29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Zombie se vrací!

Ve filmu vylézá děsivá zombie z hrobky za úpění větru anebo vyvolávána strašlivě vypadajícím vyznavačem kultu woodoo. Na nebi svítí dramaticky měsíc, vichřice cloumá stromy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Rada 4.12.2012 12:17

Re: Nevraživosti pana Vlka.

Pane Langer zas hloupě fantazírujete a pomlouváte.

Jak souvisí zákaz používání DDT...  s genocidou v Africe...    --- a Bursík či SZ případně já?! 

To že Vy máte v hlavě paranoidní zkratky toho typu jak pan Ptáček uvedl příklad výše s panem Daimlerem.... a  AAA ...  je pěkný doklad toho proč se daří pomluvám na české politické scéně a přilehlé kotlině, kde NP "vysílá" rádoby kultivovaný pořad moderovaný třeba panem Vlkem s pozadí..

J. Salek 4.12.2012 12:16

Re: Nevraživosti pana Vlka.

P. Rada placa uz jako tradicne nesmysly. Bursik je nejhorsi lidsky odpad kvuli tomu, ze bali sve silene ekologisticke napady do libiveho kabatku a tim svadi obcany kteri spise nez k rozumu inklinuji k iracionalni emocionalite. Tito aktiviste proste nedokazi pochopit, ze fosilni paliva jsou pro Zemi neco naprosto zbytecneho. Tim ze fosilni paliva vytezime Zemi nenicime a nijak ji neskodime. Nemusime citit zadnou vinu - tedy pokud po tezbe zase uklidime. Viz treba povrchove doly. Fosilni paliva jsou jen mrtve organicke zbytky. Kdysi davno byla cast vody a uhliku premenena pomoci fotosyntezy na uhlovodiky a ulozena v zemi. Tim se zrejme i odstartoval glacialni cyklus, nebot mnozstvi CO2 so dostalo az ke spodni hranici preziti fontosyntetizujicich rostlin. Spalovanim fosilnich paliv se jen uvolnuje zpet do obehu rostlinna potrava.

Samozrejem ze lidstvo produkuje i skodliviny jako jsou treba oxidy siry, oxidy dusiku a hory odpadku, tezke kovy atd. Proti tomuto vsak Zombie nebojuje. Ta si vybrala oxid uhliku ktery udajne zapricini to, ze se zde vsichni usmazime diky globalnimu otepleni. 

P. Rada 4.12.2012 12:05

Re: Přičítat straně zelených zdražení

Nevím co víte Vy pane Langer ale kdyby jste se obtěžoval číst namísto fantazírování ...  nebo alespon poslouchat tak s uvedeného odkazu na TV zřejmé, tak by Vám mohlo být zřejmé, že za zdržování novely zákona byli odpovědni poslanci a strany které v uvedeném období Fišerova a předešlého kabinetu nadnesli návrh zákona a pozdrželi jeho novelizacci minimálně o rok ... a spadla tunelářská klec! Ostatní už na investicích zdaleka tak nevydělávají a ani mezi nimi není žádný suběkt vázaný na SZ.

Bursík ani SZ v tom totiž nikde nefiguruje. Račte si zkusit dohledat největší vlastníky fotovoltaiky a zjistíte, že je to jak polostátní ČEZ tak další dokonce nedohledatelné firmy.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_nejv%C4%9Bt%C5%A1%C3%ADch_fotovoltaick%C3%BDch_elektr%C3%A1ren_v_%C4%8Cesku

P. Rada 4.12.2012 11:55

Re: Zelení jsou škůdci zemští,

Na "blití" s toho co uvádíte někomu může být .....

Není s toho ale vůbec zřejmá souvislost s Bursíkem a SZ!.

R. Langer 4.12.2012 11:49

Re: Nevraživosti pana Vlka.

Ne, není. A jako malý příklad stačí uvést plošnou genocidu miliónů Afričanů způsobenou bezdůvodným zákazem používání DDT bez skutečného ověření jeho škodlivosti.

R. Langer 4.12.2012 11:43

Re: Přičítat straně zelených zdražení

Ano, ale čí to byla chyba přece dobře víme.

P. Rada 4.12.2012 11:38

Re: Přičítat straně zelených zdražení

http://byznys.ihned.cz/c1-45908160-vas-ucet-za-cistou-elektrinu-6300-kc-kvuli-chybe-politiku

P. Rada 4.12.2012 11:36

Re: Nevraživosti pana Vlka.

Uvedte odkaz pane Langer kde je to psáno - když se tím vůbec netají?

Dám Vám typ - je to fantazie Vaše.

R. Langer 4.12.2012 11:36

Re: Přičítat straně zelených zdražení

Co rozumíte tunelováním v energetice?

R. Langer 4.12.2012 11:34

Re: Zelení jsou škůdci zemští,

Odkaz: http://www.tyden.cz/rubriky/byznys/cesko/polostatni-cez-zdrazil-elektrinu-domacnosti-si-priplati-az-2140-korun_254014.html

P. Rada 4.12.2012 11:34

Re: Nevraživosti pana Vlka.

Pane Lenc uvedte odkaz či objasnějí jak jste na takovýto výlev přišel? - Jinak jste u mě LHÁŘ.!

Já osobně jsem totiž blízkovýchodní problematiku na NP nikde nekomentoval. (Mou parketou je spíše přírodověda nikoli primárně politika.)

Jestli už se ale mám k dění na blízském východě vyjádřit pak to ilustruje nejlépe to video kde postupně jeden dobyvatel za druhým zpívá písen o své zemi a přitom vraždí ... až je vítězem smrt.

R. Langer 4.12.2012 11:34

Re: Nevraživosti pana Vlka.

Jedinou nesnášenlivost hlásají Zelení, a to ke všem lidským obyvatelům planety. A vůbec se tím netají.

R. Langer 4.12.2012 11:32

Re: Zelení jsou škůdci zemští,

Jo? Jenom se mrkněte na diskuzi pod tenhle článek, abyste viděl současné povědomí lumpenproletariátu o chybách Zelených, Fischera, ČSSD, KDU-ČSL a KSČ. A představte si, že takových lidí je ve společnosti přes 30%.

Je to na blití... :-P

P. Rada 4.12.2012 11:22

Re: Přičítat straně zelených zdražení

Ideologickou chybou těch co tunelují v energetice by to pochopitelně bylo.

P. Rada 4.12.2012 11:19

Re: Přičítat straně zelených zdražení

Přesně tak pane Ptáček.

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1095913550-nedej-se/212562248420027/

Problém je totiž v rozkrádání ideí jiným a jejich oblékání do cizích kabátů. Takto se podařilo mnohým původně zajímavé ideje diskreditovat aniž kdy došlo k jejich naplnění.

P. Rada 4.12.2012 11:15

Re: ještě Vás doplním pane Vlku

Ty spalovny to je bolest lidstva které neví kam s odpady? Potíž je obecně v tom, že nedokážeme recyklovat co konzumujem a pak se divíme, že zdroje se tenčí.

Spalova může přeměnit něco na méně škodlivé, dokáže i vyrábět trochu energie... ale o další externality se dělí se všemi a celosvětově.

Petky a v nich kdejaké pití různě ochucené jen aby choutka byla naplněna složí především k tvorbě zisku v uzoučkém okruhu. Voda s vodovodního kohoutku je u nás totiž prakticky 100x dražší jak balená - a to je podstata věci.

Odpad s tohoto se díky nátuře obyvatelstva hromadí vůkol a jen zlomek toho odpadu se recykluje a to byl důvod hledat řešení.

"Masivní tunely skrze balení.." tedy jedou dál a odpadu kolem jen přibývá. Co s tím pane Hošek? Uklízel jste někdy po spoluobčanech? Sotva. většině co to kdy udělají dobrovolně to pozmění pohled na svět.

P. Rada 4.12.2012 11:05

Re: Nevraživosti pana Vlka.

Tuto totalitní tezi pan Langer zřejmě přejal od těch kteří hlásají třídní či skupinovou nesnášenlivost jako své ideové východisko - že?

Mohl by se k tomu ale hlásit přímo - to ale předpokládá odvahu....

Možná o tom ale ani neví. Ta nevědomost toho co se s námi vlastně děje však k našemu druhu tak troch upatří a aby to nebolelo tak jsme si vyvinuli obranu která se jmenuje narcismus a už od dávných dob se takto cítíme mnohému nadřazeni.

P. Rada 4.12.2012 11:01

Re: Nevraživosti pana Vlka.

Pane Joch bída faktická je u druho homo s. s. především v tom, že žije trvale neudržitelným způsobem i když si to do vínku všechny strany včetně SZ dávají. Přirozenost pak omezují především kulturní zvyky a přírodní zákony.

Darebáctví má náš druh v krvi už od primátů a pak se pochopitelně velice snadno stane, že ten který je u zdroje nejblíž si začne přisvojovat nejvíc.

jestli nevěříte podívejte se na rozložení světového bohatství a udělejte si test na korelaci k demokratičnosti tamních zřízení.

Boj za "svobodu nakládání s nakradeným" je pravidelně projevem chování zlodějů kteří slovo odpovědnost eliminovali ze své mysli.

R. Langer 4.12.2012 10:58

Re: Nevraživosti pana Vlka.

Zelení jsou nebezpeční zločinci!

R. Langer 4.12.2012 10:56

Re: Přičítat straně zelených zdražení

Naopak, chybou by bylo Zeleným zdražení elektrické energie NEPŘIČÍTAT. Ale kdo nechce, nerozumí...

P. Rada 4.12.2012 10:54

Re: Nevraživosti pana Vlka.

Jako lidstvo "kradem" / žijeme nyní neudržitelným způsobem prakticky všichni - včetně "zelených".

To není vtip ale fakt odvozený od měrné spotřeby či s trendů rozvoje.

SZ ale vede jako jediná průhledné účetnictví s dohledatelnými konkrétními sponzory - a to je jí bezesporu ke cti. Ostatní na tento fakt velice sočí, zřejmě s ohledem na to, co by zprůhlednění finančních toků pro veřejnost u nich samých znamenalo.

J. Ptáček 4.12.2012 10:21

Přičítat straně zelených zdražení

Přičítat straně zelených zdražení elektrické energie o 40 %, je totéž pane Vlku, jakobyste svedl na pana Daimlera, že vám v AAA auto prodali ojetou rachotinu se stočeným tachometrem za nekřesťanskou cenu. SZ v době hlasování o solární energii už dávno v parlamentu nebyla. Jenže vy zřejmě vynesete argument: Nebyla, ale kdyby tam byla, stejně by hlasovala ... :-)

P. Pavlovský 4.12.2012 9:42

Re: Sorry, o současné situaci v SZ nemáte ponětí!

Ano, zcela přesně! To je moje krevní skupina, rozprostřená od liberálního středu až do konzervativního prava. Odhaduji, že je nás cca 15% volících občanů.

Konzervativní  P&L  je i kníže a jsem to i já, čerstvě, po zážitku z hlasování v OSN, navíc i euroskeptik.

My nebudeme nikdy volit do leva (KDU-ČSL či Bursíkova SZ byla krajnost!) a nikdy nebudeme volit ODS. Je nás ale dost na to, abychom jakoukoli stranu dostali do parlamentu.

V roce 2006 to byla SZ. 2010 TOP 09. Našimi hlasy vyhrála TOP 09 pražské komunální volby  (nejvíc je nás v Praze). 

Jsme rozptýlení, nesjednotitelní, neorganizovaní, ale jsme.  Roku 2006 někteří z nás volili Evropské demokraty. Možná, že někteří teď zavolí LIDEM.

T. Kočí 4.12.2012 9:23

Zombie se vrací! zpět na článek..

Výborně napsáno.

P. Lenc 4.12.2012 9:16

Re: Nevraživosti pana Vlka.

Pane Rado, již jste si našel svého zlého Žida?Já jenom, jestli za napadáním těch hodných a tak rozumných Zelených nějaký nestojí.To víte, po vašem tak fundovaném názoru na stát Israel a Židy vůbec to jednoho napadá.

J. Maleček 4.12.2012 9:14

Re: Sorry, o současné situaci v SZ nemáte ponětí!

Ja si taky myslím.

Volební potenciál je tam, co někteří vytrvale a posměšně nazývají P&L. Osobně znám několik lidí, kteří mají zcela jasno v porovnání režimu teď a před rokem 89 (to je diskvalifikuje jako voliče KSČM a bohužel asi už i ČSSD), ale mají výhrady např. k metodám ODS a spol. a často nesouhlasí s (hlavně) ekologickými názory Klause. Tam lovil Bursík - úspěšně - v roce 2006, ale následně byl uštěkán Májíčky, Ne základnám atd. Ale ti voliči zůstali, a musejí se rozhodnout. Buď překonají svůj odpor k (podle nich) antiekologické pravici, nebo zůstanou u Liškovců se všemi negativními důsledky. A nebo budou zase hledat něco jiného.

Mimochodem, četl jsem včera Bursíkův text k paní Clintonové a proti ČEZ. ČEZ sice kritizoval, ale úzkostlivě se vyhýbal zmínce o všech pomnících zelených typu OZE. Ví dobře, ke komu mluví.

P. Pruner 4.12.2012 9:01

většinový volební systém

Pan Bursík patří mezi politiky, kteří svým spoluobčanům nejvíce ublížili. Dobře, že nemá žádný vliv ani na exekutivu, ani v parlamentu. Kdybychom měli většinový volební systém tak tenkrát nemohla jeho malá strana vydírat vládu svými nesmyslnými nápady.

Objektivně musím uznat, že je ze Zelených vůdců nejinteligentnější a nejmazanější. Dobře vycítil, že levá část politického spektra je rozparcelovaná mezi silné strany a tak se logicky snažil tlačit Zelené více ke středu což je ovšem v rozporu s tím klasickým melounem - slupka zelená, vnitřek růžový až červený.

V. Hošek 4.12.2012 8:27

ještě Vás doplním pane Vlku

podařilo se mu u nás pozastavit smysluplné nakládání s odpady. Zcela zastavil stavění spaloven odpadů u nás a zpoždění činí 10 let. Nepodařilo se mu udělat 30 mld. tunel v třídění plastů zavedením zálohovaných PETek.

P. Joch 4.12.2012 8:26

Re: Nevraživosti pana Vlka.

Pane Rada, Vaše pomýlenost se nebes dotýká. "bohatství planety", "rozdělovat bohatství", "3,5xvíc jak úživnost", "pyšné lidstvo" Panenko skákavá, tuhle cancy lidi hltaly kolem roku 2000, teď už je to silně nemoderní. Ted se nosí "trvale udržitelný dluh" a další srandy.

Jakmile je lidem ouvej, kašlou na nějakou zelenou planetu, která je ale opravdu modrá.

Zelení nenabízejí vůbec nic jiného než bídu a otroctví. Přesně dle hesla "Cesta do pekel je dlážděná dobrými úmysly!" A to jen proto, že chtějí omezovat a přerozdělovat. A toho se hned chytí dostatek darebáků, kteří dokáží z omezování a přerozdělování udělat tohle: Ostatní se omezí, abych já měl víc, ostatním vemu a přerozdělím, ale můj bude každý desátý díl.

Proto je potřeba bojovat za svobodu a proti přerozdělování.

P. Pavlovský 4.12.2012 8:18

Re: Sorry, o současné situaci v SZ nemáte ponětí!

Na levici je vyluxováno, vedle ČSSD a KSČM už tam není pro nikoho místo, 5% nedostanou ani Zemanovci, ani Bobo. SZ tam dostane 2% a bude ráda (mladí enviromentalisté moc k volbám nechodí). Levý střed pak obsazuje tradičně KDU-ČSL.

Voličský potenciál je naopak na pravém středu, mezi středem a ODS či TOP 09. Tam byl v roce 2006, kdy jej vyssála SZ, tam byl v roce 2010 (VV) a je tam zase. Bursík to ví, dokonce to SZ nahlas řekl, ale "Liškovci", a těch je tam dnes zdrcující většina, o ně, sebevražedně, nemají zájem.

Logicky by to měl být při nejbližších volbách "rajón" LIDEM; přál bych jim to (a české pravici také, potřebuje to), ale úspěch (přes 5%) není  pravděpodobný. Liberálům se u nás tradičně nedaří, srov. Mandlerovu LDS, dále LSNS atp.

LIDEM by ovšem mohla uzavřít předvolební koalici. Přirozeně se nabízejí StaN, pro které je TOP 09 příliš pravicová. Koalice LIDEM-StaN, pravicová koalice nezasažená dosud žádnou korupční kauzou, by měla šanci