30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Cruton 30.1.2007 20:40

Zrádná iluze složitosti

Umístění cizí vojenské základny na našem území není žádná "složitá a vysoce odborná otázka". Umístění cizí vojenské základny je totiž velmi jednoduchá POLITICKÁ otázka. Chtějí občané tohoto státu na svém území vojáky cizího státu, kteří si zde budou dělat co sami uznají za vhodné? Na takovou otázku Vám každý dokáže snadno odpovědět. Teprve pokud Vám většina odpoví ano, tak potom můžete řešit odborné otázky - kde bude umístěna, kdo ji bude chránit apod.

EmillXX 30.1.2007 20:49

Otázku bych položil jinak

Chcete na svém uzemí 1000 amerických nebo 100000 ruských vojáků?? Odpověď nechci žádné vojákÿ je z dlouhodobého hlediska irrelevantní protože toto NELZE vlastními slilami zajistit ani kdybychom měli čtyřletou vojenskou službu jako v Izraeli. A spoléhat se na EU, která by nedokázala bránit sama sebe je neuvěřitelná naivita. Ostatně s těmito zeměmi máme své zkušenosti (1938, 1939).

Belgie si "neutralitu" zkusila dvakrát (1914, 1940) s všeobecně známým výsledkem.

Cruton 30.1.2007 20:53

Re: Otázku bych položil jinak

Nevím zda jste to zaregistroval, ale ČR je již několik let součástí NATO.

EmillXX 30.1.2007 21:04

Já jsem to zaregistroval, ale Vy patrně ne.

Resp. si myslíte, že druzí budou za nás nasazovat kejhák a my se s nimi radši nebudeme moc kamarádit, neb bychom naštvali ty, kteří by z nás nejraději nadělali otroky. Vy si hold myslíte že zdegenerované přežrané Evropě vydrží ten její blahobyt napořád. Tak, jako si to mysleli Francouzi roku 1938 ale i později.

Cruton 30.1.2007 21:14

Re: Já jsem to zaregistroval, ale Vy patrně ne.

1) V Afghánistánu nasazují pro USA svoje kejháky NAŠI vojáci. Kde nasazují Američané svoje kejháky pro nás?

2)Kdo si z nás chce udělat otroky?

venkovan 1.2.2007 19:28

Re: Re: Já jsem to zaregistroval, ale Vy patrně ne.

Američané za nás nasazovali své životy často. Díky nim také vznikla kdysi - pro vás už dávno -naše republika. Pokud někdo hasí ve světě požáry, jsou to zase amíci. Je to tak, naši vojáci by toho sami v Afganistánu asi moc nezmohli.

Cruton 1.2.2007 20:22

Re: Re: Re: Já jsem to zaregistroval, ale Vy patrně ne.

Američané za nás naposledy nasazovali životy v roce 1945. Vzdávám tímto čest všem Amíkům, kteří tehdy Československo osvobozovali. To však bylo před více než 60 lety. Za těch 60 let se ale Amerika změnila. Zesílila, získala obrovskou moc a s ní přesvědčení, že je povolána ostatním určovat jejich životy. Současná Amerika už není ta svobodná, otevřená a přátelská společnost. Současná Amerika je arogantní, nezodpovědný fracek, který na této planetě bezohledně prosazuje své zájmy na úkor ostatních. Minulé zásluhy Ameriky nemohou takovéto chování ospravedlnit.

čort 30.1.2007 21:04

Re: Zrádná iluze složitosti

Nebudeme chránění proti ničemu, pro amíky to bude systém včasného varování. Pokud na americký radar v čechách někdo zaútočí, američani to budou vědět ale to bude vše, nebudou se mít čím bránit. Jedině že by sem dočasně umístili letku vyzbrojenou střelami vzduch-vzduch, ale to už jsme zas trochu někde jinde.

Cruton 30.1.2007 21:34

Re: Re: Zrádná iluze složitosti

Nerozumím Vašemu komentáři - já přece nikde netvrdím, že americká základna nás ochrání.

Pavlik 31.1.2007 0:09

Re: Zrádná iluze složitosti

V tomto případě bych řekl - proč ne?  Fakt si myslím že jsou nám USA bližší než Irán. Nebýt USA, tak ještě dnes děláme na Rusáky a kopírky by byly hlídané a proti podpisu. Jestli vidím někde problém tak ne v tom, že by u nás měl být radar, ani v tom jak zareaguje Ahmadínežád, ale v tom jak zareaguje Rusko.

Cruton 31.1.2007 7:39

Re: Re: Zrádná iluze složitosti

No vidíte! Na moji otázku, zda si Američané mohou skotačit na území ČR podle vlastního uvážení, jste odpověděl bez těžkostí. Opravdu nevím, proč nám autor článku a někteří politici komplikují život. Vyhlásí se prostě referendum a podle rozhodnutí většiny se zařídíme. V uvedené otázce totiž nejde o žádné odborné problémy. V této otázce jde o důvěru. Jde o to, nakolik občané ČR důvěřují USA.