2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
joel 12.3.2008 7:40

zbytečné starosti

Pan autor zde už opakovaně projevuje obavy o osud lidové strany, asi mu hodně leží v žaludku. Možná by stálo za povšimnutí, kdy začala ztrácet hlasy - bylo to právě v době, kdy se zásluhou Kalouska začala sbližovat s ODS. Že po pokusu o odskok k toleranci KSČ a čunkiádě preference neporostou musí být jasné i členům strany, proslulé svým vysokým koaličním potenciálem.

Jakub S. 12.3.2008 7:29

Vylévání vzteku tu nikde není, troubo nenávistná.

Tvýj výlev vypovídá, o tobě, "sociologu". Honem jdi do sebe, ve svém zájmu. Ztrapnil ses, škoda.

zk 12.3.2008 7:27

Re: hmmm, existuje vůbec

No Hradec Králové není od Brna zas tak vzdálen, není na druhém konci světa. A politologie a sociologie není medicína nebo jaderná fyzika:-D:-D:-D. Vy jste ještě nikdy neslyšel o lidech, kteří studují nebo studovali zároveň dvě vysoké školy?

zk 12.3.2008 7:24

Re: Podívejte se na autora

V kterých částech příspěvku si autor vylévá vztek, pane sociologu? Z toho, že je autor studentem ("Až je studentem" nebo ač je studentem?) politologie a sociologie, a hlavně členem ODS, máte pocit, že je článek nenávistný? V čem? Vám stačí poslední řádek o autorovi a hned víte, co si máte o článku myslet, ani ho nemusíte číst, že?

Sociolog 12.3.2008 7:13

Podívejte se na autora

Podívejte se na poslední řádek s informací o autorovi, panu Michalovi Sláničkovi (Autor je studentem politologie na Universitě Hradec Králové, sociologie na Masarykově universitě Brno a předsedou MS ODS Brandýs nad Orlicí.) a pochopíte důvod a celé nenávistně laděné pojetí článku.

Autor je funkcionářem ODS a tak si musel alespoň tímhle způsobem vylít vztek nad tím, jak jeho strana dostala košem od KDU. Bohužel až je studentem, tak se zjevně nenaučil reflexi a není si schopen připustit, že místo pohanění vyhranění orlickoústecké KDU vůči ODS by se měl spíš zamyslet PROČ je ODS čím dál tím více nepřijatelná a to jak pro současné koaliční partnery, tak i pro více a více voličů.

Zeměžluč 12.3.2008 7:10

KDU...

Myslím, že je zbytečné psát o lidovcích, že jsou na hraně volitelnosti, protože chvilkové poblouznění voličstva, které dalo o něco víc procent asociálům z ODS, se velice rychle vytratí a posílení sociální rétoriky u KDU, je zase odsype od ODS zpět . Pan Kalousek jako známý finanční raubíř se sice bude muset trošku stáhnnout a strana se spojí k vládnutí s ČSSD, aby tuto v rámci koalice opět napadala a znemožňovala jí vládnout. Takový  už je holt osud lidovců. Následně znovu s ODS a když bude třeba tak i s komunisty. Tož tak, vítejte v lepších časech.

Netřeba 12.3.2008 6:46

Re: Nějak zapomínáte na Pilipa

Pilipa je mně opravdu líto. Dnes je zašitý kdesi v  Bruselu v jakési bankovní radě, která za nic neodpovídá a bere něco přes čtvrt mega měsíčně.

Smutný osud. ;-(

xyz 12.3.2008 6:42

Nějak zapomínáte na Pilipa

Který, nebýt tak nedočkavý, by téměř jistě byl  šéfem ODS.

Pišta 12.3.2008 6:23

Hranice volitelnosti

Pokud jde o procenta získaná ve volbách tak strana lidová nikdy, ani za první republiky nepřekročila deset procent, Zároveň se ale nikdy nestalo, aby se do parlamentu nedostala. Po "plyšáku" jsme měli ještě jednu stranu "křesťanskou".---- KDS.  Její vedení bylo tak prozírávě , že se sloučilo s ODS. Jak to ovlivnilo ODS, se může každý přesvědčit.  Pokud vím ,tak čestný přededa této strany považuje křesťany za něco velice podobného chovatelům nutrií. Že by podobně skončili i lidovci po "sloučení " s ODS je nad slunce jasné.

fo-ol 12.3.2008 4:42

mala rada

zkuste trebas obcas sledovat politicke deni v CR, prectete si sem tam nejake noviny a treba i vy pochopite...

Vasekpasek 12.3.2008 2:38

Re: Autor je žertéř

Když jsem si v článku přečetl výše zmíněnou větu, tak jsem přesně věděl, kdo a jaký způsobem se jí chytne:) Už se na Psovi přeci jen asi pohybuju moc dlouho...

doc 12.3.2008 1:16

hmmm, existuje vůbec

autor charakterizovaný podpisem ??? .. musí to být zvláštní jedinec, který zvládne SOUČASNÉ studium na dvou vzdálených univerzitách a souběžné předsednictví místní organizace.  NEBO TO VYPOVÍDÁ o nárocích a tedy kvalitě obou univerzit ..... o výkonu funkce nemluvě ??!!

Ignác Pospíšil 12.3.2008 1:00

Autor jistě žertuje...

... neboť dobře ví, že ODS je jediná uvažovatelná strana k takovému "záchrannému sloučení". O KSČM se nedá uvažovat (komunisti), o zelených taky ne (liberální ultraextremisté), o sociálních demokratech taky ne (antiklerikálové). A jinak: to usnesení je rozumné...

sla va 12.3.2008 0:51

Autor je žertéř

"Ono usnesení je totiž možná komicky možné pochopit, že ke sloučení jsou lidovcům přijatelní všichni kromě ODS" - proč komicky, třeba si to opravdu myslí, hodně lidí si už myslí, že ods je nepřijatelná. A bude jich při bývat.

Bubik 12.3.2008 0:17

tu citovanou větu

"je pro nás nepřijatelné, aby v budoucnu došlo ke sloučení KDU-ČSL s ODS"

lze vykládat buď  "je pro nás přijatelné, aby v budoucnu došlo ke sloučení KDU-ČSL s někým jiným než s ODS" nebo  "zahyneme na úbytě raději sami, než bychom se s někým sloučili"

Otázkou je, jaká smrt strany je lepší.....;-P