29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vládík 25.6.2008 13:19

Re: V drtivé většině jste mimo,

Pořád se ptám, zda se nedá lépe krást za současné situace, nebo (ještě lépe) pokud budou nemocnice "neziskovými organizacemi". Víte, kam plynou peníze nemocnic? Kromě platů jen soukromým (často "spřízněným") organizacím (léčiva, pomůcky, stravování, ostraha, údržba, často úklid, energetika, ...).   Tam se kutálejí penízky. Takhle ošklivý kapitalista rozhazovat nebude.

Josef 25.6.2008 13:43

Re: Re: V drtivé většině jste mimo,

Pochopitelne, ze sve penize rozhazovat nebude! On usetri i na operacich, na lecich i na tvem zdravi, ty chytraku !! 

vládík 25.6.2008 13:59

Re: Re: Re: V drtivé většině jste mimo,

Nojo, když já chytrák myslel, že i proto je součástí reformy popis úkonů - aby bylo jasné, na co mám nárok.

Mimochodem - lázně jsou soukromé - nepozoroval jsem, že by na mně šetřili (a výkaz toho, co účtují pojišťovně mně (na rozdíl od jiných zdravotních zařízení) dali.

PS: Můžete zdůvodnit, proč už teď nešetří na těch lécích atd (nebo šetří?), když by pak ty spřízněné osoby měli větší výnosy. Jste jistě chytřejší než já.

eTony 25.6.2008 14:02

Re: Re: Re: V drtivé většině jste mimo,

při jasně oceněných zdravotnických úkonech, vč. operací ?

Ypsilon 25.6.2008 14:12

Re: Re: Re: Re: V drtivé většině jste mimo,

Standardy péče a ceníky si bude dělat každá pojišťovna svoje a podstatné je, že  NIKDO jí do toho (zřejmě) nebude moci kecat. Dá se očekávat, že úkony plně hrazené pojišťovnou budou postupně mizet,  poroste spoluúčast a bude narůstat seznam výkonů pojišťovnou nehrazených. Dokážete tohle podezření vyvrátit?

eTony 25.6.2008 14:21

Re: Re: Re: Re: Re: V drtivé většině jste mimo,

pojištěnec bude tím určujícím prvkem, ten si určí u jaké pojišťovny se nechá pojistit na základě předložené obchodní nabídky. Pokud se rozhodne, může okamžitě změnit pojišťovnu....

Ypsilon 25.6.2008 14:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: V drtivé většině jste mimo,

Hmm, předpokládáte, že pojišťovna A, bude předkládat výrazně jiné podmínky než pojišťovna B a C, ? Představuji si podobné "rozdíly" jako u koncových dodavatelů elektřiny ;-) .Pokud jsem pochopil co o Julínkově prošlo medii, tak v Česku NEBUDE vyloučeno, aby stejný majitel (finanční skupina) vlastnil pojišťovnu i špitály a ambulance. Tedy není vyloučeno, že v určitém regionu pojišťovnu změníte jen obtížně, protože pojišťovna A tam získá víceméně monopol na zdravotní péči a ostatní pojišťovny budou mít síť zařízení velmi řídkou. Takže ani ta změna pojišťovny nebude jednoduchá. Ovšem pořád neodpovídáte na moji otázku, že nelze vyloučit prudký nárůst spoluúčasti a nárůst počtu nehrazených výkonů pokud nebudou existovat pro všechny pojišťovny stejné závazné standardy péče. Oproti většině Evropy "české špecifíkum"

prochaj 25.6.2008 14:52

Re: Re: Re: Re: Re: V drtivé většině jste mimo,

Přesně jste to objasnil. Pravděpodobně bude zdravotnictví následovat cestu například automobilového průmyslu. Jak všeobecně známo, auta jsou čím dál nebezpečnější, šetří se na brzdách, plechy jsou téměř průhledné a prorezlé už z výroby, airbagy jsou jen v technickém průkazu, ABS je jen reklamní trik, spotřeba čím dál vyšší atd. A to i proto, že každá automobilka si dělá svoje auta a nikdo jí do toho nemůže kecat.

Ypsilon 25.6.2008 15:02

Re: Re: Re: Re: Re: Re: V drtivé většině jste mimo,

Pokud rozumíte psanému textu, tak jsem nenapsal ani slovo o kvalitě péče, ale o podílu péče hrazené z povinného pojištění a  výši spoluúčasti.

Kolombo 25.6.2008 17:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: V drtivé většině jste mimo,

Co budou , Tvrdé Y, pojišťovny dělat se ze zákona vybranými penězi, jestliže podle vaší teorie nemocnice nebudou nabízet úkony pojišťovnami hrazené a naopak nabízet ty placené pacientem hotově? Vaše třeskutá logika by zasloužila speciální monografii.

Ypsilon 25.6.2008 19:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: V drtivé většině jste mimo,

Vaše třeskutá logika míchá hrušky s jablky. Nejde přece o nabídku nemocnic, ale o to jaké parametry nastaví pojišťovny, co bude hrazeno z povinného veřejného pojištění plně, co částečně a co vůbec. Je to tak složité na pochopení?

cyril 28.6.2008 22:29

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: V drtivé většině jste mimo,

Ypsilone  !!

Nejsi náhodou  z MZ a nedržíš mluvčímu  nápovědu  pro jeho  kecy ?

Všichni  již  vedí , že  po  kšeftaři  s  lidskou   krví jde Polocioe  ČR

a Interpol . Čti noviny -cizí- a poslouchej  rozhlas  , stačí

ze  Slovenska .Tomu  rozumíš a  jinak Ti vše přeloží každý čtyřicetiletý maturant . Nebo zavolej  Parobkově tlumočnici .

H.K. 25.6.2008 15:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: V drtivé většině jste mimo,

..., auta jsou čím dál nebezpečnější,

Má starou Škodu 100 L, ve výborném stavu. Dám Vám ji.

doktor 25.6.2008 12:29

Právě Klausovy argumenty

(je mi líto, že musím kritizovat trpícího člověka) typu "autoři protireformnícvh letáků chtějí za každou cenu naši zemi destabilizovat" používají komunistický slovník. Potřebujeme přece "klid k práci." Jenže naši zemi nedestabilizují  odpůrci, ale autoři "reforem" zdravotnictví, školství, sociálních zákonů nebo kultury, kteří si - psáno jejich slovníkem - VZALI ZA RUKOJMÍ svých nikde nevyzkoušených experimentů nás, občany této země. Své "reformy" zemi vnucují bez jakékoliv podrobnější diskuse. Ta se po tvrdé kritice i z jejich vlastních řad váhavě rozbíhá až teď, s křížkem po funuse. Myslet si - jako autoři "reforem" zdravotnictví, že mají absolutní pravdu a nemusí se proto s nikiým radit - je vrcholem arogance, časté u ignorantů. Takoví lidé nemají v  politice demokratického státu co hledat.

Martin 25.6.2008 13:08

Re: Právě Klausovy argumenty

Naprosto s vámi souhlasím,mám stejný názor.Dostane-li se zdravotnictví a zdrav.pojišťovny do soukromých rukou,bude jako v USA rozhodovat ; máš prachy,nemáš ?? tak tady máš aspirin a mazej.To,že celá desetiletí platíme jak mourovatí a deset pojišťoven si staví paláce s komfortním vybavením a vysokými platy,je jen část černé díry kde se ztrácejí miliony.Klaus ale tohle nepochopí,protože on se s tím bordelem nesetkává.

vládík 25.6.2008 13:15

Re: Re: Právě Klausovy argumenty

Ale to, co popisujete není důsledkem "pojišťoven v soukromých rukou".  To je

a/ důsledkem faktu, že pojištění není povinné (a pak je třeba se nepojištěného na způsob platby zeptat) - v návrzích reformy ovšem zůstává povinné pojištění

b/ důsledkem faktu, že ne všichni lékaři jsou smluvními lékaři pojišťoven.

Chci poznamenat, že paláce si stavěla jen jedna pojišťovna (ta více-méně státní).

H.K. 25.6.2008 15:12

Re: Re: Právě Klausovy argumenty

...bude jako v USA rozhodovat ; máš prachy,nemáš ??

Vy jste byl v USA v některé nemocnici?

H.K. 25.6.2008 15:15

Re: Právě Klausovy argumenty

Je zajímavé s jakým nasazením bráníte zdravotní systém, který je z let 1990.

Jurajda 25.6.2008 12:25

Po přečtení příspěvku si uvědomíme že Klaus má zase pravdu!

A přitroublí vyjevení levičáci řeknou:No jo,ale malou!

Honza 25.6.2008 13:11

Re: Po přečtení příspěvku si uvědomíme že Klaus má zase pravdu!

...řekl přitroublý rádobypravičák.:-D:-D

ilna 25.6.2008 13:12

Re: Po přečtení příspěvku si uvědomíme že Klaus má zase pravdu!

Jurajdo, jurajdo, nejsem levičák a jsem přesvědčena, že Kklaus nemá pravdu. Co s tím vaše černo-bílé vidění světa udělá?

Josef 25.6.2008 13:17

Re: Po přečtení příspěvku si uvědomíme že Klaus má zase pravdu!

Nic jsi necetl, nazor nemas, tak co tu vlastne delas, ty fakane ? Velikou Pravdu ma jenom na te standarte !!

Jan 25.6.2008 12:05

Bylo by slušné,

kdyby se pan prezident zmínil o té své variantě zdravotní reformy, když mu ta Julínkova moc pod fousy nejde. To celý článek shazuje.

kamil 25.6.2008 11:32

pane prezidente-jako uznávaný ekonom by jste měl jasně říci,že trh nemůžě vše vyřešit-rozhodně ne ve zdravotnictví-proč dedy fandíte privatizaci nemocnic a zdravotních pojištoven-to není nikde ve vyspělém světě

york 25.6.2008 11:52

Re: pane prezidente-jako uznávaný ekonom by jste měl jasně říci,že trh nemůžě vše vyřešit-rozhodně ne ve zdravotnictví-proč dedy fandíte privatizaci nemocnic a zdravotních pojištoven-to není nikde ve vyspělém světě

Žijete ve světě, kde hmota zvítězila nad duší. V našich buňkách je v lepším případě zakódovaný život na nějakých 70 - 80 let. Potom příjde Alzheimer, LDN a smrt. U většiny. Jestli se k tomuto konci dopracujete řízenou nebo neřízenou léčbou je úplně jedno. Ve světě žijí miliony lidí, kteří nemají o nějaké lékařské vědě ani ponětí. Nemají dokonce ani pitnou vodu. Přestože se po světě potulují tisíce miliard, vzniklých drancováním přírodního bohatství. Tak to chodí v tom vašem vyspělém světě. Buďte rád za to co máte.  

Karel 25.6.2008 12:07

Re: Re: pane prezidente-jako uznávaný ekonom by jste měl jasně říci,že trh nemůžě vše vyřešit-rozhodně ne ve zdravotnictví-proč dedy fandíte privatizaci nemocnic a zdravotních pojištoven-to není nikde ve vyspělém světě

Co myslíte výrazem "duše"?

Hrad 25.6.2008 19:19

Re: Re: Re: pane prezidente-jako uznávaný ekonom by jste měl jasně říci,že trh nemůžě vše vyřešit-rozhodně ne ve zdravotnictví-proč dedy fandíte privatizaci nemocnic a zdravotních pojištoven-to není nikde ve vyspělém světě

Chtěl napsat "nad duchem". To je stará pravda. "Žena je vítězství hmoty nad duchem, kdežto muž je vítězství rozumu nad morálkou". Svět ve kterém píšící, kteří se bláhově domnívají že diskutují žijí, je plný strašidel. Socky, modré hnusy, lůza, vyspělý svět...... Neprobouzíte se v noci hrůzou a zpoceni?    

vládík 25.6.2008 13:21

Re: pane prezidente-jako uznávaný ekonom by jste měl jasně říci,že trh nemůžě vše vyřešit-rozhodně ne ve zdravotnictví-proč dedy fandíte privatizaci nemocnic a zdravotních pojištoven-to není nikde ve vyspělém světě

No, obdobné argumenty jsme slyšeli již před 15 lety (o "rodinném stříbru"). A jak podnikům privatizace prospěla (neuvádějte zde, prosím výjimky, potvrzující pravidlo).

Puťák 25.6.2008 10:31

JH jen člověk atd.

To hulvátství vás jako vždy, řadí mezi produkt socializmu. Já sám jsem absolvoval nedávno výměnu koleního kloubu a byl jsem v obou zdr. zařízení jako p. Klaus. Jeho způsob léčení je normální a já ho měl stejné na rozdíl mnohonásobného léčení bývalého prezidenta Havla. To byl skutečný prominent ve všem co dělal. Vaše názory jsou VAŠE ale k čemu ta sprostota a hulvátství. Styďte se, vaše anonymita vás ale k tomuto neopravňuje. Jde pouze o vylévání žluče zhrzeného soci sociál- komunisty. Pokud čtete moji reakci pak doplňuji, je mi 77let a díky takovým jako jste vy jsem " dobrovolně pracoval na těžbě uranu pro sovětský svaz na Bytízu.  Doufám,že jste mne pochopil  -  zzdravím

milan007 25.6.2008 10:52

Re: JH jen člověk atd.

co očekáváte od zamindrákovaného hlupáka,