Čtvrtek 16. 5. 2024Přemysl polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 70
  • Poslední: 5.12. 2012 23:47
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
V. Vovák 4.12.2012 14:48

Re: ještě Vás doplním pane Vlku

Pane Rado,

on je v tom ještě jeden háček, který vám evidentně uniká. Člověk si čte text z oblasti, ve které není odborníkem a řekne si: "Hle! Autor je pologramotný. To znamená, že nezvládl ani výuku na základní škole. Na jaké úrovni asi budou jeho odborné znalosti, k jejichž nabytí je třeba mít daleko větší předpoklady, než ke zvládnutí učiva základní školy."

A když potom autor reaguje osobními útoky na dobře myšlenou snahu pomoci, jeho obrázek opravdu není lichotivý. Zkuste se nad tím zamyslet.

P. Rada 4.12.2012 15:08

Re: ještě Vás doplním pane Vlku

Ano tento háček tam je. V tom Vám dávám do jisté míry zapravdu a vím o něm dlouho. Dávám na oplátku k úvaze otázku. Kdyby bylo možné text na NP předem prohnat editorem... věřil by jste obsahu více?

Háček byl i v tom, že byla doba kdy jsem vůbec nebyl schopen komunikovat/oponovat - ani takto.

..

Háčky jsou a visí na kdejaké reklamě a některá je opravdu chytlavá - třeba i ta negativní, kterou pan Vlk provádí jiným a pozornost tím od podstatnějšího problému odvádí.

V. Vovák 4.12.2012 21:48

Re: ještě Vás doplním pane Vlku

no... editory samozřejmě existují a jejich použití je velmi snadné. Vy je evidentně nepoužíváte. O důvodech proč je nepoužíváte lze spekulovat, ale ani jeden z nich pro vás vůbec není lichotivý.

V. Hošek 4.12.2012 15:31

Re: ještě Vás doplním pane Vlku

Pokud komunální odpad nebude znečištěn popelem a jiným nehořlavým odpadem, tak je to palivo podobné hnědému uhlí.

Pokud je něco problémem lidstva, tak je to sociální inženýrství některých intelektuálů. Intelektuálů, kteří mi chtějí organizovat život například tím, že mne budou nutit pít co já pít nechci.

P. Rada 4.12.2012 7:55

Nevraživosti pana Vlka.

Víc v tom příspěvku prakticky není. Je s toho ale zřejmé že se Autor SZ velice obává. Mám osobně za to že se SZ skutečně do politické parlamentní reality jen tak nedostane. Příčiny budou ale asi jinde. Tou podstatnou je, že bohatství planety chtěli Modří rozdělovat podle hesla "Nebát se a krást" které vyhovovalo nejdravějším ultaliberálům jež striktně oddělují svobodu od odpovědnosti ža škody při loupení vznikající.. Takto byla preferována úzká skupinka nejdravějších a společnosti se tvrdilo a tvrdí, že protože takoví  jsou nejproduktivnější.

Růžové uskupení předstírá, že životaschopnější je rozdělovat bohatství rovnoměrněji ale lídři tohoto uskupení v lítém boji s modrou konkurencí si přisvojili podobná privilegia jaké má hlavní protivník. Tedy nebát se a protěžovat zem celoplošně. Rudí to mají podobné jen jdou do extrémějších antagonismů a hlásají navíc nesmiřitelnou třídní nenávist.

Zelení (ke kterým se spíše řadím) ale nabízejí něco všemi skupinami opovrhované. Totiž něco jako nebát se a nekrást ale navíc vratme to co už jsme nakradli zpátky přírodě.

Argument, že při naší měrné spotřebě aplikované na zbytek lidstva bychom už potřebovali 3,5x víc jak úživnost této planety u naprosté většiny neobstojí. Berou to jako pokus o utahování opasků, který tu už byl. Fakt je ale dodnes ten, že "kostku cukru" neumí pyšné lidstvo produkovat jinak jak přes ZELENOU fotosyntézou a energii k urychlování této produkce neumí těžit efektivněji jak jen vykrádáním zásobárny fosilů. Tento stav měl podle technokratickkých ideí narcisticky sebezvoleného pána planety vyřešit technologická revoluce - ale ouvej ouvej - nikomu s druhu homo se to dosud nezdařilo. Bursík je ale takovému idealizování stavu nejblíže a tak na něj pro připomínku vlastní neudržitelnosti mnozí plivají nejvíce a to i proto, že je to hráč sebevědomý a tedy nebezpečný - např:

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10095417821-ekonomika-ct24/212411058021128/video/

I. Schlägel 4.12.2012 8:00

Re: Nevraživosti pana Vlka.

Vtip týdne: Zelení nekradou!

P. Rada 4.12.2012 10:54

Re: Nevraživosti pana Vlka.

Jako lidstvo "kradem" / žijeme nyní neudržitelným způsobem prakticky všichni - včetně "zelených".

To není vtip ale fakt odvozený od měrné spotřeby či s trendů rozvoje.

SZ ale vede jako jediná průhledné účetnictví s dohledatelnými konkrétními sponzory - a to je jí bezesporu ke cti. Ostatní na tento fakt velice sočí, zřejmě s ohledem na to, co by zprůhlednění finančních toků pro veřejnost u nich samých znamenalo.

P. Joch 4.12.2012 8:26

Re: Nevraživosti pana Vlka.

Pane Rada, Vaše pomýlenost se nebes dotýká. "bohatství planety", "rozdělovat bohatství", "3,5xvíc jak úživnost", "pyšné lidstvo" Panenko skákavá, tuhle cancy lidi hltaly kolem roku 2000, teď už je to silně nemoderní. Ted se nosí "trvale udržitelný dluh" a další srandy.

Jakmile je lidem ouvej, kašlou na nějakou zelenou planetu, která je ale opravdu modrá.

Zelení nenabízejí vůbec nic jiného než bídu a otroctví. Přesně dle hesla "Cesta do pekel je dlážděná dobrými úmysly!" A to jen proto, že chtějí omezovat a přerozdělovat. A toho se hned chytí dostatek darebáků, kteří dokáží z omezování a přerozdělování udělat tohle: Ostatní se omezí, abych já měl víc, ostatním vemu a přerozdělím, ale můj bude každý desátý díl.

Proto je potřeba bojovat za svobodu a proti přerozdělování.

P. Lenc 4.12.2012 9:16

Re: Nevraživosti pana Vlka.

Pane Rado, již jste si našel svého zlého Žida?Já jenom, jestli za napadáním těch hodných a tak rozumných Zelených nějaký nestojí.To víte, po vašem tak fundovaném názoru na stát Israel a Židy vůbec to jednoho napadá.

P. Rada 4.12.2012 11:34

Re: Nevraživosti pana Vlka.

Pane Lenc uvedte odkaz či objasnějí jak jste na takovýto výlev přišel? - Jinak jste u mě LHÁŘ.!

Já osobně jsem totiž blízkovýchodní problematiku na NP nikde nekomentoval. (Mou parketou je spíše přírodověda nikoli primárně politika.)

Jestli už se ale mám k dění na blízském východě vyjádřit pak to ilustruje nejlépe to video kde postupně jeden dobyvatel za druhým zpívá písen o své zemi a přitom vraždí ... až je vítězem smrt.

P. Lenc 4.12.2012 14:04

Re: Nevraživosti pana Vlka.

Vy jste nekomentoval návrh EU o zákazu vstupu palestinských osadníků na území EU?A to způsobem opravdu nechutným?Asi máte opravdu krátkou paměť.

P. Lenc 4.12.2012 14:26

Re: Nevraživosti pana Vlka.

Pokud pane Rado nepíšete své nesmysly na PL a máte tam jmenovce, tak potom se vám omlouvám.Ovšem jenom za Židy,ne za ty nesmysly, které šíříte.

P. Rada 4.12.2012 15:20

Re: Nevraživosti pana Vlka.

Nevím co je to PL  - ale mít někde jmenovce je běžné.. Takových co se jmenují podobně či mají stejný nick se vyskytují až tisíce ... Některým tento zřejmý fakt ale navadí k tomu aby se nezeptali/neověřili...  a rovnou jen podle souhry barvy pleti... kádrovali, vynášeli posudky, odsudky...

A pokud jde o údajné nesmysly které já šířím. To jsou jen mé pohledy které kriticky přejímám od jiných znalejších a pak si je opravdu jako osvojené troufám dávat dál se svým komentářem.

Učený s nebe nespadl. I Vy hovoříte jen přejatou řečí.... Odkazy na zdroje na NP však pravidelně dávám - pokud je tedy vůbec místní elektronická cenzura pustí.

P. Rada 4.12.2012 15:11

Re: Nevraživosti pana Vlka.

Ne nic takového jsem nikde nekomentoval a pamět mi v tom neklame!!!!!

P. Rada 4.12.2012 11:01

Re: Nevraživosti pana Vlka.

Pane Joch bída faktická je u druho homo s. s. především v tom, že žije trvale neudržitelným způsobem i když si to do vínku všechny strany včetně SZ dávají. Přirozenost pak omezují především kulturní zvyky a přírodní zákony.

Darebáctví má náš druh v krvi už od primátů a pak se pochopitelně velice snadno stane, že ten který je u zdroje nejblíž si začne přisvojovat nejvíc.

jestli nevěříte podívejte se na rozložení světového bohatství a udělejte si test na korelaci k demokratičnosti tamních zřízení.

Boj za "svobodu nakládání s nakradeným" je pravidelně projevem chování zlodějů kteří slovo odpovědnost eliminovali ze své mysli.

R. Langer 4.12.2012 10:58

Re: Nevraživosti pana Vlka.

Zelení jsou nebezpeční zločinci!

P. Rada 4.12.2012 11:05

Re: Nevraživosti pana Vlka.

Tuto totalitní tezi pan Langer zřejmě přejal od těch kteří hlásají třídní či skupinovou nesnášenlivost jako své ideové východisko - že?

Mohl by se k tomu ale hlásit přímo - to ale předpokládá odvahu....

Možná o tom ale ani neví. Ta nevědomost toho co se s námi vlastně děje však k našemu druhu tak troch upatří a aby to nebolelo tak jsme si vyvinuli obranu která se jmenuje narcismus a už od dávných dob se takto cítíme mnohému nadřazeni.

R. Langer 4.12.2012 11:34

Re: Nevraživosti pana Vlka.

Jedinou nesnášenlivost hlásají Zelení, a to ke všem lidským obyvatelům planety. A vůbec se tím netají.

P. Rada 4.12.2012 11:36

Re: Nevraživosti pana Vlka.

Uvedte odkaz pane Langer kde je to psáno - když se tím vůbec netají?

Dám Vám typ - je to fantazie Vaše.

R. Langer 4.12.2012 11:49

Re: Nevraživosti pana Vlka.

Ne, není. A jako malý příklad stačí uvést plošnou genocidu miliónů Afričanů způsobenou bezdůvodným zákazem používání DDT bez skutečného ověření jeho škodlivosti.

P. Rada 4.12.2012 12:17

Re: Nevraživosti pana Vlka.

Pane Langer zas hloupě fantazírujete a pomlouváte.

Jak souvisí zákaz používání DDT...  s genocidou v Africe...    --- a Bursík či SZ případně já?! 

To že Vy máte v hlavě paranoidní zkratky toho typu jak pan Ptáček uvedl příklad výše s panem Daimlerem.... a  AAA ...  je pěkný doklad toho proč se daří pomluvám na české politické scéně a přilehlé kotlině, kde NP "vysílá" rádoby kultivovaný pořad moderovaný třeba panem Vlkem s pozadí..

R. Langer 4.12.2012 12:58

Re: Nevraživosti pana Vlka.

Já mluvím o tom, že Zelení jsou zhouba lidstva. Je Bursík Zelený? Tak už znáte souvislost. A pokud je podporujete, jste za tyto činy spoluzodpovědný...

J. Salek 4.12.2012 12:16

Re: Nevraživosti pana Vlka.

P. Rada placa uz jako tradicne nesmysly. Bursik je nejhorsi lidsky odpad kvuli tomu, ze bali sve silene ekologisticke napady do libiveho kabatku a tim svadi obcany kteri spise nez k rozumu inklinuji k iracionalni emocionalite. Tito aktiviste proste nedokazi pochopit, ze fosilni paliva jsou pro Zemi neco naprosto zbytecneho. Tim ze fosilni paliva vytezime Zemi nenicime a nijak ji neskodime. Nemusime citit zadnou vinu - tedy pokud po tezbe zase uklidime. Viz treba povrchove doly. Fosilni paliva jsou jen mrtve organicke zbytky. Kdysi davno byla cast vody a uhliku premenena pomoci fotosyntezy na uhlovodiky a ulozena v zemi. Tim se zrejme i odstartoval glacialni cyklus, nebot mnozstvi CO2 so dostalo az ke spodni hranici preziti fontosyntetizujicich rostlin. Spalovanim fosilnich paliv se jen uvolnuje zpet do obehu rostlinna potrava.

Samozrejem ze lidstvo produkuje i skodliviny jako jsou treba oxidy siry, oxidy dusiku a hory odpadku, tezke kovy atd. Proti tomuto vsak Zombie nebojuje. Ta si vybrala oxid uhliku ktery udajne zapricini to, ze se zde vsichni usmazime diky globalnimu otepleni. 

P. Rada 4.12.2012 12:33

Re: Nevraživosti pana Vlka.

Pane Salek fisilní paliva jsou především s historického hlediska jen jakousi  krátkodobou nevratnou fosilní půjčkou .... a jak to vypadá tak "po nás potopa".

S tou spodní hranicí přežití fotosyntetizujících rostlin tvrdíte svou fantazii. Fakt je přece takový, že rostlinstvo v dobách ledových zanikalo jen v polárních oblastech kdežto jinde žilo dál a žili tam i naši předkové. Druh homo s. s. je tu zhruba jeden ledový stotisíciletý cyklus. To že poklesem koncentrace CO2... se země dostala postupně na hranici mezního stavu a stále více uhlíku zůstalo uvězněno v oceánech a pod povrchem je ale fakt.

Tím, že nyní koncentrace tohoto a dalších radiačně aktivních rostou se s nejvyšší pravděpodobností globálně planeta zas skleníkově otepluje a to už od doby 8000 let zpět - takže jsme si až doposud užili nebývale vyrovnaného optima.

Toto optimum ale končí a další růst CO2 až na dvojnásobek i více bude asi znamenat konec dob ledových. Ale nejen to. Také konec expanzivnosti druhu homo, který je právě na fotosyntéze stále dominantně závislí. Fotosyntetická úroven planety ale s dalším růstem teplot bude pro pokles půdní vláhy i růst teplot oceánů dál klesat.

http://www.veda.cz/article.do?articleId=68061

J. Vyhnalík 4.12.2012 13:58

Re: Nevraživosti pana Vlka.

Pane Rado (to je 5. pád, kdybyste nevěděl, co to je za slovesný tvar), zkuste si odpovědět na několik otázek:

Byly v historii Země období s vyššími koncentracemi CO2 než je dnes? Pokud ano. Mohl za to člověk? Kdy byla produkce biomasy biosférou nejvyšší? Opravdu je prodlužování dob ledových a zkracování meziledových dobrým příslibem pro zemskou biosféru? Jaký dopad na životní úroveň lidí má utrácení omezených prostředků, které má lidstvo k dispozici na projekty jako jsou fotovoltaické panely, nákladné pohřbívání CO2 atd.? Kdo na těchto projektech bohatne? Kdo tyto projekty platí?

R. Langer 4.12.2012 16:09

Re: Nevraživosti pana Vlka.

Na to se od pana Rady rozumné odpovědi nedočkáte... :-)

A. Bocek 4.12.2012 7:28

Zelení jsou škůdci zemští,

nesmyslný 180/2005 Sb. ve kterém jsou zaháčkováni politici nás bude za 20 let platnosti stát jeden roční HDP. Toto je důvod proč nebudou mít češi rádi zelené, Fischera, ČSSD, KDU -ČSL

R. Langer 4.12.2012 11:32

Re: Zelení jsou škůdci zemští,

Jo? Jenom se mrkněte na diskuzi pod tenhle článek, abyste viděl současné povědomí lumpenproletariátu o chybách Zelených, Fischera, ČSSD, KDU-ČSL a KSČ. A představte si, že takových lidí je ve společnosti přes 30%.

Je to na blití... :-P

R. Langer 4.12.2012 11:34

Re: Zelení jsou škůdci zemští,

Odkaz: http://www.tyden.cz/rubriky/byznys/cesko/polostatni-cez-zdrazil-elektrinu-domacnosti-si-priplati-az-2140-korun_254014.html

P. Rada 4.12.2012 11:55

Re: Zelení jsou škůdci zemští,

Na "blití" s toho co uvádíte někomu může být .....

Není s toho ale vůbec zřejmá souvislost s Bursíkem a SZ!.

R. Langer 4.12.2012 12:59

Re: Zelení jsou škůdci zemští,

No tak vám možná ne. Mně ano.