1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Skepticus Maximus 30.1.2007 9:36

jozko,

zubař Vám zajistí zdravý chrup? Dejte mi jeho číslo ;-D

Skepticus Maximus 30.1.2007 9:34

oakmane,

jestli se bojíte demokracie, je to Váš problém. Naopak kdyby skutečně rozhodovali občané, tak tu vůbec žádný problém s Araby ani Židy není, jelikož by tu žádní nebyli a také by si všelijací multikulturalisté a sudetští poskoci nemohli přihřávat svou polívčičku ;-D

Ve Švýcarsku to funguje dobře a není nejmenší důvod domnívat se, že u nás by to bylo jinak.

jozka 30.1.2007 9:31

Re: Re: Informace

NO je to asi jako se ptat deti ve skole, zda chteji jit k zubari.   (ale zdrave zuby chce mit kazdej)

Skepticus Maximus 30.1.2007 9:28

Není důležité jak to vypadá,

ale komu to slouží.

oakman 30.1.2007 9:28

Pro maximálního skeptika

Mnichov byl o tom, jak jiný nebudou tahat kaštany za ty, kteří se sami bojí popálit. Mnichova se dopouštíme i my sami, třeba tím, jak podrážíme Židy - lepší prostředek na Araba na trhu není - , tím, jak fendujeme NEEvropu Vašíka Klause, dalo by se pokračovat. To, že referendum je u nás naprostá volovina, to dokázal populus tím, jak volil v senátních volbách, kde je princip podobný. Pokud chcete Kájínka, Gotta nebo Jardu Cimrmana presidentem, nechte volit voly. Místní populace je natolik zvlčilá, že otázky obrany státu jí do hlav a hub nepatří. Začněme tím, že se tu 40% populace "osvobodí" od závislosti na kapse svého bližního a názorech slavných vousáčů, pak přemýšlejme o počátku vzdělávání populu směrem k občanství. Pozor, i v Athénách byli občany jen ti, kteří toho byli schopni. Ti ostatní byli otroci....

jozka 30.1.2007 9:24

Re: jozko,

Ano, na prvnim miste jsem clovek, na druhem jsem evropan a teprve na tretim jsem Cech.

Nekolik stovek miliard dolaru rozumne investovanych to vzdelavani a  infrastruktury by urcite pro Cechy bylo velkym prinosem.

Rozhodne bych prodej hodinek po tatinkovi (byly preci na tom klokankovi, zrejmne jsem dostatecne nevysvetlil, jak jsou pro mne dulezite.....) bych neprirovnaval k prodeji deti do otroctvi....

Skepticus Maximus 30.1.2007 9:19

Saule,

a k čemu by to bylo? Tím by se komunisté stáhli zpátky do USA? ;-D

oakman 30.1.2007 9:16

Chtělo by se říci ne...., ale

pokud nechceme cizí technologii a obsluhu zařízení, které svou činností pomáhá i nám - vezeme se tu jako Budulínek na americkém ocásku, pokud nechceme sdílenou suverenitu, ale úplnou, musíme řící i to druhé. Škrtejme tedy v rozpočtu, šetřeme s důchody, zpoplatněme lékaře a školy, budeme šetřit na úplnou obranu země. Sice jsme jen členstvím prostým ušetřeni té tisícileté schizofrenie - konečně žijeme v středu Evropy nejen geograficky, ale i politicky a nemusíme hledět na tu druhou půlku kontinentu přes nějaký plot, ale my se radši vymluvíme, i když víme, že raketový deštník zatím budují USA - ne GB, ne Fra, ne NATO. Osobně nesouhlasím s pobytem jakékoliv armádní základny podobné té v Maďarsku - kdo tam byl, uviděl jen další formu stresu, obdobnou provozem Velkolomu SHD. Toto je varianta téměř geniální - vysoce technologicky vyspělé zařízení, obsluha, pár vojclů na hlídání. Žádné stíhačky, žádná pěchota, žádný brodel, špína, chaos. Tedy to vše, co Jincům dneška nechybí. Svým způsobem je to i historický trest - Hořovicko bylo jedním z nejhustších bolševických hnízd, v Komárově měli ještě v roce 91 pomník bratrům padlým při osvobození od kontrarevoluce 68. To jsou jistě ti kompetentní občané s právem referenda!!!

Skepticus Maximus 30.1.2007 9:12

Další nedouk, tentokrát Harry

Tato situace vzdáleně připomíná Mnichov jen tím, že po nás pod vymyšlenou záminkou zase někdo chce naše území.

USA v obou válkách chránily především své zájmy(hlavně obchodní) a právě tyto války dostaly na nohy tuto do té doby nevýznamnou zemi s mizerným vojenským potenciálem. Evropa si pomohla převážně sama a USA se reálně přidali až v době, kdy už bylo vlastně rozhodnuto.

Saul 30.1.2007 9:08

Re: Demokracie=vláda lidu

Aby se takový názor aplikoval důsledně, mohli bychom třeba udělat referendum o tom, zda zakázat komunisty. Co vy na to?

Harry 30.1.2007 9:02

Re: Bojovat se zlem je správné, proto říkám NE americké základně na našem území.

Jak uz se nam to nepochybne osvedcilo v dobe Mnichova. Navic dobre vime, ze Amici nas v tom stejne nemuzou nechat, az nam potece do bot, jak uz dvakrat museli hlupaci dokazat te obdivuhodne Evrope.

Skepticus Maximus 30.1.2007 9:01

jozko,

mám neblahý pocit, že nejste Čech. Já bych Karlštejn(ani jiný hrad) neprodal za jakoukoli cenu čistě z principu. To pak můžete prodávat i své děti do otroctví, když někdo dobře zaplatí. Tomu já říkám žido-cikánské uvažování.

Skepticus Maximus 30.1.2007 8:57

Re: Informace

R^

Skepticus Maximus 30.1.2007 8:56

Bojovat se zlem je správné, proto říkám NE americké základně na našem území.

Pomatenci žvanící o nekompetenci občanů jsou obyčejní demagogové. Když obrana, tak celoevropská a v ČR armádou ČR.

lynx 30.1.2007 8:28

Informace

Nevim co je složitého na vymezení základních informací ohledně radaru. Hrozí to a to. Naše zařízení umí to a to (zhruba, bez technických detailů). Vzhledem k tomu co naše zařízení umí, jsme schopni ochránit ..... před ..... . Ještě dodat pár detailů o právním statutu základny a je to. Taky  vynechat ideologické tahání levice x pravice do tématu - informovat věcně. To by zvládl vztřebat i průměrný čtenář blesku. Po takto získaných informacích nemůže být přece referendum problém. Ovšem když naši politici neumí ani informovat svoje voliče o tom co dělají máme problém. Dobré rozhodnutí pak vzniká vlastně náhodou, a to je dost smutné a nebezpečné (zvláště v takovýchto případech).

Pavelcz 30.1.2007 8:09

Demokracie=vláda lidu

Pokud lidé základnu nechtějí tak tu nemá co dělat. Jak toto zjistit ? Referendem. Nejsme v situaci Australanů, za které rozhodla příroda zda budou používat recyklovanou splaškovou vodu. Nás nic netlačí ...

jozka 30.1.2007 7:23

Referendum je nesmysl

A to ani ne z duvodu nejakych technickych informaci. Ale spis z duvodu informaci, ktere se obycejny clovek stejnak nikdy nedovi.

Je to asi stejne, jako kdyby Americane od nas chteli koupit Karlstejn a lide by o tom meli rozhodnout v referendu, pricemz by dohodnuta cena byla tajna.   O cem pak maji lide hlasovat. Prvotni impuls je narodni hrdost... (pritom kdyby ta cena byla nekoliv stovek miliard dolaru, budu urcite pro....)

MILA 30.1.2007 6:15

nekdy zi myslim ze by ten radar tu nemeli delat

jestli do cech neco padne tak se podelejte, nejhorsi bude ale ze i lide nepripsrani to vodnesou.

ted 30.1.2007 6:14

Co nás zničí?

Vlastní blbost a pštrosí politika.Hlavně za nikoho nebojovat, za nic nenasazovat krk a to ani za souseda. Až něco poletí, tak se rychle uhnem. Češi na Moravu, moraváci na Slovensko. Nechceme tu Ameriku, Rusko, Němce, Francouze, Nikoho! Až tu někdo vpadne, tak zase nějak. Vzpomínám, jak v 68r sousedka volala na chlapy, kteří po ránu vzrušeně diskutovali o vpádu okupantů - "Veď čo mátě? Němali sme sa zle! A ti sověti, ak do nich něbudětě šťárať, tak strielať tiež něbudů!" Pořád je to to stejný. Zasloužíme si vůbec vlastní stát? Že nás ti obrozenci vůbec budili z habsburského područí!

Dag Badman 30.1.2007 1:05

Co je technického na otázce,

jestli chceme na našem území čistě americkou vojenskou základnu?

Pierre 30.1.2007 0:39

Země radarů

Naše armáda má radary. Staví se (nebo už stojí) radar NATO.Bude privátní americký radar. Ještě by se mohl postavit ruský antiradar.Případně ať si Irán u nás také nějaký postaví.... A potom tu můžeme mít krásný ohňostroj a zadarmo( ne od Vodafonu)..