16.5.2024 | Svátek má Přemysl


D. Laurencikova 18.3.2024 13:14

Být "proruský" to dnes znamená nechtít válčit až do "konečného vítězství" Ukrajiny nad Ruskem, které nenastane. Chtít ukončit to vraždění - a na Ukrajině umírají denně tisíce vojáků - a už jste proruská. Být proruský dnes vlastně znamená také být realistický.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 19.3.2024 19:31

Houby kontext doby. Obyčejná Ideologie říznutá Nenávistí...;-D

V. Čermák 19.3.2024 19:28

Vyjadřování není to nejdůležitější. Např. totálně zmrazil natěšené Sudetské Němce porážkou Schwarzenberga , podruhé pak totálně zmrazil Vítače připrchlíků výrokem: Tahle země je naše a doporučením Merkelové, aby , když si je pozvala, tak ať si je i živí. Takový starý Kolář, loutkovodič PePana, to je ten pravý sprosťák..

D. Laurencikova 19.3.2024 14:06

Každému člověku, který má trochu úsudku je jasné, že jestli dojde k horké válce s Ruskem, tak už mluvíme o Božím soudu. Vám to, jak se zdá, nedošlo.

D. Laurencikova 19.3.2024 14:06

Každému člověku, který má trochu úsudku je jasné, že jestli dojde k horké válce s Ruskem, tak už mluvíme o Božím soudu. Vám to, jak se zdá, nedošlo.

D. Laurencikova 19.3.2024 13:57

Úplně s vámi souhlasím. Já jsem dokonce pro to, aby se potrestali vždycky všichni zločinci a vrazi. Ne jenom někteří.

D. Laurencikova 19.3.2024 13:57

Úplně s vámi souhlasím. Já jsem dokonce pro to, aby se potrestali vždycky všichni zločinci a vrazi. Ne jenom někteří.

A. Pašata 19.3.2024 13:54

Ano, pro mě je nejdůležitější, aby si zloději a vrazi nepřišli na své. A aby skončili před soudem. To je snad přání každého člověka, kterému v těle zbyla alespoň špetka morálky.

D. Laurencikova 19.3.2024 13:43

Jeste k te "ruske propagande", kterou mam byt prosakla, jak tvrdite: Ja jsem snad jeste vubec necetla jeden jediny rusky zdroj. Ani jeden. Vas problem se mnou je ten, ze moje nazory a moje zdroje - vetsinou nemecke, svycarske a rakouske, nekdy americke - nepasuji do vaseho videni sveta. Pak neverite ani vlastnim ocim a usim. ;-)

D. Laurencikova 19.3.2024 13:31

To je uplne neco jineho, nez zastrelit "zradce" se svazanyma rukama za zady. Rusove skutecne vyhrozuji znicenim zapadnich metropoli a to se neobejde bez civilnich obeti. Jestli to nasi chytri a zodpovedni politici dotahnou skutecne az k horke valce s Ruskem, tak k tomu dojde. Co vas se tyka, tak nemam ten dojem, ze by vas takova budoucnost desila. Myslim, ze viteztstvi Ukrajiny a porazka Ruska - za kazdou cenu - je pro lidi jako jste vy, to ze vsecho nejdulezitejsi, nebo snad ne?

A. Pašata 19.3.2024 13:24

Rusové vyhrožovali dokonce bombardováním evropských metropolí jadernými zbraněmi. Těžko by se to dalo provést bez civilních obětí.

Vy jste prostě nasáklá ruskou propagandou a co do vašeho vidění světa nepasuje, je pro vás propaganda druhé strany.

D. Laurencikova 19.3.2024 13:13

Rusi vyhrozovali nekdy zabijenim civilnich obyvatel? Jaky by to melo vyznam?? Cetla jsem a take videla nedavno v jednom dokumentarnim filmu, ze Ukrajinci popravuji "kolaboranty" bez soudu. "Kolaboranti" to jsou ti, kteri se nevyhnuli nekdy nejakemu kontaktu s ruskymi okupanty.

Pan Zelensky je nejen nadany herec, ale take dobry reziser! Ja si pockam, az bude po valce, dockame-li se. V zadnem pripade bezvyhradne neverim ukrajinskym zpravam. Vzdyt i novinari si davno stezuji, ze nemaji moznost objektivne berichtovat, jak si muzete precist v prilozenem clanku. A takových zprav najdete tucty. https://weltwoche.ch/daily/behinderung-und-zensur-journalisten-in-der-ukraine-klagen-ueber-einschraenkungen-die-regierung-will-ihre-arbeit-staerker-kontrollieren/

D. Laurencikova 19.3.2024 12:57

Mate pravdu. Nepouzil slova "to destroy" ale "to stopp". A skutecne ten ropovod zastavil. Uplne zniceny neni, jedna roura je jeste intaktni. Putin nabizi, ze by touto rourou mohl i nadale dodavat Nemecku plyn... Ale Nemci se prilis boji svych "spojencu a pratel". ;-)

NORDSTREAM 2: Wladimir Putin bietet Deutschland neue Gas-Lieferung an - und betont Rolle der Ukraine - YouTube

A. Pašata 19.3.2024 12:33

Americký prezident nikdy neřekl, že NS2 zničí.

A. Pašata 19.3.2024 12:32

Tak pokud Rusové odtáhnou z okupovaného území a zůstanou po nich mrtvoly, kdo to asi udělal, Ukrajinci? Znovu vám radím, shlédněte 20 dnů v Mariupolu a pak zkuste polemizovat.

A když vám někdo bude vyhrožovat zabitím a pak vás najdou mrtvou, je vrahem automaticky ten dotyčný? Vyšetřování ani důkazy nebudou zapotřebí?

D. Laurencikova 19.3.2024 12:29

Jakou logikou jste na to přišel, že ten, kdo slíbí něco udělat, to neudělá? Zdá se, že máte amerického prezidenta za lháře nebo obyčejného užvaněnce.

D. Laurencikova 19.3.2024 12:29

Jakou logikou jste na to přišel, že ten, kdo slíbí něco udělat, to neudělá? Zdá se, že máte amerického prezidenta za lháře nebo obyčejného užvaněnce.

D. Laurencikova 19.3.2024 12:15

To není slepá víra, jak jste na to přišel? Když vám někdo něco slíbí, dokonce před novináři, co pak skutečně provede, jaké ještě potřebujete důkazy? Zajímavé je, že na ruské zločiny, masové a nejhrubšího zrna, i kdyby to bylo sebeabsurdnější, věříte okamžitě. TO je slepá víra.

D. Laurencikova 19.3.2024 12:15

To není slepá víra, jak jste na to přišel? Když vám někdo něco slíbí, dokonce před novináři, co pak skutečně provede, jaké ještě potřebujete důkazy? Zajímavé je, že na ruské zločiny, masové a nejhrubšího zrna, i kdyby to bylo sebeabsurdnější, věříte okamžitě. TO je slepá víra.

A. Pašata 19.3.2024 11:43

Důkazy nepotřebujete, stačí vám slepá víra. Budiž.

Mimochodem, kdo způsobil výbuchy ve Vrběticích?

D. Laurencikova 19.3.2024 10:49

Mne je vas nazor a na co se vymluvite, naprosto lhostejny. Joe Biden slibil znicit Nordstream, Nulandova zrovna tak, Nordstream take znicili, Punkt. Kdo nechce, at tomu neveri, to neni muj problem.

A. Pašata 19.3.2024 10:27

Nemůžu ignorovat odkaz který neexistuje. Já vám předvedu, jak vypadá odkaz. Týká se ceny levného ruského a drahého amerického plynu:

https://images4.imagebam.com/08/09/b5/MESLFWB_o.jpg

TAKHLE vypadá odkaz.

A. Pašata 19.3.2024 10:24

Ale já nepopírám, že pár civilistů zbraně dostalo. Vy to ale prezentujete, jako by je dostali všichni, což není pravda. A tím pádem není pravda, že jsou civilisté legitimními kombatanty.

D. Laurencikova 19.3.2024 9:33

Mne je uprimne jedno, ktery odkaz umyslne ignorujete s vymluvou, ze "nesel pouzit", abyste nemusel prohlednout.

Vy se skutecne domnivate, ze USA mely na Nemecko uvalit ekonomicke sankce za to, ze Nemci pobirali kvalitni a levny plyn z Ruska a ne drahy a nekvalitni z USA? To je velmi zajimavy navrh. Super!

D. Laurencikova 19.3.2024 9:18

Prumerne inteligentni jedinec ma kopirovani a vlozeni v maliku. Vam to holt nejde.

Zelensky vyzbrojil civil, bez ohledu na vas film. Na tom proste nic nezmenite. A ja nechapu, proc se o to tak snazite.

A. Pašata 19.3.2024 8:49

Naučte se je používat. Ne kopírovat/vložit, ale tak aby se daly použít. Průměrně inteligentní jedinec to zvládá.

Dokument jste číst nemohla, protože je to film. Mimochodem, oceněný Oskarem. A je tam vidět, že civilisté žádné zbraně nemají. Ostatně, Ukrajina by těžko měla v zásobě tolik zbraní a munice, aby mohla ozbrojit všechny civilisty. Těch byla maximálně hrstka někde v Kyjevě.

A. Pašata 19.3.2024 8:46

Vy jste ani jeden odkaz nedala, tak jsem je nemohl použít. Naučte se s nimi pracovat.

A jako nátlak se dají použít například ekonomické sankce, aby se používání NS2 nevyplatilo.

D. Laurencikova 19.3.2024 8:39

Hahahahahaha! Vysetrovaci komise nekolika zemi nebyly schopny vypatrat pachatele! Podezrele rychle ukoncily vysetrovani.... Tusite proc? Protoze pachatelem neni Rusko, ale USA! Predstavte si ten skandal, kdyz se oficielne zverejni, ze USA vyhodily do luftu tuto drahou a zivotne dulezitou nemeckou infrastrukturu, tuto vyzivnou tepnu jejich prumyslu! To je teroristicky cin obrovskeho kalibru. Uz jenom ty skody na zivotnim prostredi si vezmete.... To by se asi uz nedalo v Nemecku tak snadno zamest pod koberec, jak je tomu v soucasnosti. Takze to zatim zustane verejnym tajemstvim. ;-)

D. Laurencikova 19.3.2024 8:32

Naucte se je pouzivat, je to snadne. Kopirovat, vlozit, to byste mohl zvladnout.

Dokument 20 dnu v Mariupolu jsem necetla, zato jsem hned na zacatku teto valky cetla zpravy o tom, jak pan Zelensky vydal zbrane civilnimu obyvatelstvu, aby se vsichni mohli branit proti agresorovi. Tim z nich udelal vojenske cile! Divim se, ze to popirate, jakobyste snad zpochybnoval pravo kazdeho Ukrajince, branit se proti "loupezivym, vrazdicim ruskym hordam"?

D. Laurencikova 19.3.2024 8:23

Vy se radeji naucte ty odkazy pouzit. Pan prezident rika: "We would stopp it", mysli tim Nordstream. Na dotaz reporterky, jak to udelaji, kdyz Nordstream je pod nemeckou kontrolou odpovida: "My uz si cestu najdme". Neni tam zadna rec o "zabraneni pouzivani". Jak byste si to "zabraneni pouzivani" predstavoval? Postavil by se Joe Biden pred potrubi?

A. Pašata 19.3.2024 8:14

Jeden investigativní novinář samotný vypátral, co nebyly schopné zjistit vyšetřovací komise několika zemí. Když vám najdu úplně jiné závěry jiných investigativních novinářů, uvěříte jim?

A naučte se pracovat s odkazy.