re: ..a kdo bude před soudem Holásku za ten mega daňový podvod

Jdi tam sám, soudruhu. :-P

K. Janyška 5.9.2019 8:45

Babiše je nutno stíhat za hrdelní zločiny, ne za to že

zloděje z EU. To je mi úplně fuk. Kam se poděli Ducký, Mrázek, Kejla, Kovarčík adalší. To jsou pro mne kruciální otázky... Dzp.

J. Malá 5.9.2019 9:11

Re: Babiše je nutno stíhat za hrdelní zločiny, ne za to že

Zřejmě se ztratili někde v ty vaši teorii. Takže jste vinen :-D

K. Janyška 5.9.2019 9:20

Re: Babiše je nutno stíhat za hrdelní zločiny, ne za to že

Není moje. Na to při vší úctě k sobě memám. Mám však na její nastudování. Je k mání. Je to nejvyšší možné vědění lidstva... Dzp.

V. Čermák 5.9.2019 12:17

Re: Babiše je nutno stíhat za hrdelní zločiny, ne za to že

Nezesměšňujte se tady opakovaně, Babišův Kašpárku...

K. Janyška 5.9.2019 19:14

Re: Babiše je nutno stíhat za hrdelní zločiny, ne za to že

Rudočerné trdlo, co je spontánní řád ? Dzp.

Z. Rychlý 5.9.2019 7:12

Souhlas se vším.

A rád ho taky nemám. Řídí se heslem: Než si draze kupovat politiky, stanu se politikem sám.

D. Mach 5.9.2019 7:07

Toto že je úspěšný premiér?

Ano, všichni realisticky víme, že ÁBéčko před soudem nestane. Dokáže si to všemi způsoby zajistit. když ne jinak, tak by mu dal hradní pán amnestii ještě předtím, než by soud začal, protože potupa ÁBéčka by částečně ušpinila hradního pána. Ale to, že je to o tři délky úspěšnější premiér než ... nevím ani kdo, to mě fakt rozesmálo. Tato vláda řeší pouze problémy svého premiéra a jediné co dokázala, bylo zavedení slev v dopravě pro důchodce a studenty. Jinak vůbec nic. To není dobrá pozice. naopak si myslím, že ÁBéčko není vůbec dobrý premiér.

R. Langer 5.9.2019 7:14

Re: Toto že je úspěšný premiér?

Tak to jsme rádi, že to víme. Zkuste ve volbách něco jiného. :-)

Z. Rychlý 5.9.2019 7:14

Re: Toto že je úspěšný premiér?

jde o nastavení měřítka. Třeba takový Socbotka - to byl dobrý premiér? Nebo Nečas?

D. Mach 5.9.2019 12:03

Re: Toto že je úspěšný premiér?

S odstupem času musím uznat, že Sobotka byl docela dobrý premiér. Když nic jiného zajistil zvyšování platů a vypoklonkoval ze své vlády člověka podezřelého z korupce. A nekuňkal jako malý kluk před hradním pánem. Nečas, to bylo velké zklamání, i když jsem ho nevolil. Myslel jsem, že je to rozumný chlap. Ve skutečnosti jeho kroky, jak se ukazuje, neřídila hlava.

J. Kočí 5.9.2019 7:33

Re: Toto že je úspěšný premiér?

Co se takhle podívat na čísla. Vím, co odpovíte, je přece konjunktura, to se to vládne. Ale konjunktura už tu přece byla a pamatuje si někdo na nějakého úspěšného premiéra? Vždy museli odrážet útoky, které ovšem neustáli. Nečas, Topolánek. Vypadá to, že Babiš to ustojí.

Pro mě byl zatím nejúspěšnější Zeman, protože ukončil Klausovu "českou cestu" privatizace (rozkrádání) a prodal banky do zahraničí. Tím se zde konečně vytvořilo standardní finanční prostředí a ekonomika začala růst.

Uvidíme, jak si povede Babiš dál, ale ruce se mu konečně rozvazují.