26.5.2024 | Svátek má Filip


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
mu1 18.1.2009 9:47

Re: ministerstvo školství zrušit

R^

VL 18.1.2009 9:46

Evropská komise - ministerstva

I když nepovažuji EK za ideál, tak by ze zcela praktického hlediska měla ministerstva odpovídat funkčním oblastem jednotlivých komisařů. Pravda, ministerstvo pro námořní záležitosti a rybolov by mohlo mít ministra, dva náměstky a deset úředníků, ale počet Čechů, kteří mají plachetnice a motorové jachty schopné plout na moři a firem, které používají námořní přepravu zboží nebude zase tak mal, o rybářství ani nemluvě.

mu1 18.1.2009 9:45

Re: ministerstvo školství zrušit

To by Ivane bylo pohlavků od pracovitých Pražanů za toho poříživnického  bumrlíčka, tyjícího..... bohužel u hlupáka ani pohlavek nepomůže. A u blbce vůbec

Pamětník 18.1.2009 9:21

Zrušme celá ministerstva

Pokud si pamatuji sobsazením ministrů se vždy jen kupčilo.Něco za něco.Tak se dostávali na ministerské posty lidé,nad kterými všichni kroutili hlavou.Tato situace funguje  bez rozdílu,která strana vládne.Rozhodující osobou při schvalování ministrů je prezident.Ten často kroutí nad těmi,kteří jsou navrženi  hlavou a přesto nenašel odvahu,některého ministra jmenovat.Zřejmě proto,že  tato praxe je zavedená.Stejně tak je to snesmyslnými zákony,kde občas má prezident námitky,ale zpravidla je přehlasován Parlamentem.Tak se motáme pořád dokola,svádění na komunisty přestává fungovat,tak se nazouváme do "socanů",nebo pátráme v komunistické minulosti,která je už tak  zaretušovaná,že místo neustálého pátrání,by bylo lepší věnovat  více prostoru ve školách.Stejně tak by se nemělo zapomínat i na fašistické Německo.Rozhodně by tyto části našich dějin mapovat historici ze zodpovědnými lidmi a nepoužívat každého,kdo byl ve vězení do roku 1989.!!!!

Fafa 18.1.2009 7:58

Liberto,

představuje běžná rutina, která prostě musí být vykonána

Liberto, ale to je prece jadro problemu. Co kdyz ta bezna rutina je zcela nesmyslna? 

Fafa 18.1.2009 7:49

PP:

pan Bursik si koupil palac na Male Strane na hypoteku?

Fafa 18.1.2009 7:43

Re: ministerstvo školství zrušit

A jak presne donutite ty centraly, aby se prestehovaly do Benesova? ;-)

TUZEX 18.1.2009 0:24

Re: A co teprve ten

Souhlas. Sef zapadonemecke tajne sluzby byl za valky dustojnikem Schellenbergova stabu (SD). Jeste strasnejsi je Ustav vedekeho antikomunismu (tzv. urad pro studium totalitnich rezimu).

TUZEX 18.1.2009 0:20

Cladius byl asi vul

Ministerstva zavedl Claudius v 1. století n. l. Tento koktavy kulhavy cisar zavedl take statni postu a statni dopravu. Byl to slusny a prakticky clovek a zejmena nebyl hrabivy. Kdyz slysim plany na privatizaci katastru nemovitosti, rozprodej drah, vyprodej letist a zbytku infrastruktury, je mi nanic.

AeroKarel 17.1.2009 23:42

Re: A jsme zase u toho - většinový volební systém

R^ jo.

AeroKarel 17.1.2009 23:40

Re: A co teprve ten

Ony ty země na západ od nás neposkytovaly tolik příležitostí komunistům ke škodění. Ale mají zase jiné problémy.

Co vám vadí na dokumentaci evidentního komunistického škodění? Strach z vlastní minulosti?

jirka.s. 17.1.2009 23:28

Re: A co teprve ten

Tož kterýpak z následujících http://www.cibulka.com/cgi-bin/osoby.exe?code=W jsi ty, fousku ? ;-)

Fousek 17.1.2009 22:08

A co teprve ten

 Úřad pro vyšetřování komunismu. Ten zplodil vždy jen zmatek a ostudu. Jeho činnost pouze glosuje události ,které v jiných zemích na západ od nás by dávno odškrtli tlustou čarou.Vzpomenu,jak elegantně se v Německu "zbavili" nacistů a fašismu.

Liberta 17.1.2009 21:32

Re: Ty zlý chlapče!

To je půlka pravdy. Druhá je ta, že výsledky práce ministerstev leckdy s jejich "řízením" (tj. ministrem) skoro nijak nesouvisejí. Máte vůbec´představu, kolik procent  práce ministerstva(myšleno těch desítek až stovek úředníků) představuje běžná rutina, která prostě musí být vykonána, a kolik práce je nějak přímo spojeno s politikou? Troufám si odhadnout poměr 95 : 5 !

cb 17.1.2009 20:54

Re: A jsme zase u toho - většinový volební systém

Sir Humphrey Appleby by s vami vrele souhlasil.

Vlad 17.1.2009 18:58

Re: Já vím o jedné

a úplatků.

ctenar 17.1.2009 18:16

z neznalosti

Pane Šlechto,

kdybyste poznal zevnitř, co znamenal poslední posun správy na samosprávu, tak byste takový hloupý nápad nemohl dostat.  Grossovou reformou dostala demokracie na frak.

Posleda 17.1.2009 18:16

Re: sory, ale ryba se vždy kuchá od řiti

Psitakóza (jinak též papouščí nemoc) je bohužel přenosná i na člověka, kiro, ale nezoufej: dá se léčit. 

Darja 17.1.2009 18:08

Re: Ty zlý chlapče!

R^R^R^R^!!

Antonín Hrbek 17.1.2009 18:07

Re: A jsme zase u toho - většinový volební systém

Naprosto osvědčený systém byl, když ministři byli političtí činitelé a náměstci ministra neodvolatelnými profesionálními úředníky.

Darja 17.1.2009 18:06

Já vím o jedné

Já vím o jedné úplně zbytečné instituci, která tady přežívá 7 roků. Je to Úřad pro zastupování majetkových věcí státu. Tam se veze lidí a výsledky jsou 0,6 %. Kdyby nam mohl kompetentní člověk prozradit kolik tam proteče mezd a režijních nákladů !!!

Antonín Hrbek 17.1.2009 18:04

Re: Sympatická myšlenka

Současná podoba školství se blíží feudálnímu, kdy učitel byl závislý na svém pánovi a na faráři. Kam to vedlo - viz Jan Jakub Ryba. Nezávislost učitele na místních "veličinách" je základní podmínkou pro jeho postavení.

jirka.s. 17.1.2009 17:03

Ministerstva?

Co máte všichni proti českým ministerstvům a jejich obyvatelům ?:-/ Buďte rádi, že tu nemáme Ministerstvo pro mimořádné události, tak jako v jisté zemi na východ od nás! Jak tak znám nás čecháčky, hlavní pracovní náplní tohoto ministerstva by bylo ony mimořádné události vytvářet, aby bylo schopné zdůvodnit svoji vlastní existenci!!! ;-D

jirka.s. 17.1.2009 16:58

Re: Sympatická myšlenka

Jojo! Jedna rudá náboženská sekta už tady takhle vymývala a vymývala, až nám vznikl ivan iványč!

Honza 17.1.2009 15:25

Re: Také jsem někde slyšel

Už vidím,jak se honem zavádí třetí komora parlamentu......pamatujte si ; kdo léta nemakal a bral balík,ten už nikdy makat nebude - propuštěný politik - úředník - je to samé,jako nezaměstnaný cigán,nechá se živit ostatními.

Hašek 17.1.2009 15:15

Také jsem někde slyšel

o teorii: když je někde místo na zrušení, tak se v tom moc nešťourat, místo nechat do penze, platit ho ale doma - ušetří se, a jak ten ouřada bude v penzi - nového ouřadu nepřijímat. Velmi nenáročné, vše poběží jaksi samo, ale - poněkud zdlouhavé. Evropské demokracie sledující vzestup či pokles všeho do příštích voleb každou sekundu on line to nikdy, už z principu, nemohou provádět.

Možná někde ve švýcarských horských kantonech, kde čas hospodářů ještě trošku běží podle toho, jak tam dlouho roste les.

Hašek 17.1.2009 15:05

Ale samozřejmě!

Problémy začnou, až se na to vlítne. Koho budou volit úředničtí voliči, když nějaká strana řekne: 100 000 ůředníků půjde tam, kde nejsou lidi. I rodinní příslušníci se zamyslí. Je to boj kdo z koho!

Já bych také úředníci na obecním úřadě, které radím v pravopise (nekecám), raději viděl mýt chodby v nemocnici za reálnou mzdu! Ale švagrová o mně říká, že nemám sociální cítění!

Talián 17.1.2009 14:43

Re: Ty zlý chlapče!

Není na světě hůře řízených a nevýkonných institucí, než jsou ty státní, nebo státem řízené ( čti na př. Drucker:"Drucker na každý den." ) Od počátku 20.stol se řízení výrobních a obchodních organizací postupně zdokonalovalo. Posledním akceleračním impulsem bylo zavedení výpočetní techniky. Stimulem byla zpětná vazba penězi. Jakmile někdo dokázal výrobu zorganizovat levněji a výkoněji, ostatní se museli přizpůsobit, nebo zkrachovat. Státní instituce naopak pouze zdokonalují konzervaci neudržitelných postupů vršením zákonných norem, přičemž mají jistotu dostatku peněz. Kdykoliv  se jen trochu nastíní nedostatek peněz chrání vnitřní spotřebu a omezují výstupy - dráhy by skvěle fungovala bez cestujících, školy bez žáků atd. Není náhodou, že instituce v přímé státní péči ( policie, armáda, soudnictví, samospráva, zdravotnictví, dopravní cesty ) jsou v žalostném stavu. Příčinnou je systém jako takový. Systém je řízen nahodilým výběrem politiků, kteří jsou opakem úspěšných jedinců. Kdo je úspěšný v profesi nebo podnikání nikdy nepůjde na nejistou čtyřletou odbočku do politiky a tím definitivně zaostal v profesi, nebo zanedbal svůj podnik.

křovas 17.1.2009 14:14

Re: co propuštěnými státními a obecními úředníky?

60% platu

Uncle K 17.1.2009 13:37

Re: Sympatická myšlenka

     Bývaly doby,kdy nám školský systém záviděla nejedna,dnes velmi vyspělá,země Evropy.A to se mnoho let nereformoval.Pak to začalo být někomu(KSČ) líto a konečný výsledek tu máme.Nemohu se zbavit dojmu,že za chvíli budou mít ministerstva a to nejen to školní,víc zaměstnanců,než oveček,o které by měla pečovat!