16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

POLITIKA: Zombie se vrací!

Ve filmu vylézá děsivá zombie z hrobky za úpění větru anebo vyvolávána strašlivě vypadajícím vyznavačem kultu woodoo. Na nebi svítí dramaticky měsíc, vichřice cloumá stromy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 4.12.2012 1:19

Asi tak.

Jen k té Šumavě se chci ozvat, neboť není ani strašlivá ani nehyne. Je jen divočejší. Jako vylidněná krajina. Nic víc.

Strana zelených, jako módní evropská strana levicověhavlovského typu (varianta ČR), ztratila dech. Její program byl (a je) z 85% nerealistické kavárenské snění. Viz proslovy k národu poslankyně Jaujau.

P. Pavlovský 4.12.2012 0:36

Sorry, o současné situaci v SZ nemáte ponětí!

Minimálně do nejbližších voleb je M. Bursík totální politická mrtvola, která nemůže vůbec nic! Jeho středová orientace v SZ totálně prohrála, SZ ovládli levičáci, pacifisté, antiameričtí antiglobalisté, kteří se chystají hledat elektorát mezi KSČM a ČSSD. O voliče se budou, neúspěšně, prát se Zemanovci s Bobo. Dodtanou-li 3%, musí dát Liška na modlení!

Š. Hašek 4.12.2012 1:24

Re: Sorry, o současné situaci v SZ nemáte ponětí!

Domnívám se, že pan Vlk jen trefně reaguje na Bursíkovy velkopusá prohlášení - teď konečně to rozjedem (spolu s Bruselem).

Bursík sám je nicka, ale "moderní" levičáci jeho typu mají (bohužel) sil v EU dost.

Š. Hašek 4.12.2012 1:49

Re: Sorry, o současné situaci v SZ nemáte ponětí!

-Bursíkova-

P. Pavlovský 4.12.2012 3:39

Re: Sorry, o současné situaci v SZ nemáte ponětí!

Bursík nerozjede ani koloběžku, Liška ho na kongresu utřel jako okno od chléva, nedejte se mýlit tou funkcí místopředsedy SZ.

Bursík tam byl tvrdě kritizován za souhlas s radarem /v Topolánkově vládě/ a vůbec za své relativně pravicové postoje.

Bursík už nemá v SZ co pohledávat, ideově je tam marginalizovaný a nejméně do voleb bude!

Kdyby teď sebral Katušku a děti a odjel na dlouhodobou zdravotní dovolenou do ciziny (hmotně je za vodou), udělal by nejlíp. Do voleb se nemusí vracet, nic mu tu neuteče:

P. Boublíková 4.12.2012 7:06

Re: Sorry, o současné situaci v SZ nemáte ponětí!

Přesně tak.

Bursíkova SZ byla ještě jakžtakž stravitelná a také to bylo vidět na volebních preferencích, Liška zajímá jen pár nazeleno natřených levicových blouznivců...

P. Čížek 4.12.2012 7:43

Re: Sorry, o současné situaci v SZ nemáte ponětí!

Strana Zelených sice vykonala při předchozích volbách užitečnou práci, ale  znemožnila se tím natolik, že za ní při minulých volbách musely zaskočit Věci Veřejné a Zemanova strana. Jenže ta moc hlasů nepobrala a protože se Věci Veřejné znemožnily stejně jako Bursík, hledá se náhrada. Na znovuoživení zelené příšery ale nejspíš nebudou peníze. Musely by se pořizovat kulisy s namalovanou pšenicí, aby  zakryly  řidičům lány se zrající solární elektřinou. A to by na Zlatém prutu země české a na úrodné Hané přišlo dráž, než jakýkoliv billboard.

P. Pavlovský 4.12.2012 8:18

Re: Sorry, o současné situaci v SZ nemáte ponětí!

Na levici je vyluxováno, vedle ČSSD a KSČM už tam není pro nikoho místo, 5% nedostanou ani Zemanovci, ani Bobo. SZ tam dostane 2% a bude ráda (mladí enviromentalisté moc k volbám nechodí). Levý střed pak obsazuje tradičně KDU-ČSL.

Voličský potenciál je naopak na pravém středu, mezi středem a ODS či TOP 09. Tam byl v roce 2006, kdy jej vyssála SZ, tam byl v roce 2010 (VV) a je tam zase. Bursík to ví, dokonce to SZ nahlas řekl, ale "Liškovci", a těch je tam dnes zdrcující většina, o ně, sebevražedně, nemají zájem.

Logicky by to měl být při nejbližších volbách "rajón" LIDEM; přál bych jim to (a české pravici také, potřebuje to), ale úspěch (přes 5%) není  pravděpodobný. Liberálům se u nás tradičně nedaří, srov. Mandlerovu LDS, dále LSNS atp.

LIDEM by ovšem mohla uzavřít předvolební koalici. Přirozeně se nabízejí StaN, pro které je TOP 09 příliš pravicová. Koalice LIDEM-StaN, pravicová koalice nezasažená dosud žádnou korupční kauzou, by měla šanci

J. Maleček 4.12.2012 9:14

Re: Sorry, o současné situaci v SZ nemáte ponětí!

Ja si taky myslím.

Volební potenciál je tam, co někteří vytrvale a posměšně nazývají P&L. Osobně znám několik lidí, kteří mají zcela jasno v porovnání režimu teď a před rokem 89 (to je diskvalifikuje jako voliče KSČM a bohužel asi už i ČSSD), ale mají výhrady např. k metodám ODS a spol. a často nesouhlasí s (hlavně) ekologickými názory Klause. Tam lovil Bursík - úspěšně - v roce 2006, ale následně byl uštěkán Májíčky, Ne základnám atd. Ale ti voliči zůstali, a musejí se rozhodnout. Buď překonají svůj odpor k (podle nich) antiekologické pravici, nebo zůstanou u Liškovců se všemi negativními důsledky. A nebo budou zase hledat něco jiného.

Mimochodem, četl jsem včera Bursíkův text k paní Clintonové a proti ČEZ. ČEZ sice kritizoval, ale úzkostlivě se vyhýbal zmínce o všech pomnících zelených typu OZE. Ví dobře, ke komu mluví.

P. Pavlovský 4.12.2012 9:42

Re: Sorry, o současné situaci v SZ nemáte ponětí!

Ano, zcela přesně! To je moje krevní skupina, rozprostřená od liberálního středu až do konzervativního prava. Odhaduji, že je nás cca 15% volících občanů.

Konzervativní  P&L  je i kníže a jsem to i já, čerstvě, po zážitku z hlasování v OSN, navíc i euroskeptik.

My nebudeme nikdy volit do leva (KDU-ČSL či Bursíkova SZ byla krajnost!) a nikdy nebudeme volit ODS. Je nás ale dost na to, abychom jakoukoli stranu dostali do parlamentu.

V roce 2006 to byla SZ. 2010 TOP 09. Našimi hlasy vyhrála TOP 09 pražské komunální volby  (nejvíc je nás v Praze). 

Jsme rozptýlení, nesjednotitelní, neorganizovaní, ale jsme.  Roku 2006 někteří z nás volili Evropské demokraty. Možná, že někteří teď zavolí LIDEM.