3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Michal Slánička 12.3.2008 15:31

Re: Typický modrý svazák.

Nezlobte se, ale říkáte nesmysly. Nedělám kariéru přes stranu, ani o to nemám zájem. A Vaše pochybnosti o mé čestnosti jsou ubohé. Neznáme se, nevím, jak mne můžete posuzovat. Navíc i v politických stranách jsou na vedoucích pozicích čestní lidé, tak jako v kterýchkoliv jiných spolcích, sdruženích, adt..

Jura Jurax 12.3.2008 15:08

Re: Strana lidová není ani křesťanská ani konzervativní...

R^R^R^

Jura Jurax 12.3.2008 15:07

Re: Re: politologie, sociologie,...

No, nenormální - ale jak tak sleduju náš politický výkvět, chce to odolný pajšl, schopnost plynule a věrohodně lhát, kašlat na zájmy voličů, vlasti, národa, státu a maximalizovast zisk svůj a své rodné strany - a další takové různé jiné vlastnosti, co se neslučují s pojmem "slušný člověk", tak jak jej obvykle vnímáme. Ti normální se v politice rychle přizpůsobí, nebo vypadnou.

Jura Jurax 12.3.2008 15:02

Re: Typický modrý svazák.

Ivánku, Ivánku - dovedeš pochopit, že ten rozdíl v barvě je podstatný?

To s těmi padesátými lety je víceméně jasné; i když i čest může být třídní ... ale mohl bys ozřejmit, proč konkrétně ČESTNÝ ČLOVĚK PŘECE NEMŮŽE BÝT PŘEDSEDOU ODS?

Šnek 12.3.2008 14:47

Re: Re: KDU-ČSL nesmí zmizet.

Strana musí udržet pomyslný střed a vyrovnávat extrémy z obou stran.

Obávám se, že lavírování mezi všemi jim jednoho krásného dne nevyjde.

To by bylo celkem jedno, kdyby na tom nakonec nevydělali socani.

Jo, a, co je na Čunkovi, Kalouskovi a třeba i soudruhu Pithartovi křesťanského?

volf 12.3.2008 14:25

Re: Sním či bdím

Také je ještě otázka jak studuje a jak dlouho studuje. Já si pamatuji na studujícího VŠ, který byl ve druhém ročníku, když jsem nastupoval do prvního. V mém třetím byl pořád ještě ve druhém, když jsem byl v pátém začínal znova. Také rád radil, jak studovat. Zda byl předsedou nevím.   

slava 12.3.2008 13:49

Re: Re: Autor je žertéř

Těší mě, že mi svým způsobem dáváte za pravdu. I já jsem věděl, kdo asi a jak bude reagovat.

František 12.3.2008 13:48

Na usnesení není nic špatného

Členové tak vnímají a pociťují situaci ve své politické straně KDU-ČSL, tak se jasně vyjádřili a svůj postoj vymezili. Tím to pro mne všechno končí, další úvahy již nejsou vůbec podstatné.

Ivan 12.3.2008 13:34

Typický modrý svazák.

Je to navlas stejné jako řeči bolševických svazáků v padesátých a šedesátých letech. Jenom zabarvení není rudé, ale modré. Dětičky dělající kariéru přes politickou stranu jsou vždycky pohromou. ČESTNÝ ČLOVĚK PŘECE NEMŮŽE BÝT PŘEDSEDOU ODS, STEJNĚ TAK JAKO V PADESÁTÝCH LETECH ČESTNÝ ČLOVĚK NEMOHL BÝT FUNKCIONÁŘEM KSČ!

krmič 12.3.2008 13:15

Re: Re: politologie, sociologie,...

A je to snad normální?

NP 12.3.2008 12:17

Re: KDU-ČSL nesmí zmizet.

Neměl byste lidovcům radit takové nezdravé věci.  Věřící lidé jsou věřící a nikoliv natření. O jejich vymírání slyším už dvacet let. Na nevěřící důchodce mají políčeno i jiné partaje. U lidovců nebude rozhodující, kdo je povede. Bratři nebo sestry v jejím čele musí akcentovat sociální politiku založenou na křesťanských základech. Jinak se jejich voliči porozhlédnou doprava nebo doleva. Strana musí udržet pomyslný střed a vyrovnávat extrémy z obou stran. Jinak se rozplyne.    

Šnek 12.3.2008 11:28

Re: KDU-ČSL nesmí zmizet. Dodatek.

Aby bylo jasno. Nemyslím si, že lidovci mají teď něco positivního v plánu. Ale právě tuto okolnost by mohli noví členové strany změnit.

Šnek 12.3.2008 11:26

KDU-ČSL nesmí zmizet.

Strana s Čunkem, Pithartem a příznivcem Vlkem, toho mnoho v českém prostředí nepořídí. A jsou tam, a byli, i další. Zesnulý intrikán Lux, pak ten blb, co se málem sestřelil zevnitř, podraznik Kalousek a bezpočet dalších. Co by tedy měli pro svou existenci dělat?

Potlačit rádoby křesťanský nátěr a vrhnout se na penzisty. Je jich čím dál více. Mají celoživotní zkušenosti a nic na práci. Lepšího člena strany než penzistu, to si člověk může jen těžko představit.

Otázka je, proč by se penzisté měli právě do této strany hrnout? Protože je jediná,ve které by mohli něco pozitivního udělat - pro své děti a jejich děti.

vasekpasek 12.3.2008 11:25

Re: politologie, sociologie,...

Aha, takže dělat politiku je evidentně nenormální???

sso 12.3.2008 10:52

politologie, sociologie,...

hm, to nam tady roste profesionalni politik, ach jo. Proc radsi neco nedela normalniho??

(Autor je studentem politologie na Universitě Hradec Králové,

sociologie na Masarykově universitě Brno a předsedou MS ODS Brandýs nad

Orlicí.)

Aleš 12.3.2008 10:45

ale vždyť

to může být jen vymezení proti některým fdunkcionářům této strany , kteří to viděli jako budoucnost p. Kalousek, ?p. Jílek.

bp 12.3.2008 10:44

Strana lidová není ani křesťanská ani konzervativní...

... (i když pár konzervativců a dost křesťanů v ní působí), ale jsou to prostě lidovci.

-ferry- 12.3.2008 9:54

Napadá mě ...

... že už kdysi jacísi zbožní politici přešli do ODS. Třeba "velký"Benda Václav.Ale bylo jich víc.

  Myslím,že tato strana (Lidová) by už neměla mít před sebou delšího trvání.Nejen proto,že tam vlezli i nezabozi (Pithart,Parkanová) , pro které je to strana účelová,ale hlavně proto,že končí pomalu základní princip této strany - zbožnost.Jakmile vymřou ty slavné babičky z Moravy a Šumavy,které snad pořád ještě věří,že když nedají hlas Kalouskovi,Kasalovi a jiným zbožným hochům,přijdou do pekla,nebude je mít kdo volit.Neboť humanismus,laskavost,nezištnost ap.je těmto lidem naprosto cizí.Mladí o kostel nijak nelámou a když,tak jen když ta,m je džez. To,co dnes předvádí lidovka Šojdrová je děsivá ukázka pokrytectví.Napřed účelově odhlasovali poplatky i pro kojence a dnes,když se proti tomu zvedl odpor,by je rádi zrušili.Spoléhá se na špatnou paměť národa.Z vlády neodejdou,protože o peníze jde až v první řadě (kasa stranická i soukromá).;-O!!

lucina !pes) 12.3.2008 9:43

připomnělo mi to

Jiránkův vtip "lidovci byli vždycky s.ině!" "Ne, jsou až teď !" z dob br.Luxe.

lucina !pes) 12.3.2008 9:36

Re: Hloupos cisi vice z prispevku autora nez ze stanoviska KDU

zapněte se, ať vás neofoukne, na hloupost nemá zjevně patent autor článku.

Malý Aston 12.3.2008 9:29

Re: Re: O lidovce se bát nemusíme.

Trošku násilí připouští i demokracie,já pořád nechápu jak ten brepta,neschopný formulovat jakoukoliv myšlenku může pořád někde sedět a ceckat naše daně.:-D

sodoma gomora 12.3.2008 9:29

Hloupos cisi vice z prispevku autora nez ze stanoviska KDU

Nemuzu si pomoc, ale hloupost na mne cisi vice z prispevku autora nez ze stanviska KDU ;-D

Netřeba 12.3.2008 9:26

Re: Nemožné?

Proč? Třeba zase přeleze zpátky ke komunistům.  :-)

NP 12.3.2008 9:26

Šedivá je teorie a zelený strom života.

Potom příjdou volby a všichni tito odborníci koukají jako bulíci. Kolik podobných specialistů předpovídalo inflaci kolem 4%? Dnes koukají podobně. Lidovci si svoje problémy vyřeší i bez laskavé pomoci autora, protože jak pravil poslanec Jandák lidé nejsou hloupí.  

I-Worm 12.3.2008 9:11

Re: O lidovce se bát nemusíme.

zbavit se Pitharta bez použití násilí? Nemožné!

třetí 12.3.2008 8:58

Re: ODS a Komunisticka idea

....Prikladne komunisticke praktiky byly nejvyce vydet prave pri volbe noveho prezidenta CR....Kdy se prave ukazalo,jakou mam......

Bez komentáře.

Malý Aston 12.3.2008 8:44

O lidovce se bát nemusíme.

Ani ten velký optimista nevěřil,že se bude na naší politické scéně tak dlouho držet KSČM a ona se tam pořád drží,také se předpokládalo že vymřou a oni žijí jako jejich věčný Lenin.Oni mají jen jeden malinkatý problém,hodně chytráků ale málo funkcí.Takže je potřeba v KDU udělat pořádek.Dnes tam nevládne ani Čunek,ani Šojdrová ani Kalousek ani ten nasazený od Havla,co slyší trávu růst,stavitel dvojdomků komunista a disident Pithart.Ten jejich nepořádek a bezvládí prokázali při volbě prezidenta,jeden doleva a druhý doprava.Co umí od doby soudruha Plojhara,být ve vládě s kýmkoliv to nezapomněli.Takže si počkejme na jejich potlach,možná si zvolí jiného předsedu a Čunka pošlou do Vsetína,Šojdrovou do Kroměříže,Parkanovou na dovolenou a Pitharta konečně do důchodu.Pak možná bude trošku klidu.:-D

PRASI DENT 12.3.2008 8:28

VYPADÁ TO

 Že si Lidovci SVÝM kumpánstvím s kLausostranou a chytrohoráckou volbou prezidenta - zavařila......Lidé rovněž nezapomenou, jak bratr Kalousek hystericky řval při vyvolávání nedůvěře Grossovy vlády a nyní v případě Čunka se chová jako milius......

Monte Christo 12.3.2008 8:19

ODS a Komunisticka idea

Ja Vas zdravim pane studente a jeste k tomu na univerzite politologie....Doufam,mily studente,ze Vas pani profesori uci na univerzite pravdu...Treba tu,ze velmi mnoho ,,tech spatnych lidi,,receno lidove svi...Prave po prevratu schovaly rude knizky pod polstar a najednou to byly Demokrate jak vystrizeni z novinovych clanku...Tito lide se dostaly k moci a dnes mno z techto lidi ovlada ekonomiku CR...At jsou tito lide pred oponou ci za ni...V ODS jsou urcite take lide rozumni,kteri opravdu veri,ze demokracie existuje...Ano existuje,ale ne s komunistickou ideou v hlave...Prikladne komunisticke praktiky byly nejvyce vydet prave pri volbe noveho prezidenta CR....Kdy se prave ukazalo,jakou mame demokracii...zasilani kulek,vyhrozovani atd...Vyhral,pan Klaus...Je to dobry prezident zeme,ikdyz mam take nejake vyhrady,ale myslim ze je dobry....Hlavne ma svuj osobni nazor na vec...Ted ale spet k idee...Je velky rozdil pane studente,zit a pracovat ve vyspele demokracii a zit a pracovat v nevyspele demokracii rozdil poznate ihned jak vztoupite do metra...Jinak Vam preji mnoho uspechu ve vasem zivote a hlavne v pochopeni politiky...Monte Christo Washington DC Illegality Ma zeme Me srdce

Veselý 12.3.2008 7:43

Sním či bdím

nemohu uvěřit svým očím. ODS je KDU programově nejbližší a pokud to předseda stranické organizace ODS neví, je to zvláštní. Pokud to tvrdí student politologie, myslím si o univerzitě, na které studuje, něco dost nehezkého.