5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Koloděj 12.3.2008 15:34

Re: Re: Re: KDU-ČSL nesmí zmizet.

Předsedu ODS nemůže dělat čestný člověk? za to předsedu KDU-Čsl může dělat "čestný" Čunek, to jsou mi paradoxy. To že Čunek je jen populista, za každou cenu a má máslo na hlavě, to je všem jasné. Lidovci , s křesťanským principem by se měli zabývat především tím jak stranu lidovou zdůvěryhodnit.

sso 12.3.2008 10:52

politologie, sociologie,...

hm, to nam tady roste profesionalni politik, ach jo. Proc radsi neco nedela normalniho??

(Autor je studentem politologie na Universitě Hradec Králové,

sociologie na Masarykově universitě Brno a předsedou MS ODS Brandýs nad

Orlicí.)

vasekpasek 12.3.2008 11:25

Re: politologie, sociologie,...

Aha, takže dělat politiku je evidentně nenormální???

krmič 12.3.2008 13:15

Re: Re: politologie, sociologie,...

A je to snad normální?

Jura Jurax 12.3.2008 15:07

Re: Re: politologie, sociologie,...

No, nenormální - ale jak tak sleduju náš politický výkvět, chce to odolný pajšl, schopnost plynule a věrohodně lhát, kašlat na zájmy voličů, vlasti, národa, státu a maximalizovast zisk svůj a své rodné strany - a další takové různé jiné vlastnosti, co se neslučují s pojmem "slušný člověk", tak jak jej obvykle vnímáme. Ti normální se v politice rychle přizpůsobí, nebo vypadnou.

Michal Slánička 12.3.2008 15:34

Re: politologie, sociologie,...

Politologie i sociologie jsou mezinárodně uznávané vědní obory, nevidím na nich nenormálního. Vaše neznalost nejspíš pramení z neznalosti jejich obsahu.

Aleš 12.3.2008 10:45

ale vždyť

to může být jen vymezení proti některým fdunkcionářům této strany , kteří to viděli jako budoucnost p. Kalousek, ?p. Jílek.

bp 12.3.2008 10:44

Strana lidová není ani křesťanská ani konzervativní...

... (i když pár konzervativců a dost křesťanů v ní působí), ale jsou to prostě lidovci.

Jura Jurax 12.3.2008 15:08

Re: Strana lidová není ani křesťanská ani konzervativní...

R^R^R^

-ferry- 12.3.2008 9:54

Napadá mě ...

... že už kdysi jacísi zbožní politici přešli do ODS. Třeba "velký"Benda Václav.Ale bylo jich víc.

  Myslím,že tato strana (Lidová) by už neměla mít před sebou delšího trvání.Nejen proto,že tam vlezli i nezabozi (Pithart,Parkanová) , pro které je to strana účelová,ale hlavně proto,že končí pomalu základní princip této strany - zbožnost.Jakmile vymřou ty slavné babičky z Moravy a Šumavy,které snad pořád ještě věří,že když nedají hlas Kalouskovi,Kasalovi a jiným zbožným hochům,přijdou do pekla,nebude je mít kdo volit.Neboť humanismus,laskavost,nezištnost ap.je těmto lidem naprosto cizí.Mladí o kostel nijak nelámou a když,tak jen když ta,m je džez. To,co dnes předvádí lidovka Šojdrová je děsivá ukázka pokrytectví.Napřed účelově odhlasovali poplatky i pro kojence a dnes,když se proti tomu zvedl odpor,by je rádi zrušili.Spoléhá se na špatnou paměť národa.Z vlády neodejdou,protože o peníze jde až v první řadě (kasa stranická i soukromá).;-O!!

lucina !pes) 12.3.2008 9:43

připomnělo mi to

Jiránkův vtip "lidovci byli vždycky s.ině!" "Ne, jsou až teď !" z dob br.Luxe.

sodoma gomora 12.3.2008 9:29

Hloupos cisi vice z prispevku autora nez ze stanoviska KDU

Nemuzu si pomoc, ale hloupost na mne cisi vice z prispevku autora nez ze stanviska KDU ;-D

lucina !pes) 12.3.2008 9:36

Re: Hloupos cisi vice z prispevku autora nez ze stanoviska KDU

zapněte se, ať vás neofoukne, na hloupost nemá zjevně patent autor článku.

Michal Slánička 12.3.2008 15:36

Re: Hloupos cisi vice z prispevku autora nez ze stanoviska KDU

Bohužel jste své tvrzení nepodložil jediným argumentem, což je mi líto. Váš příspěvek do diskuse je tedy bezcený.

NP 12.3.2008 9:26

Šedivá je teorie a zelený strom života.

Potom příjdou volby a všichni tito odborníci koukají jako bulíci. Kolik podobných specialistů předpovídalo inflaci kolem 4%? Dnes koukají podobně. Lidovci si svoje problémy vyřeší i bez laskavé pomoci autora, protože jak pravil poslanec Jandák lidé nejsou hloupí.  

Michal Slánička 12.3.2008 15:40

Re: Šedivá je teorie a zelený strom života.

Úkolem politologů je i skrze komentáře upozornit na potenciální ývoj, což jsem učinil v textu já. Neupírám lidovcům právo si vyřešit své problémy, ani jim neupírám vadat se jakýmkoliv směrem. Pouze jsem poukázal na rizika úkroku vlevo, a na těch závěrech si trvám.

Malý Aston 12.3.2008 8:44

O lidovce se bát nemusíme.

Ani ten velký optimista nevěřil,že se bude na naší politické scéně tak dlouho držet KSČM a ona se tam pořád drží,také se předpokládalo že vymřou a oni žijí jako jejich věčný Lenin.Oni mají jen jeden malinkatý problém,hodně chytráků ale málo funkcí.Takže je potřeba v KDU udělat pořádek.Dnes tam nevládne ani Čunek,ani Šojdrová ani Kalousek ani ten nasazený od Havla,co slyší trávu růst,stavitel dvojdomků komunista a disident Pithart.Ten jejich nepořádek a bezvládí prokázali při volbě prezidenta,jeden doleva a druhý doprava.Co umí od doby soudruha Plojhara,být ve vládě s kýmkoliv to nezapomněli.Takže si počkejme na jejich potlach,možná si zvolí jiného předsedu a Čunka pošlou do Vsetína,Šojdrovou do Kroměříže,Parkanovou na dovolenou a Pitharta konečně do důchodu.Pak možná bude trošku klidu.:-D

I-Worm 12.3.2008 9:11

Re: O lidovce se bát nemusíme.

zbavit se Pitharta bez použití násilí? Nemožné!

Netřeba 12.3.2008 9:26

Re: Nemožné?

Proč? Třeba zase přeleze zpátky ke komunistům.  :-)

Malý Aston 12.3.2008 9:29

Re: Re: O lidovce se bát nemusíme.

Trošku násilí připouští i demokracie,já pořád nechápu jak ten brepta,neschopný formulovat jakoukoliv myšlenku může pořád někde sedět a ceckat naše daně.:-D

PRASI DENT 12.3.2008 8:28

VYPADÁ TO

 Že si Lidovci SVÝM kumpánstvím s kLausostranou a chytrohoráckou volbou prezidenta - zavařila......Lidé rovněž nezapomenou, jak bratr Kalousek hystericky řval při vyvolávání nedůvěře Grossovy vlády a nyní v případě Čunka se chová jako milius......

Monte Christo 12.3.2008 8:19

ODS a Komunisticka idea

Ja Vas zdravim pane studente a jeste k tomu na univerzite politologie....Doufam,mily studente,ze Vas pani profesori uci na univerzite pravdu...Treba tu,ze velmi mnoho ,,tech spatnych lidi,,receno lidove svi...Prave po prevratu schovaly rude knizky pod polstar a najednou to byly Demokrate jak vystrizeni z novinovych clanku...Tito lide se dostaly k moci a dnes mno z techto lidi ovlada ekonomiku CR...At jsou tito lide pred oponou ci za ni...V ODS jsou urcite take lide rozumni,kteri opravdu veri,ze demokracie existuje...Ano existuje,ale ne s komunistickou ideou v hlave...Prikladne komunisticke praktiky byly nejvyce vydet prave pri volbe noveho prezidenta CR....Kdy se prave ukazalo,jakou mame demokracii...zasilani kulek,vyhrozovani atd...Vyhral,pan Klaus...Je to dobry prezident zeme,ikdyz mam take nejake vyhrady,ale myslim ze je dobry....Hlavne ma svuj osobni nazor na vec...Ted ale spet k idee...Je velky rozdil pane studente,zit a pracovat ve vyspele demokracii a zit a pracovat v nevyspele demokracii rozdil poznate ihned jak vztoupite do metra...Jinak Vam preji mnoho uspechu ve vasem zivote a hlavne v pochopeni politiky...Monte Christo Washington DC Illegality Ma zeme Me srdce

třetí 12.3.2008 8:58

Re: ODS a Komunisticka idea

....Prikladne komunisticke praktiky byly nejvyce vydet prave pri volbe noveho prezidenta CR....Kdy se prave ukazalo,jakou mam......

Bez komentáře.

Michal Slánička 12.3.2008 15:43

Re: ODS a Komunisticka idea

Děkuji Vám za Váš názor. :-)

Veselý 12.3.2008 7:43

Sním či bdím

nemohu uvěřit svým očím. ODS je KDU programově nejbližší a pokud to předseda stranické organizace ODS neví, je to zvláštní. Pokud to tvrdí student politologie, myslím si o univerzitě, na které studuje, něco dost nehezkého.

volf 12.3.2008 14:25

Re: Sním či bdím

Také je ještě otázka jak studuje a jak dlouho studuje. Já si pamatuji na studujícího VŠ, který byl ve druhém ročníku, když jsem nastupoval do prvního. V mém třetím byl pořád ještě ve druhém, když jsem byl v pátém začínal znova. Také rád radil, jak studovat. Zda byl předsedou nevím.   

Michal Slánička 12.3.2008 15:49

Re: Sním či bdím

Vážený pane, samozřejmě vím, že jsou si tyto strany velmi blízké v mnoha směrech, právě proto mne fascinuje ono ostré vymezení proti ODS, a podtrhuji jen proti ODS. To usnesení neobsahuje stejné vymezení proti ČSSD či SZ. nepovažuji lidovce za hlupáky či amatéry, tudíž se ptám, proč to vymezení jen vůči jedné straně a ne všem.

joel 12.3.2008 7:40

zbytečné starosti

Pan autor zde už opakovaně projevuje obavy o osud lidové strany, asi mu hodně leží v žaludku. Možná by stálo za povšimnutí, kdy začala ztrácet hlasy - bylo to právě v době, kdy se zásluhou Kalouska začala sbližovat s ODS. Že po pokusu o odskok k toleranci KSČ a čunkiádě preference neporostou musí být jasné i členům strany, proslulé svým vysokým koaličním potenciálem.

Sociolog 12.3.2008 7:13

Podívejte se na autora

Podívejte se na poslední řádek s informací o autorovi, panu Michalovi Sláničkovi (Autor je studentem politologie na Universitě Hradec Králové, sociologie na Masarykově universitě Brno a předsedou MS ODS Brandýs nad Orlicí.) a pochopíte důvod a celé nenávistně laděné pojetí článku.

Autor je funkcionářem ODS a tak si musel alespoň tímhle způsobem vylít vztek nad tím, jak jeho strana dostala košem od KDU. Bohužel až je studentem, tak se zjevně nenaučil reflexi a není si schopen připustit, že místo pohanění vyhranění orlickoústecké KDU vůči ODS by se měl spíš zamyslet PROČ je ODS čím dál tím více nepřijatelná a to jak pro současné koaliční partnery, tak i pro více a více voličů.

zk 12.3.2008 7:24

Re: Podívejte se na autora

V kterých částech příspěvku si autor vylévá vztek, pane sociologu? Z toho, že je autor studentem ("Až je studentem" nebo ač je studentem?) politologie a sociologie, a hlavně členem ODS, máte pocit, že je článek nenávistný? V čem? Vám stačí poslední řádek o autorovi a hned víte, co si máte o článku myslet, ani ho nemusíte číst, že?