29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Zombie se vrací!

Ve filmu vylézá děsivá zombie z hrobky za úpění větru anebo vyvolávána strašlivě vypadajícím vyznavačem kultu woodoo. Na nebi svítí dramaticky měsíc, vichřice cloumá stromy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Schlägel 4.12.2012 8:00

Re: Nevraživosti pana Vlka.

Vtip týdne: Zelení nekradou!

P. Rada 4.12.2012 7:55

Nevraživosti pana Vlka.

Víc v tom příspěvku prakticky není. Je s toho ale zřejmé že se Autor SZ velice obává. Mám osobně za to že se SZ skutečně do politické parlamentní reality jen tak nedostane. Příčiny budou ale asi jinde. Tou podstatnou je, že bohatství planety chtěli Modří rozdělovat podle hesla "Nebát se a krást" které vyhovovalo nejdravějším ultaliberálům jež striktně oddělují svobodu od odpovědnosti ža škody při loupení vznikající.. Takto byla preferována úzká skupinka nejdravějších a společnosti se tvrdilo a tvrdí, že protože takoví  jsou nejproduktivnější.

Růžové uskupení předstírá, že životaschopnější je rozdělovat bohatství rovnoměrněji ale lídři tohoto uskupení v lítém boji s modrou konkurencí si přisvojili podobná privilegia jaké má hlavní protivník. Tedy nebát se a protěžovat zem celoplošně. Rudí to mají podobné jen jdou do extrémějších antagonismů a hlásají navíc nesmiřitelnou třídní nenávist.

Zelení (ke kterým se spíše řadím) ale nabízejí něco všemi skupinami opovrhované. Totiž něco jako nebát se a nekrást ale navíc vratme to co už jsme nakradli zpátky přírodě.

Argument, že při naší měrné spotřebě aplikované na zbytek lidstva bychom už potřebovali 3,5x víc jak úživnost této planety u naprosté většiny neobstojí. Berou to jako pokus o utahování opasků, který tu už byl. Fakt je ale dodnes ten, že "kostku cukru" neumí pyšné lidstvo produkovat jinak jak přes ZELENOU fotosyntézou a energii k urychlování této produkce neumí těžit efektivněji jak jen vykrádáním zásobárny fosilů. Tento stav měl podle technokratickkých ideí narcisticky sebezvoleného pána planety vyřešit technologická revoluce - ale ouvej ouvej - nikomu s druhu homo se to dosud nezdařilo. Bursík je ale takovému idealizování stavu nejblíže a tak na něj pro připomínku vlastní neudržitelnosti mnozí plivají nejvíce a to i proto, že je to hráč sebevědomý a tedy nebezpečný - např:

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10095417821-ekonomika-ct24/212411058021128/video/

P. Čížek 4.12.2012 7:43

Re: Sorry, o současné situaci v SZ nemáte ponětí!

Strana Zelených sice vykonala při předchozích volbách užitečnou práci, ale  znemožnila se tím natolik, že za ní při minulých volbách musely zaskočit Věci Veřejné a Zemanova strana. Jenže ta moc hlasů nepobrala a protože se Věci Veřejné znemožnily stejně jako Bursík, hledá se náhrada. Na znovuoživení zelené příšery ale nejspíš nebudou peníze. Musely by se pořizovat kulisy s namalovanou pšenicí, aby  zakryly  řidičům lány se zrající solární elektřinou. A to by na Zlatém prutu země české a na úrodné Hané přišlo dráž, než jakýkoliv billboard.

A. Bocek 4.12.2012 7:28

Zelení jsou škůdci zemští,

nesmyslný 180/2005 Sb. ve kterém jsou zaháčkováni politici nás bude za 20 let platnosti stát jeden roční HDP. Toto je důvod proč nebudou mít češi rádi zelené, Fischera, ČSSD, KDU -ČSL

P. Boublíková 4.12.2012 7:06

Re: Sorry, o současné situaci v SZ nemáte ponětí!

Přesně tak.

Bursíkova SZ byla ještě jakžtakž stravitelná a také to bylo vidět na volebních preferencích, Liška zajímá jen pár nazeleno natřených levicových blouznivců...

P. Pavlovský 4.12.2012 3:39

Re: Sorry, o současné situaci v SZ nemáte ponětí!

Bursík nerozjede ani koloběžku, Liška ho na kongresu utřel jako okno od chléva, nedejte se mýlit tou funkcí místopředsedy SZ.

Bursík tam byl tvrdě kritizován za souhlas s radarem /v Topolánkově vládě/ a vůbec za své relativně pravicové postoje.

Bursík už nemá v SZ co pohledávat, ideově je tam marginalizovaný a nejméně do voleb bude!

Kdyby teď sebral Katušku a děti a odjel na dlouhodobou zdravotní dovolenou do ciziny (hmotně je za vodou), udělal by nejlíp. Do voleb se nemusí vracet, nic mu tu neuteče:

Š. Hašek 4.12.2012 1:49

Re: Sorry, o současné situaci v SZ nemáte ponětí!

-Bursíkova-

Š. Hašek 4.12.2012 1:24

Re: Sorry, o současné situaci v SZ nemáte ponětí!

Domnívám se, že pan Vlk jen trefně reaguje na Bursíkovy velkopusá prohlášení - teď konečně to rozjedem (spolu s Bruselem).

Bursík sám je nicka, ale "moderní" levičáci jeho typu mají (bohužel) sil v EU dost.

Š. Hašek 4.12.2012 1:19

Asi tak.

Jen k té Šumavě se chci ozvat, neboť není ani strašlivá ani nehyne. Je jen divočejší. Jako vylidněná krajina. Nic víc.

Strana zelených, jako módní evropská strana levicověhavlovského typu (varianta ČR), ztratila dech. Její program byl (a je) z 85% nerealistické kavárenské snění. Viz proslovy k národu poslankyně Jaujau.

P. Pavlovský 4.12.2012 0:36

Sorry, o současné situaci v SZ nemáte ponětí!

Minimálně do nejbližších voleb je M. Bursík totální politická mrtvola, která nemůže vůbec nic! Jeho středová orientace v SZ totálně prohrála, SZ ovládli levičáci, pacifisté, antiameričtí antiglobalisté, kteří se chystají hledat elektorát mezi KSČM a ČSSD. O voliče se budou, neúspěšně, prát se Zemanovci s Bobo. Dodtanou-li 3%, musí dát Liška na modlení!